Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 164
  • 185
  •   1
Отговори
# 165
Поправи ме , ако греша, но сигналът към 112 е бил
"А чичо ми влезе в стаята без да чука"

# 166
  • USA
Аз предполагам бабата е била шашардисана и объркана не е искала проблеми, затова го е защитавала и се е опитала да ти вземе телефона. Жена на 70 г и е по -важно какво ще кажат хората, вместо да гледа реално на нещата.
 Аз почти във всеки пост питам ама не ми се отговаря до кога ще ви е на гости чужденеца и кога ще си ходи?
Потраи малко и ще се махне до следващата година.

# 167
Аз предполагам бабата е била шашардисана и объркана не е искала проблеми, затова го е защитавала и се е опитала да ти вземе телефона. Жена на 70 г и е по -важно какво ще кажат хората, вместо да гледа реално на нещата.
 Аз почти във всеки пост питам ама не ми се отговаря до кога ще ви е на гости чужденеца и кога ще си ходи?

По-скоро даже е възможно да си е дала сметка, че полицаите нищо няма да направят и да дойдат, ще поговорят с него и ще си тръгнат, но той ще агресира още повече и затова е гледала да потуши всичко.

# 168

Да наистина й е важно какво ще кажат хората за жалост, даже се опита да ни спре с думи от сорта на млъкнете и двамата че съседите ще чуят.
Иначе ще ни гостува към 2 седмици още, но не искам да имаме или да оставаме с такива взаимоотношения "до следващата година". Безобразно е.

По-скоро даже е възможно да си е дала сметка, че полицаите нищо няма да направят и да дойдат, ще поговорят с него и ще си тръгнат, но той ще агресира още повече и затова е гледала да потуши всичко.

Несъмнено, това бяха и моите опасения. Но за жалост това не оправя нещата а дава шанс да се повтори случката с по-лош сценарий.

# 169
  • USA
Добре де, когато си сама с баба си обсъдихте ли ситуацията. тя какво мисли? Питай я да даде идеи как да с еоправят нещата, каква е гледната и точка.

# 170
Добре де, когато си сама с баба си обсъдихте ли ситуацията. тя какво мисли? Питай я да даде идеи как да с еоправят нещата, каква е гледната и точка.

Не сме говорили повече по случката, все едно нищо не се е случвало. Знам какво е мнението й, тя още тогава ми го каза - че той просто си бил такъв. Е да ама не е така. И за жалост когато е имало подобни случки в миналото, където се е агресирал към други роднини, нещата пак така си оставаха. Той така се е научил че му минава номера и никой нищо не може да му каже.

# 171
Кажи му ти. "В моя дом ще спазваш моите правила. Кротувай, защото ще си търсиш друго място за спане"
И това да не е заплаха. Действай по схемата "моля, предупреждавам, действам".

# 172
  • Paris, France
Скрит текст:
Както ви споменах жилището е мое пък бабата е ползвател. Никога не съм имала проблеми с вуйчото до сега нито пък съм го виждала толкова агресивен че и за нещо толкова незначително и тривиално. По принцип последният път като гостуваше беше също доста изнервен без причина, но към бабата защото тя беше постоянно покрай него. Аз съм на работа през деня или излизам привечер и не стоя много много при тях. Проблемът е че сега със случката която бях описала той ми скочи на мен че чак и тръгна да ми посяга. Допълнително лошо беше че баба ми го защити като много добре знае че не може и не бива така. Тя ми беше споделила че той бил агресивен и на работа (в чужбина), много го дразнели колегите и се сдървал и с тях. Само че за мен е неприемливо да се отнася така с нас че чак и да ми налита (на бабата не е налитал физически но е много суров и критичен и подигравателен към нея).
Не съм си и представяла че ще бъде агресивен, винаги сме се разбирали преди като е гостувал а и са майка и син - не съм си и помисляла да ги деля или пък да не гостува тук. Предната година не се видяхме заради вируса. Иначе като си дойде постоянно те двамата са заедно - и двата имат свободно време. Тя му готви прави кафе салата сервира му, оправя му леглото и т.н. Просто сега стана проблем и двамата ми нарушиха спокойствието и доста ме шокираха. Той ми нахлу в стаята с агресия - никога не го е правил до сега, винаги е чукал и чакал да му кажа да влезе или да му отворя. Влезе, взе това което му трябваше без да пита и пак излезе с гръм и трясък. Абсолютно недопустимо. Може да съм гола, може какво ли не. Винаги сме имали уважението и спокойствието един към друг и се съобразяваме кой къде е и не се врязваме в личното пространство на другия. Елементарни неща.
Не може да няма начин да си адресира агресията и т.н. дори и да отказва сам да потърси помощ. Мен и да ме няма ще налитне на бабата най-накрая както някой беше казал по-рано. Тя не стига че не смее нищо да му каже и да го усмири само както тя си знае, а чак го и защити онзи ден. Безумие. Той говореше глупости от сорта на аз съм по-голям (на възраст и физика) и трябвало да му се подчинявам. Не знам как се е объркал, но агресията примесена с някакъв психо фактор така го избива - въобще не се съобразява къде се намира и с кой говори и плещи всякакви глупости. Ако отиде на хотел или в къща за гости сигурно и там ще вдига скандали ако wifi не работи. Виждала съм подобни типажи другаде но е недопустимо в родата да има такива взаимоотношения.

След като баба ти има законно право на ползване, то тя може да си ползва жилището за каквото и дойде на ума. Може да живее в жилището, да кани когото иска и когато си поиска, да даде жилището под наем, да те изгони. Ти нямаш право на ползване.

Много увърташ и затова всички правим разни предположения.

Ако вуйчо ти е отгледан в това жилище, той си го има за свое, дори и да знае, пе е прехвърлено на тебе. Вече ти го обясниха. Човекът си идва за малко и да види майка си.

Агресията на вуйчо ти на работата в чужбина е вероятно в твоята глава. Може да се е дъвкал с колегите, разбира се. И аз съм се дъвкала с колеги, в чужбина и не само. Не знам в коя чужбина живее вуйчото, но в Европа агресия не се толерира и след като се и дъвче с колеги, много лесно ще го уволнят. Едва ли е незаменим,особено в КОВИД кризата.

Изнервен не е = на агресивен. Сама пишеш, че допреди карантинните по КОВИД не е бил такъв. Аз също съм много изнервена от поне година, а съм спокоен човек по принцип. Мъжът ми стана много нервен, но не сме агресивни един към друг или трети лица.

Моят съвет е да изчакаш вуйчо ти да си тръгне и да се успокоиш. След като досега, за толкова десетилетия не си видяла лошо отношение и насилие от баба ти и вуйчо ти, мисля, че поведението им е инцидентно и едва ли ще се повтори.

Защо да си разваляш отношенията с хора, които досега са били до тебе?

Понякога трябва да влезем в положение на близки.

# 173
  • Варна
Моят съвет е следващия път като звъниш на 112 да не го обявяваш гръмко. Сто на сто си казала нещо от сорта "звъня на полицията, сега ще видите вие" или нещо подобно. Затова баба ти е разбрала и е пробвала да те спре.

# 174
За две седмици ще издържиш.Казваш, че ходиш на работа и излизаш вечер, така че едва ли ще ти е трудно да не се засичате. За следващата година вече ще поставиш въпроса пред баба ти за гостуването на вуйчото, под условие да няма скандали. Засега тя решава кой ще идва и ще си отива, но при положение, че се разбирате добре и предполагам, че основно ти се грижиш за финансите у дома вероятно ще се съобрази.

Последните ти постове, обаче се различават от предишните нападателни изречения по отношение на потребителите, които най-добронамерено  искаха да ти вникнат в проблема. А и така обяснен, той не е нещо,  разрешаването на което да не ти е дошло веднага на ум и да бъде поставян пред форума.
Затова считам, че първоначалната ти цел е била друга и е свързана с предприемане на действия срещу баба ти и чичо ти, които не са адекватни като отговор на един единичен битов скандал.

