Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 461
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
  • Бг-мама
Браво ,Меги новото ти шоколадово творение е просто приказка !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 196
# 197
labrex blagodarq ti mnogo ne koi znae kakvo spored men za6toto mi se ponapuka pokritieto ,no kato za parvi pat mislq 4e se spravix.a nai vajnoto e 4e i malkata q xaresa mnogo daje me pomoli da ne q rejem utre:D

# 198
labrex blagodarq ti mnogo ne koi znae kakvo spored men za6toto mi se ponapuka pokritieto ,no kato za parvi pat mislq 4e se spravix.a nai vajnoto e 4e i malkata q xaresa mnogo daje me pomoli da ne q rejem utre:D

И ние с една колежка това коментирахме - как ще я ядете тая красота? Но най-важното е, че малката я харесва, тя е най-важният коректив. Като за първи път страхотно си се справила!  bouquet

# 199
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=179396   eto tazi travix paraleno s babrito  savsem obiknovenna e no na men mi xaresa dosta  za6toto vse pak mi e parvata Simple Smile)))) 

# 200
Бъхи, wel, adinko страхотни торти сте направили, нямам думи за тях, много добре сте измислили украсата им- какво да кажа?!....невероятни.
Ели аз мисля че и ти си направила моята грешка при замесването на марципана- трябва да го оставиш да изстине много добре- 10-на минути, че даже и 15, може би са ти достатъчни, след това си отделяш необходимите пропорции за оцветяване и оцветяваш- аз оцветих моята първа торта със степче и много добре се получи цвета- месих докато се получи еднороден цвят....но вкъщи не се харесва тортата с марципан Варна, затова ще го ползвам само за украси....

# 201
blagodarq ti za poxvala gabi Simple Smile moqt e fal6iv marcipan ne se vari a samo se smesvat produktite moje bi gre6kata mmi be6e 4e re6ix da polzvam tozi vmzesto vareniqt ,no za sledva6tiqt pat  6te znam:)))

# 202
silrai,на водна баня го разтапях,но просто стана като мек пластелин,не се разтопи достатъчно мисля newsm78 ...доста го почаках,но не се получи.Дайте ми съвет моля Praynig ,ако може да се добави нещо или знам ли newsm78 .Или ми кажете коя марка шоколад е подходяща аз го правих с Lindt
  bouquet

# 203
Adinko аз не съм пробвала фалшивия марципан. Правя марципан Варна единствено, защото става бързо и като вкус е приемлив. Всяко едно покритие е различно, трябва да пробвеш и да решиш кое ти допада най-много като вкус, като начин на работа и т.н.
Иначе тортата ти е много хубава, с тези подаръчета е супер   bouquet
mama_dobi много квалитетна марка си избрала. Доколкото си спомням и другите момичета писаха, че трябва да се избира по-евтина марка  Peace шоколада е по-подходящ за разтапяне и моделиране.
Аз съм правила шоколадова мастика (много вкусно се получва) и я правих с шоколадов кувертюр.

# 204
sledva6tiqt pat opredeleno 6te polzvam marcipan varna a i mi obe6taxa da mi donesat nqkakva boq li e i az ne znam to4no koeto pridavalo bqsak na marcipana  obe6tavam 6te pokaja kakvo drugo sam izmaistorila vse pak toratat e blagodarenie na vsi4ki vas tuk koito mi pomognaxte mnogo:))))

# 205
  • Пловдив Белащица
...
По горния въпрос - ако се върнеш и прочетеш добре, ще видиш, че цитираш 2 рецепти, които са една след друга. Ти си гледала продуктите на първата и описанието на втората...
...
Blush е много съм отвеяна напоследък. Значи затова ми е било толкова твърдо тестото, аз в 150 мл вода съм сложила 200 гр брашно. За следващият път ще знам. Благодаря.

# 206
mama_dobi , шоколада се разтопява много бавно и с много бъркане, не случайно хората са казали "Хубавите работи стават бавно". wel ти е казала за марката на шоколада, най-добре е да използваш специален шоколад-кувертюр или нещо като "Своге" или някакъв български шоколад.От опит знам, че в съставките на шоколадите "Линд" слагат някаква съставка, която при топенето прави шоколада неизползваем повече-разваля вкусовите му качества и го прави негоден за готвене.Все пак "Линд" са реномирана марка за шоколадови изделия и е нормално да са защитени продуктите им.Пробвай с някоя друга марка, а за да добие лъскавина в шоколада след като се разтопи напълно се слага малко чисто масло.Ако искаш да увеличиш обема на сместа слагаш половината на грамажа на шоколада-масло.Ако искаш да го направиш с консистенцията на топинг-като за заливка-добавяш прясно топло(не горещо) мляко пак след като се е стопил напълно шоколада, докато ти хареса на гъстота.Точна рецепта за консистенции с шоколад няма, по простата причина, че всеки шоколад има различен състав на какаото и др.Шоколада се топи винаги на водна баня, иначе рискуваш да ти загори и се получава неприятен вкус.Успех с топенето и ако има нещо неясно-питай  Grinning

adinko много сладки тортички, особенно Барбито-дъщеря ми я видя и каза, че е перфектна, а щом тя го казава бъди сигурна, че е. Hug

# 207
blagodarq ti silrai tazi ocenka zna4i mnogo za men Simple Smile) naceluvai manika zaradi tova Wink

# 208
  • София
Привет и от мен! Искам да попитам марципан Варна след като се направи може ли да се съхранява ден два в хладилника или веднага трябва да се работи с него?

# 209
  • София/Сливен
Може и повече, само че добре увит в найлон, за да не съхне

Общи условия

Активация на акаунт