Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 472
  • 316
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Ето рецептата за Роял айсинг, която правя аз:
Рецептата е за торта с диаметър 20 см и за украсата, стига тя да не е много натруфена.
Разбиват се 3 белтъка с 350 гр пудра захар.Може да разбивате с вилица, но ако имате миксер е по добре-разбивате на най-ниска степен.Добавят се 1чаена лъжичка лимонов сок, 2 капки синя боя и 1 чаена лъжичка глицерин(не пълна-това са някъде около 5-6 капки)Постепенно се добавят още 350 гр пудра захар, докато се получат твърди връхчета(като вдигнете миксера да прави връхче)Ако няма да се използва веднага, купата трябва да се покрие с домакинско фолио(прозрачно)
Тази глазура се използва само върху предварително увита в марципан торта, за да не се просмуче влагата в глазурата и да я обезцвети.След като положите Роял айсинга, поставете в хладилник за да стегне-3-4 часа  е достатъчно, тогава може да обвивате с фондан или направо да слагате украсата.Този айсинг дава идеално гладка повърхност за работа.


silrai, би ли пояснила- тази рецепта за роял айсинг за какво точно се използва? Защото пише, че се слага на покрита с марципан торта, после айсинга и после фондан? newsm78 Защото като чуя роял айсинг(ледена глазура), се сещам за коледните сладки, които се украсяват с нея. За украса на торта съм виждала да се рисува с нея. Тандори беше правила такава. И още неща, но не знам как да ги опиша. Но не знаех Става ли да се използва за запечатване на тортата под фондана, вместо маслен крем? Thinking
denny_k, най-добре е да сложиш боята на готово тесто и да омесиш до получаване на равномерен цвят. Peace

# 181
Добро утро,мили майчета  bouquet !Благодаря ви много за помоща за предната ми торта Hug (първата ми със захарно покритие).Когато кача снимки ще ви пратя.И сега като гледам още колко красоти сте направили...БРАВО,СТРАХОТНИ СТЕ Peace (ама все ми се хапва от вашите вкусотии).
Отново имам нужда от помощ,че утре имам рожденник.Опитах да направя шоколадов трансфер и долу горе се получи плочката с надпис,но да ви питам:ЗАЩО НЕ МИ СТАВА ТЕЧЕН ШОКОЛАДА??? Embarassed
Стана като мнооого гъста каша,топих го с масло,дали съм сложила малко?Опитах да направя и пеперуда,получи се долу горе само с черен шоколад,без да я запълвам стана подобно на мрежичка,но много трудно с този шоколад,не се стопи и това е #Cussing out .Как да го направя течен и колко течен става по принцип като се топи?
И да ви кажа,понеже нямам домакинска хартия с една малка спринцовка очертавах контурите Grinning ,не зная иначе как е,но със спринцовката е лесничко.
Благодаря ви предварително за помоща и продължавайте да бъдете моето прекрасно сладко вдъхновение (изкушение)!!! Hug

# 182
  • Мнения: 1 271
Gushanka , този Роял айсинг на Тандори(доколкото мога да преценя от снимката) е без глицерин-съответно се втвърдява и става като фигурките, той не стои мек.Рецептата, която аз ви написах  е с цел да се получи по гладка повърхност за работа, а също така по лесно ще оформите ръбчетата на тортата.Да става да го използваш вместо маслен крем, но първо полагаш марципана и тогава Айсинга  Wink


mama_dobi разтопявай шоколада винаги на водна баня-слагаш един съд с вода на котлона и веднага слагаш друг съд с  шоколада в първия, така започва постепенно топене и не се получават фалове  Simple Smile

# 183
  • Мнения: 972
Eli* месиш тестото докато боята се разнесе равномерно. Аз също ползвам боя за яйца.
Ето я вчерашната торта, вътре е морковена торта. Излезе към 5 кг.  #Crazy

# 184
  • Мнения: 120
Wel,мисля,че тортата се е получила много добре-страхотна е.Много ми харесват наситените цветове.А как получи тази красива и цветна вратовръзка-как направи цветоветв да бъдат преливащи се?

