Февруарчета на ясла тръгват,неспокойни мами тихичко подсмърчат

• 14 371
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
здравейте и от мен, със закъснение -
4естито и от мен на в4ерашните рожденици.   bouquet
да са най-ве4е здрави и пълни с ентусиазъм Simple Smile
Санди е на ясла, оба4е след боледуването има остатъ4на кашлица, която явно ще вла4и дълго време. според майка ми- докторката и педиатъра се вманиа4авам , ама явно за мен е нормално състояние. Simple Smile
аз съм на работа, под пълна пара и нещо не мога да се справям с вси4ко . работата ми не е тежка- бюрократ съм, но ве4ер като се прибера и съм като изстискана. ве4е в 21 ми се спи и бързам да си легна.
вие, работещи февруарски моми4ета, как успявате да свършите с вси4ко?

# 31
  • Пловдив
Добро утро и от мен!  Hug kaffeetrmker_2  food010 Coffee
Пия си кафенцето и ви чета и изведнъж  rotfImao rotfImbo
Скъпата, направо ме умори от смях. Тия вашите страхове на паранои ми приличат   201uu Като си помисля, че и моята Руми ще ми ги говори такива, ще пада голям смях, но...от друга страна наистина е досадно, ако всеки ден обяснявам едно и също  Tired Съвет не мога да ти дам, може би в темичките при по-големите дечица, някоя мама ще те светне нещо  newsm78 Мен ме преместиха някъде в 1 клас в детска стая, преди това нямах и затова си спях при мама. Не си спомням да съм имала някакви страхове, но от време на време не можех да заспя, бях свикнала да ме гушка и досега карам мъжът ми да ме гушка и веднага заспивам  Mr. Green
harmony_broken, аз съм работещо момиче, върнах се на работа щом малката стана на годинка, мислих го 3 месеца и пак не можах да измисля как ще смогвам хем да ходя на работа, хем и къщната работа да ми стои. Прането го проскам преди работа, събирам го като заспи малката и после стои по 2 дена, докато го изгладя  Embarassed, готвя само бързи манджи (макс. 30-40 мин), а вчера вече ми беше писнало и бяхме на сандвичи от Мак Доналдс, макар че съм им противник (не са здравословни). Постоянно подреждам и все е разхвърляно, с една дума свикни с мисълта, че не можеш да свършиш всичко, върши най-належащото в момента, другото да отлежава  Peace Аз още се дразня, защото не обичам да ми отлежава работата, но...нямам друг избор. Мъжът и той се впряга да помага с каквото може и така. Успех в новото начинание!

# 32
привет,и аз съм на работа отдавна+преподавам понякога, а малчо - на ясла откакто е на 11м. и аз горе-долу така се справям- един ден готвя, един пера, един простирам, а понякога даже успявам и да из4истя Simple Smile у нас ве4но е бомба-паднала. обикновено ве4ер гледката е следната- моя милост готви, тати къпе бебето, пералнята пере, компа виси във форума Simple Smile беб4о яде, пие млляко и с шишето заспива, ние сядаме да ве4еряме пред ТВ и малко след това банята и по леглата. в събота ходим на основния по-крупен пазар, ина4е ежедневно съм "жената с торбите", като вла4а дете и 4анта с документи.
гледам да се облек4авам като понякога сме на китайско, пица или друго готово. запо4нах да купувам негладещи се дрехи. но пък побеснявам, 4е нямам време за книги,театър и други малки удоволствия. новините гледам като са минали ве4е- т.е ве4ерните и така- все изоставам с нещо. ве4е искам 2 баби на пълен работен ден и една домашна помощница
и съм скромна , а????

# 33
  • БГ
Здравейте и от мен! И аз съм на кафенце, то май ми е третото засега, нещо днес не мога да се събудя, а времето навън е приказка - пече слънчице и е топличко, дано и при вас е така!!!

И днес сме на ясла, а моят проблем - как да кажа на свеки - се реши просто по принуда! Връщам се в къщи, след като оставих Марти в яслата, и заварвам свеки да си пише нещо в трапезарията, мислила си, че все още спим и направо се втресе като ме видя да идвам от вън и то сама!!!  Shocked Казах й, че малкия е на ясла, а тя взе, че реагира съвсем нормално, само че, след минути и извъня телефона и се започна едно благодарене, оказа се, че днес имат годишнина от сватбата, а аз покрай моите си дела съвсем съм забравила, та довечера мисля да ги омилостивя с една тортичка по случай повода им!!!

stefaniika, поздравления! Като чета такива отзиви за яслата и на мен ми се приисква да я дам, още утре, ако може Mr. Green Все си мисля, че там ще й е по-весело Hug
Ако не е тайна, в коя ясла си го дала?

