Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

• 374 979
  • 499
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,доктор Оги може ли да ми кажете къде преглеждате по-точно адрес и тел. ако може.На мен ми излязоха някакви бучки  късна есен зад ушите при пипане леко ме наболяваха. Ходих на кожен лекар.Там ми казаха,че това е мастни образувания /бучки/ пих някакъв антибиотик,мазах се с паста и за сега ги няма.Каза ми ,че не е опасно.

# 166
  • София
След 11.30 преглеждам в детския център на ТОКУДА, след 15.30 - в МЦ "Зелената къща" тел.на секретарката 851 00 99

# 167
Благодаря Ви Доктор Оги!

# 168
Имам липом в областта на деколтето. В момента е възпален. Кога трябва да се оперира, с възпалението ли или трябва да отшуми възпалението?

# 169
Ще се радвам доктор Оги да отговори на въпроса ми от предния пост!

# 170
  • София
Трудно ми е да Ви отговоря без да съм Ви прегледал.
Едно възпаление може да прогресира и да стане по-опасно. Особено ако е на видимата част на деколтето. Не е проблем да се махне при начално възпаление, но трябва да се работи деликатно. Опитайте с компреси спирт:риванол в съотношение 1:3. Антибиотик няма да помогне. Ако някой Ви посъветва да налагате с Ихтиол (имал съм и такива случаи) по никакъв начин не се съгласявайте. 

# 171
Много Ви благодаря, доктор Оги! Ще се възползвам от съвета Ви! Искам само да Ви попитам какъв да бъде спирта?

# 172
Здравейте проф.Бранков,
бих искала да попитам , какво предполагате , че е това - имам едно топченце ,колкото бобче  точно на опашката.Появи ми се когато бях бременна с второто си дете, беше колкото оризче.От тогава минаха 2.5 г.Не ме боли , не ми пречи ,не ми създава никакви неудобства.Възможно ли е да се установи с преглед какво е и налага ли се да го премахна оперативно.
Благодаря!

# 173
Здравейте!
Честит ден на здравния работник (специално за доктора в темата)! Много професионални и лични успехи му желая! cheers

На баща ми ще му правят операция  в Плевен- така му казали- въпреки, че за 15 години е пораснало не толкова много. Наболява го от време на време. Въпросът ми към всички вас, а и към доктора тук/ предварително му благодаря за отделеното време! smile3525 )  е  какво е добро да приема като храна, какви витамини са подходящи и какво да прави, за да се възстанови по-бързо?
Благодаря предварително!

# 174
  • София
Здравейте проф.Бранков,
бих искала да попитам , какво предполагате , че е това - имам едно топченце ,колкото бобче  точно на опашката.Появи ми се когато бях бременна с второто си дете, беше колкото оризче.От тогава минаха 2.5 г.Не ме боли , не ми пречи ,не ми създава никакви неудобства.Възможно ли е да се установи с преглед какво е и налага ли се да го премахна оперативно.

Точен отговор може да получите ако топчето се махне и се изследва хистологично.

# 175
  • София
Здравейте!
Честит ден на здравния работник (специално за доктора в темата)! Много професионални и лични успехи му желая! cheers

На баща ми ще му правят операция  в Плевен... Въпросът ми към всички вас, а и към доктора тук/ предварително му благодаря за отделеното време! smile3525 )  е  какво е добро да приема като храна, какви витамини са подходящи и какво да прави, за да се възстанови по-бързо?
Благодаря предварително!

Най-добрата храна е богата супа от домашна кокошка, а най-добрите витамини - селски плодове и зеленчуци. И голяма чаша хубаво отлежало домашно вино...  Hug

# 176
Благодаря!

# 177
Здравейте и честит празник на доктор Оги на патерици Simple Smile
В четвъртък ми предстои остраняване на атероми - 4 броя, на главата, като 2 са по-големи от бобено зърно, 2 са по-малки.
Въпросите ми са няколко - връзват ли в операционната? Shocked
Кой и как подстригва косата - само на мястото на подутината или и около него,  с машинка, с бръснач???! Питах доктора не може ли да ида в салон да ми махнат само на местата, а той каза, че в клиниката ще го направят? Едното топче е малко над челото и съм ужасена, че ще ме ошутят като овца:(((
Боли ли след излизане упойката?
Марли слагат ли, или само лепенки?
100 въпроса, а страхът ми е огромен.
Предварително благодаря за отговорите:)

# 178
Здравейте!

На баща ми ще му правят операция  в Плевен... Въпросът ми към всички вас, а и към доктора тук/ предварително му благодаря за отделеното време! smile3525 )  е  какво е добро да приема като храна, какви витамини са подходящи и какво да прави, за да се възстанови по-бързо?
Благодаря предварително!

Най-добрата храна е богата супа от домашна кокошка, а най-добрите витамини - селски плодове и зеленчуци. И голяма чаша хубаво отлежало домашно вино...  Hug
Laughing Благодаря

# 179
Здравекте др Оги. От две години имам топче от дясно под ребторо. Интересното е,или на мен така ми се стрива, че когато съм в право състояние топчето го усещтам,а логато легна или негобусещам добре или все едно е зад реброто. Преди две години,логато го напипах ходих на два лекари,специалисти вътрешни болести. Казаха ми че е мастно образование, мисля че думата беше нещо с ф ... фуликил,футикул ... та въпроса ми е възможно ли е кохато съм в право суатояние да го напопвам а логато съм легнала да ми се губи

Общи условия

Активация на акаунт