Февруарчета на ясла тръгват,неспокойни мами тихичко подсмърчат

• 14 395
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
И аз купувам това списание, четох за клуба  Wink Има интересни статийки там.
Ето малко снимки на Божидар

# 91
Момичета, добро утро!

Спешно ми трябва съвет от кърмещите и наскоро спрели да кърмят мами: Една приятелка иска да отбива вече детето и пита кой е най-подходящият начин. Необходимо ли е да пие хапчета или как? Вие как спряхте? Предварително ви благодаря   bouquet.

# 92

за лошите мами - има много хубава статия в Моето бебе и аз (между другото четете ли още бебешките списания - и кои - на мен това ми е любимото). Та за лошите мами има и клуб в Интернет - обаче все не мога да вляза да го разгледам!

поздрави на всички
И аз чета това списание.  Peace Статията е доста интересна. До клуба още не съм стигнала.

# 93
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Гледам за списания си говорите...Аз преди си купувах Моето бебе, сега купувам Моето дете. И в двете намирах по нещо интересно, но се дразня че не са специализирани и не си отговарят на името. Ето например в Моето дете един път имаше 3 страници статии за бременни - хранене, развитие на плода и т.н., които би трябвало да публикуват в списание "9 месеца", имаше също и статия за гимнастика на бебе, някъде около 4-5 месеца. Ми ние отдавна приключихме с тая част, това е за списание Моето бебе. Искам като си купя Моето дете, цялото да е за моето дете -хранене, забавления, здравословни съвети, психологически съвети и т.н.  Честно казано, тук във форума по-лесно мога да намеря това, което ме интересува и е доста по-специализирано от списанията. А най-хубавото е, че е напълно безплатно! Laughing
Atrakcia, много е сладък Божидар. Да ти е жив и здрав и много да те радва!
anitza, аз в началото постепенно разреждах кърменията (изцежданията) докато стигнах до 1 на ден - само вечер. В началото сутринта пак ме наболяваха гърдите и се изцеждах, но нарочно оставях по малко мляко вътре (не изцеждаш съвсем до край) и така организмът сам си редуцира млякото. Обаче ми бяха казали превантивно да пия и хапчета след това, за да не се образуват бучки след време. Така че после пих и хапчета, предписани от гинеколога ми - мисля, че само 1 седмица ги пих и всичко приключи. Предупреди приятелката си, че много трудно се понасят тия хапчета, пада кръвното, става ти лошо и т.н. До колкото е възможно да намали кърмата по естествен начин (както го описах по-горе), а не изведнъж с хапчета, че трябва да ги пие поне 15 дена и после може да се наложи да повтори, ако още има кърма.

# 94

Спешно ми трябва съвет от кърмещите и наскоро спрели да кърмят мами: Една приятелка иска да отбива вече детето и пита кой е най-подходящият начин. Необходимо ли е да пие хапчета или как? Вие как спряхте? Предварително ви благодаря   bouquet.
Освен Лецитин, за профилактика на мастита, нищо друго не съм пила.

# 95
botzi стискам палци! Ще се справиш отлично, както винаги. Всички сме с теб! И посел да почерпиш! Grinning
Олимпия, много ти се кефя, че си кърмеща, бременна, грижовна, многодетна и очарователна мама!  Hug

# 96
Да, Олимпия, направо си като ходеща реклама на всичко, което е описала Мишон!

# 97
Мерси, мами, ама много ме засрамихте  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 98
  • варна
Олимпия,ти си щастлива жена и майка-имаш всичко,за което една жена мечтае,или поне по нещо ,което копнее да има.Възхищавам се на смелостта ти! Дано мъжът до теб оценява подобаващо съкровището,което има.

# 99
  • София, България
ох мами, още не мога да ви изчета, ние днес и утре се местим и е някакъв ад - като приключим ще ви разправям. пращах снимка на Деян в списанието - но нещо няколко месеца подред не искат да го публикуват - сигурно защото все изпращам снимките в последния момент. Но пък го има на сайна на списанието:

http://www.moetobebe.net/babies/

(можете да го видите   -  въпреки, че снимката не е излязла много добре - някъде в началото беше- на първите редове)

а между другото мога ли да използвам тази снимка да си я сложа в профила, че никъде май другаде нямам снимка в интернет, а пък направо от компютъра разбрах че не може  newsm78

връщам се в лудницата

# 100
Здравейте!

Най-накрая се реших да пиша, но не знам от къде да започна.
Много цунки и прегръдки от нас с Вили.
Първо от поздравите.
Честито на всички рожденички. Честито на Дидунчо. Botzi, а на теб ще стискаме палци.
Поздрави и на всички мамчета, които чакат бебчета. Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност. Най-здравите и сладки дечица.