Катерина78, Марти е в хасковска ясла, сега живеем тук, а от време на време ходим при майка ми в Пловдив. При следващо идване ще си направим срещичка и ще се запознаем, задължително мисля да кача Марти на влакчето на Младежкия, така че можем направо там да се видим. Вие ходихте ли вече, как се държа Руми?

И на мен ми предстои връщане на работа. Шефът ми се прибира днес от Китай и като се аклиматизира мисля да обсъдим вариантите за завръщането ми. Нямам идея как ще се справям с всичко, но май още не ми се и мисли затова, първо Марти да свикне с яслата, пък ще видим по-нататък какво ще стане.

Хайде лек ден от мен!

# 34
[size=14pt]Честит рожден ден на патерици на Мишон и Жожоба !!! Много здраве и дълъг живот ви желая, мили мами[/size]    bouquet
Честито на Марти за яслата, радвам се, че лесно се разминахте с обясненията на свекървата  Peace
Скъпата, тези страхове откога са? Джули имаше такъв период, но беше за кратко. Спомням си как аз имах такива страхове от 5годишна, когато почина любимата ми баба...Всяка вечер сънувах кошмари, плачех тихо в леглото, защото майка ми е студен човек и никога не ме прегръщаше, а ми крещеше да заспивам и да я оставя на мира...Успокоявай го, като посочваш как всички ваши роднини са в добро здраве и живеят дълго, как няма духове, а са ги измислили, за да плашат непослушните деца...как смелите момчета спят сами, защото не се страхуват от измислици, а спят спокойно и събират сили за нови подвизи!
Много е важно да го успокоиш, защото ако му се присмееш или пренебрегнеш, може да почне да се напишва или да не спи от страх.
Успех, дано бързо премине този период   bouquet

# 35
  • Благоевград
Да се разпиша и аз - относно темата с нощното събуждане - моят все още се събужда по няколко пъти и се чудя не е ли време вече това да спре. При дъщерята приключи, мисля доста по-рано.
Вашите дечица колко пъти на ден ядат и горе-долу какво количество изяждат? Моето дете закусва и вечеря добре, но през другото време хапва много оскъдно и често твърда храна  - малко бисквитки, царевични пръчици, снакс и др. такива.

# 36
Аааа за гърнето ли питате... Wink
Ето го нашето първо в гърнето.http://www.snimka.bg/profile.php?upload_photos&upload=1..оттогава по земята ръси ама после поне си го бърше  Laughing
Тази снимка я показвам на всички пред него и има бурни аплодисменти (освен от гнусливите, като сестра ми..твърди че съм извратена Embarassed)....ама пак не ще да казва.

Поздрави на всички Hug

# 37
Не пиша много че нещо съм в тиха депресия #Cussing out ...но започнах уроци по салса и чакам да подействат Praynig

# 38
  • Пловдив
harmony_broken, добре си го измислила  Wink - всеки ден по малко, а аз гледам да струпам повечето в събота и неделя и после се питам защо не съм си починала  Tired Само да те питам, в колко часа къпете бебчо и в колко си ляга да спи? Понеже при нас картинката е следната: първо се прибира тати, свекито си тръгва, след час се прибирам аз и мъжо вече иска да се оттърве от малката и ми я прехвърля, обаче аз хем трябва да й обърна внимание, хем да се преоблека, хем да сготвя за вечеря Rolling Eyes Измъквам се и отивам да готвя. Не след дълго, малката идва и почва да ми виси по краката, иска да помага, таткото пък ляга на дивана пред ТВ и въобще не му пука. Аз се изнервям и почвам да викам  #Cussing out Таткото пристига и я взима за малко и така...След вечеря вече имам време да се занимавам с малката на спокойствие, после към 9 се къпем и лягаме да спим.
stefaniika, ще се радвам да се видим  Hug, радвам се че новината при свеки е минала нормално, но може и само привидно да е дала такъв вид, пък после да почне да ти натяква  Confused Казвам ти да си подготвена, при мен така се получава с доста неща...Другата стратегия е да не чува нещо, което не й харесва. После казва, ама ти не си ми казала Crazy А за годишнината най-редовно забравяме, ама и те не я празнуват като че ли. Пък и те понякога забравят нашата, така че сме квит  Peace
Bory_V , като се събуждате какво прави, иска да яде ли, мрънка ли, реве ли? Моята Руми има такива периоди, все си го обяснявам със зъбите, понякога иска вода, понякога нищо - просто да я гушна, погаля, пъхам и биберона в устата и тя се успокоява и заспива, но след час пак се буди и така. Някои нощи са ми много тежки, тя сутрин си доспива, ама аз като съм на работа  Tired
За яденето да кажа - и аз съм се чудила по колко трябва да яде и колко пъти на ден, така че не е лошо да сверим "часовниците". Руми яде 4 пъти на ден, сутрин 1 филийка с масло, шунка и кашкавал или там с нещо друго, понякога иска и изяжда още половин филия Shocked , 200 гр. каша или кекс, ако съм направила са другите варианти за закуска. Обяд - около 250 гр. манджа, супа, абе нещо готвено; следобяд към 16 ч. плодово пюре - 180 гр., кремче на Нестле - 2х100 гр, Данонино (и четирите кремчета 200 гр.), най-добре плодове, ама не винаги иска да ги яде. На вечеря - пак нещо сготвено, от нашето, пак гледам да е около 200 гр. Вечер понякога към 9 часа след банята пие мляко, към 150 гр., ама нещо го отказва напоследък.