# 185
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Wel, страхотна торта!
Аз имам да майсторя торта за утре, но не ми е дошла музата още....Нали е за мен, нямам мерак и това си е. Crossing Arms

# 186
  • Мнения: 1 271
Ееееее wel, ти уби рибата с тази торта!!!  Hug Особенно с 50-те евро в джоба.... Sunglasses Един съвет от мен, другия път като правиш риза, направи си якичка- от моделиращо тесто и го фиксирай на място, след това метни чаршафа и после само сложи орнаментите на яката, ох, дано ме разбра, че хич ме няма в обясненията! Confused Ако имам скоро повод ще направя една риза и ще видиш за какво става въпрос.

# 187
  • Мнения: 972
sugar_geri метода за направата на вратовръзката е техника за направа на бижута - мелфиор. Ето тук как става нагледно. В примера се нанася директно боя и се получава по-различен ефект. Аз само направих два цвята и ги наредих произволно.
А тортата пак не я доизпипах, както си бях замислила  Tired Ама с двама помоащници толкова. Добре, че третия помощник (мъжа ми  Wink ) беше зает, че незнам какво щеше да се получи  Mr. Green
Как ми се иска да успея да ги доизпипам като Tandoori, Меги или Зори.
silrai разбирам те, и премам критиката  Hug яката я правих в последния момент и то си личи.

# 188
  • Мнения: 1 271
Нееее, не е критика.Просто ти дадох идея за следващия път.Нали за това е Форума-да си помагаме и да обменяме опит.  Simple Smile Разбирам те с цели двама помощници какво ти, аз с една помощничка не мога да се оправя понякога... #Crazy
А ще поясниш ли как направи толкова цветна вратовръзката???

# 189
  • Мнения: 972
silrai в по-горния си пост дадох линк с нагледно обяснение как става такава шарка, като на вратовръзката  Peace
А критиката си е необходима, ако само ахкаме и охкаме няма да го направим следващия път по-добре  Hug

# 190
  • Мнения: 1 271
Абе, аз го видях, ама нещо не вдявам точно как става-значи правиш си два цвята маса и налагаш едно върху друго ли или ги завиваш... newsm78, нещо не мога да си го представя точно как ще стане, май ще трябва да се пробва  нагледно .

# 191
  • Мнения: 30
sehttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=179384&photo=1   zcraveite momi4eta eto i moqt skromen prinos kam temi4kata Simple Smile)) kato za pravi pat ne stana idealno  v sravnenie s va6ite  proizvedeni moqta blednee,no se nadqvam s va6a pomo6t da se usavar6enstvam:)))

# 192
  • Мнения: 22 867
sehttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=179384&photo=1   zcraveite momi4eta eto i moqt skromen prinos kam temi4kata Simple Smile)) kato za pravi pat ne stana idealno  v sravnenie s va6ite  proizvedeni moqta blednee,no se nadqvam s va6a pomo6t da se usavar6enstvam:)))

adinko, оправи, ако обичаш линка, така нищо не се вижда.

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 13:48 от labrex

# 193
  • Мнения: 22 867
Ето красивият принос на adinko. Чудесна е тортата!  bouquet

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=179384&photo=1

Извинявай, нямах търпение да видя тортата.

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 13:50 от labrex

# 194
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Тъкмо и аз щях да оправям линка...

wel, направо ми стана неудобно....  благодаря ти за добрата оценка.... но и аз съм с двама помощници. Затова с украсата се занимавам след като ги сложа да си легнат... и понякога отива чак до сутринта.

И аз имам нещичко за показване, но сега бързам да готвя (големия отдавна ме моли за лазаня и няма накъде).... после ще сложа снимки. (В албума ми вече ги има - от Галерия торти - през калинката - и на последната страница на албума).

Общи условия

Активация на акаунт