Златна есен е дошла, а навън щуреят МАЙ-ските деца!

• 11 779
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен Heart Eyes....
Мимето,много неприятно мила......явно сте в тежка серия.....дано да се оправите бързо и това да ви е боледуването Praynig
Ние също сме болни от снощи се почна една епопея-кашляне,давене,сополи,рев......накрая Асен заведе баткото в спешен кабинет и се оказа,че е някаква бактерия-май от детската сме си я доставили,`щото днес се чух с госпожите-повечето деца са на тоя хал....обаче усещам,че и мен нещо ме почва ,а и Иво покашля и премрънква от сутринта...та се очертава веселба голяма...

# 76
Ето я и новата седмица - нека да бъде успешна за новите мами на работа Олчето и Дени!!! Споделяйте как се справяте с раздялата макар че съм сигурна че всичко ще е наред и двамата остават на грижите на баби така че - споко!
Ние днес дадохме изследванията в четвъртък ще са готови и най-вероятно другата седмица ще се запознаваме с яслата и имали почва у нас! Говорих с нашата баба гледачка тя да я води защото с нея не се лигави държи се по сериозно така да се каже а и аз да не цивря там, че като мисля за това и ми се свива душичката! Weary Но съм решила да я пробвам тя сама ще си покаже ако е готова ок ако не - бабата нали е свикнала вече  smile3508
Да кажа на софиянки ако не са ходили да отидат да гледат изложбата на НДК на моста на влюбените заслужава си на нас много ни хареса!!!
А в неделя водихме Мариса на събор имаше много сергии въртележки и какво ли не, беше много шумно и предимно чалга кънтеше от всякъде и това дете се побърка спре си и друса гъзо, върви малко друга песен и пак друса абе смях ви казвам то не се чуваме какво говориме ама тя беше щастлива и доволна напълни ми душата, а съвсем отделна тема е това че напълнихме багажника с балони и камиончета и ....кво ли не от всяка сергия по нещо. Деца! Да и тук е момента да успокоя мамите които почват работа че съботата и неделята няма да ви се иска да свършва толкова е готино да си по цял ден с детето да го гледаш какво е научило през седмицата и да му се радваш колко по самостоятелно става, как се ориентира с кой какво може и какво не - мънички манипулаторчета!!!
Ох много се отплеснах ама ми е простено не съм писала два дена  newsm47 по този повод много се радвам че няколко мами поизгубили се, се намериха и казаха че са ок.  newsm51

Бързо озъбване и прояждане на децата а всички болнички да оздравяват!!!

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 10:36 от galiushana

# 77
Да допълня и аз "добрите новини".
Първи опит за тръгване на работа - неуспешен.
Стигнах до офиса, пуснах си компютъра, направих си чай, но се обади свеки, че Марто се събудил с температура, червен и плачещ и аз от своя страна звъннах на шефа, че съм тук, ама си заминавам да си гледам детето.
Опитах да меря темп. в дупето с два вида термометри, ама нещо не можах да разбера колко точно е. Единият показа 35,5, а другият 37,5, след това изгасна... На обед ще дойде джипито, а следобед ще го заведем при д-р Мирчев - местен специалист с доста добро реноме, та в него ми е надеждата да каже зъби ли е, вирус ли е, кво е майната му, с извинение...

# 78
Ох Дени пиши после какво е станало - при д-р Мирчев прегледа без направление е 15 лв. само да ти кажа да си подготвена, но дано е нещо леко и бързо бързо се оправи Марто. newsm17

# 79
Танче, мерси за кафето. С удоволствие ще си го изпия. Sunglasses
Аз само влизам, прочитам ви и си казвам по-късно ще пиша, но за съжаление по-късно не ми остава време.  И сега като реших да драсна някои ред вече забравих какво щях да пиша.  Simple Smile
Исках да поздравя семейство Змейкови и да им пожелая винаги да са толкова усмихнати, спокойни, да запазят обичта и хармонията, която излъчват.  Heart Eyes
Също така да пожелая на всички, които имаха повод да празнуват последните дни да са здрави и винаги изпълнени с добро настроение и оптимизъм.   bouquet
Олче, дано днешния ти ден бъде много хубав, пълен с нови впечатления и емоции и довечера като се прибереш, да те посрещне Вели с вик МАММА и с голяма прегръдка и да разбереш, че няма за какво да се тревожиш.
И "момченцата" и "момиченцата" ни са толкова хубави - Косьо, Миа, Никол, Макси, Дон Тони и Алекс.
Лони, Пастичка как са децата? Започнаха ли да похапват? Ние също имахме такъв период. Ядяхме само АМ сутрин и вечер и през деня май почти нищо друго. Освен това от два месеца нощем с таткото не бяхме спали, особено последната седмица. Будеше се на половин час с ужасяващ писък и нищо не ни помагаше, нито свещички, нито Нурофени, нищо. Това се дължеше на последните кучешки зъби, които слава богу вече пробиха. Вече сме с 16 броя зъби и ни останаха само кътниците.
Иначе преди месец бяхме 9400 и 80 см. Сега може и повече да сме станали. Живот и здраве другата седмица, ако не сме болни ще сложим Пентаксима (че малко позакъсняхме с ваксината) и ще я претеглим и измерим. Много приказваме и се опитваме на изговаряме правилно думите, но звучат много смешно. Освен благодаря, мама, тати, баба, дядо, казваме зайо, бръмбар, вуйчо, което звучи нещо от сорта на туйто и още доста неща повечето от които се повтарят, но ние не ги разбираме. На водата казваме ДА, на солетите и почти всичко друго, което става за ядене ТЕ, на доматите МА, на сока КОКА и т.н. От известно време като я попитам как се казва, отговаря ТИТИ. Ако успея да снимам (да я хвана в крачка) и да кача клипчето ще ви я покажа.
Почивните дни ходихме до село и Сиси в радостта си се опита да удуши едно малко котенце. Милваше го, гушкаше го, беше много сладка. Ето и няколко снимки.

Сиска, Надя върна ли се? А Мопси как е? Свикна ли с вас? Иска ми се много да ви видим, но не знам кога ще успеем да се наканим.  Heart Eyes  Hug
Аз гласувах за петицията. Искам и филма да гледам, но не съм събрала още кураж.  Confused
Чета и се радвам, че Калоян и Даниеле забравят лошите си преживявания. Дано на никой не се случва да изживее това, през което те са минали. Дано пооправят малко условията в скапаните ни болници, че иначе не знам. И дано лекарите ни са по-внимателни, грижовни и по-компетентни. Че тук в Бургас децата масово са болни, имат или температура или сополи и докторите казват, че нищо им няма. Гърлото им било чисто, гърдите също, а те вдигат, ли вдигат температура и много кашлят (племенницата ми и кръстничето са така и то вече от няколко месеца и не могат да се излекуват  Tired).
Страйпърче, дано Криси е вече по-добре. Мимето, Люба, дано се оправяте по-бързо, вие и малките човечета. Сега виждам и че Марто се е разолял. Лоша работа. Изпращаме на всички ви положителна енергия, много прегръдки и целувки. Hug Heart Eyes
Хайде стига толкова, че медалите ГЕРОЙ няма да ми стигнат. Напълних ви главите с толкова глупости  Simple Smile.
Лек и успешен ден на всички.

# 80
Здравейте момичета,
благодаря ви, че ме подкрепяте, защото Ема може и да прояде, ама аз преди това ще вляза в психо-диспансера. С татито вече почнахме да се караме, че нервите ми не издържат и ми трябва виновен.  Twisted Evil
Ема  продължава да НЕяде. Даже намали и млякото защото след посещението при лекаря се сдоби и с хрема,  Rolling Eyes та сега 2-3 глътки, поеме въздух, 2-3 глътки, отново въздух и бързо, бързо се откаже.
Видната варненска лекарка д-р Миглена Георгиева, каза че сме били тежък случай на "детско безапетитие"  Thinking ! Изписа много странни лекарства, които да се пият 2-3 месеца (като едното е антихистамин със страничен ефект - повишаване на апетита)newsm78 освен това иска 100-тина изследвания, та сега се втурваме да ги правим. Ще се обърна и към хомеопатията, преди да почна да си тровя детето!  Rolling Eyes
Освен това нарече перманентното ни будене нощем "нощни детски страхове"  Naughty. Да се чудиш чак, как едно нормално дете с що-годе нормално семейство е с такива проблеми, а дечицата от разбити семейства или изоставените в домове... какви ли проблеми имат... а как се справят с тях???  Rolling Eyes
Понеше стандартна храна не ядем, минахме на алтернативна - успя да глътне копче - 1,5 см. метално и понеже нямаше с каква храна да излезе го чакахме 4 дена. Ако знаете колко корозирало излезе, чак е страшно.  Rolling Eyes
и за да завърша по-ведро, предоставям на вашето внимание, вчерашен разговор:
аз: Ема, как прави патенцето?
Ема: Па-па-па-па
аз: Ема, как прави кокошката?
Ема: Ко-ко-ко
аз: Ема, а как прави тати?
Ема: Та-та-та-та
ЕЕЕЕЕ има логика детето!!!  Joy Joy Joy
Приятен ден!

# 81
  • Варна
Ехеее, Пастичка, разсмя ме твоята сладурана. Ох, дано се реши вашия проблем с неяденето  Praynig Ама тия моми, още от ранна възраст ли почнаха с диетите? Не може така  Naughty Дано помогнат специалистите, а от нас  Hug

Ивон се е разписала, та няма аз да пиша как са, обаче ще кажа, че и Ники приказва, даже по-успешно и от Макси, и за разлика от нас използва гърне по предназначение. Макси от днес като го питам има ли пиш, казва Няма пиш и се смее и бяга. Но нищо не върши там като го сложа....

Момичета, благодаря ви за поздравите за моя мъж  Hug ще му ги предам, ще бъде трогнат   bouquet

# 82
Честит рожден ден на Малкамама ,на ВИФ -съпруга ..!!   bouquet   

Добре,че Ивон се разписа ,тъкмо щях да питам ВИФ как са?Ивон ,а какво ще е бебето -момиченце,момченце?Пастичке-дано бързо да решите проблемите.. Praynig Може би наистина хомеопатията е по-добрия вариант..
Люба не разбрах какво е станало на кръстовището??  newsm78

# 83
  • София
Здравейте, мами, Румчо уж трябваше да е заспал оттатъка, но слушам, че още си дивее в кошарата. И при нас като при Дени, плановете се разминаха с действителността и вместо на Румен да му е първи ден на ясла, си е вкъщи, тъй като хремата му не е минала още напълно. Уж трябваше да започнем, за да има време да свикне, защото след две седмици съм на работа, но ще търсим помощ от бабите май...
Мимето, Румен като беше с разстройство помогна ентерола в доза два пъти по едно прахче на ден, плюс хидрасек. Съчувствам ти, защото знам колко е неприятна тази ситуация. Дано нещата бързо да се оправят Praynig
Олче, надявам се въпреки по-натовареното ти ежедневие сега, пак да имаш време за редовни отчети в темата Hug
Пастичке, стискам палци Ема да започне да проявява по-голям интерес поне към някои храни.
Днес реших да заведа Румен при джипи-то да го прегледа и да каже тая хрема как да я третираме, обаче имаше двайсе човека чакащи и с деца, и без и така и не успяхме да влезем, защото Румен се изнерви, аз се изнервих и притесних, че в задушния пренаселен коридор е бъкано с вируси, ще я сменяме педката май...
Румен поне сутрин пишка в гърнето, слагам го, щом се събуди, но докато почне да стискак и да си казва, доста време ще мине.
На болните дечица и родители скорошно оздравяване!
Снимките на Мия с мама, Мариса и на нашата  Wink Сиси са страхотни Grinning

# 84
Здравейте.
Подписах петицията, но нямам сили да гледам филма, просто имам представа какво ще видя.
Пастичка, дано да се открие причината, поради която Емма не яде и да приложите правилното лечение.
И Мия казва много сладко -няма, особено когато я питам дали ще ходи да спи Grinningл Другото, което казва е няня, баба, мама, айде, нещо като ам, само тати не ще да каже, ама какво да се прави, тати ще почака.
Олче, поздравления за новата работа и дано да ти носи много успехи и удовлетворение. Ако ми позволиш, един въпрос -лесно ли я намери или ходи на много интервюта и процесът беше дълъг?
Онзи ден бяхме на една площадка, където има и много приятно кафене и аз се замислих дали някога ще дойде момент, когато с моята дъщеря ще мога да седна да изпия нещо на спокойствие?! Досега това не ми се е отдавало. Като беше новородена, имаше ужасни колики и ревеше по цял ден. После като спряха коликите спеше навън по 40-50 минути и като се събуди веднага искаше да се прибира. Последваха безбройните прегледи и процедури, та времето за разходки  беше ограничено. После започнахме да се учим да ходим и не седим дълго на едно място, та така. А преди да се роди, си мислих как ще ходим с нея навсякъде, ще се виждам с приятели и т.н. Ех, сметки без кръчмар.....
Приятен следобед на всички.

# 85
  • София
Пасти4ке, а  витамините за деца нямат ли ефект в/у апетита на бебка? В съседния вход има едно доста злоядо дете, което през месец е на витамини и тогава си хапва прилично според баба му.

Ол4е, как е новата работа? Сигурно в началото ще ти е нанагорнище, но мисля, че ще си заслужава. Да знаеш, че ти завиждам  Mr. Green без лоши чувства, разбира се  Hug

Люба, за дамските аксесоари и склонноостта на момченцата към това да ги използват хич не ме притеснява! Като гледам и нашия тати не се впечатлява особено. Наскоро си говорих с най-добрия ми приятел от училище, който се омъжи в Щатите /в училище и помен нямаше от такива наклонности или поне не ги проявяваше под никаква форма/, та той твърди, че е разбрал още в детската, че е гей. Ако можело да избира, нямало да иска да е, но просто е такъв, не било въпрос на избор. Аз май съм склонна, доколкото имам и други наблюдения, да приема, че е прав и човек се ражда различен.

От Приказка без край още не са ми звъннали. Ще чакам до утре и аз ще ги потърся за срещата в събота.

# 86
От Приказка без край още не са ми звъннали. Ще чакам до утре и аз ще ги потърся за срещата в събота.

Ние в събота сме на рожден ден в един детски клуб, който няма координати в интернет - "Дребосъчета". Моята приятелка каза, че залата за игра и родители е една и е голяма. Ако искате да попитам там за Коледното парти?!?

Та по този повод може и да пропуснем съботната среща...

# 87
  • София
По понеделнишки и аз да се разпиша.  Hug
Подкрепям Галушана за изложбата на НДК - вчера бяхме там и направо онемях пред някой снимки. Само дето бяхме със Стоянчо и захласването беше за кратко. То него ли да гледам - снимките ли  newsm78 #Crazy Ето ви и снимка Видях, че сме били по едно и също време в района на НДК с Ваня и Мия - жалко, че не сме се засекли да се видим. Heart Eyes
Олче, поздравления за новата работа и дано да ти носи много успехи и удовлетворение. Ако ми позволиш, един въпрос -лесно ли я намери или ходи на много интервюта и процесът беше дълъг?
Присъединявам се към пожеланията и питането.
Какво става - много болни дечица и мами. Дано всички оздравяват  Praynig
Мешко и аз не стоя на едно място по площадките, ако ме видиш какъв съм финикиец  Joy Във събота се видяхме с Гвендолин и тя ми завидя за спортната форма / разбирай търча по детето/ Тук е мястото да похваля и двете и деца - Съни един кротичък, играе си, а баткото не само, че гледаше Съни, но даже ми помагаше и за Стоянчо. Играх ме на футбол, въобще беше много весело. Само дето на моето диваненце му се доспа и започна да се тръшка за щяло и нещяло и си тръгнах ме бързо.
Ставам, защото след малко може да стане и война, вече пуснаха бомбите в хола и кухнята  hahaha

ПП забравих да кажа качила съм нови снимки - влизане - през подписа.

# 88
  • София
Здравейте момичета,
Пиша ви в малката пролука, която ми се е отворила в (още) работно време. Grinning
Работата не е лека, всичко ми е някаква каша, може би като с всичко ново, докато посвикнеш и навлезеш в нещата. Да не кажа, че гледам стерео. Попрочетох ви крадешком, огромно благодаря за подкрепата, за мен е безценна. Heart Eyes Много ми е мъчно за мъничкото ми момченце Cry, не ми се мисли на тази тема, че ще се разрева като дърта магарица... Mr. Green Чакам с нетърпение работният ми ден да свърши (най - после! Sick) и да си го нагушкам и нацелувам, миличкото ми...
В обедната ми почивка цял ден гледах бебоци в колички по улиците из центъра и ми се насълзяваха очите. Няма да ми е леко, дано си струва поне търпението и трудната адаптация.  Praynig
ВСИЧКИ болни душички да оздравяват, че ми се сви още толкова сърцето, като прочетох колко са... Cry
За разстройство и повръщане - (Миме78!), главното е строгата диета, давай само лечебна Хумана, ако трябва. никакви плодове или зеленчуци. Ако се позапече  Laughing започни много постепенно да захранваш - само с варен картоф. Да я нацелуваш сладката Дари! Heart Eyes
Недче, ти хубаво се виждаш с Гвен аз тука като виден гестаповец да се проявя ПАК...  Twisted Evil, ама кажи и че ни забрави тук. Сърдити сме. Да се извини с подобаващо количество снимки. А Стоянчо кооолко е порастнал.  Shocked Сладкиш! Heart Eyes
Целувки, че телефонът прегря, а аз съм го ударила през просото...  Embarassed
Много благодаря за палцестискането още веднъж...  Hug

# 89
  • София
Само да ви покажа какво откраднах от друга тема:

Детски закони за собственост:
1. Ако го харесвам, то е мое.
2. Ако е в моите ръце, то е мое.
3. Ако мога да ти го взема, то е мое.
4. Ако допреди малко съм го имал, то е мое.
5. Ако то е мое, то никога не може да стане твое. 
6. Ако строя нещо, то всички части са мои.
7. Ако изглежда като мое, значи е мое.
8. Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
9. Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
10. Ако..

Общи условия

Активация на акаунт