# 39
  • Пловдив
Ето го нашето първо в гърнето.http://www.snimka.bg/profile.php?upload_photos&upload=1..оттогава по земята ръси ама после поне си го бърше  Laughing
Зарежда се заглавната страница, не мога да видя снимката  Sad

# 40
катерина 78, къпем го към 20.00-20.30 , защото оби4ам да ве4ерям с д-р хаус. към 21 -21.30 ве4е е в леглото. рядко не заспива веднага. но пък по4на да се буди 4есто и да  иска сок, мляко или нещо.
за яденето- аз отглеждам лаком4о, по цял ден може нещо да мели, ако има кой да му дава. през седмицата хпва в яслата. за ве4еря- или 2 шишета кисело мляко= 1 кофи4ка или нещо малко и после 1 шише мляко.
ве4е иска от нашето ядене. но най-много обича мръвки- кюфтета, кебап4ета- може и 3 да изяде. омита по едно пилешк бут4е обезкостено. абе въобще ако го оставиш ще ката на диетата на пиер дюкан  Laughing
обожава принцеси, кроасани, солети, макарони, ама да има кой да му дава. скоро му дадох гумен бонбон и си вкарах автогол, защото ве4е ги познава в магазина и си иска. много оби4а хляб, царевица, банани, грозде, домати, кисели крастави4ки, китайски ориз и ......руска салата с пържени картофи. но не обича риба. въобще ако не съм аз да настоявам какво да яде ще се храми силно "здравословно".
онзи ден го заварвам прислам4ил се към масата взел си вилица и яде ли яде руска салата. ако му дам нещо различно прави муцинка со4и нашето ядене и казва "дай туууа" или "дай му". ако му направя филийска с нещо изяжда отгоре нещото и ми оставя долното. давам му постен ориз със зелен4уци и отстани сирене и като се заблея сам ме подсеща да му давам като набляга на 2рото. 

# 41
  • Пловдив
Браво на вас! Рано си лягате, ние в 9 часа още подскачаме насам, натам и изобщо не ни се спи. Лягам при нея, чета приказки, говоря, пея...не става, само си губя времето. Играе си с щорите, като се скарам, почва да става, да ляга, да се търкаля, просто не й се спи и това е, нещо не се уморява достатъчно явно.
А Лакомчо наистина си хапва добре, само не знам, ако го оставиш само на кисело мляко, няма ли да му е малко. Иначе Руми на вечеря от 3-4 месеца яде само от нашето, което обаче е съобразено с нея - няма черен пипер, по-сварено е, по-опечено и т.н. Тя също си изяжда по едно цяло бутче сама или по 2 долни. Ако го комбинираме с нещо друго, яде само по едно долно бутче (с ориз да кажем). А руска салата не съм давала досега, купешката не я харесвам, а вкъщи не съм правила сигурно от 2 години  Embarassed Ще взема да направя  Peace
ако му дам нещо различно прави муцинка со4и нашето ядене и казва "дай туууа" или "дай му".
Това го има и при нас, даже да ядем същото, като нейното, пак иска от нашето. Да не се мине нещо Mr. Green Казвам, че е същото, давам й да опита от моето, ама тя пак нейното си знае - на мама, на тати и сочи с пръста.

