Златна есен е дошла, а навън щуреят МАЙ-ските деца!

• 11 779
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Пастичке, много кофти история с това копче. Как изтрая цели 4 дни! А с разговора с Ема, определено разведри обстановката.

И ние тука из нас всички сме болни. На всеки по нещо му има, дано не става по зле положението. Утре ще ходим по лекари.
Днес Ивко успя да ме заключи в тоалетната. Тя понеже наща тука е префасонирана - банята и тоалетната са били в едно помещение и са ги разделили и тоалетната ни е малка и затова вратата се отвара против стандартите навън. И Ивко обикновено ме чака пред вратата като вляза, но през това време успял да извади четките и разните там джаджи на прахосмукачката и едната част така застанала между вратата и стената , че като се опитам да отворя и прави контра и не става. Само се отваря съвсем леко една пролука. И го накарах да ми донесе телефона. Подаде ми го през дупката - отваряше се точно толкова колкото да мине телефона на мама и звъннах на Дидо по спешност да се прибира, че да не направи още бели, докато си излежавам присъдата. Обаче пък реших докато чакам да го накарам да махне нещото дето го е сложил там. Много обича да му поставям задачи и веднага се втурна да ме освобождава. И успя да ме освободи , точно и Дидо като се прибра.  Laughing

Всички болни дечица да оздравяват час по скоро и лека нощ ви желая!

# 91
  • Varna
Олче дръж се. Hug Hug Hug,
 Н събота да мъничко се видяхме със Сиска - ето и доказателствения материал

Всички болнички да оздравяват.
  Ани и много  да слушаш Ивко, че пак ще те накаже.

# 92
Добро утро!

Тази сутрин кафенцето и чая от мен:

Аз няколко дни не бях влизала даже и да чета, ама моя мъж този път ми разказа правилата на играта направо. Започна нова работа и в петък рано сутринта тръгна за Гърция с уговорката, че вечерта ще се върнат, в най-лошия случай ако не се върнат ще се обади, но не би. Два дни бях ни жива, ни умряла. Пустия му телефон не звънна, а аз нямам никакви координати на шефа му. Не помня как са минали тези дни, добре че сестра ми беше плътно до мен да ме разсейва. Чак в събота през нощта се обади, че са минали границата и се прибират. Е, верно, че и те са имали доста проблеми и несгоди там, че и време са нямали карта да си купи, но... В началото му бях толкова ядосана, но колкото повече време минаваше, толкова повече си мислех "Само да се прибере жив и здрав!". Но в неделя, вече се отпуснах, че си е тук и явно получих нещо като нервен срив, както си бяхме на разходка тримата започна да ми премалява и направо да се свличам. Здраво се уплашихме и двамата. Вече за щастие съм добре, а той пак е в Гърция, но поне снощи се обади, че са живи и здрави и всичко е ОК.

Благодаря за подкрепата за Гоги, но той все така не яде или по-точно неговият "изтънчен" вкус не харесва каквото и да е.  Crazy Пък и ако днес е ял едно нещо, утре може напълно да го откаже. Вече взех да не му се стягам. Нищо друго му няма иначе - а*а си и то доста стабило, жизнен е, прави пакости за 10. Значи му е достатъчно. Най-новото при нас е, че си отваря хладилника и се обслужва сам. Завчера бръкна и си взе една чепка грозде. Изяде я цялата, даже си плюе люспите и семките. Но вчера сутринта като се събуди, такава воня е носеше от леглото му, доста пеше препълнил пампата.   Поне като не яде нищо ще му давам грозде, него не го отказва. Mr. Green

Ани, много се смях на случката ви в банята, ама добро дете си имаш, щом е склонило да те освободи.

Нагледах се на много сладки дечица!

Викат ме, дребния се е събудил. Хубав ден на всички!

# 93
Добро утро,

Лони, чуден чай си сервирала.. Мммм.. Много благодаря!
Преживяла си нещо ужасно за психиката тези дни.. Ужас! Добре че всичко е наред. Аз хич не обичам мъжа ми да ходи в командировки. Въпреки, че са кратки и горе-долу често се обажда. Явно не съм свикнала.

Вчера двата броя доктори, които прегледаха Мартин дадоха различни становища. Джипито каза, че от зъбите намалял имунитета, но няма нищо възпалено. Д-р Мирчев каза, че е лепнал вирус и е с червено гърло. Съответно изписаха различни нещо, а Мирчев тотално отрече рецептата на джипито. Освен това ни дръпна една лекция за Мартин, как бил Атопик (моля, ако някои може да ми прати линк да прочета аджеба това пък точно какво е...) и последствията от това. Аз обаче съм малко разочарована, защото Деси, мамата на Ивайла, след прегледа си при него, ми цитира абсолютно същите думи, които изреди за Марто, като становише за Ивайла, вкл. и изписаните лекарства. А Ивка и Марто не са чак толкоз сходни. Но времето ще покаже.

Въпросът е че детето е болно, вчера цял ден беше с температура, надявам се днес да се пооправи.

Неде, цунки на Стоян - любовчията, той бая порастнал това лято. Като минем към вас, ще се обадим.

Приятен ден ви желая.

# 94
Дени дано бързо се оправите каквото и да му е на Марто и само да ти кажа че не само на вас Мирчев е казал едно и също ами и на мене защото аз от положителните впечатления на Деси отидох при него заради бузките на Мариса и той ми наприказва същите неща като на Деси за Иваила и една и съща диагноза им постави даже. Абе нямам думи!
Ани разсмя ме вашата случка Ивко получава наградата Герой толкова е послушен и добричък. И вие да оздравявате бързо. Какво стана пак много болни - лоша работа!

# 95
  • София
Лони,

невероятно е кафето, което си сервирала! веднага се обслужвам  Mr. Green

приятен ден пълен с разходки за всички, болничките бързичко на крак  Praynig

иночка, много сладки принцеси си показала  Heart Eyes и колко хубави опашки имате вече  Flutter

сиске, и вие от коса не може да се оплачете, я виж как расте, аз забелязвам разлика голяма отпреди и сега върху Божината главица  Mr. Green Mr. Green Heart Eyes

# 96
Дени, виж какво намерих, дано да ти е от полза:
Атопия е персоналната и/или фамилна склонност за развитие на
сенсибилизация и производство на ИгЕ антитела в отговор на обичайна
експозиция на алергени, най-често протеини, която се проявява обикновено в
детска или юношеска възраст. Като последица, такива индивиди могат да
развият типични симптоми на астма, риноконюнктивит или екзема. Термините
„атопия” и „атопичен” следва да се използват за обозначаване на генетичната
предиспозиция към ИгЕ сенсибилизиране към често срещащи се в околната
среда алергени, на които всички са изложени, но мнозинството хора не
реагират с дълготраен ИгЕ антителен отговор. Така, атопия е клинична
дефиниция за изразен ИгЕ антителен отговор. Терминът атопия не следва да
бъде използван преди да се докажат ИгЕ антитела чрез изследване на серума
или чрез положителни кожно-алергични проби с убождане. Алергичните
симптоми при типичен атопичен индивид могат да бъдат наречени атопични –
например атопична астма. Положителните кожно-алергични проби с убождане
към необичайни алергени, както и наличието на ИгЕ антитела към тях
(например сенсибилизация към отрова от ципокрили или медикаменти, които са
резултат от масивна експозиция), обаче, не е диагностичен критерий за атопия.

Има и още доста резултати на търсене с думата "атопия" в чичко Гугъл.  Peace

# 97
Лони, много ти благодаря. Звучи много сложно и сериозно, но ей това ми се струва много правилно:
Терминът атопия не следва да бъде използван преди да се докажат ИгЕ антитела чрез изследване на серума
или чрез положителни кожно-алергични проби с убождане.

Мисълта ми е, че точно характеристиките за атопика, които каза за Марто е казал и за Ивайла, както се оказва и за Мариса. Или е твърде разпространено, или си е живо чудо да се съберем тези майки с "атопичните" деца. На мен лично, не ми звучи сериозно...
Но има вероятност да важи в някаква степен за Марто, защото татито има алергии. Както казах с времето ще се разбере.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 10:38 от де ни

# 98
  • Пловдив
Здравейте, мами!
Много благодаря на всички за хубавите пожелания по случай нашата годишнина - навършваха се 7 години откак се сгаджосахме  Laughing някой питаше. А на Нова година стават 11 години от първата ни целувка  Crazy Малеее цял живот се познаваме вече  hahaha
Ние бяхме доста болни и двете с Кали - хрема, гърло, ангина херпа  Sick И двете на легло, а татито търчеше, хранеше ни и водеше Кали на лекар  Heart Eyes Аз съм си на работа, а Кали е значително по-добре вече (пу-пу) Дано всички болнички да оздравяват бързо  Praynig

Ето малко снимки от най-новата й придобивка, която получихме вчера (то е подарък за Коледа, ама нямах търпение да го видя  Blush) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=178247&photo=12

Не помня дали дадох снимките от кръщенето на моята кръщелница Ида - ето ги оттук почват  Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=172804&photo=22

# 99
  • София
МАЙчета, срещата няма да можем да я направим в Приказка без край, ангажиментът им не е отпаднал  Confused  Моля ви, кажете има ли желаещи за среща, кога и къде, за да си направим плановете за събота и неделя. На нас ни се очертава пътуване и ако не се разберем предварително, може и да не успеем за срещата, а така ми се вижда с вас!

Танче, питай за Дребосъците за Коледа. Нека съберем оферти!
От Приказката ми казаха, че Коледните им партита за нашата възраст са приказки с актьори ли, с кукловоди ли не разбрах, която се разказва от Снежанка, а накрая идва дядо Коледа и раздава подаръци. Подаръците са символични от клуба, но ако искаме, може и ние да донесем и да раздава и нашите. Цена още нямаха. Свободно беше на 16ти дек. от 10 до 12 ч. Жената, с която говорих, ме насърчи да го запазя, а капаро щели да искат през ноември. Това е офертата, а дали ще отидем там, разбира се, ще го решим всички.

Миленнка, много сладък комплект, дано дълго му се радва Кали! Моля те, дай линк към играчките, че хич не мога да се ориентирам къде са.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:27 от Rumya

# 100
Момичета,
извинявайте, че пак с неприятен повод, но моля ви, който има желание и възможност нека дари парички за Симона, защото е спешно...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222629.0

Благодаря ви  Hug

Руми, ще питам за оферта в "Дребосъчетата"  Peace

# 101
Руми това звучи много добре с Дядо Коледа те там си имат отделна зала за театър със сцена и място за сядане мисля че е добра идеята да запазим датата защото и много подходяща и часа пък има цял месец да се уточниме къде и да се появат и др. оферти междувременно - вие сте софиянки разпитвайте аз др. седмица пак съм на детско парти и ще питам и там какво е положението около Коледа.
  bouquet

# 102
  • Плевен
Привет МАЙки!
Скоро не съм се разписвала, но ви чета редовно. От няколко дни ме е разтърсила случката с плевенската майка и детенцето й и хич не ми се пишеше. Но трябва да се гледа напред и то ведро...
Познатата ви кротка Тери е станала палава, най-вече когато си е в къщи или усеща, че има "стабилен гръб". Ето ви и обещаните от преди снимки - новите започват от тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171487&photo=24.

Лони, радвам се, че всичко е завършило благополучно и сега вече си във "форма".
Ани искрено ме развесели със сучката ти в тоалетната. Браво на Ивко, че те е "освободил"  Heart Eyes
Олче, пиши как се чувстваш втори ден на новата работа?
Болничките да оздравяват бързо  Praynig.

Желая ви слънчев и весел следобед и приятна вечер  Hug.

# 103
Здравейте и от нас Simple Smile Малко въздух имам, докато мъжете се къпят в банята  Crazy
Да се похвалим - избра ил са ни за книжките на Бон апети  Blush Той и без това си върви с кулинарна традиция, че и черпак си хвана на прощапулника, готвим заедно.. Сега и и официално в готварски книжки ще се подвизава  Laughing
Иначе белите продължават - за последната седмица си имаме ожулен нос и чело, 2 пъти пукната глава  Crazy Ще се потроши готвачето на мама  ooooh!

# 104
Люси ,много цветни снимки си и направила на Тери. А тези цветя , определено си ги носи и не си ги дава на никой.
Калина и Тони много хубаво си играят в пясъчника! Духи Пухи, честито ви участие в книжките на Бон Апети. Сега ще ви правят ли специална фотосесия в София?

Ние с Дидо изведнъж се оказахме много болни, а на Ивко нищо му няма. Как ще го опазим не знам. Днес бяхме на консултация новите ни мерки са 12кг и 86см.

Днес в парка се сблъскахме с агресията за първи път. Едно супер агресивно дете  така бутна Ивко , че главата му издрънча в плочките. Аз го забелязах че е доста агресивен, но нарочно оставих Ивко да седи покрай него, за да види и такъв тип поведение. Майката явно си го знае, защото все бягаше след него, но той все пак успя да издебне момент и да събори Ивко на земята. Чак и на мен ми се доплака, само като си представих , че най-вероятно в яслите научават това. А аз нали уча Ивко все да милва и после като дойде едно момиченце да му върне кестенчето , което си държеше в ръчичката, преди да го съборят, и го карам да я милва, но Ивко ми вика Не, Не, Не! Чак не му се милваше милото! 

Общи условия

Активация на акаунт