Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови

• 18 962
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
За по-голямото дете в семейството съм чела че най-доброто лекарство срещу ревност е родителите да отделят време само и единствено за него. Така че стачката в това отношение изиграва положителна роля  Peace Как мислиш, така ли е?

и аз сьм го чела това. много пьти сьм го правила , когато марти беше мальк , но не намирам че е променило много много нещата. сега не мога да си помисля да изляза само с яна , защото мартин протестира - мисля , че като правим нещата заедно  ни е по-весело и яна няма да се чуства пренебрегната  , но дори и сега от време на време се изцепва , че нея не я обичаме колкото мартин . Tired
а за гризането на ноктите - не сьм се замисляла за тази страна на вьпроса. забелязала сьм , че много ,много не се занимават с тях в яслата. може би точно това да е причината. сега се сетих , че имаше един период в градината като бях и аз си гризех ноктите , точно по сьщата причина - слетобед не спях и докато другите спяха аз се занимавах с тази дейност два часа - точно от скука.  Mr. Green

# 91
  • София
Уф, знам, че не ви се слуша за моите исто/ерии, ама да си кажа. Първо за хомеопата - водих я при двама. Единия (не му помня името), се оказа Боаронски, освен това като отидохме и той каза "Моля детето да седи и да мълчи, имам да върша работа". Не е нужно да казвам, че си тръгнах. Другата - Сотирова, ми хареса. Изписа някакво лекарство, на което също не помня името. Ами...срам, не срам, седи си в шкафа от една седмица и не смея да го дам...Знам защо не смея - каза ми, че като започна да го давам, ще започне да и избива гной по сливицата (за незнаещите - третата ни е проблемна), което ме уплаши, защото каза да не се притеснявам от гнойта, тя ще се махне. Да, ама мен ме е страх. Гной си е това, не е шега работа. Та така. Ако някой ми обясни по-подробно как стоят нещата с гнойните ангини и хомеопатията, ще го дам. За Чамурлийска - миналата година запазих час, но на другия ден се наложи да го отменя и тя ме направи на 2 стотинки. Оттогава не искам там. Затова и потърсих други.
Та, това е. Несигурна съм, а това не ми се е случвало мнооого отдавна. И ме дразни тази несигурност, защото който ме познава, знае, че аз взимам решения веднага. Не се плаша от отговорност. Ръководя доста хора вече 7 години, всичките тия години съм поемала не малки отговорности...подписвала съм се къде ли не, но за детето си не мога да се подпиша и да го оставя с гной...Много съм объркана. Иначе Сотирова каза, че до 2-3 дни след като започна, ще спре да плаче в детската...
Градината не я сменям за нищо на света. Тези жени са невероятни. Под това се подписвам с 2 ръце.
А Веси си плаче всяка сутрин...И аз не знам какво чакам да се случи.

# 92
  • у дома
Мирян4е, като попиташ Веси защо плаче какво казва?
Тя най-добре си знае причината и сигурно може да я назове. Според мен от там е хубаво да се тръгне.

А за хомеопатията - моето мнение е , че интуицията на майката е много силна що се отнася до детето й. Ако имаш съмнения - дръж капките в шкафа.  Hug Сливицата замерихте ли я? Кога ще я махнете?
Чувала съм, че след премахването боледуването рязко спира.

Фъстъче спокойно, виктор ми ближе палеца на крака, само ме гони из нас, а аз не мога и не мога да му обясня, че не е за близане - той бил кученце, а моя пръст кокалче - странно дете Rolling Eyes
Криси, това уби рибата.  Joy Joy Joy

# 93
  • София
Елексир, най-вероятно ще ти каже, че плаче за мама. И Виктор така ми казваше - Ходи детската градина, плаче мама Confused

Ами нормално е да плачат, в къщи се чувстват сигурни, уютно им е. Дано по-бързичко се адаптира детенце.

За ревността, може би защото при нас разликата между двамата е по-голяма, не съществува. Е, от време на време се сбутат за някоя играчка или се понатупат и до там. Оставям ги да се оправят сами. Но приказки от рода "ти обичаш повече..." не съм чула.

# 94
Запис!
Ще ви прочета веднага,като ми остане време,но само да кажа моето мнение за учителската стачка!Не мисля,че има друг вариант ,освен този,защото никой не им обръща внимание.Ние самите като сме с 2 деца не издържаме и си изпускаме нервите,а представяте ли си какво е да работиш с 30 деца,които нямат грам уважение към учителя?Майките се ядосват,че не могат да ходят на работа и трябва да търсят баби,за да има кой да им гледа децата,а те самите биха ли работили такава работа,а и каквато и да е работа, срещу 300 лева?
Дани ме вика!Този калпазан не ще да спи следобед и направо ми идва да се гръчна,само обикаляме,като гламави,ама се успокоявам,че поне хващаме хубавото време...а зимата ще ме подлуди вкъщи!

# 95
Юле, ама Дани не трьгна ли на градина вече   Thinking  или аз нещо не сьм разбрала. защо пишеш , че ще се гледате през зимата....

