Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 473
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 266
Бъхи, страхотна е!!! И момиченцето ли го прави ти  Shocked #Crazy Hug
Не,мила,не съм го правила аз. GrinningСамо розите,а момиченцето го купих от магазин. Wink

# 166
  • Мнения: 1 878
Бъхи, много готина торта, даваш ми отлична идея за оформление аз майка ми  Hug

# 167
  • Мнения: 1 271
Ето рецептата за Роял айсинг, която правя аз:
Рецептата е за торта с диаметър 20 см и за украсата, стига тя да не е много натруфена.
Разбиват се 3 белтъка с 350 гр пудра захар.Може да разбивате с вилица, но ако имате миксер е по добре-разбивате на най-ниска степен.Добавят се 1чаена лъжичка лимонов сок, 2 капки синя боя и 1 чаена лъжичка глицерин(не пълна-това са някъде около 5-6 капки)Постепенно се добавят още 350 гр пудра захар, докато се получат твърди връхчета(като вдигнете миксера да прави връхче)Ако няма да се използва веднага, купата трябва да се покрие с домакинско фолио(прозрачно)
Тази глазура се използва само върху предварително увита в марципан торта, за да не се просмуче влагата в глазурата и да я обезцвети.След като положите Роял айсинга, поставете в хладилник за да стегне-3-4 часа  е достатъчно, тогава може да обвивате с фондан или направо да слагате украсата.Този айсинг дава идеално гладка повърхност за работа.


Бъхи тортичката е станала просто невероятна, а розите са много добри. Hug

# 168
  • Мнения: 419
Здравейте момичета!Интересува ме крем за торта.Искам да направя този крем на тортите Неделя(най-вече този на плодова пита неделя).Дали този крем ще върви на пандишпанов блат.Много ми е босо в тази насока с тези торти,и отгоре дали ще върви за покритие сметана.Благодаря ви много.

# 169
  • Мнения: 505
Здравейте, майсторки. От известно време ви следя и искам да ви кажа че сте срахотни и тортите ви са като от витрина ,а даже и по-хубави. Спокойно може да си откриете магазин. Запалих се и аз, попрочетох малко и реших да си накупя и аз разни неща за направата на торти, но ето че пробвах и то не било толкова лесно , колкото изглежда. Та имам няколко въпроса и много моля да ми кажете къде греша! Praynig
Първо опитах да направя пареното тесто за покритие на торти и фигури , но като започнах да го слагам на тортата и започна да се огъва на извивките. Как да го стесна за де не прави чупки на страничната стана на тортата. Дано ме разбрахте

И за боите : пробвах с такива за яйца-сложих червена, но боята оцвети тестото само на отделни места и не  е равномерно. Вие кога я слагате за да стане цялото тесто едноцветно, а не на петна Embarassed. Като гледам вашите колко са наситени , ...... моля помогнете да не се излагам пак! Sad

# 170
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Муцунка, пандишпановия блат върви с всякакъв крем!

Дени, относно чупките - трябва ти практика. Ще се усъвършенстваш и ще стават идеални тортите! Аз боя за яйца не ползвам ползвам сладкарски бои. Слагам ги след като съм получила вече готово покритие.Слагам една две капки и меся отново. В повечето случаи се налага да добавя пудра захар или нишесте, за да е с добро качество тестото след боята. Ако твоите бои са на прах трябва предварително да ги разтвориш в няколко капки алкохол. Успех при следващата торта!

# 171
  • Мнения: 505
А вие кое покритие използвате? Кое е най-хубаво според вас?

# 172
  • Мнения: 1 209
за мен най удобно, лесно и вкусно е с марципан варна Simple Smile

# 173
  • Мнения: 505
Много благодаря! И още един въпрос: ако сложа няколко капки от боята докато тестото още се вари дали ще е по-добре, при условие че искам цялото да е от един цвят, или да накапя няколко капки на омесено тесто и като продължа да меся то ще се разнесе?
Благодаря, и съжалявам ама хич не съмвеща!  bouquet

# 174
  • Мнения: 1 209
Някои бои си променят цвета при нагряване, затова аз добавям към омесеното тесто.

# 175
  • Мнения: 2 144
Здравейте! Отдавна следя темата ви, но все нямам време да направя опит и украся някоя торта у дома.
Бих искала да ви пусна една рецепта за блат, който е много сполучлив. Рецептата я прочетох в едно списание преди години. От тогава той е фаворитът у нас. Напоявам го със сироп към който прибавям и ромова есенция. Променям само крема. Последният път пробвах с муса на Танита. Стана супер!!!

БЛАТ
Продукти:
  - мазнина за намазване на съда и брашно за поръсване на формата.
  - 3 с.л. какао – аз купувам /холандско май беше/ в насипно състояние. Важно е какаото ви да е от хубавото - аромата му е по-силен и цвета е по-наситен /да не е от българското/.  
  - 225 гр. маргарин
  - 225 гр. захар – използвам кристална.
  - 4 яйца
  - 1 ванилия – използвам на Йоткер.
  - 1 бакпулвер – отнова на Йоткер.
  - 225 гр. брашно

Приготвяне:
1.   Загрейте фурната на 180 градуса С.
2.   Намажете стените на кръгла форма за торта с мазнина и посипете с малко брашно /за да можете след опичането на блата да може да излезе лесно/ .
3.   В дълбока купа разбийте до еднородна смес маргарина  и захарта.
4.   Прибавете едно по едно яйцата. След като ги прибавите, видът на сместа буди подозрения/изглежда така сякаш е пресечено/, но това да не ви притеснява.
5.   Отделно пресейте брашното, бакпулвера, ванилията и какаото. Разбъркайте за кратко с лъжица да се смесят тези последни съставки.
6.   С една лъжица започвате да бъркате само в едната посока и прибавяте от сухите съставки към мокрите. Леко и внимателно до пълното поемане на брашното.
7.   Прехвърляте във формата за печене. Печете около 50-60 мин. Или колкото е необходимо да се изпече блатът.

Става наистина много вкусен и ароматен.

# 176
  • Мнения: 505
МНого  благодаря! Скоро ще опитам и ще ви покажа какво съм научила!  bouquet

# 177
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
denny_k всеки си има предпочитание за покритието. Аз лично харесвам млечния марципан и бадемовия. Марципан варна на мен ми е труден за работа. Но на другите момичета той им допада повече. Не знам ако слижиш при варене боя какво ще се получи.

# 178
  • Мнения: 720
Ухххххх  Sad Как ги правите тези красоти бе момичета? Ето моята торта  Embarassed
Май само розите се получиха  #Cussing out Искам да питам и аз като denny_k за боите, и моето тесто не се боядиса равномерно, пък чаршафа хич не можах да до сложа в/у тортата  newsm78 То беше едно до закърпване и мазане мани мани. То си и личи  Sad

# 179
  • Мнения: 419
Мерси,а за крема ще може ли някой да ми помогне или да ми даде линк за тези кремове на тортите Неделя(този на плодовата пита).

Общи условия

Активация на акаунт