За малко помощ, моля за да си засека правилно Ову-то .

• 2 400
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Касиди, ти в Бг ли си? Ако - да, отиди на една фоликуметрия, по-евтино ще ти излезе и ще е сигурно, че има овулация.
Защото тестовете отчитат приближаваща овулация , но няма гаранция, че ще има такава.

# 16
От Бургас съм. Не съм сигурна дали има добър специалист тук, нито зная нещо за това изследване. По времето, по което се правят тестовете за Ову ли се ходи?
 Малко ми се струва прибързано да се вманиачавам чак до такава степен, все пак пробваме от само 2 месеца Rolling Eyes

# 17
Бе, Касиди, забрави за тестовете  и прегледите и се обичайте. Laughing

# 18
Така ще направя , да. Още от вчера предупредих, че ден след като ми свърши до другия цикъл секса ще е ежедневн и мв двойна доза, за да сме по-сигурни.

# 19
Касиди, наистина най-сигурния начин да хванеш ову-то е много секс Grinning
Този месец и аз се опитвам да хвана моето ову, но да съжаление мъжът ми не е редовно с мен /такава му е работата/ Confused Та и аз имам въпрос: почнах да си правя тестовете за ову, както е казано в унструкциите, но се чудя дали мога да ги правя през ден и дали има вероятност и с теста да изпусна точния момент? Confused Цикълът ми е 29 дни, тесовете започнах на 13 ден от първия ден на последната менструация. За сега е отрицателен.
Ще се радвам ако някой ме ориентира по въпроса. Simple Smile
Благодаря Ви предварително! Hug

# 20
 Момичета, днес започнах Дуфастона. Днес на обяд изпих второто хапче и преди малко ми дойде. Предполагам просто си ми е дошло, едва ли от лекарството. Ще изчакам да започне чистия цикъл и ще броя по схемата на Lali. Обаче се чудя тоя Дуфастон да продължавам ли да го пия?...Май няма особен смисъл...

# 21
Спирай го.

# 22
Предварително се извинявам малко късно се присъединявам, а може ли без да си правя тест за овуто, аз съм толкова точна в цикъла върви ми по 7 дена и на 28 ден винаги ми е редовен ама нещо пак не уцелваме, по принцип гледаме да е на 14 ден ама явно 14 тия ден не много подходящ Tired

# 23
Ваничка, ако цикълът и е точен, предполагаемата овулация е около 14-я ден.
Ако правите опити повече от шест месеца имате проблем и трябва да го търсите.

# 24
 Момичета, с това броене превъртях направо  ooooh! Кой ден се смята за последен на цикъла, последния с чисто кръвотечение или и зацапванията се броят?

# 25
на мен първият ден винаги ми е като зацапване, последния също.../и двата ги включвам като дни  с менструално кървене/

# 26
Благодаря ти за отговора. На мен в началото ми прицапва ден-два, но към клая ми е предимно прицапване в порядъка на 3-4 дни ooooh!

# 27
Каси,
за първи ден се брои денят с чисто кървене /не кафяво зацапване, а червена менструална кръв/. Може да е настъпило късно вечерта, но се брои за първи ден.
Последния ден от менструалното кървене - по същия начин.
Любопитно ми е, за какво ти е да знаеш последния ден от менструацията? На преглед се ходи в един от първите чисти дни, т.е без каквито и да било зацапвания!
Успех! Peace

# 28
Кас, както Лали е писала, колко време ти е самата менструация /кръвотечение/, няма никакво значение. Брои се от първия ден на същинско кървене, до първия ден на същинско кървене на следващата менструация. Тест за Овулация се прави следобед, за предпочитане към 16:00часа, като за вярно отчитане е най-добре да не си пишкала поне 2-3 часа преди това. Чертичките трябва да са еднакво наситени или допълнителната да е по-тъмна от контролната. Най-евтино излизат опаковките с по няколко теста, мисля, че бяха 5 теста за 11лв и нещо. Аз си купувах от тях, една оранжева беше със зелени букви.
Също така от голяма полза ми беше, че си бях направила графика в calendar.zachatie.org

Малко личен опит: забременях в месеца, в който засякох ову-то с тестове. В същия този месец пих и Герикапс /витамин А+Е/ - 15 таблетки от датата на М всеки ден. Дадох и на мъжа да пие. Ядох и много сладолед /всеки ден по 1, а пък не го обичам много/. Пих и ментов чай. Форумският фолкор разправя, че били полезни. Личното ми доказателство е в подписа, ще му видим очите през март. Не знам кое от всичките неща помогна, защото всичко го направих в един месец.
Успех   bouquet

# 29
  • под кривата круша
Кас, мисля, че най-точно можеш да засечеш Ову-то с тест и БТ, ако решиш да се заиграваш. Лекарката, при която ходя /засега/ ми беше казала, че най-сигурна е БТ, тестовете били много чувствителни и прашинка да попаднела вътре / няколко поредни дни  newsm78 /, се изкривявал резултата. Моето вътрешно убеждение е обаче, че може да им се вярва, защото по-миналия месец си бях взела Clear Ovu, започнах от 10-я ден от цикъла и чертата с всеки ден ставаше все по-наситена, което хич даже не е изкривяване.  Е, нещо се прецака тогава и не се получи, но действаме по въпроса. Ако следиш и ЦС, още повече увеличаваш шанса за  EFP Пожелавам ти успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт