Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 160
  • 185
  •   1
Отговори
# 15
И аз бях сериозна. Какво очакваш да ти кажем друго?
Дай ни яснота по въпроса. На кого е жилището и на колко години си?

# 16
Да, да...
При следващото позвъняване на 112 за глупост ще и тръснат такава глоба, че свят ще и се завие.

# 17
Звъннах на 112 да чуя какви са ми опциите. Те предложиха да пратят полиция която да ги предупреди за поведението. Но в крайна сметка отказах тъй като ме притеснява какво може да се случи в момента в който полицията си тръгне.
Ако нещо стане, след като полицията си тръгне, първите на топа са баба ти и вуйчо ти. Тоест няма да стане нищо.
Изнеси се оттам и ги остави да се избият, такива хора нямат лекуване , камо ли разговори.

# 18
Няма ли опция временно, докато чичото/вуйчото е в България, да отидеш на гости при другата баба?
Нищо няма да им направят, ни полиция, ни никой.

# 19
Няма подигравателни и несериозни коментари.
Просто не ни даваш достатъчно информация, за да можем да те посъветваме какво можеш да направиш.

Заради битови скандали за интернета няма да арестуват баба ти и сина и.

# 20
Ако живееш приемливо с баба си, когато чичо ти го няма то варианта е да се изнесеш докато той си тръгне. При някой от родителите си или при приятелка, друг роднина.
Да смяташ, че някой ще ги органичи нищо да не ти казват и доближават, но да продължиш да получаваш от тях подслон, храна и удобства /да интернета е удобство/ - няма да стане.

Къде в картинката са родителите ти?

# 21
Моля само за сериозни и полезни мнения по конкретният въпрос.
Моля модераторите да предприемат действия срещу подигравателните и негативни коментари.
Темата е сериозна.

- Не знаем на колко години си
- Не знаем на кого е апартаментът
- Не знаем защо живееш там
- Не знаем какви други роднини имаш (родители)

И какъв съвет искаш да дадем при тази липса на информация? Явно ти се иска да затворят чичото или да го изселят, ама няма как.

# 22
Благодаря за адекватните отговори на -Narcissa-, Elizabeth_, *Алис*.
Основата на темата е какво правите при агресивни близки с ненормално поведение с които се налага да живеете - с какво може да помогне полицията или други институции. Нямат толкова значение подробностите и родствените взаимоотношения, но все пак ги споделих.
Правилно казва -Narcissa- няма диалог с тези хора, няма и лечение, но все пак. Чудех се за ограничителна заповед тъй като все пак живеем под един покрив и не знам как би стоял въпросът тогава и ефективността.
И въпреки това им трябва спешна психиатрична помощ. Аз искам всички да сме добре и да се разбираме и да живеем в нормална семейна среда, колкото и наивно да е в случая.

За коментиралите с подигравки и прочее нямам думи. Ситуацията е сериозна и тук таме се случва и по други домакинства. Засрамете се.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 02:05 от Gemge

# 23
Няма как да поискате ограничителна заповед за някого, в чието жилище живеете.

# 24
Няма как да се издаде ограничителна заповед, ако живеете заедно. Значи някой трябва да се изсели. Ей тук имат значение всички подробности. Да не говорим, че никой няма да издаде такава заповед ей така, защото си се обадила на телефона и си се оплакала.

# 25
Ако те ударят, вадиш медицинско и искаш незабавна защита с ограничителна заповед. Ти се водиш, че живееш там, което означава, че ще ги изхвърлят за известно време. Да са мислили преди да те ударят.
Ако само ти крещят се опитай да се затваряш в стаята си и си подсигури ключ, да не ти влизат.

# 26
А на мен защо ми се струва, че ти проявяваш ненужна агресия към всички, които не споделят твоето мнение. Никъде не се вижда подигравателен тон, това че не ти харесва какво са написали хората няма нищо общо с подигравка, а с реалността.
Стана ясно, че няма как да ги ограничат в собствения им дом или че ще е доста трудно. Ако можеш се изнеси някъде при приятели или други роднини за няколко дни или докато въпросния чичо е там, а докато си при тях - бъди бдителна, намали комуникацията, за да не ги провокираш излишно, дистанцирай се без да привличаш внимание и без фасони. Ако наистина се чувстваш застрашена потърси помощ в центровете за закрила, защото ... колкото и да не е приятно, понякога подценени ситуации имат лоши последици. Ако ти посягат, то тогава ситуацията е сериозна.

# 27
  • Пловдив
Ограничителна заповед може да се издаде само от съда, т.е. това не е от правомощията на полицията. Просто казано трябва да има заведено дело, в което да се докаже насилие. Делото се образува по молба на пострадалия. Компетентен да разгледа делото и да издаде ограничителна заповед е Районният съд по адрес на пострадалия – постоянен или настоящ.

# 28
А на мен защо ми се струва, че ти проявяваш ненужна агресия към всички, които не споделят твоето мнение. Никъде не се вижда подигравателен тон, това че не ти харесва какво са написали хората няма нищо общо с подигравка, а с реалността.
Стана ясно, че няма как да ги ограничат в собствения им дом или че ще е доста трудно. Ако можеш се изнеси някъде при приятели или други роднини за няколко дни или докато въпросния чичо е там, а докато си при тях - бъди бдителна, намали комуникацията, за да не ги провокираш излишно, дистанцирай се без да привличаш внимание и без фасони. Ако наистина се чувстваш застрашена потърси помощ в центровете за закрила, защото ... колкото и да не е приятно, понякога подценени ситуации имат лоши последици. Ако ти посягат, то тогава ситуацията е сериозна.

Голяма част от агресивните и подигравателни коментари вече са изтрити, но продължават да никнат нови, така че ако следиш ще ги забележиш.
Предполагам няма да се съгласиш че хората които се подиграват със сериозно ситуации са жалки и нямат място в един адекватен диалог, какъвто аз целя тук.

Иначе да, идеята беше да си знам опциите. Но съм сигурна че злите езици ще кажат че е по-добре да изчакаш да станат нещата супер лоши и без връщане назад, че да потърсиш помощ.

# 29
Не отговори на въпроса. Смяташ, че е редно да изхвърлиш възрастна жена от дома й, защото я смяташ за ненормална???

Общи условия

Активация на акаунт