Флуориране на водата

• 42 044
  • 817
  •   1
Отговори
# 345
http://greenparty. bg/
Адресът на зелената партия нещо се филтрира от форума, затова слагам една шпация след точката. Махнете я, за да видите публикацията на сайта им.

# 346
  • София
www.---

Вижте какви ги е свършил Оги Ковачев!!! [/color] [/b]

Биляна, не ми се отваря страницата.

# 347
  • София
Сега го отворих, браво на тях Laughing

# 348
  • София
А кой ще обсъди с MAMMA и TATTI да се толерира нашата дейност централно...

# 349
  • София
   Много добре е изнесена информацията и петицията в Зелената партия  Peace

# 350
Tova pismo podgotvih sega ot imeto na SDP BALKANI

До:
Министъра по околна среда и води
Министъра на здравеопазването

Искане

Относно: извършване на екологична оценка на програма за профилактика на оралното здраве на Министерство на здравеопазването

Уважаеми Господа,

Министерство на здравеопазването е инициирало програма за профилактика на оралното здраве, която доколкото знаем е на крайна фаза на одобрение. Тя включва инвестиционна програма целяща флуориране на питейната вода. Информираме Ви, че сдружение за дива природа БАЛКАНИ подкрепи кампанията на неформална организация „ГРАЖДАНИ.EU — за гражданското общество в България” за недопускане на флуоирране на питейната вода в Р България. Нашите мотиви са:
1.   Флуорирането на питейната вода може да доведе до поемане на количества флуор по големи от необходимите за съответният организъм.
2.   Съществува вероятност от здравен риск в резултат на това свързан с проблеми при формирането на костната система, увреждания на мозъка и др.
3.   До 99 % от флуорираната вода се превръща в отпадъчна. Флуорните съединения представляват сериозен екологичен замърсител с доказан токсичен ефект и способност за натрупване в хранителните вериги.

На основание чл. 81, ал. 1, т. 1 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС), във връзка с чл. 81, ал. 3 и с чл. 85, ал. 1   от ЗООС, настояваме за извършване на Екологична оценка на програмата преди вземане на окончателно решение по нейното одобрение или неодобрение.

Адрес за кореспонденция (съгласни сме да получаваме електронни изявления):
София 1421, ул. Цанко Церковски 67, вх. В, ет. 2, ап.3
Тел: (02) 963 14 70
Факс: (02) 963 31 93
Ел.поща: office@balkani.org

С уважение:
Андрей Ковачев
/член на УС/

Сдружение за дива природа - БАЛКАНИ
Регистрирано с дело 5150/1992 в СГС.
Адрес на седалището: бул.Драган Цанков No 8, 1164 София
Тел./ Факс: 02/ 9631470, Ел.поща: office@balkani.org
Дан. No1227043209, Булстат 831467860

# 351
  • София
Сега си мисля дали е удачно да пускам петицията в клуб Медицина в дир-а и да ги информираме прекалено рано за нашите действия...мисълта ми е да не им даваме много време да набират сила за ответен удар, така да се каже.
Какво мислите? Иначе, няма проблем да я пусна там, отдавна съм претръпнала на обиди от лекари Mr. Green

# 352
  • София
Г-н Ковачев, благодариме за подкрепата! Довечера ще включим и вашата организация в петицията и сайта.
Писмото е перфектно. Имахме нужда от човек, който добре познава българските закони.
Искрено се надявам с общи усилия да успеем да спрем тази програма!

# 353
Г-н Ковачев, добре дошъл!
Благодарим за подкрепата! Екологичната оценка на програмата е много добро средство за спирането й. Wink

Дуци,
в другите 2 здравни клуба в дира модератор си е пак бирата, така че вече е видял темата и е алармирал където трябва, ако трябва  Laughing. А моментът като че ли еподходящ в клуб медицина, щото на първа страница има тема за вредата от пастите за зъби Simple Smile. Но както решиш. Аз не'ам нерви да пускам темата там.

Кой ще пусне теми в клюкарника и в майките? Трябва да е познат ник в тези клубове, за да привлече някакво начално внимание. Аз не съм популярен ник там.

# 354
  • София
Андреа, аз ще пусна петицията в клуб Медицина в дир-а, въпреки че почти не пиша там. За Клюкарника си права, но аз също не съм подходяща за там.

# 355
Сега, след като разпратих линка на свои познати, имам следния "фийд-бек" от тях - за хора, които не са вътре в проблема, сайтът е малко неясен, петицията не се набива на очи. Не е ли възможно кратко и сбито да се изнесе в резюме на информацията от петицията още на първа страница, за да се привлече интереса на хората. Представям си го точно като "бълети":

- в Европа вече никой не флуорира водата
- флуорът е токсичен и може да довде до сериозни увреждания
 .... и т.н.

Какво ще кажете?

# 356
  • София
Сега, след като разпратих линка на свои познати, имам следния "фийд-бек" от тях - за хора, които не са вътре в проблема, сайтът е малко неясен, петицията не се набива на очи. Не е ли възможно кратко и сбито да се изнесе в резюме на информацията от петицията още на първа страница, за да се привлече интереса на хората. Представям си го точно като "бълети":

- в Европа вече никой не флуорира водата
- флуорът е токсичен и може да довде до сериозни увреждания
 .... и т.н.

Какво ще кажете?
Grace m, довечера ще помоля мъжа ми да види мнението ти...да, може би трябва да е по-очебиещо.

# 357
имам следния "фийд-бек" от тях - за хора, които не са вътре в проблема, сайтът е малко неясен, петицията не се набива на очи. Не е ли възможно кратко и сбито да се изнесе в резюме на информацията от петицията още на първа страница, за да се привлече интереса на хората. Представям си го точно като "бълети":
имам същият проблем - разпращам на работещи и доста заети хора. Установих, че хвърлят по едно око и  Shocked решават че е сайт на някакво сдружение
добре че двама се сетиха да ме питат за какво им пращам сайта, за да уточним проблема - на не-максимално отворен браузер текста за флуора и петицията остават скрити. След което оформих мейл с копиран текста за флуорната практика и директен линк към петицията и сега го разпращам така
ПС.ако може да се използва и по-едър шрифт?

# 358
  • София
ОК, момичета, ако довечера ни остане малко време ще видим какво да направим, така че да се забелязва лесно.

# 359
Да, за разпращане е по-добре да се праща директния линк до петицията. Даже ми се струва, че е по-добре линкът към петицията да отваря самия текст на петицията и най-отдолу да има бутонче "Подпиши" примерно, което да ни отвежда на формата за попълване на данните. Така ми се струва, че  е по-интуитивно за обикновения човек. Иначе е малко странно като кликнеш на линк към петицията директно да ти иска данните за подпис, а до самата петиция да те препраща още един линк.

Общи условия

Активация на акаунт