# 175

Не сме говорили повече по случката, все едно нищо не се е случвало. Знам какво е мнението й, тя още тогава ми го каза - че той просто си бил такъв. Е да ама не е така. И за жалост когато е имало подобни случки в миналото, където се е агресирал към други роднини, нещата пак така си оставаха. Той така се е научил че му минава номера и никой нищо не може да му каже.

Това е кауза пердута значи. Няма смисъл да се занимаваш, само ще си навредиш. Щом е такава ситуацията баба ти винаги ще заема неговата страна. Изпитала съм нещо подобно на гърба си (без апартамент срещу гледане), само че моят чичо беше алкохолик, който веднъж не просто агресира, а за малко не ме уби. Наистина на косъм беше и се размина по чиста случайност. В очите на баба ми аз бях виновната, защото съм го предизвикала и ме увещаваше да не казвам на баща ми - другия й син, за да не му спре издръжката (на алкохолика).

Имам десетки истории с тях и всичките с подобен край. Чичо ми в нейните очи беше мъченик, никой не го разбира, всички са лоши, само той - идеален. А той си беше обикновен пияница и агресор. Беше агресивен и към нея.

Гледай да не се конфронтираш, той ако си идва за две-три седмици годишно, гледай да не се засичате и така, докато нещо в ситуацията не се промени. Няма да е разумно да търгваш с рогата, защото не си в позиция на силата.

# 176

Това е кауза пердута значи. Няма смисъл да се занимаваш, само ще си навредиш. Щом е такава ситуацията баба ти винаги ще заема неговата страна. Изпитала съм нещо подобно на гърба си (без апартамент срещу гледане), само че моят чичо беше алкохолик, който веднъж не просто агресира, а за малко не ме уби. Наистина на косъм беше и се размина по чиста случайност. В очите на баба ми аз бях виновната, защото съм го предизвикала и ме увещаваше да не казвам на баща ми - другия й син, за да не му спре издръжката (на алкохолика).

Имам десетки истории с тях и всичките с подобен край. Чичо ми в нейните очи беше мъченик, никой не го разбира, всички са лоши, само той - идеален. А той си беше обикновен пияница и агресор. Беше агресивен и към нея.

Гледай да не се конфронтираш, той ако си идва за две-три седмици годишно, гледай да не се засичате и така, докато нещо в ситуацията не се промени. Няма да е разумно да търгваш с рогата, защото не си в позиция на силата.

Съжалявам, че сте преминали през това. Приказката че бог пази алкохолиците май си е вярна, което е много много жалко когато те всъщност са заплаха за другите. Разбирам ви защо казвате че няма смисъл да се занимавам, но от друга страна точно заради това трябва да се адресира негативното поведение и на двамата - защото щом си позволяват в гняв да посягат, и по-лошо, това значи че имат сериозен проблем. Разумен и здраво стъпил на краката си, и с акъла си човек, никога не би посегнал на роднина, та и на чужди хора. Това и дете го осъзнава. Ясно е че проблема не е бил в провокация - никога не би бил, при положение че имаме човек с лабилност. Ако беше провокация то трябва да е от тип вадене на оръжие и силно застрашаване на живота или нещо подобно. Разумните хора не скачат на бой, дори и нещо моментно да са изнервени.
Вуйчо ми се наложи да спре цигарите преди 3-4 години и тогава наистина се задълбочи агресивността му и стана страшно неприятен и непоносим с всички. Не може да се сравнява с алкохолик но пък никой и не знае какво консумира.
Работата според мен е ни тъй ни иначе, но пасивността и примирението са доста опасни. С нищо не съм му длъжна камо ли с интернет, и то да му давам временен докато дойде техник да оправи главния, и той после пак да има безочието да ми скача. Майката (бабата) в случая е доста ключов фактор - тя има повече влияние над него и е достатъчно да отсече че такова поведение няма да толерира сред децата си. Но тя го защитава и подсигурява токсичната семейна среда, а дори нямаме издръжки или нещо подобно което да усложни нещата.

С вашият баща или други роднини не се ли опитахте да разрешите ситуацията някак?