# 96
Добра вечер мили дами,
не съм се записвала в новата ни тема. Помня, че на няколко пъти почвах да пиша, ама не довършвах.
Мъчно ми е за градинските неволи, мога само да съчувствам. От края на месеца и аз ще се жалвам най-вероятно. Confused Уж лесна би трябвало да е адаптацията с родителите, ама се тревожа, че Диана доста е забравила немския и трудно ще се разбира в началото.
Изразяването на емоции според мен и проблем на всички на тази възраст, Смайли. Предполагам, че подобни думи биха ме заболяли и мен жестоко, както беше, когато Диана удари Емма 1 път в началото. Но и все пак смятам, че те доста фантазират и си измислят какво ли не. Де да знам, мисля, че aко ми го каже като стане на 4-5 г. по- би ме притеснило. Thinking А иначе мисля, че изказвания от типа, "ти обичаш Х повече от мен" или "му разрешаваш повече неща, отколкото на мен" ще ни съпътстват често. Оняден Дара ми се видя най-заинтересована от трите бебета от всички по-големи сестри, затова съм някакси по-склонна да мисля, че опитва да привлича внимание. Крайно време им е да разберат, че не са центъра на вселената все пак.  Grinning
Уф, съвсем се оплетох в разсъждения. Малко ми е съня тая нощ. ИмАх неблагоразумието да повилнея в един пиано бар, а Диана беше така добра да стане за първи път в живота си в 6 часа  Twisted Evil
Монка, тук съм още 2 седмици. На теб събота ли ти е удобно? 2те оставащи съботи не мога, на моминско парти (някой ходил ли  е и кво лудо се прави там?!) и после съм на сватба (освен ако ергенското и моминското парти не излязат от контрол. Mr. Green)Иначе много, много ще ми е драго да се запозная с пловдивската агитка  Heart Eyes
Ванилке, добре дошла в отбора на неспящите следобяд  Close

# 97
Шоши, мога да дойда всеки един ден , но ще трябва да е с двамата , ако е през седмицата. сьбота и неделя са ми удобни , защото ще ги оствя на баща им . искаше ми се да сьм сама , за да мога да си побьбря с вас , а не да тьрча след деца   Mr. Green пьк и за работещите мисля , че през почивните дни ще е по-удобно за среща.   Thinking  но , ако измислите нещо за през седмицата ще дойда с децата , няма проблеми 

# 98
  • София
Нелка, как завърши срещата? Нещо интересно казаха ли?

# 99
  • София
А петък не ви ли устройва? Този или следващия?

# 100
Крис, никакъв пророк не си Simple Smile Реакцията и на Дара и на Диана и на Мая е напълно естествена, би било ненормално, ако я няма. Аз го очаквах, но колкото и да си подготвен, боли и се чувстваш неадекватен, защото за това няма "правилен" отговор и независимо дали го чуваш от 3 или 7 годишно дете е еднакво искрено. Много погрешно е да се потискат отрицателните чувства, те трябва да излизат наяве точно толкова, колкото и положителните, а не да ги таим дълбоко в себе си, както са ни учили нас. Счита се за невъзпитано да кажеш на някой, че не го харесваш и когато някое малко дете каже "мразя те" на някоя лелка веднага получава забележка. Правим им лоша услуга така.
Не знам дали някога ще им мине ревността и дали ще "свикнат" както обичаме да се изразяваме. Един от най-ярките спомени от моето детство е как баща ми ме заведе в родилното да видим брат ми /тогава съм била почти на 7/ и аз избягах разревана, защото очите му са сини, а аз бях забранила на майка ми да ражда синеоко бебе. Сега очите на брат ми въобще не са сини, но аз редовно го затварях в раклата, а той се съдираше от рев.
Няма възраст, на която да "свикнеш" с това или да ти мине по-леко. Все нанякъде избива - дали ще е истерия, дали ще е хапане и удряне, дали нещо друго - има го и аз никога не съм го отричала.
Шоши също хубаво го е казала - опитват се да привличат внимание по всевъзможни начини, за съжаление бързо разбират, че лошото им поведение привлича повече внимание и го практикуват с пълна сила  Mr. Green

Елексирче, лекували сме 4 гнойни и една херп ангина с хомеопатия. Лекарството е меркуриус /солубилис или цианатус зависи от остротата на заболяването/. Налепите изчезват точно за броени часове. Последната херп-ангина я изкарах и аз. Болката в гърлото беше ужасна, режеща, едвам преглъщах. Точно един час след приема на лекарството вече пушех на терасата. И тук съм писала няколко пъти как за отрицателно време болестта отминава без обичайния 7-дневен антибиотик, който се предписва за ангина. На твое място бих рискувала - целта оправдава на 100% средствата, а и не е задължително да има влошаване, за да настъпи подобрението. Третата сливица - не съм запозната много, знам, че вероятността да се появи отново е много голяма. Кое ти изглежда по-малкото зло - 2 дни гной или операция?

Родителската среща - записах се доброволно в родителския комитет  bowuu учителките искаха някой да се заеме с изолацията на външната стена в спалното отделение, но никой нищо не реши, нито изяви някакво конкретно желание. Имаше предложение да се събират отделно пари за санитарните материали, но май предпочетоха всеки сам да носи от време на време каквото прецени. Друго съществено не се сещам. Аз останах с много добро впечатление от учителките и особено от директорката. Колебая се на какви занимания да запиша Дара. Ти говорила ли си с учителите по нарадни танци и приложни изкуства? Трябва да посетя някой урок заедно с Дара, за да преценя.

Ужаассс станало е 1 часа. Ние имахем гости до сега, а след малко пак трябва да ставам. Хайде до утре!

# 101
  • София
Добре дошла в комитета. Предупреждавам те, че ще се сблъскаш с товарния влак. Желаещи за каквото и да било от около 550 родители в детската, сме около 10 човека. Важен е ентусиазмът. Веси засега няма да я записвам на допълнителни занимания. Може би на пролет, на народни танци. Срещала съм се с учителя по футбол и с народните танци, във връзка с документи разни. Харесват ми. Тази по английски не ми харесва, ама не знам защо.
За хомеопатията, май не съм се изразила правилно. Тя изписа конституционално лекарство и от него каза, че ще започне да се чисти. Нещо такова. Пълен лаик съм...Нави ме. Ще го дам. Само да се поосеферя и го давам.

Санитарните материали се носят началото на всеки месец. Не кой когато се сети. Всяко първо число се носи тоалетна хартия, домашна хартия, мокри кърпи, сапун, носни кърпи.

Ти записа ли песнички?

М, сега надявам се ме разбираш защо те навивах толкова за "Радост" Simple Smile

# 102
Здравейте всички, появи се някакъв и-нет в хотела в Тбилиси, та да кажа Здрасти - изчетох ви доста внимателно и сега май за вашите деца знам повече, отколкото за Савко - казват ми само, че е добре, с него самия не съм говорила, искаше и той да се качва на самолета, но се съгласи, че може и другия път.
тук е интересно, разбира се, доста красиво /ние утре ще пътуваме извън града/, но си личи, че е по-диво някак - с таксиджиите например се договаряш, никакви тарифи никъде не висят, и плащаш в началото /което е добре де/, за нас се плаща съвсем прилично, все още не мога да преценя на тях скъпо ли им е; сигурно да; много малко деца и никакви детски площадки и детски градини не съм видяла, може би не са точно в центъра... , греша - един много приятен детски клуб, който дори снимах, но беше празен.
Хайде хубав ден! и да се уговаряте за мамешката среща!
 Laughing

# 103
Хехех Неви, много интересен разказ. Ако видиш някое грузинче, снимай го, явно са на изчезване.

Елексирче, много добре те разбрах за конституционалното лекарство. Ако се сетиш кое е лекарството, бих могла да ти дам повече инфо. Купих си едно книжле - Хомеопатични очерци за детските типове, там има описани конституционалните лекарства. Аз лично не знам точно кой тип е Дара или по-скоро той се мени в различните стадии на развитие /по едно време беше sepia като мен; Мая пък май беше pulsatilla/, не съм сигурна, но едно е сигурно - физическите заболявания винаги имат психо-емоционален аспект, а психо-емоционалните - своя физически аспект. Спомням си как веднъж Чамурлийска свърза един запек с последвала кашлица  Laughing По тази логика гъза е свързан с веждите - смешно, ама факт  Joy
И аз съм лаик. Реших, че нямам нужда точно от тази информация и не съм се ровила /абсолютно нетипично за мен/, доверих се сляпо на тази жена, но тя пък за сега оправдава напълно доверито ми.

За комитета - такава съм си, ентусиазъм и време имам, дано се сработим.
За допълнителните занимания - аз също се отказах от английския, но по други причини, колебая се за танците и приложните изкуства. Ти защо ще запиваш Веси чак напролет? Какви са причините ти?
Записах 6 диска, купих им и cd-holder /има ли българска дума за това?/, днес ще запиша още, трябва да купя още дискове. Радосвета иска и приказки да им запиша. Значи поне още 10 диска ще се съберат.
Дай чалъм за вербуване на спонсори. Имам няколко приятели, които бих могла да ръчна.

Мъжките майки - споделете, моля за забелването на пишките и има ли то почва у нас!!! Педиатърката ми каза да отварям пишлето докъдето стига и да чистя с риванол. Още не съм го правила.

# 104
има почва Нелка
на Виктор започнах още от прибирането у дома, леко всяка вечер му го дърпах надолу и почиствах с реванол, с лек натиск ама в никавъ случай да е болезнено за него, след баня. На 4 месеца му се отлепи от едната страна, на 7 от другата и напълно се забели, всичко много леко и безпроблемно за него. Някои са притув забелването, но моя брат чак на 14 години и то с силни хормонални излекува фимоза и напълня жестоко, защото майак ми не го е забелвала и аз реших, че ще забелвам Виктор Peace

Общи условия

Активация на акаунт