Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови

• 18 964
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте и от нас,

Виктор вече свикна с градината, отива с песен на уста, и така го взимам. Днес огласяваше трамвая с Коте бяло Grinning

Янче, какво става с вашата градина?

Честита нова работа Деси  bouquet

Люси, честита годишнина  bouquet Много, много хубави неща ти пожелавам. Добре, че си ти, за да ме подсетиш, че и ние днес имаме годишнина от сватбата Grinning. Пийте от мен по нещичко - днес правим 13 години брачен живот  ooooh!  Grinning.

# 76
  • у дома
Асе, и вие ли 13?

Благодаря за почерпката  Laughing да остарееете заедно и все така щастливи.
Браво на Вик4о!!!  Hug  Hug Най-после Simple Smile Значи му харесва градината вече, много добра новина, много се радвам!

Някой мисли ли за трето дете?  Wink

# 77
  • София
Честито на всички за всичко, което съм пропуснала да честитя. Ама ме друса такава нерва, че не знам. Веси продължава с драмата. Ужас.

Толкова от мен засега.

# 78
Смайли благодаря за координатите на Чамурлийска, дано да ни помогне. Записах час.
Успех на всички с градините, ние още сме в стачка. Като тръгнем пак, всичко ще започне отначало Cry Вече си мисля дали да не я задържа в къщи??

# 79
Янче, отивай за детето! Не бих го препоръчала в стандартен случай, но вашият е нестандартен. Wink При липса на обратна информация ще откачиш, разбирам те! После пиши как е минало.
Елексир, удари Смайлито с нещо, но наистина отидете после при Чудодейката! Аз не съм знаела, че положението при вас е "хронично", мислех, че са първоначални изблици, както е при повечето от нас. Имаш ли варианти за смяна на градината?  Thinking
Деска, бравос за работата, мила!  bouquet Не се измъчвай с онези неприятни мисли, по-важно в днешно време е да си финансово спокоен. Това е достатъчно отговорно спрямо децата ти - и като материална, и като емоционална задоволеност. Малко неясно се изразявам, но понеже съм го изпитала на гърба си, съм малко по-запалена - просто не го пожелавам на никого...
Ох, Асе, аз ти припомням, пък щях да те забравя. Laughing Честита ви годишнина! Много любов, хармония и щастие! Верно, че бяхме с еднакви годинки. Моите "броят" любовта ни, бракът ни е на скромните 3. Добре, че не е обратното. hahaha
Нашата градина също стачкува "ефективно". От 7,00 до 8,00 и от 13,00 до 14,00. Не знам за вас, но аз не подкрепям стачката. Нямам нищо против да си стачкуват, да им увеличат заплатите, но чак да ги подкрепям...Обаче трябваше да направя грозен компромис със себе си и да разпиша една подписка, защото после щеше да ми цъфне липсата на името... Мисля че самата подписка, изнудващо поставена на шкафчетата е много по-грозен акт, отколкото моят подпис в нея... Иначе Диля се държи доста добре. Хленцала преди заспиване, но тя това упражнение нещо и вкъщи го практикува от няколко дни. Ще й мине. За празника снощи ми изправи косите по центъра, държа се безобразно. За това ти говоря, Смайли, събирай сили за след градината. Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:34 от Lyusil

# 80
И аз се подписах в списъка, че съм "солидарна", но вече втора седмица за детските гладини ми се струва много. Аз също съм съгласна, че са с ниски заплати, но има варианти за протест, които са по-умерени. Не знам как се оправят родителите, които работят и няма кой да помага.
Не мисля, че като сме притиснати до стената, това ще доведе до успех на стачките, по-скоро съвсем ще загубат доверието ни.......

# 81
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
До 30.12. съм в отпуск за бременност и раждане. После ще прехвърля на майка ми майчинството и ще предложа на сегашния ми шеф ако иска да продължа да ходя веднъж в седмицата и момичето което ме заместваше да остане да работи. Така всички ще са доволни

# 82
Деска, хубава комбинация си изкомбинирала. Аз за сефте я чувам тая фирма, но виж Чоча пак е супер информирана  Wink За вината, която изпитваш - чалъм как да я няма не знам, и аз имам същия проблем  Wink

Хайде честито и на Асето за годишнината! Вие сте феноменални, това 13 години на мен ми се вижда ужааасно много. Но времето лети ...

спейси, чакам отзиви от прегледа.

Люси, няма нужда да има нещо хронично, за да отидеш на лекар  Wink И при Веси няма нищо необичайно, може би само малко по-драматично приема нещата /ти знаеш как е  Mr. Green/ и понеже Чамурле ги разбира тия работи затова и предложих. Виктор също по-трудно свикна, но пък сега всичко е ок и Асето е спокойна.
Мен всички ме успокояват, че Дара е добре, ама мен си ме човърка. Как ми се иска да има едно прозорче да я наблюдавам от време на време ... тя е много емоционална, но трудно изрязява чувствата си, избива я повече на истерии. Предишните дни доста си поговорихме с нея и най-накрая заяви в прав текст, че ни се сърди, че бебчо е в къщи и че иска да го върнем в болницата /не знам как точно това й роди главата като никой от нас не е споменавал нищо такова/, че не иска да го гушкаме /особено ревнува баща си, но и мен също/, че бебето й пречи /будело я, играело й с играчките, пиело й сокчето  Laughing/. Трудно ми беше да й отговоря, дори не мисля, че й отговорих адекватно, но според мен това е крачка напред - поне отпуши напрежението. Поплакахме си и двете, гушкахме се... ако се наложи и на психолог ще отидем.

# 83
  • на езерото
  Асе, честита годишнина  bouquet на мен 13 ми е любимо число, носи ми много късмет дано и за вас е така Heart Eyes
 Люска, Фастъче благодаря за загрижеността към Ники Hugтя е по-добре (спря да повръща след два дена непрекъснат Sick), остана само ужасната кашлица и сополите.Тук за повръщането ни дадоха хапчета против повръщане ,назначиха диета и казаха ако има нещо да звънкам.
 Смайли, ако знаеш как и на мен ми се ходи при Чумерлето Confused и аз и детето имаме нужда Embarassed
 Янче, с теб сме  Heart Eyesно няма начин смятам че така лека полека се подготвят за кашата наречена живот.Ние за това сме майки да страдаме да съпреживяваме, сега като гледам моята как непрекъснато плаче за нас Cry сякаш я разбирам малко повече Embarassed
Лек ден момичета Heart Eyes

# 84
  • у дома
Пинка, хубаво че сте спрели повръщането - то май е най-непосредствената опасност. А яде ли Ники?
Щом сте останали на сополи и кашлица, значи трябва да минава вече  Praynig  Hug

Нели, май всички дечица на нашата декмврийска възраст имат този проблем с изразяването на емоциите си. Но това че Дара все пак е обяснила какво я тормози наистина е голяма крачка напред   bouquet Що се отнася за отговори - и аз нямам идея как да се помогне на голямото дете да приеме новия член на семейството без много сътресения. Може ли някой да сподели как действате в тази насока?
А за прозорчето - ами върви бре жена, поискай си да пошпионираш Даричка, хем да се успокоиш, хем тука и нас да информираш, че сме гладни за подобни новини.

# 85
Пинче, по една прегръдка за теб и Ники! Утре - без кашлица, а вдругиден - без сополки! Hug Оздравявайте! За плаченето за нас просто не ми се говори! И ние с таткото сме едни лигльовци, и тя на кого да се метне - ами и тя е лигла, милата. Хората ни гледат като отровени като почнем да обясняваме, че не се отделяме от нея. Обаче и тя си го иска. Като тръгнем на гости в бабини й /оставихме я там предната събота когато ходихме на сватба/, първата й реплика е: Нали няма да си ходите? Cry Ееее, ами айде ходи някъде с настроение, не ставает! Confused
Смайлинка, и на мен ми стана жал за Дарето. Sad Сигурна съм, че и Маичка затова е толкова буйна с Янче. Наскоро си мислех коя възраст е най-подходяща за първото дете да асимилира и приеме второ? Трудно е да се каже. Все едно да намериш отговор на въпроса на коя възраст ще можеш да приемеш изневяра от любимия човек... Така го приемат децата на колкото и годинки да са... Питайте драматургията. Mr. Green Laughing

# 86
ехоооо, здравейте   Laughing

аз сега с тази стачка , не мога да се добера до компа. с яна по цял ден крьстосваме улиците , използваме готиното време и отдавна не сме прекарвали токова време само двете , та сега наваксваме  . много ни е добре - шопингуваме , учим се да караме ролери, напьлнила ми е колата с кестени....майка днес ме попита дали ще си правим някакво лекарство с толкова кестени   Mr. Green  ooooh!