# 177
Може наистина този вуйчо да е станал лабилен (той кръвен роднина ли ти е? ) заради отказването на цигарите или кой знае заради какви негови си проблеми, които теб не те касаят.
Може би точно заради проблемите му баба ти е на негова страна, защото го възприема като слаб човек, в неизгодна позиция.

Чудя се как можеш да се защитиш. От една страна, е важно той има ли право изобщо да пребивава в този апартамент: така ли са нещата, както предположиха момичетата по-горе? Ако баба ти има право на доживотно ползване, то тя наистина може да си кани когото и да е, тоест законно не можеш да му прекратиш достъпа.
Може да ти прозвучи твърде крайно, но започни са си заключваш вратата. Сложи си райбер например.
Освен това, той като си замине, поговори спокойно с баба си, когато е в добро настроение, за да я привлечеш на своя страна, да разбере твоята гледна точка и да разбере, че така не може, не е редно човек да се страхува в дома си.

А другата ти идея, да се опиташ да изкараш баба си и сина й неадекватни, няма да доведе до резултат, както вече се обсъди.
Даже хора с тежки и доказани психични проблеми биват връщани вкъщи, ако изобщо бъдат въдворени на лечение - а вашият случай далеч не е такъв. Един съсед беше преградил улицата с камъни, за да се пази от извънземни - ами подържаха го под седмица в болница, поналяха го с лекарства и си се прибра, по живо, по здраво.

# 178
  • София
Gemge, пишеш наизустени неща как ТРЯБВА да бъде. Млада си, животът ще ти покаже, че има какви ли не варианти и повечето са доста различни от това "трябва".
А повярвай ми, понякога се налага да се скочи на бой. Ако трябваше някой да защити теб, сигурно би ръкопляскала, нали?

# 179
Gemge, пишеш наизустени неща как ТРЯБВА да бъде. Млада си, животът ще ти покаже, че има какви ли не варианти и повечето са доста различни от това "трябва".
А повярвай ми, понякога се налага да се скочи на бой. Ако трябваше някой да защити теб, сигурно би ръкопляскала, нали?

Щом нямате морал и човечност, и желаете боища във вашият живот, нека така да бъде.

Може наистина този вуйчо да е станал лабилен (той кръвен роднина ли ти е? ) заради отказването на цигарите или кой знае заради какви негови си проблеми, които теб не те касаят.
Може би точно заради проблемите му баба ти е на негова страна, защото го възприема като слаб човек, в неизгодна позиция.

Чудя се как можеш да се защитиш. От една страна, е важно той има ли право изобщо да пребивава в този апартамент: така ли са нещата, както предположиха момичетата по-горе? Ако баба ти има право на доживотно ползване, то тя наистина може да си кани когото и да е, тоест законно не можеш да му прекратиш достъпа.
Може да ти прозвучи твърде крайно, но започни са си заключваш вратата. Сложи си райбер например.
Освен това, той като си замине, поговори спокойно с баба си, когато е в добро настроение, за да я привлечеш на своя страна, да разбере твоята гледна точка и да разбере, че така не може, не е редно човек да се страхува в дома си.

А другата ти идея, да се опиташ да изкараш баба си и сина й неадекватни, няма да доведе до резултат, както вече се обсъди.
Даже хора с тежки и доказани психични проблеми биват връщани вкъщи, ако изобщо бъдат въдворени на лечение - а вашият случай далеч не е такъв. Един съсед беше преградил улицата с камъни, за да се пази от извънземни - ами подържаха го под седмица в болница, поналяха го с лекарства и си се прибра, по живо, по здраво.

Прави сте вероятно баба наистина го приема като че ли той е в неизгодната позиция, и се асоциира повече с него, тъй като той от нея и баща си (дядо ми, та и прародителите ми) е попил този модел на семейни взаимоотношения. Тя е с доживотно ползване да и винаги е бил добре дошъл тук, така или иначе. Не мога да си заключа стаята а и през балкона е свързана с друга стая така че може да се влезе от всякъде. Не знам дали бих могла да я хвана в настроение в което да осъзнае че домашният тормоз е немислим. Тя самата понякога влиза в ролята на насилник.

Общи условия

Активация на акаунт