Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 485
  • 316
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 116


labrex, писали сме заедно... Hug Grinning

natalyna, а да не би да е твоя рецептата с обясненията? Обикновено си отбелязвам, чия е рецептата, когато си я копвам, но на тази не съм.

Точно това обяснение имам и аз, копирала съм си го от форумите на дир-а, това е на Поли(това е ника й в дора, тук мисля че е с друг ник)

Не, не е мое обяснението.  Аз не съм я правила тази торта - знам че Танита я беше правила... bouquet


Да, няколко пъти съм я правила, беше станала любима в къщи, много вкусна торта!

Правя я със сметанов крем, както Поли е казала, че е най-добре.
Хубаво е да престои един ден в хладилника.

# 151
  • София
  • Мнения: 1 940
Ето го и моят първи опит, момичета.

Имах проблем с тестото. Стана много меко и фигурите се разплескваха надолу. Не знам защо стана така. Може би като слагах боите с повече вода съм ги разтваряла Thinking Иначе е обикновена бисквитена торта, затова е в тава и нямаше да мога да я извадя. Не се сетих да сложа хартия или фолио, за да се извади от тавата, ама нищо - децата бяха много доволни. Simple Smile Следващият път ще се опитам да направя истинска - като вашите. bouquet

# 152
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Много сладки животинки - така като са разплескани, са направо очарователни... изобщо не се притеснявай. А след като сложиш боите, особено ако са в повече, трабва да доомесваш с пудра захар докато ти хареса на пипане. И само 2-3 капки течност променят тестото.

# 153
  • Мнения: 266
Момичета,моля ви за още помощ!!! PraynigНаправих за тортата захарен фондан за моделиране.От него искам да сложа ,,чаршав,, отгоре върху тортата и да направя рози за украса.Та въпроса ми е с какво да ги закрепя за да не изпадат и може ли с нещо да намажа фондана за да е гланциран? Embarassed

# 154
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ако е от рецептата със желатина, да знаеш че става много твърд след това - няма да можеш да го разрежеш, той е само са фигурки. Първото което забърках беше това - желатин разтворен във вода и пудра захар за замесване - става идеално бяло, но много бързо се втвърдява и не е за чаршаф - след като изсъхне, става като бетон. Моите фигурки децата все пак ги изхрупаха, добре, че бяха тънки.

После вече си правех марципан Варна - за гланциране има няколко начина - описани в по-предните теми: с мед, разтворен в малко вода, с глюкоза, или просто минаваш с мокри ръце отгоре (но не течащи). Аз съм правила последното, стана - ето тук пример

# 155
  • Мнения: 266
Благодаря ти Меги за разяснението.Да,захарния фондан е доста твърд ooooh!,това не го съобразих. EmbarassedЗа пръв път правя такава торта и май оплесках нещата. EmbarassedОтивам да правя марципан Варна.Още веднъж много благодарности за помоща която ми оказахте момичета.  bouquet

# 156
  • Мнения: 6 105
Интересна торта си направила 4U - много хубави са станали окраските...

# 157
  • Мнения: 720
Мацки като видях темата ви и ей такива очи облещих   smile3556 smile3556 smile3556
Ама страхотни сте ей  Hug Hug Hug
Тези торти ми взеха акъла от всякъде smile3501
И аз реших да се пробвам и направих марципан Варна (засега до тук стигнах). Айде сега дайте ми малко акъл. На консистенция стана перфектен, но на вкус - ужас Sad Дали не варих достатъчно тестото? Четох докато се отлепи, а то се отлепи почти веднага. Аз побърках още малко и го махнах.
И още един въпрос - в момента е в хладилника и си чака тортата Simple Smile, като го извадя трябва ли да доумесвам със захар или нишесте? Четох такива неща в старите ви теми, но не за този марципан.

# 158
  • Мнения: 972
И аз тъкмо направих марципан варна и оформих тортата, сега като стегне тортата ще  украсявям.
Eli* марципана трябва да е сладък на вкус - като му сложиш 400 гр. пудра захар по рецепта (аз досега повече от 500 не съм слагала  newsm78 ) Когато вариш пареното тесто не трябва веднага да го махаш от котлона, малко го побъркай за да може да се свари брашното.
Аз предния път сложих кьфе, че нямах какао, за да оцветя в кафяво - цялата торта имаше дъх на кафе  Mr. Green
Момичета аз винаги разточвам върху хартия за печене. Колкото и тънко да го разточа се отлепва без проблем и няма никакви гънки. Пак върху такава хартия правя и трансфера - отлепва се без проблемно.

# 159
  • Мнения: 1 271
Искам един съвет от пробвалите какви ли не теста за торти.
Става въпрос за това-гледах в една книга(идиотското е, че загубих страничката, щото беше в интернет), рецепта за бял фондан, със съставки-пудра захар, глюкоза, мед и малко вода беше-някой има ли представа-ако се направи така дали ще става за покриване на торти, защото аз правех едно време фондан с масло пудра захар и малко глюкоза.Та си мисля, че може да се догоди нещо подобно на фондан, който да не исъхва толкова бързо, колкото този със желатина и да става за чаршаф.Чакам мнения. Simple Smile

# 160
  • Мнения: 266
Ето я и тортата за която толкова много помогнахте. HugБлагодаря  bouquet

# 161
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Бъхи, справила си се фантастично !!!! Много ми допада тортата ти  Hug Hug Hug

# 162
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Бъхи, страхотни рози! Много са готини!
Аз все се каня да се пробвам с рози.Първият ми опит бе трагичен...
Тортата е бонбон! (Бих ползвала емиотинка, но нямам мишка и ми е трудно...)

# 163
  • Мнения: 266
Благодаря,момичета! HugСамо остава да не се разпадне до утре,че ще я нося за подарък за рожден ден на снаха ми. GrinningНамазах я с мед зазтворен с вода и не знам дали няма да се разтече. Sad

# 164
  • Мнения: 7 091
Бъхи, страхотна е!!! И момиченцето ли го прави ти  Shocked #Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт