Как мислиш, така ли е?и аз сьм го чела това. много пьти сьм го правила , когато марти беше мальк , но не намирам че е променило много много нещата. сега не мога да си помисля да изляза само с яна , защото мартин протестира - мисля , че като правим нещата заедно ни е по-весело и яна няма да се чуства пренебрегната , но дори и сега от време на време се изцепва , че нея не я обичаме колкото мартин .

а за гризането на ноктите - не сьм се замисляла за тази страна на вьпроса. забелязала сьм , че много ,много не се занимават с тях в яслата. може би точно това да е причината. сега се сетих , че имаше един период в градината като бях и аз си гризех ноктите , точно по сьщата причина - слетобед не спях и докато другите спяха аз се занимавах с тази дейност два часа - точно от скука.
Сливицата замерихте ли я? Кога ще я махнете?
или аз нещо не сьм разбрала. защо пишеш , че ще се гледате през зимата....

Реакцията и на Дара и на Диана и на Мая е напълно естествена, би било ненормално, ако я няма. Аз го очаквах, но колкото и да си подготвен, боли и се чувстваш неадекватен, защото за това няма "правилен" отговор и независимо дали го чуваш от 3 или 7 годишно дете е еднакво искрено. Много погрешно е да се потискат отрицателните чувства, те трябва да излизат наяве точно толкова, колкото и положителните, а не да ги таим дълбоко в себе си, както са ни учили нас. Счита се за невъзпитано да кажеш на някой, че не го харесваш и когато някое малко дете каже "мразя те" на някоя лелка веднага получава забележка. Правим им лоша услуга така.
учителките искаха някой да се заеме с изолацията на външната стена в спалното отделение, но никой нищо не реши, нито изяви някакво конкретно желание. Имаше предложение да се събират отделно пари за санитарните материали, но май предпочетоха всеки сам да носи от време на време каквото прецени. Друго съществено не се сещам. Аз останах с много добро впечатление от учителките и особено от директорката. Колебая се на какви занимания да запиша Дара. Ти говорила ли си с учителите по нарадни танци и приложни изкуства? Трябва да посетя някой урок заедно с Дара, за да преценя.