# 42
Здравейте, банда!

Стефи, радвам се, че Марти приема толкоз добре яслата. Дано и мой щурчо да е така, че много се притеснявам. Ние заради епидемията от заушка отложихме първия учебен ден. И бравос, че разговорът със свеки е минал добре. Дано да се окаже от разбраните свекърви.

Скъпата, как няма да имат такива страхове дечицата като гледат разни филми - уж детски, а пълни със страхотии и ужасии. И аз като бях малка се страхувах, ама аз прекалявах с четенето на Стивън Кинг и затова.

Еееех, работещи момичета, направо ви се възхищавам. На мен също ми предстои скоро връщане на работа и тръпки ме побиват. Няма да мога да виждам малчо изобщо. Понеже съм от Перник, а  работя в София и пътувам. Ще излизам в 6.30 и ще се прибирам в 21.00.

А иначе за яденето: Деян закусва или попара, но много малко, или препечена филийка с масълце, 1 яйце, малко сиренце; на обяд хапва супичка и някаква манджичка; следобяд кремче; обслужва се от моята вечеря каквото му харесва, а вечер заспива с 1 шише Аптамил. Нощем се буди и пие водичка.

Зарежда се заглавната страница, не мога да видя снимката  Sad
И при мен е така.

Катерина78, много ти е красива момата. Пу, пу да не са й уроки. Да ти е жива и здрава!

# 43
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите мами в нашите теми!

Аз съм много заета и затова нямам никакво време за форума. Освен това вкъщи сядам на компа само да поиграя някоя игра... изобщо не мога да си съсредоточа очите да чета нещо от монитора (вкл. и форума за съжаление).
Децата са добре.
СКъпата, Емо също има страхове, но спи отделно много отдавна (от 2,5 годишен), само молбата му е да му работи нощната лампичка защото понякога става нощем да пие вода и после пак си ляга.
Скоро ще им купим двуетажно легло и се надявам да отделим и Тея под предлог, че "ето сега тука нани при бате... Simple Smile " защото тя и без това иска в неговата стая да заспи на леглото му.
Емо изключително дразни Тея, умишлено, и това страшно ме нервира и съм станала свръхувствителна към писъците й, които са резултат от неговия тормоз. Тя не може да му каже "престани" и затова крещи с пълно гърло... а понякога дори и само като се приближава към нея тя истерясва... Това много ме е изнервило и го гоня от стаята, но пък ми е тъжно, че се чувства отблъснат и сам, ама какво да правя просто незнам - сам си го прави. Ежедневно разговаряме, че не бива да я дразни, да и отнема разни играчки от ръцете, да я плаши като куче и т.н.
Аз започнах работа в агенция за недвижими имоти. Партитата ги ориентирах само към партита на място избрано от клиента и имаме добри заявки (дет. градина, двор на къща, апартамент, заведение), освободих парти-клуба и сега се постабилизирахме финансово долу-горе.
 Преместихме се в Хиподрума. Има ли някой в района?

Моята хубавица яде всичко без проблем, памперса не сме го махнали още защото гърнето се ползва за столче... Sad
Имахме големи премеждия със здравето на сестрата на мъжът ми. Но пък негова братовчедка роди момиченце Теодора на 15.09 т.г.
Лошо и хубаво... такъв е живота...

Олимпия, как върви бременността ти? Надявам се си супер!
Бог да пази дечицата ни и всички нас!
Приятна вечер и доскоро!

# 44
Здравейте и от нас!
И аз да се включа на бързо.Simple SmileИзпратих отново малкия при майка ми.Както обикновено много ми е мъчно,но няма как.Надявам се много бързо пак да си дойде.Иначе почти по цели дни съм на училище.В петък  си взех 1 от изпитите.
За храненето Преси яде вече всичко.Малко се опитвам да го ограничавам,защото вече е почти 17 килограма.За памперса май няма да  мога да се справя аз,изобщо не иска да го маха,така му е по удобно.Преди няколко дни,май Олимпия беше питала за зъбките на малчовците. newsm78Преди време,не знам дали си спомняте,но ви бях писала че е с много проблемни зъбки.Та го заведох на зъболекар и да си призная никак не му хареса.При нас проблема е че предните 4 зъба започнаха да се рушат и сега трябва да ги мажем докато ги смени,за да може поне следващите да са здрави.Иначе съм му давала Зимафлуор.
Еми това е за сега,желая ви лека и спокойна вечер. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт