Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 159
  • 185
  •   1
Отговори
Здравейте

бих искала да знам какво мога да направя в следната ситуация...

живея с баба ми и в момента ни гостува синът й който по принцип живее в чужбина. Той има ужасно агресивно поведение и се държи като 3 годишен и постоянно си търси поводи да спори и да крещи. Цялата работа тръгна от това че имахме проблем с интернета вкъщи и извикахме техник който дойде след няколко дена. Той беше ужасно разгневен че се бил прибрал за малко в България и нямало интернет - не можел да живее без интернет. И аз по някаква причина бях набедена за виновна че има проблеми с интернета. Баба ми го защити и с една дума каза че аз съм била направила нещо на интернета. Абсолютни ненормалници. Дойде техник след няколко дена и смени проблемният модем и интернета не прави вече старите проблеми но по време на смяната разбира се нямаше интернет та видиш ли - след като си тръгна техника той ме нападна и отново обвини че бил спрял интернетът и защо не съм отишла да му кажа. После ми влезе в стаята агресивно и взе кашона на модема че там пише новата парола. Казах му най-сериозно че не може да продължава с тази агресия и ако има нещо да попита първо а не да ме напада. Той подивя и тръгна да ме гони из стаите да ми посяга и да ръси пълни глупости и да ме обвинява за всичко в този живот. Каза да си събирам багажа. Баба ми дойде да се намеси но и тя се държа агресивно към мен и каза че съм го била предизвикала и той си бил агресивен и просто да внимавам с него. Сами разбирате това е недопустимо и й обясних че трябва да си промени той поведението и да потърси помощ за агресивното си и лабилно поведение. Накрая на нея й беше най-лесно мен да ме изкара пак виновна и ми наговори сумати глупости и безумни обвинения. Бях взела домашният телефон и казах че ще извикам полиция ако продължават в същият дух. Тя насилствено се опита да ми вземе телефона от ръцете но в крайна сметка не успя. Но все пак той е по-големият проблем физически тъй като е много едър.
За съжаление и двамата винаги са давали признаци на агресия и психическа лабилност но тази случка беше върхът. Да не говорим че като си пристигна от чужбина само едно здрасти каза и нищо друго - ни радост че се връща и вижда близките си които не е виждал от 2 години, ни нищо. Абсолютен шок.

По принцип двамата постоянно се джафкат и той е много суров и критичен и към нея, обаче тя го търпи и приема като че ли е нормално поведение. Само че като решат да се обърнат срещу мен са много по-агресивни и опасни. Днес вече чашата преля и определено не искам да бъда заплашвана и нападана физически от ненормалници които явно нямат никаква съвест и разум.
Звъннах на 112 да чуя какви са ми опциите. Те предложиха да пратят полиция която да ги предупреди за поведението. Но в крайна сметка отказах тъй като ме притеснява какво може да се случи в момента в който полицията си тръгне.

Какво бихте ме посъветвали? Считам че и двамата са за психиатрия и са физически опасни. Баба ми взема някакви медикаменти от психиатър но не съм запозната подробно. За него не знам но нещата са доста зле така или иначе. Иначе ако сте запознати психологически поведението им е нарцисизъм - постоянно дефлектират към мен и ме обвинят за техните грешки.

# 1
  • USA
А защо не живееш на квартира а с баба си?

# 2
А ти като не си част от отбора на ''ненормалниците'' какви търсиш там? Предполагам не си на 12г.? Изнеси се.

# 3
И аз това щях да питам.. Защо живееш с баба си, и впрочем синът ѝ ти се пада вуйчо/чичо.. Тая история ми звучи всякаш ти и чичо ти сте на една възраст (15г)..

# 4
Може да не е пълнолетна.

Авторке, за да те посъветваме трябва да ни кажеш на колко си години, учиш ли, работиш ли, имаш ли други роднини.

Най-доброто е да не живееш с тях, имаш ли възможност да отидеш да живееш другаде?

# 5
На мен ми звучиш като непълнолетна. Тийн в изблик на емоции. Изчакай да навършиш 18 и си търси пътя - квартира, работа, и животът ще те поведе. Тъй като не става за един ден "бам - имам квартира и работа", докато навършиш 18г. посъбери някой лев от джобните, защото ще са ти необходими за предплата на квартирата, депозит, може да се наложи да си купиш спално бельо, като начало 2 чинии, 2 чаши.. ще имаш разходи, така че стискай се сега да събереш пари, сметни си горе - долу колко ще ти трябват. И после си тръгни. Трудно се живее в постоянни скандали, напрежение. Но 112 не ти трябва. Имаш нужда да поемеш живота си в свои ръце.

# 6
Горещо е и всички "л**и" се активизират Simple Smile
На баба ти сина й е твой чичо, като чета сякаш взаимно не се радвате на срещата си. Колкото ти имаш право да си там, толкова и чичо ти. Опитай се да контактуваш с него нормално, звучиш сякаш си настроена против него, това се усеща и затова той реагира така. Успех!

# 7
Помолих за съпорт и съвет, не за още критики.
Ако "изнасянето" беше опция нямаше да пиша във форум. Това не е и разрешение на проблема а бягане от него и даване шанс на агресията и лудостта да продължат.
Интересува ме дали полицията наистина може да ми помогне и защити. Евентуално да издадат заповед да не ме доближават физически, или да ги отведат за агресия и т.н. Някой който е по-запознат с тези процедури.

# 8
T.e. искаш да изхвърлиш баба си от собствения й дом и да си живееш на воля?

# 9
  • IC 1101,Abell 2029
Ако е тийн ми се струва странно да следи теми "Семейни отношения" и "Проблемно забременяване".

# 10
Ами аз съм запозната. Освен да поговорят с баба ти и чичо ти, друго няма какво да направят. Ограничителна заповед и да ги отведат за агресия, защо? Набиха ли те?

# 11
  • here and now
Теб ще те изведат, защото жилището е тяхно.
Ако си малолетна може да те настанят в приемно семейство или в център за деца с целодневна грижа.

# 12
По същата логика може и ти да се изнесеш от там докато се успокоите всички. Никой не те обвинява. Форумът е полезен, защото винаги показва няколко гледни точки, за които ние въобще не подозираме ангажирани в собствения си проблем. Монетата винаги има две страни.

На колко години си?

# 13
Моля само за сериозни и полезни мнения по конкретният въпрос.
Моля модераторите да предприемат действия срещу подигравателните и негативни коментари.
Темата е сериозна.

# 14
  • here and now
Абсолютно сериозно ти написах какви са възможностите. Моя близка работеше в такъв център и ми се споделяла, че повечето деца точно са се оплаквали от тормоз у дома и затова са настанени там.

Няма как да изгониш хората от собствения им дом, ако това целиш.

Общи условия

Активация на акаунт