Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 160
  • 185
  •   1
Отговори
# 30
Опциите Ви зависят от зададените въпроси.
Не съм юрист, но преполагам, че не може някой да бъде изхвърлен от апартамента си ей така и затворен, иначе кой знае колко злоупотреби ще има.

# 31
За мен това не е ситуация, която няма решение. Като не ти харесва някой да се държи агресивно с теб и живееш под неговия покрив - изнасяш се.
Ако така говориш и вкъщи, ами да, подстрекател и провокатор си. Помисли и над собственото поведение, не само чуждото.

# 32
Няма как да се получи по-адекватен разговор с тази липсваща информация, която си си спестила. Скандал между нервен чичо и племенница за интернет, на чичо ти интернета може да му е супер важен, може да му зависи бизнеса от него и затова да е избухнал. Представи си сега и друга хипотеза, че ти си малко по-чувствителна и си решила при този скандал да звъннеш на 112, да ама през това време някъде някоя жена я премазват от бой и звъни и дава заето, докато ти си проверяваш "опциите" само защото някой ти се е развикал. Тези телефони би било добре да се ползват по предназначение. Много повече информация можеш да получиш ако се обърнеш към адвокат според мен.

# 33
Благодаря за инфото за медицинското и за ограничителната заповед. darsia, sladurka3333
Ограничителната заповед по-скоро не е вариант тогава.

Трябва да се адресира агресивността и нуждата от психиатрична намеса - сложен и деликатен въпрос, но ако някой има идея как се подхожда при близки с прогресиращо застрашаващо поведение моля да споделят.

blackcat6

Ситуацията е точно както съм я описала - тъп битовизъм който започна покрай проблеми с нередовен интернет, на който на никой не му трябва спешно - камо ли пък за бизнес. Жалко е и безумно но нещата ескалираха ненужно, и в такива моменти разбираш че близките ти не са ти близки и не ти мислят доброто - напротив - няма да им мигне окото да ти посегнат и навредят защото играчката им (интернет) се развалила, най-смешното че те обвиняват теб за това. И това са големи хора на по 45 и 70 години.

За уточнение операторите на 112 са много, не 1-2 че да ти дава заето. Опитите да изопачиш ситуацията ми и да я умаловажиш са смешни.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 02:33 от Gemge

# 34
Не я изопачавам, аз също съм звъняла на 112 за сигнали и съм чакала свързване. Също не омаловажавам ситуацията, защото за съжаленив има много хора, които са жертва на домашно насилие, търпят и крият, мислейки че в срамно, не случайно ти написах да не ги провокираш и да си бдителна, което както искаш така разбирай. Спирам включвания в твмата, защото говорим на различни езици. Наистина адвокат би ти помогнал повече.

# 35
Тази тема вече е high level!
За да се даде адекватен отговор, се иска и адекватен аргумент.
От коментарите авторке, аз поне нищо не разбирам. Единствено виждам, че си едно нагло и арогантно мрънкало,което не знае какво точно иска.

В чужда къща, 100% на чуждата издръжка тръгнала да си търси правата, защото роднините били агресивни... Има лесно, събираш си багажа и се изнасяш, и си плащаш какъвто искаш интернет, ако щеш и без интернет, няма кой да ти агресира, и няма кой да те тормози. Замисли се преди да напишеш поредния коментар, в който обесняваш, че искаш адекватен отговор. Според мен по-адекватно решение от това НЯМА!

# 36
Психиатрична намеса 😄 Тя каза, че им трябва психиатър. Отведете ги! 😄
А, пенсията на баба оставете само и няква манджа да сготвите, ако може.

# 37
Да, бабите не трябва да прибират деца и внуци, вредно е ...

# 38
Защо докладваш всяко мнение, което не съвпада с арогантното ти и нагло разбиране на правотата ти???

# 39
Това сериозно ли? Докладва ли?
Съжалявам, приех темата сериозно, но това е нелепо. Авторке, не може да реагирате по този начин за всичко, което не Ви харесва.
Едните ги докладвате, другите ще ги гоните с полиция - не виждате ли модел на поведение? Нещо не Ви допада и го премахвате?

# 40
  • USA
Психиатрична експертиза на пълнолетен човек е само през съд, т.е трябва да докажеш че баба ти има ментални проблеми..след това да се назначи попечителска комисия за да управлява имуществото и...това ще се влачи доста години и най-много още повече да си развалиш отношенията с баба си....за чичото няма как нали така или иначе ще си ходи в чужбина.
2 роднини с психични отклонения, другите роднини как са?!

Коментара ми НЕ Е злобен, питам информативно.......аз само да попитам....

# 41
Скрит текст:
А на мен защо ми се струва, че ти проявяваш ненужна агресия към всички, които не споделят твоето мнение. Никъде не се вижда подигравателен тон, това че не ти харесва какво са написали хората няма нищо общо с подигравка, а с реалността.
Стана ясно, че няма как да ги ограничат в собствения им дом или че ще е доста трудно. Ако можеш се изнеси някъде при приятели или други роднини за няколко дни или докато въпросния чичо е там, а докато си при тях - бъди бдителна, намали комуникацията, за да не ги провокираш излишно, дистанцирай се без да привличаш внимание и без фасони. Ако наистина се чувстваш застрашена потърси помощ в центровете за закрила, защото ... колкото и да не е приятно, понякога подценени ситуации имат лоши последици. Ако ти посягат, то тогава ситуацията е сериозна.

Голяма част от агресивните и подигравателни коментари вече са изтрити, но продължават да никнат нови, така че ако следиш ще ги забележиш.
Предполагам няма да се съгласиш че хората които се подиграват със сериозно ситуации са жалки и нямат място в един адекватен диалог, какъвто аз целя тук.

Иначе да, идеята беше да си знам опциите. Но съм сигурна че злите езици ще кажат че е по-добре да изчакаш да станат нещата супер лоши и без връщане назад, че да потърсиш помощ.
Всъщност голяма част от тези, които не ти харесаха. Каквото си тук, такава си и вкъщи.

# 42
Нали знаеш, че някои психически заболявания са наследствени?
Щом твърдиш, че баба ти и чичо ти са лабилни, с голяма вероятност ти също да си такава. Отнася се за и агресивността, която лъсна тука.

Щом докладваш неугодните за теб коментари, темичката бързо ще бъде заключена.😆

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 03:06 от Пансита

# 43
Психиатрична експертиза на пълнолетен човек е само през съд, т.е трябва да докажеш че баба ти има ментални проблеми..след това да се назначи попечителска комисия за да управлява имуществото и...това ще се влачи доста години и най-много още повече да си развалиш отношенията с баба си....за чичото няма как нали така или иначе ще си ходи в чужбина.
2 роднини с психични отклонения, другите роднини как са?!

Коментара ми НЕ Е злобен, питам информативно.......аз само да попитам....

Само тримата сме, няма други роднини останали вече, но винаги е имало агресия и физически моменти в семейството, никога не е било сплотено и да разрешава проблемите с любов или поне да не прави от мухата слон...

Почти съм сигурна че има някаква психиатрична експертиза баба ми, тъй като по едно време сама си ходеше на психиатър, но явно че е спряла да се грижи за себе си в този аспект и става проблем за околните. Често се оплаква от негативни мисли и т.н. но не се вслушва в съветите ми и когато се опитвам да й помогна. Трябва ми помощ от компетентно лице. Предполагам личната лекарка може да окаже съдействие но не съм сигурна.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 02:40 от Gemge

# 44
Какво съдействие ще ти окаже личната лекарка? Не можеш да накараш никой насила да си пие хапчетата. Баба ти не е луда, тръгнала по улиците с брадва... никой няма да ти обърне внимание, защото повишавала тон или се държала неуважително с теб.

Пак не става ясно нито на колко години си, нито защо е по-важно да стоиш точно в това жилище, само и само на "агресията и лудостта да не се давало шанс". Глупости на търкалета, отстрани изглежда като да искаш някой ден просто това жилище да остане за теб. Не виждам друга логична причина да избираш да живееш там, вместо да платиш за квартира, но да имаш спокойствие и личен живот.

Общи условия

Активация на акаунт