честито на всички , които са имали повод за празнуване и сьм пропуснала да го честитя    bouquet    
Деси, честита ти нова работа. аз сьщо не сьм  чувала за тази верига магазини за играчки. ако имат адрес пусни линк да го видим.
Асе и Луска, честита ви годишнина.  Heart Eyes
Янче, като пуснах марто след франция отново на ясла и той така се дьржеше. почти седмица плачеше все едно току що трьгва на ясла. после обаче се опомни и сега отново си влиза като преди - ухилен и доволен. мисля , че ще и трябва малко време и на маичка , за да свикне отново с обстановката .
аз имам друг пробем с мартин - гризе си ноктите. някой с подобен проблем... забелязах го аз малко преди да трьгнем за франция , че си е изгризал всички нокти. питам го , защо , но нищо конкретно не получавам като отговор ( естествено...). като отидахме при майка спря да ги гризе и аз реших , че е било нещо моментно. да , ама НЕ. трьгна отново на ясла и ноктите пак изчезнаха - изгризани до крьв. просто незнам какво да го правя. явно има нещо в яслата , което го притеснява. говорих с лелките - спокоен е , яде , няма друго детенце , което да го тормози нещо , спи, сутрин ходи с кеф ( както вече писах). моля дайте идея от какво би могло да е. сега сьм порьчала някакьв препарат за мазане , който още не е дошьл в аптеката ( много се порьчвал и хората били доволни от него - нямам идея как се казва) .
Нелка, за това дето  ти го е казала дара за ясен , просто знай , че ще го чуваш доста често от сега нататьк. това не означава , че си лоша мама или не и обрьщаш внимание. яна често ми изтьква подобни доводи  - говорим си , обяснявам и ,но  колкото и да опитвам да не ги деля и да се отасям еднакво  с двамата ,  вчера отново ми заяви , че марти е този , който повече обичаме. не мога да ти опиша как ми се кьса сьрцето в такива моменти. иде ми да ревна като бебе и да плача цял ден....явно тази ревност винаги ще си я има - в по-малка или по-голяма степен, колкото и да се старая да не я допускам  Sad
обичам ги безумно и двамата, винаги чета и се занимавам и с двамата едновременно, не пренебрегвам единият за сметка на другият, извеждам ги винаги и двамата , ако купя нещо на единият задьлжително купувам и на другият. и вьпреки всичко ревността у яна я има и не ми се вярва скоро да изчезне.
хайде организирайте вече една мамешка среща, че и на мене ми се идва. тькмо сьм оговорила яно да гледа децата , за да мога да дойда  сама.  Mr. Green  може би , като се вьрне неви от грузия. шоши до кога е тук.  Thinking

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 16:25 от minimo

# 87
Деска, хубава комбинация си изкомбинирала. Аз за сефте я чувам тая фирма, но виж Чоча пак е супер информирана  Wink За вината, която изпитваш - чалъм как да я няма не знам, и аз имам същия проблем  Wink

Хайде честито и на Асето за годишнината! Вие сте феноменални, това 13 години на мен ми се вижда ужааасно много. Но времето лети ...

спейси, чакам отзиви от прегледа.

Люси, няма нужда да има нещо хронично, за да отидеш на лекар  Wink И при Веси няма нищо необичайно, може би само малко по-драматично приема нещата /ти знаеш как е  Mr. Green/ и понеже Чамурле ги разбира тия работи затова и предложих. Виктор също по-трудно свикна, но пък сега всичко е ок и Асето е спокойна.
Мен всички ме успокояват, че Дара е добре, ама мен си ме човърка. Как ми се иска да има едно прозорче да я наблюдавам от време на време ... тя е много емоционална, но трудно изрязява чувствата си, избива я повече на истерии. Предишните дни доста си поговорихме с нея и най-накрая заяви в прав текст, че ни се сърди, че бебчо е в къщи и че иска да го върнем в болницата /не знам как точно това й роди главата като никой от нас не е споменавал нищо такова/, че не иска да го гушкаме /особено ревнува баща си, но и мен също/, че бебето й пречи /будело я, играело й с играчките, пиело й сокчето  Laughing/. Трудно ми беше да й отговоря, дори не мисля, че й отговорих адекватно, но според мен това е крачка напред - поне отпуши напрежението. Поплакахме си и двете, гушкахме се... ако се наложи и на психолог ще отидем.
кофти пророк съм казах ти, че ще го каже, просто защото съм го виждала, винаги големите деца в един момент искат, родителите да върнат малките в болницата. тук идва твоята роля,на малки хапки, огромна обич и подкрепа и ще мине, ще видиш, нека осъзнае, че тигъра не и е конкурент за любовта ви, колкото и да си мислиш, че сега и го показваш, ще и трябват месеци да свикне. Ако някак само мога да ти вдъхна увереност и търпение, че си наистина добър родител и най вече Дара ще го осъзнае съвсем скоро, ще съм щастлива. Моля те, не се сдухвай, дара ще се справи, мисля, че си един наистина любящ родител, и ти и човека д ане му казвам името и не искам да се сдухвате Heart Eyes Heart Eyes

# 88
  • у дома
хе-хе, ще взема и аз да се появя на някоя от тези срещи.. все за тях питате Wink

Мони, за гризането на ноктите - същото забелязвам го прави Катето, когато й е скучно. Другият й номер е да ляга на пода и да ближе плочите  Blush
Мисля че тези лоши навици се появяват, когато детето няма достатъчно занимания - разбирай физически и умствени и енергията му избива в гризане на нокти например или безпричинна агресия. Попитай Марто или лелките какво правят в яслата през деня.
Дано да греша!

За по-голямото дете в семейството само съм чела че най-доброто лекарство срещу ревност е родителите да отделят време само и единствено за него. Така че стачката в това отношение изиграва положителна роля  Peace Как мислиш, така ли е?

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 16:26 от fastuche

# 89
Фъстъче спокойно, виктор ми ближе палеца на крака, само ме гони из нас, а аз не мога и не мога да му обясня, че не е за близане - той бил кученце, а моя пръст кокалче - странно дете Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт