Февруарчета на ясла тръгват,неспокойни мами тихичко подсмърчат

• 14 398
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Добро утро, мами! Ето кафенце
Не ме посрещате с добри новини, а като видях и прогнозата за времето още по-гадно ми стана  Sad

Олимпия, чакаме да кажеш какво става с теб и бебка...Искрено се надявам новините да са добри  Praynig

Дидунчо, представям си какво ти е  ooooh! Болката ще мине и с дупката ще свикне, но ще трябва да отговаряш на въпроси до 5-6 годинки - защо няма зъб отпред, ама как стана така и т.н....Много неприятно, обаче станалото станало, нищо не можеш да направиш... Rolling Eyes

Айде лек и успешен ден! Дано някой ме изненада с добри новини, че както тръгна... Crazy

# 256
ехо банда добър ден,
тенкс за къфето Кате, намерили снимките на Нинчето, като влезеш в албумчето има снимка само на Нинчето,линк нещо не успях да пусна  newsm78,
Дидунче много мъчно ми стана за Миташки,  Hug от нас, Praynig всичко да мине по най-безболезнения начин ,пиши как сте?
Олимпия чакаме новини и от теб  Crazy?
irinopolis ,Райчето май всестранно развита личност ще е Party Heart Eyes Party, а за татито ще ви трябват железни нерви и търпение дано успее този път с отказването на цигарите Joy,
лек ден и от нас до по-късно Peace

# 257
то една мъгла е залегнала над Варна ooooh! ,дано се оправи ,че да излезем на разходка?

# 258
Ели вие как сте? Кали спинка ли тази вечер Hug?

# 259
Здравейте момичета!
Не съм писала от дъъъъълго време, но ми се заредиха едни инцидентииии ooooh!.
Първо каката падна и си разби главата. Пирогов, шевове, ревове,...............и още има, ама заради Олимпия и другата бременна мама ще спра до тук. Сега слава богу вече е добре и отмаря вече втора седмица при баба си.
Няколко дни след нейното падане Михаил падна и той, държейки някаква кофичка с остър ръб и си сцепи носа в основата при очичките. И пак ревове, тозе път слава богу минахме без Пирагов, но от удара оттока слезе под дясното оченце и два дни беше като боксьор в лицето. И той е вече добре, даже му се заличава вече и мисля че няма да остане белег. Дано!
Няколко дни след неговото падане, в една щура сутрин, боричкайки се весело в леглото, Михаил ми бърка в окото, в следствие на което цял ден ми боцкаше и виждах размазано. Помислих си, че ще спра да виждам с това око!!! Но..............черен гологан губи ли се!!!!!!! Виждам си и още как!
До тук спирам с нашите неволи!

Ели, много ви се радвам за пътешествията Hug!
Олимпия, според мен повръщането се дължи на някакво хранително неразположение, по скоро, отколкото на бремеността. Бебка е добре, бъди сигурна! Hug
Скъпата, откога ще сме вече съседи! Че то момчетата ще тръгнат на казарма вече, а не са се виждали от бебета! Wink Heart Eyes В този ред на мисли къде ли е Магика(няма да превключвам на латиница)? newsm78
Пожелавам на мама Нина късмет и дано са намерили щастието в тази толкова голяма страна! Hug
На имащите повод да празнуват пожелавам здраве и много усмивки!!!!!  bouquet
Като чета колко много бърборят малчовците ви и ми става едно такова.............Михаил, освен че е още на бебешките баба, мама, тати, кака, ами и отказва да повтаря, когато целенасочено го подтиквам към това. А иначе бърборосва някакви негови си, неразбиреми и много успешно си служи с жестовете и мимиките. Но има време ,де!

# 260
Здравейте, милички!
Днес съм много по-добре. Отпаднала съм, но вече не повръщам и нямам Т(снощи вдигнах 38).
Пратих дъщеря ми да вземе от аптеката хомеопатично леарство против повръщане и след няколко ударни дози се оправих.
Казва се "Вомитусхил", ако ви се наложи (недай Боже) някой ден.
Бебка ме побутва отвътре, така че се успокоих вече. Днес ще карам на печени филийки, не смея друго все още...
Много ми е мъчно за дечицата, които са преживели инциденти. На Коко предните горни зъбки са с отронени връхчета и почти не си личи, но е имал късмета кака му да си подложи ръката под нослето и устничката му докато е падал (играеха на балкона). Джули пък на 4годинки си счупи половината зъбче докато ядеше ябълка  Rolling Eyes
Знам как боли майчиното сърце, но не можем всяка секунда да бъдем с нашите съкровища. Целувки на всички малки и големи разбойници и разбойнички, да са живи и здрави   bouquet

# 261
Здравейте, мамета!
  Отдавна не съм писала, но ви четях. Бях заета и много притеснена и не ми се пишеше за това. Калоян се разболя уж от вируса с разстройство, но не го преборихме и направи ларингит. На тази възраст си е опасно и страшно. Бях изненадана до какво може да доведе едно възпаление на ларингса. Отока затрудни дишането и имаше опасност да направи пристъп. Биха му Урбазон и ни предложиха да останем в отделение, но реших, че вкъщи ще се справим по-добре. Не исках допълнително да стресирам детето. Денонощно слухтях около него, не спях нощем да следя хъркането, водех го често на проверки, прекарвахме полувината ден в замъглената гореща баня за инхалации... Сега сме здрави вече, но остана съмнението за някаква алергия, проявена на фона на заболяване.
  Рибче, дано мине леко операцията и да си вземеш успешно изпитите!  Praynig
  Олимпия, радвам се, че сте добре с бебка! Малко диетка и повечко течности и всичко ще е ОК! Peace
  Дидуне, много  Heart Eyes на Митачето и  Hug на мама! Само да е здрав, пък ще си има ново зъбче като порасне!
  Аница, дано сте забравили произшествието и бързо да свикнете с яслата! Деянката има страхотни къдрици като мама и има какво да миете с шампоан. Ние от вчера сме пак с подстрижка 2-3 номер и си се къпем със сапунче. Ползвам Бюбхен и съм супер доволна.
  Бобче, дано периода с премеждията е свършил! Praynig След лошото винаги идва добро! Peace
  Гууд мама, и при мен е така! Няма на кого да оставя децата и за минутка дори. Навсякъде сме комплект. В почивните дни пазаруваме четирима, ходим на почивка или на излет пак четирима. Понякога ми се иска да има кой да ги погледа, за да се поглезя в някой салон за красота или просто да си останат на топло и сухо, докъто аз свърша някоя работа, но нямаааа! Confused Татито и той е все зает или е в командировка... Тази седмица е в Словения и ми се струва, че го няма цял месец. Иначе като е тук си играе с малчо, ритат топка навън и го къпе вечер. Трудно е, но само като ми се усмихнат моите слънчица и забравям умора и досада! А малкия като ме стисне за врата и ме цунка, направо примирам Heart Eyes Flutter
  Мамо Нина, много ме зарадваха твоите постинги от далечна Америка! Снимките са направо "уааау"! Желая ви само ЩАСТИЕ!

# 262
  • София
Здравейте момичета! Hug

Ели вие как сте? Кали спинка ли тази вечер Hug?
Мерси за вниманието миличка  Hug Снощи си легна в 1.15 и се събуди в 7ч.  smile3516 От един път явно не действа препарата,ще видим довечера как ще е.Не яде шоколад преди лягане,а и по принцип не го обича и незнам защо не ще да спи .Период ли е ,какво е незнам,но направо се изнервям вече...

Бобче,много се радвам,че се включи,съжалявам за неприятностите.То почти не остана дребосък без контузия  Sad и ние в това число.Свършихте ли ремонта?Целувки за Мишето и Райчето  Heart Eyes
Магика не се е включвала скоро, и при тях имаше неприятен инцидент с едно изгаряне ,дано скоро се включи и даде отчет как са.

Дидунче,съжалявам за случилото се  Sad Да е жив и здрав ,зъбче ще поникне  Hug

Олимпия,радвам се,че и двете сте добре   bouquet

Ели и вие сте имали перипети.Ще правите ли изследвания за алергия?Дано да са отрицателни  Praynig

# 263
привет отново  bouquet,
малеееееееее какви срахотии и премеждия настанаха ,колкото по-големи стават дребосъците и белите също порастват,
Олимпия радвам се ,че вече сте по-добре ,а от утре да нямаш спомен за случилото се и само радост да изпитваш от бебока и останалата част от семейството Heart Eyes,
Бобче какъв е този латиноамерикански сериал дето разправяш Shocked newsm09, то направо си е ужас, дано отсега нататък само щастливи и радостни събития ви съпътстват,
Ели дано ви подействат скоро хапченцата ,  пращаме ви love001
мамо Ели и ние преминахме през тази ситуация с ларингита ,Боби беше на 1год., не искам даже да се сещам, имах чувството ,че ще умра smile3518, ние също си мислехме ,че е някакава алергия ,но досега не се повтори,лекаря ни каза ,че не е задължително да се получава систематично и да е на основа алергия,  newsm17 да еденичен случай и повече да не се повтаря,
и при нас имаше премеждие Боби като си скача на спалнята ,така се търкулна с главата на долу изпаднах в smile3511 #Shocked, дане би да си счупи врата ,но се отървахме невредими само с много рев,
пожелавам ви само красиви и щастливи случки  Hug Peace Hug

# 264
Привет,момичета!Много  благодаря  за  разбирането,не  се  и  съмнявах,че  сте  страхотни.Вчера  чух,че  има  някакъв  детски  център"Изворче"при  нас  и  може  би  ще  го  пробвам.Още  обаче  само  се  навивам.Леле,какви  премеждия  с  дечицата...Времето  днес  е  студено  и  сме  си  в  къщи.Аз  я  къпя с  детския  шампоан  на  Нивея,ама  ние  не  сме  с  много  коса,нищо,че  е  мадама.Вчера  харесах  зимни  обувки  на Колев и Колев49,90 и  сигурно  ще  ги  купя.Чао,момичета,лек  и  успешен  ден! newsm03

# 265
  • Пловдив
Лелееее...какви премеждия само! Здраво детенце не остана в нашата темичка  ooooh!

Работния ден за мен свършва  Grinning Не беше лек, но пък беше успешен!

Утре ще купуваме яке и обувки за малката  Rolling Eyes Дано стане бързо да не се изнервим много от обикаляне...То и ако вали ще е проблем, но...няма начин, трябва да купим.

На всички ви желая много емоции събота и неделя, приятни разходки (ако времето позволява) и весели игри!   bouquet   bouquet   bouquet

П.П. И внимавайте да не падат дечицата, да не се удрят, в понеделник не искам пак да чета за разбити зъби, носове и пр.  Naughty

# 266
Здравейте!
Много са хубави снимките на Мама НИна, знаех си аз, че бързо ще се включи, тя не може без нас  Hug
Много премеждия с мъниците, много неприятни случки-  Дидунчо, не се тревожи, все пак това е млечно зъбче   Hug Олимпия, надявам се вече си по-добре и да не се повтаря, дано болестите стоят далеч от теб.  Hug Ели, може пък на малката Кали още да й действа промяната в часовата разлика, климата и изобщо всички преживелици, дано като минат още няколко дни, нещата да се наредят от самосебеси.
Рибче, успех с изпитите, и операцията на Сузи!
Привет на мама Бобче и мама Ели!   bouquet
Аз Мони вече го мия с каквото ми падне, но неговата кожа никога не е била чувствителна, не го и мажа с нищо.
Онзи ден, във вторник, ухото му прокърви и го водих тук в окръжна болница при една овца, дето му чисти ухото с клечка за зъби и той милият така се разрева. Както и да е. На следващия ден го водих в този модерен кабинет, за който ви бях споменала, човека го видя с някакъв много хубав микроскоп и на мен ми показа тъпанчето, многократно увеличено на екран на компютър. Каза, че има някакъв съсирек, който пречи да се види дали е спукано или не, но пък от друга страна този съсирек ще служи като протектор, ако евентуално е спукано, и под него ще се образува нова тъкан и сега само ще чакаме. Иначе ми обясни, че тъпанчетата се лепят с ципа от яйце или хартия от цигара, като целта била това нещо да послужи като протектор и от долу да се образува тъкан, махало се след 20 дни, та ние ще чакаме 20 преди да махнем този съсирек, ако той не падне сам естествено. Така, доста подробен отчет дадох, но се надявам да не досаждам.  Whistling Между другото доктора каза да забравя, че детето има уши и да не му ги чистя, на другото ушенце извади доста голяма тапа ушна кал  Embarassed каза, че като ги чистя само натиквам тази ушна кал на вътре.
Освен всичко останало ще трябва да го спра от детската, за да избегнем евентуален вирус, който евентуално би могъл да попречи на възстановяването на ухото.
Аз по тоя повод имам една малко груба приказка, но няма да я кажа в момента, ще си го задържа в къщи, и без друго нещо нашата госпожа е в отпуск и Мони тази не я харесва и става четири пъти спи в общата стая на пейчиците  Sad луда работа.

# 267
  • София
Краси,от една клечка-толкова много проблеми  Sad  ooooh! щом чак и от ясла ще го спираш.Технологията с лепенето на тъпанче ми е много интересена-за първи път я чувам .Дано все пак да не му е спукано  PraynigА за чистенето и аз знам,че не се чистят с клечка,клечките били само за почистване на мидата.Сега продават спрей за почистване на уши,пръскаш и готово.Аз обаче още й ги чистя с клечката  Embarassed

# 268
Ей, много премеждия..., дано това да е най-лошото и да се започват само хубави истории.
Бобче, то нашият ремонт се забави с месец и половина  ooooh!, та вече не смея да казвам срок, но до края на месеца ще сме там  Praynig
Дидунчо, лошо..., но това е само зъбче..., ще свикнете.
За чистенето на ушите - само мидичката - вътре  Naughty неееее.
Еликс, на моя приятелка детето преди 2г.възраст беше в такава фаза - до 2часА си играеше, но го израсна този период - лошото е , че си искаше компания и тя беше като сомнамбул.
Ние днес бяхме на алерголог за тест за алергии за упойката на Марти. И естествено, след като чакахме 45 мин. излезе една сестра и ми каза, че с направление ще си спестя 35 лв., а аз предния ден говорих по телефона с тях и ми казаха съвсем друго... е както и да е, реших, че 35 лв. са си пари и си тръгнахме, взех си направление и в понеделник - пак там.
Утре ще го водя за кръв и урина, а във вторник в ИСУЛ на УНГ. И ако всичко е наред - в четвъртък влизаме в болница. Не ми се мисли от сега какво ще ми е...., ама дано да мине лесно и всичко да е ОК.
Бобче, и Марти е с такъв речник - като ги съберем с Мишо ще се разбират идеално  Laughing

# 269
здравейте моми4ета, нямам много време , но понеже сме бая препатили на тема уши и санди и аз, искам да ви поуспокоя, доколкото е възможно. санди е с 5 пъти пукани тъпан4ета- 3 от отит и 2 парацентези. не се притеснявай . в ранна детска възраст има свойството бързо да зарастват.
За исул- сега е ремонтирано, не мизерията в детско УНГ която видях през август,  но мисля 4е това не прави отношението на лекарите и сетсрите  по добро. може да са страхотни специалисти, но все пак са детски хирурзи УНГ , а не ветеринари . с4итам, 4е отношението което изтърпяхме е недопустимо. не мисля да се вясвам пове4е там , освен по спешност, недай боже ако се наложи и нямам друг избор. с две думи- плашаш за преглед в коридора на междустълбищната площадка, влязохме за едно, направиха друго, няма епикриза та не е 100% ясно какво то4но, няма кой една дума да каже, нямаш право да питаш. главната сетрат изрази възмущение към това което прави лекаря защото е забранено, но е сестра и нищо не може да му каже. казаха - давайте му антибиотик НЯКАКЪВ, за след операцията- и то само щото попитах. след което лекарите отидаха да пият уиски, а сестрите фъснаха, не ми кзаха дали детето 4ува, защото беше без реакции или е омаяно ото анестезията. само казаха по някое време да си додим, нямаме документ за иаписване , нито назна4ено постоперативно ле4ение. ..... ами мисля да спра дотук защото рискувам да с4упя компа от ярост като си спомня. ... не искам да ви плаша. аз съм изклю4ително търпелива, но там успяха да ме вбесят.  от ли4ен опит сега с с 2 ръце гласувам за транспортна болница.

ПС: надявам се после да успея да ви из4ета.

Общи условия

Активация на акаунт