Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

• 369 914
  • 498
  •   1
Отговори
# 465
Не искам да навлизам в чужди области, но имам лично наблюдение. Оперирах една млада жена с подобни оплаквания, на хистологията образуванието излезе ендометриоза. Трябва Ви наистина свестен гинеколог, който да прецени показанията за хирургично отстраняване на формацията. Има и специфична терапия. Запишете се в Токуда за д-р Танчев или д-р Грозданова. Аз също мога да Ви консултирам.
Днес бях на хирург, за сега не се ангажират с диагноза, но образуването е подвижно около 5см. според него е за операция, каквото ида е. За утре има записан час за скенер, ще видя какво ще излезе и вече ще решавам. Колко точна е диагнозата на скенера и дали ще получа окончателна такава, дали ще се види дали е злокачествено, или добро качествено? И дали ендометриозата се вижда със скенер? Благодаря ви! 💐

Здравейте! Бихте ли споделили какво се случи с Вас, понеже имам подобен проблем, а днес на коремна ехография нищо не видяха. Извинявайте, че ви връщам назад във времето и дано всичко е било наред.

# 466

Здравейте,доктор Оги,от около 15 години се появи едно образувание колкото 20 ст между плешките ми,в началото беше като пъпка,която веднъж дори натискайки я спуках (изтече нещо като мазна гъста консистенция).Не ме боли,понякога ме дразни и предполагам,че я чешам,поради тази причина и кожата над нея се удебели.Бях на преглед при кожен лекар по друга причина и се консултирах и за това-тогава ми казаха,че е липом.При кого мога да се консултирам за това образувание,напоследък съм се фокусирал в него и само го стискам,а предполагам че така го раздразвам и наранявам кожата си.
На 43 години мъж съм.
Благодаря за отговора предварително

Здравейте, оперирахте ли се? Има ли период на успокояване на образуванието? Аз имам липом на гърба, досега ме съм усещала нищо, само подутина, но от 2-3 дни се увеличава, боли, сърби и е зачервен, а съм на почивка, дали може да стане нещо за 3-4 дни ако го оставя така и не го махна? Благодаря!

# 467
  • София
Винаги са ми предписвали мазане с Фусидин или Гентамицин крем.

# 468
  • София
Здравейте, всички подобни образувания се премахват оперативно. Процедурата е лека и може да се направи и под местна упойка. Относно снимката, не може да се различи точно, но ако казвате че при натиск излиза гъста мазна секреция, то това по-скоро е атером или формация от корена на космите. Те не се влияят от мазила, така както не се влияе и липомът. Обърнете се към хирург.

# 469
Да побутна темата. Здравейте, аз се реших най-после, след като видях 20 дни, че няма полза от мазила и бабини рецепти, днес ми го махнаха, хирурга каза, че било атером. Не знам колко голямо е било, но не ме зашиха, натъпкаха ме с марли и сега чак утре на превръзка, но доста се напоиха марлите това ме притеснява и много ми се отлепят лепенките в тази жега. Доктора каза, че е по-лесно да се премахва когато не е възпален, сега не се знае дали е премахната цялата капсула, не знам дали изобщо ще ме зашият? Явно трябва да спре да тече? Моя съвет е отивайте като е спокоен липома, нищо, че всички казват ако не те боли или сърби не го бутай. Желая здраве на всички!

# 470
  • София
Миналата седмица и на мен ми премахнаха атером м/у гърдите, появи ми се преди година по време на бременността. Преди 10 на дни започна да ме наболява и за 2-3 дена се възпали и стана огромно топче в дълбочина, хирурга каза, че си е направо абцес.
Мен ме зашиха и сложиха дренаж, който премахнаха следващия ден като ми смениха превръзката, вдругиден ще ми свалят конците, надявам се всичко да е премахнато.

# 471
Здравейте Д-р Оги.Имам въпрос към Вас.Днес цепнаха възпален атером на баща ми.Хирурга каза,че за сега не се пипа докато не мине възпалението.После като се успокои мястото може да се мисли за махане,защото при него схемата е сложна тъй като е на синтром .Въпроса ми е как да се грижим за мястото докато заздравее ? Слжиха му днес рампон с йох преедполагам и казаха,че утре го махаме и слагаме само чиста марля и може да се къпе и да си изтича гнойта,Но ми е притеснено -дали все пак да не се дезинфекцира с нещо и да се слага водонепропусклива лепенка...Все пак е отворено...
Благодаря предварително..

# 472
  • София
Затруднявам се да ви отговоря. Би трябвало вашият лекар да обясни всичко това.

# 473
Благодаря все пак.Той каза само чиста марля,но някак само това не ми се вижда достатъчно.

# 474
  • София
И аз така мисля. Но третирането на раните е цяла наука. Зависи от локализацията на раната, нейната големина, дълбочина, състояние, етап на развитие и т.н. За всяко нещо си има опредлени разтвори, превръзки и начин на третиране. Но във всички случаи йодасептът е полезен.

# 475
Благодаря отново.На гърба е атерома.Изобщо не се съмнявам,че не е толкова просто,но това ни казаха и така.А в дълбочина около 1.5 см горе долу.Ами ще почиствам отстрани с йодасепт и реванол../по моя инициатива/пък да видим.2 пъти на ден-дано е достатъчно ..Дано не изникне проблем с това цепване .Бих дошла и при Вас,но сте ми на 400 км Simple Smile

# 476
  • София
Йодасепт и риванол не вървят заедно. По-добре спирт. Йодасепт сипвайте и в раната.

# 477
Здравейте, моля за препоръка къде махат липом в София с метода на липосукция (не с оперативно премахване изцяло). По възможност по Здравна каса.

# 478
Здравейте,

Преди около 6 месеца ми се появи топче с размера на 10 стотинки на рамото, отстрани.
Твърдо е, не расте, и не усещам да се мести. Също така, не боли.
Какво мога да направя, за да се доагностицира дали е липом или нещо друго, и да се изключи нещо по-опасно?
На какъв лекар трябва да отида и диагностицирането само с палпация ли става или?

# 479
  • София /Абсурдистан
Отивате при хирург да вземе биопсия, после ще ви кажат какво се прави.

Общи условия

Активация на акаунт