Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 160
  • 185
  •   1
Отговори
# 180
Защо е необходимо непрекъснато да обиждате пишещите тук?
Какво общо имат моралът, човечността или липсите им с изразеното мнение?

# 181
Авторке,  дано  не разговаряш с баба ти и чичо ти по начина, по който с потребителите тук.
В противен случай много трудно ще постигнете мир у дома.

# 182
  • София
О, преместих си го от единия крачол в другия... Тези наизустени положения са като копи-пейст от някоя книга
Така де, сутрин ММ ме бие, вечер - аз него. През останалото време заедно си бием децата на поразия Laughing
"Блазе" на онзи, който се излъже да се обвърже с авторката, дано не е мой близък.
Живо си представям как е звъннала на 112 и  с нетърпящ възражение тон е казала: "Той НЕ МОЖЕ да влиза така в стаята ми, идвайте на секундата".

# 183
  • USA
"Тя самата понякога влиза в ролята на насилник. "    сега си представих и бабавата вече запретнала ръкави 70 г жена и раздава правосъдите вкъщи и навън при другите баби на пейката...

# 184
  • Paris, France
Скрит текст:
Gemge, пишеш наизустени неща как ТРЯБВА да бъде. Млада си, животът ще ти покаже, че има какви ли не варианти и повечето са доста различни от това "трябва".
А повярвай ми, понякога се налага да се скочи на бой. Ако трябваше някой да защити теб, сигурно би ръкопляскала, нали?

Щом нямате морал и човечност, и желаете боища във вашият живот, нека така да бъде.

Може наистина този вуйчо да е станал лабилен (той кръвен роднина ли ти е? ) заради отказването на цигарите или кой знае заради какви негови си проблеми, които теб не те касаят.
Може би точно заради проблемите му баба ти е на негова страна, защото го възприема като слаб човек, в неизгодна позиция.

Чудя се как можеш да се защитиш. От една страна, е важно той има ли право изобщо да пребивава в този апартамент: така ли са нещата, както предположиха момичетата по-горе? Ако баба ти има право на доживотно ползване, то тя наистина може да си кани когото и да е, тоест законно не можеш да му прекратиш достъпа.
Може да ти прозвучи твърде крайно, но започни са си заключваш вратата. Сложи си райбер например.
Освен това, той като си замине, поговори спокойно с баба си, когато е в добро настроение, за да я привлечеш на своя страна, да разбере твоята гледна точка и да разбере, че така не може, не е редно човек да се страхува в дома си.

А другата ти идея, да се опиташ да изкараш баба си и сина й неадекватни, няма да доведе до резултат, както вече се обсъди.
Даже хора с тежки и доказани психични проблеми биват връщани вкъщи, ако изобщо бъдат въдворени на лечение - а вашият случай далеч не е такъв. Един съсед беше преградил улицата с камъни, за да се пази от извънземни - ами подържаха го под седмица в болница, поналяха го с лекарства и си се прибра, по живо, по здраво.

Прави сте вероятно баба наистина го приема като че ли той е в неизгодната позиция, и се асоциира повече с него, тъй като той от нея и баща си (дядо ми, та и прародителите ми) е попил този модел на семейни взаимоотношения. Тя е с доживотно ползване да и винаги е бил добре дошъл тук, така или иначе. Не мога да си заключа стаята а и през балкона е свързана с друга стая така че може да се влезе от всякъде. Не знам дали бих могла да я хвана в настроение в което да осъзнае че домашният тормоз е немислим. Тя самата понякога влиза в ролята на насилник.

Щом баба ти има право на ползуване, вероятно апартаментът ти е приписан от нея самата или неин роднина, като ще влезеш във владение след смъртта на последния, който има право на ползване. Да не се окаже, че и вуйчо ти има право на ползване, че става лошо.

Стаята си можеш да заключиш. Можеш и на балконската врата да сложиш ключалка. Това ако баба ти разреши, разбира се. Без нейно разрешение нищо не можеш да променяш.

Ако модемът за интернет е в стаята ти е нормално някой от домашните да има ключ. Така е било навсякъде, където съм живяла. В едно от жилищата парното се управляваше от килер в стаята на съквартиранта ми, а токът се зареждаше с ключ (карта в днешно време) от моята стая. Всеки съквартирант имаше достъп до стаите ни. На когото не му харесва се изнася. Това можеш да направиш и самата ти.

Не знам какъв им е семейния модел, който е и твоят. Много съм пътувала, във всякакви култури съм живяла и със всякакви хора, но за пръв път чета някой европеец да иска да изкара луди хора, които се карали и му влезли веднъж в стаята. Характерно е за неразвитите части на Африка и представлява тормоз, даже и там.

Морал и човечност имаме и бой не желаем, но имай морал и ти и се изнеси както се е изнесъл вуйчо ти. Ще видиш, че като почнеш да ходиш на гости нещата ще са различни или поне ще ги виждаш по различен начин.

Хората са ти приписали цяло жилище и са те оставили да го обитаваш докато са живи. Това е изключително мил жест, който не всеки родител или баба правят. Моите не биха. Поне бъди благодарна!

# 185
Темата премина в размяна на обиди. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт