Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови

• 19 130
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Чам няма да ходи в Турция. Отложила е пътуването, защото майка й е на смъртно легло.

Ние днес бяхме при нея, защото Дара е уж с някаква кашлица. Повторихме Хиосциамус-а - лекарство за болезнена ревност.
На Тигърко даде Пулсатилла  Grinning

Диди, говорихте ли с нея днес?

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 21:00 от Смайли

# 271
  • София
Смайли, колега значи, а? Simple Smile
Да, и на мен ми каза, че отлага пътуването. Фастъче обади й се. Дори самата тя може да те наосчи към някой такъв.

# 272
Колега, колега ...  Laughing

Обаче си имаме още един ревнивец в къщи!!!  Close Бексо!!! За втори път пикае на спалнята от страната, където слагам да спи бебко нощем, за да ми е по-удобен за хранене и да не ставам.
Не знам какво ще го правя и него  Twisted Evil
Между другото Чам каза, че черпи нейната котка с капки Simple Smile Дала й Пулсатила като зараждала и раждането минало много леко  Laughing
Освен и Бексо да го запишем при нея  Joy

Всъщност кашлицата на Дара беше утихнала още вчера следобед преди да я заведа, но от това лекарство би трябвало да изчезне напълно. Надявам се и упоритите градински сополи, които обаче не са никак дразнещи за момента, да минат.
Вчера Дара е ходила за пръв път на кръжока по изобразително изкуство. Каза, че е имало "пустодини" /демек пластелин Simple Smile/. Днес сутринта пък ще имат музикален урок, а следобяд е на народни танци  Joy Пълна програма!
Учителките много я хвалят и тя всеки ден ме посреща с "Мамооо, аз съм първенец!"  hahaha Не знам на какво е първенец /според нея на супата/, ама аз това не го вярвам  Crazy Вчера обаче, понеже я взех по-рано, ни дадоха закуска за из път - филия с масло и сирене и половин домат. Излапа я за секунди  Shocked После изяде една огромна ябълка, банан, две чаши кисело мляко ... После и вечерята омете като невиждала. Явно това тъпчене не е от недохранване в градината ... знам ли ...  Thinking
Много интересни неща разказва след детската. Вчера например обяви, че много обича Илиян Simple Smile Нямам против, и аз го харесвам  Joy
И забелязах, че има предпочитания за учителката. Повече харесва Георгиева. Тя е малко хахо, аз лично одобрявам повече Стоянова. Няма значение Simple Smile

# 273
Момичета, на нас ни откриха някакви бактерии в акото, които предизвиквали от време на време диария. Sad Не съм видяла още изследванията, не мога да кажа точно какви са. Обаче от ХЕИ ни забраняват детската. Дори са се обаждали на директорката с обвинения, че е допуснала болно  дете там. Най-лошото за мен е, че назначават 5 дневен прием на антибиотик, а с моята алерганка направо изстръпвам от последствията. ooooh! След 5-те дни сме отново на изследвания, трикратно, и едва след положителна проба можем да се върнем в градината.

# 274
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Нели сигурно изразходват много енергия в градината. Габи откакто тръгна на градина хапва повече.
Люси бързо излекуване на Дилята  Hug В нашата градина ако детето отсъства повече от 10 дни искат изследване на акото

# 275
  • София
Смайли, ама аз в единия от хомеопатичните сайтове четох, че хомеопатията била много подходяща и за животни... и се зачудих... ама що пък не Simple Smile
Абе що Мая няма такъв апетит след това... т.е. има, но е: маи искам банан, искам солети, баница и все в тоя дух. Аз й купувам банан/и обикновено. Поне напоследък е прояла и други плодове - ябълки, круши, грозде. Вечер със зор изяжда супата. Обикновено не цялата.

Люска, много кофти т'ва... Дано се оправи Дилчето и ги изтрепете тези гадове. Сега не трябва ли да изследват всички дечица от групата?

Бясна съм. Отново с моите градински неволи. Вчера разбрах, че е пието едно момиченце в градината. То също беше от групата на Мая, но молба е подало цитирам бабата "февруари или март, не помня". И това по време на стачката, когато аз получавам отговор "Сега стачкуваме и не можем да обсъждаме подобни въпроси". Също така внукът на Никола Гюзелев също е приет, доколкото рабзрах по думите на бавачката без молба и само с обаждане на дядото. Такааа... Сега съм яхнала метлата и звъня в общината. Имам чуството, че в Харвард се влиза по-лесно отколкото в тая пуста градина, но аз съм се заинатила!

# 276
  • у дома
Янче, кефиш ме!  Peace

Люска, стискаме палци на Дилка.

При нас положението е без промяна - гърлото май е добре, обаче така кашля това дете - нищо не помага.
За какво давам тоз антибиотик и аз не знам - май за собствено успокоение.
Говорихме с Чам вчера - казала да се обадим след като приключим с антибиотика, не е пожелала да ни приеме за остро състояние.
Не знам какво да си мисля.

Нели и аз онзи ден четох, че на животни също действа хомеопатията.

# 277
  • Sofia
Направо ви завиждам,че градините ви работят.Няма ли край тази стачка Close
Янче,не се отказвай и ги гони до дупка.Ако трябва отиди в Инспектората по образованието и подай жалба за случая.

# 278
  • у дома
Направо ви завиждам,че градините ви работят.Няма ли край тази стачка Close

Чоча, взе ми думите от устата. И аз искам най-сетне да се похвалим/оплачем с нещо градинско - пък било то и реване сутрин  Wink
И музикални уроци искам, и народни танци, и рисуване и гаджета да има  Mr. Green

# 279
  • Sofia
Цял ден обикалям градинки и клубове Crazy

# 280
Невероятно, но факт! Нашата педи, прочута с антибиотичния си метод на лечение, предписала друго нещо на Дилка. Ще го пие по-дълго от антибиотика, т.е. ще отсъства и по-дълго от градина, но това не ми е такъв проблем. Докато и Гого е болен... Mr. Green Пренебрегнала предписанията от ХЕИ, което в тоя случай, е похвално. Twisted Evil Да не говорим, че директорката ми спомена за инцидетни със сбъркани изследвания в ХЕИ....
Яничка, да, това е още една неприятна част от историята - ще ги изследват дечицата. А ти  все така смело я карай! Успех! Peace
С яденето и ние бележим напредък, откакто е на градина. Съгласна съм, че е от разхода на енергия.
Смайли, ние вчера трябваше да сме на първи урок по народни танци. Tired Обаче стачката, стачката... Дарето отделно от обучението в градината ли ги посещава тези занятия? Нашите "кръжоци" са след обедния сън. А иначе в учебната програмата си имат и рисуване, и пеене.
Фъстъчке, АЗ вече се издразних на тая жена, но нали съм кибритлийка принципно.... дано твоето търпение да бъде възнаградено. Милото детенце, трябва вече да се види ефектът от този пуст антибиотик - 3 дена станаха ли? Thinking Пък гаджетата ще ги имате, приказни са ни дечицата, ще ни заболят главите от гаджета после, да знаете! Party
Е.коли се казвала бактерията. Била изключително опасна, предполага се, че Диля е само носител /ако може да има такова понятие/. Вие знаете ли нещо по въпроса? Струва ми се, че са й предписали нещо хомеопатично - някакво прахче с еднократна доза и други, които ще взима 10-тина дни.

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 13:33 от Lyusil

# 281
  • у дома
Люси, що не направите още едно изследване?  newsm78 Да не се окаже наистина, че са сбъркали нещо и да тъпчете Дилята напразно.
Аз пък си мислех че Е-коли-те нормално живеят в червата и е нормално да ги има в акото  newsm78
А иначе ги знаем, не помниш ли и Вики на Марци, и Дара и Катето са ги имали в урината.. много много са гадни.

Ама в ако още не съм чувала че били проблем, даже ми е странно.

П.С. За Чам, аз не й се сърдя, по принцип знам че не отговаря през уикенда. Вината е основно в мен.

# 282
Ешерихия коли??? Та те си живеят в червата, Люска! Защо антибиотик?
Ако беше в урината или във влагалището, ясно ... ама в аките ... Прочети, поинтересувай се!
И как са ви пуснали на градина без изследване?  Shocked Извинявай, ама не е редно!

За случая с Катето и Чамурлийска - след разнищване в кю-то - Диди е действала малко прибързано и е дала повече лекарство отколкото трябва и е предписано. Чам не е виновна, можело е да се изчака спокойно да даде напътствия в понеделник. Ама пусто страх ...

Извънкласните занимания - по наредба вече всички се провеждат следобяд, ама защо нашето изобразително изкуство ще е сутрин не знам ... учителката не можа да ми обясни, ще питам шефката. Не ми харесва да е сутрин, защото така Дара ще пропуска заниманията с групата.
И те си имат музикални, спортни и рисувателни занимания задължителни, изобразителното изкуство и танците са си отделно.

# 283
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!
Люска, и аз те съветвам да направиш още 1 изследване. Със сигурност ешерихия колите са нормалните обитатели на дебелото черво. Всеки човек ги има, лошото е когато преминат от дебелото черво в пикочните пътища. И на мен ми е много странно че са ти дали антибиотици за това, сигурна ли си че са този вид бактерии. newsm78
Когато ние ги имахме в урината пиехме антибиотици, но не е било проблем да ходим на градина, в смисъл не е опасно за другите деца.
Смайли  и нашата котка много препикаваше кревата като се роди Виктория, какво ли не правихме да я отучим, ама за хомеопатия не се бях сетила. Laughing
В детската градина на Вики казаха пък че още са много малки за танци и английски (само това предлага градината като извън класни форми). Иначе навсякъде имат програми по които работят децата, ние ще работим по учебник и тетрадки "Моливко", на родителската среща ни събираха пари и за тях.

# 284
И ние ще купуваме "Моливко", но заниманията с тези тетрадки ще започнат след нова година.

Марси, беше ме питала за Дарините бактерии. Не съм пускала изследване, но тя вече не се чеше, вече и в смрадлика не кисне ... добре, че ме подсещаш, ще погледна какво е положението тази вечер.

На Бексо никаква хомеопатия - шутове!!!

Общи условия

Активация на акаунт