Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

• 370 045
  • 498
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
На мен ми правиха ямр за липом на китката.
На позната рентген,беше на сгъвката на лакътя.

# 481
За биопсията не се ли налага рязане? В такъв случай ако ще ме режат, не е ли по-добре да го махнат и после да го изследват?
Отивате при хирург да вземе биопсия, после ще ви кажат какво се прави.

# 482
  • София

Вземане на биопсия за диагноза на липом (фибром, атером) е непрактично. Извършва се тотална ексцизия под местна или обща анестезия и материалът се праща за хистологично изследване.

# 483
  • София
Здравейте, моля за препоръка къде махат липом в София с метода на липосукция (не с оперативно премахване изцяло). По възможност по Здравна каса.

Липосукцията се счита за естетична процедура и се заплаща навсякъде.

# 484
  • софия
Здравейте , доктор Оги.Кой доктор бихте ми препоръчали за премахване на липом на врата?Вие бихте ли се наели?
Благодаря предварително.

# 485
При какъв лекар трябва да отида за преглед и преценка дали образуванието би могло да е злокачествено и се налага отстраняването му?
Предполагам, че при хирург се ходи, когато вече се знае, че трябва да се отстрани?
А преди това за някакъв прегледа при какъв специалист трябва да бъде?

Вземане на биопсия за диагноза на липом (фибром, атером) е непрактично. Извършва се тотална ексцизия под местна или обща анестезия и материалът се праща за хистологично изследване.

# 486
  • Sofia
Аз ходих при ортопед хирург.

# 487
Може ли да споделите при кого, ако е в София?
Също така дали сте доволна и какво се оказа при Вас?
Аз ходих при ортопед хирург.

# 488
  • Sofia
Ортопедията в Горна баня,проф.Стоков.
Имах липом на китката на ръката.
Няколко години не предприемах нищо,но накрая започна да ме боли и не можех и чаша да вдигна…
Скоро ще стане 10год.от операцията.
Бях по ЗК.

# 489
  • София
Ортопедията в Горна баня,проф.Стоков.
Имах липом на китката на ръката.
Няколко години не предприемах нищо,но накрая започна да ме боли и не можех и чаша да вдигна…
Скоро ще стане 10год.от операцията.
Бях по ЗК.

Здравейте, а някакви изследвания правиха ли Ви или директно го махнаха? С пълна упойка ли беше? Имате ли и на други липоми?

# 490
  • Sofia
Правих ЯМР.
С местна упойка беше.
Нямам други.

# 491
  • София
Правих ЯМР.
С местна упойка беше.
Нямам други.

Благодаря! А хирургът ли назначи ЯМР?

# 492
  • Sofia
Да.
При моя позната с липом на лакътя само рентген правиха преди махането му.

# 493
Здравейте, доктор Оги,
Вие извършвате ли прегледи и оперативно отстраняване на образуванията на възрастни?
Опитвам да запазя час при Вас в Токуда чрез сайта им, но не ми излизате като опция. Също така, трябва ли да дойда първо за преглед и после да запазя час за отстраняването, или е възможно директно за отстраняването?
Искам възможно най-бързо да го премахна, тъй като много се притеснявам да не е нещо злокачествено.

# 494
  • София
Не оперирам възрастни. Запишете се за д-р Слави Лавчев в хирургичния кабинет на Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт