Домашно насилие

• 157 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Много ви благодаря   bouquet Най-лошото е, че тази кучка ми развали семейството. От цялата работа е потърпевшо детенцето.

# 211
Здравейте,

В края на април месец, когато разбра, че съм бременна, мъжът ми ми нанесе побой и се изнесе от жилището ни. Подадох жалба в полицията - само да го предупредят. Оттогава не ме е бил, но продължи да ме притеснява психически - непрекъснато повтаря, че нямало да се грижи за детето, когато се роди, обижда ме, когато взима и връща другото ми дете, не ми плаща редовно пари за детето, въпреки че знае, че се нуждаем от тях. След инцидента април месец веднага отидох в съдебна медицина и си извадих медицинско за лека телесна повреда. Въпросът ми е до колко време от побоя мога да го съдя; Мисля, че има някакъв срок от 6 месеца, но някъде четох, че има възможност да го съдя и до пет години. Каква е разликата между делото преди изтичането на 6 месеца от инцидента и това след тези шест месеца? Някъде прочетох, че ако се нанесе побой на бременна наказанието е по-високо, това вярно ли е? Само за пари ли мога да го съдя? Ако се докаже вината му как след това той ще ми върне разноските по делото и хонорара за адвокат? Питам това, защото съдебните разноски са си доста високи и това беше една от причините, поради които досега не съм предприела конкретни действия. И последният ми въпрос е - може ли иска за домашно насилие да се съчетае с процедура за развод? Изванявам се за многото въпроси, ще бъда много благодарна за всяка информация, която получа.

# 212
Към всички майки подложени на тормоз от мъжете си и търпящи заради децата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не го правете. Недейте. Аз съм живяла в семейство в което баща ми ни тормозеше психически, тормозеше майка ми /тя е прекрасен човек/ и хидляди пъти съм предпочитала да се разведат отколкото да преживявам всичко това. Не причинявайте това на децата си. Отстрани е лесно да се дават такива съвети. Само вие си знаете как стоят точно нещата при вас.
Успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hug

# 213
Здравейте,

В края на април месец, когато разбра, че съм бременна, мъжът ми ми нанесе побой и се изнесе от жилището ни. Подадох жалба в полицията - само да го предупредят. Оттогава не ме е бил, но продължи да ме притеснява психически - непрекъснато повтаря, че нямало да се грижи за детето, когато се роди, обижда ме, когато взима и връща другото ми дете, не ми плаща редовно пари за детето, въпреки че знае, че се нуждаем от тях. След инцидента април месец веднага отидох в съдебна медицина и си извадих медицинско за лека телесна повреда. Въпросът ми е до колко време от побоя мога да го съдя; Мисля, че има някакъв срок от 6 месеца, но някъде четох, че има възможност да го съдя и до пет години. Каква е разликата между делото преди изтичането на 6 месеца от инцидента и това след тези шест месеца? Някъде прочетох, че ако се нанесе побой на бременна наказанието е по-високо, това вярно ли е? Само за пари ли мога да го съдя? Ако се докаже вината му как след това той ще ми върне разноските по делото и хонорара за адвокат? Питам това, защото съдебните разноски са си доста високи и това беше една от причините, поради които досега не съм предприела конкретни действия. И последният ми въпрос е - може ли иска за домашно насилие да се съчетае с процедура за развод? Изванявам се за многото въпроси, ще бъда много благодарна за всяка информация, която получа.
Лееа, съжалявам, че ти е дошло това до главата Confused!
Така, както те чета, разбирам, че изобщо не си наясно какво да предприемеш, за да спреш тормоза! Първото - ОТИДИ ПРИ АДВОКАТ, дори и само за консултация. Това е повече от задължително, тъй като има доста неща, които няма да научиш от форумите. "Някъде прочетох" не е сериозно и няма да ти помогне. Може би си твърде объркана в момента. Но  сега ти трябват точните съвети. Не отлагай повече!!! 
"може ли иска за домашно насилие да се съчетае с процедура за развод" - може и още как!!!

# 214
Привет, искам да следя темата,   bouquet
Аз считам себе си за жертва и съм от онези, които все се надяват мъжа да стане добър...Първо да кажа - имам 1 регистрирана жалба в полицията, побой се е случвал, но доказателства и свидетели нямам...Имам 2 деца. Сама съм в общи линии, т.е. не зная как да процедирам, надявам се на помощ. Искам да се разведа, до сега някак все се примирявах, но с 2-рото дете вече се замислих сериозно, че така не се живее...децата ми са на 3 годинки, малкото е на 1 месец. Иска ми е на тях да спестя постоянния страх...
Имам въпрос - как може да се докаже тормоза, ако няма свидетели? И ако няма доказателства за побой? Може ли това да стане и каква е възможността да бъдат преписани родителските права на майката, по-точно бащата да бъде лишен от тези права. Той ме заплашва да ми отнеме децата, а второто дори не го е искал...Заплахите и обидите са постоянни, но никога пред други хора...Искам да се махна от него, имаме къща, но аз за нея не претендирам, искам си само децата. Доходи в момента нямам, имах проблеми с работодателя и съм без доходи от м. Януари. Надявам се сега с майчинските всичко да е ОК. Не пуша, не пия, психически здрава съм...Имам къде да отида, при родителите ми, които са в друг град. Дали може да ми отнеме децата? Благодаря.

# 215
. Дали може да ми отнеме децата? Благодаря.
категорично не!!!!!А иначе защо не си извадиш медициснко,да повикаш полиция в такива моменти .Съседи има ли,които биха потвърдили че те бие и тормози?

# 216
. Дали може да ми отнеме децата? Благодаря.
категорично не!!!!!А иначе защо не си извадиш медициснко,да повикаш полиция в такива моменти .Съседи има ли,които биха потвърдили че те бие и тормози?
В такива моменти той ми взима предвидливо телефона, веднъж като видя, че тръгнах да звъня реши да го изгори в камината...Веднъж успях да се обадя в полицията, за тогава има свидетели, държаха gо 1 нощ в ареста, от тогава ми е жалбата...Иначе за стседите не зная какво чуват и виждат...не контактуваме с тях много, само се поздравяваме...Не зная каква би била тяхната позиция, защото съпругът ми е много приветлив, работлив и услужлив съсед...Аз за това вече 11 години си търпя..все гледам от хубавата страна...Той явно осъзнава, че не е редно да се държи така, защото като счупи нещо вкъщи още на следващия ден си маха следите, поправя счупеното...единственото доказателство е една врата, надупчена от юмруци, и снимки, които аз съм направила на потрошената баня, преди да успее да почисти...ДЪщеря ми може също да каже, разказва на близки детето как "тате чупи стола и стената..." но не зная дали ще я вземе някой насериозно, само на 3 годинки е, а и не зная дали би било добре за нея да я разпитват...

# 217
http://www.animusassociation.org/bg/contact.html
обърни се към тази асоциация.Прави нещо,защото това което разказваш е ужасно.Този е психар,от него може да се очаква всичко!И бягай от там,отивай при родителите си!Пак ти казвам-адвокат!!!Родителите ти могат да ти бъдат свидетели как си ходила у тях уплашена и със синини,как детето е разказвало за побоищата.Начини има,просто трябва да не чакаш и миг повече ,а да действаш!

# 218
Дъщеря ти най-вероятно няма да я разпитват, просто прекалено малка. За снимките - добре е, че си ги направила.
Щом е лежал в ареста, какви по-добри свидетели можеш да искаш от самите полицаи?
За да не повтарям повечето от казаните вече неща, върни се назад в темата и прочети какво е написано. Ще ти помогне.
Струва ми се, че нямаш смелост и план за действие, а не свидетели.

# 219
Скъпа разтревожена мама,
Присъединявам се към всички съвети, които ти дадоха до тук.
Само едно нещо:
"Той явно осъзнава, че не е редно да се държи така, защото като счупи нещо вкъщи още на следващия ден си маха следите, поправя счупеното..." - това не е осъзнаване! Това е неговият начин да се справя с проблема си - не го признава! Като скрие следите му е по-лесно да се прави на другия ден, че нищо не се е случило.
И преди съм казвала в темата - насилници имат проблем.  Те се опитват да "изтрият" случилото се и жената обикновено поддава - желанието всичко да е наред надделява. Но не е наред! Дори само веднъж да се е случило - НЕ Е НАРЕД!
Осъзнаването на проблема е първа крачка към решаването му!

# 220
Здравейте! Моя случай е подобен, няма побой, но полудява и започва да блъска и чупи. Само аз съм го изкарвала извън нерви, той иначе не бил такъв. Избивал е врата на стаята с крак, блъсна гардероба и го разкова, удари хладилника с глава и има вдлъбнатина на вратата. Иначе твърди, че много ме обича, и всичко става защото не получава любов. Понеже сме отдавна заедно, човек лека полека привиква и прави компромиси, защото на другия ден е тишина и спокойствие, и си казваш, че е случайно. Ама се повтаря след години, или месеци, а напоследък през ден.Последните години живея в затворена среда, изгубваш базата за сравнение, постепенно свикваш, и ненормалните неща започват да ти се струват нормални...Но има едно гласче в мен, което ми казва, че не бива да търпя тия истерии.Кажете моля ви, какво е това поведение, сигурно има медицинско наименование и обяснение, но не е в границите на нормалното. Какво мислите?

# 221
Здравейте , моля ви помогнете.Сестра ми живеее с един , който освен че по цял ден вика по нея , от време на време я пошляпва.Имат дете на 2 годинки и то е свидетел на това.Не е търсила полиция и жалби не е подавала,защото е в стрес и объркана.Освен всичко това той вече не иска да дава пари за нищо, не че няма .Живеят на квартира , в която преди това живееше тя с цялата покъщнина,та той дойде само с парцалките на гърба си .Както и да е.Сега положението е нетърпимо и тя иска той да напусне .Но уви той не иска да се махне.Какво да прави????забравих да кажа ,че нямат брак.

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 22:27 от PEPUNDA

# 222
веднага подава молба за ограничителна заповед, може и без преди това да е викана полиция. Преди време имах проблем с приятеля ми, от който имам дете и живее у нас, извиках полиция и те така ми отговориха. А иначе го изкараха от вкъщи поне за нощта.

# 223
Изчетох цялата тема, но не разбрах едно. Какво прави жертвата на насилие, ако не може да си позволи консултация с адвокат?? Очевидно това е най-важното, но ако си икономически зависим от насилника, откъде да вземеш пари???

# 224
Какво прави жертвата на насилие, ако не може да си позволи консултация с адвокат?
Плюе си на петите и бяга далече.И след консултация с адвокат пак не са кой знае колко възможностите... Confused

Общи условия

Активация на акаунт