Едно голямо браво за всички дечица, които ходят вече на ясла и слушкат.

Добре дошли  на новите мами.

Сега ще ви призная, че всеки ден ви чета. Тук наистина сме за да си споделяме и лошо и добро, но определено бях изпаднала в депресия и не можех да пиша. От пет дена вече всичко се връща по местата и аз определено реших ,че трябва да се взема в ръце.
Ще се опитам да напиша с няколко изречение, дано не стана досадна. От 1септември Вили се разболя, уж бяхме добре и тръгнахме на ясла на 10. Ходихме 5дни по 4часа, в които тя не спира да плаче. Не знам какво е толкова страшно там, но тя коренно се промени. Дори започна да става на сън,  да тича из стаята и плаче. В резултат на което, или може би не добре излекувана от предния път здравето й се влоши и накрая направи бронхит. Тъй като вече в продължение на 15 дни пиеше какви ли не лекарства, трябваше да минем на инжекции, за да не се задълбочи . Така след 30дневно лечение, да чукна вече сме добре. Направо имам чувството, че я натровихме от лекарства. В стремежа си да напиша всичко, усещам че пиша доста объркано. Извинявам се.
Сега пред мен стои въпроса какво да правя с яслата.  Доста трудно влезнахме и се чудя да пробваме ли пак, преди да се откажем. Най-важното е тя да е добре.
Според лекарката е с големи сливици  и е добре да си я гледаме.Много съм объркана. Какво е вашето мнение? Как да постъпя?

# 101
Тинка, много сте си изпалити и двете! Представям си какво ти е било и сега пред каква дилема си. Според мен, ако имаш помощ от някъде и работата ти е с гъвкаво работно време, по-добре е да се гледате вкъщи.
Моята Ния уж беше приета в яслата, а после се оказа, че на наше място са приели близначета на работеща мама! Е, здраве да е. Ще намерим начин и ще се гледаме вкъщи. Моята майка много ми помага напоследък и така се върнах за по няколко часа на работа.
Бъдете здрави! Това е най-важното.

# 102
здравей тинка81, знам 4е може би е тежко да обмисляш такива неща в момента, но ако имате възможност консултирайте се специално с детски УНГ или  елате до ИСУЛ в СФ. обикновено на такива малки деца сливиците не се пипат, но тук ще кажат. така на Санди се оказа, 4е по изключение се налага да се резне 3тата, която беше огромна. понесе манипулацията много добре.
за яслата- поговори с директорката , със старшата, с с у4ителките -как се държи там , да не би да е най- малка в групата , или да се карат децата, или да не я е нагрубила някоя леля, но въпреки това не я спирай съвсем. по -добре вземи бележка от лекар за известно време, за да се успокои, но понякога я оставяй до обяд за да свиква с децата. може просто да се е стреснала от промяната.

# 103
Здравейте, милички! Имаме си Нет и бързам да ви настигна  Hug

Тинка, моето мнение е, че ,ако имаш възможност за гледане вкъщи, да го осъществиш. Мястото в яслата се пази с бележка от лекар /или се плаща половината от таксата за месеца/. Писала съм неведнъж, че каката ми прави постоянно бронхиални проблеми /веднъж и пневмония/, а за капак и алергията. Има вариант детето да има непоносимост от препаратите, с които чистят в детските заведения. На Сузи й се изостряха симптомите като ходи на детска, а вкъщи и извън София не ми е боледувала. Сега съм още притеснена как ще изкара последната година преди да тръгне на у-ще. 
И още нещо, в нашата ясла има детски психолог /при това е моя приятелка/, който преценява поведението на децата, развитието им и адаптацията към новата среда. Попитай при вас има ли такъв човек, поговорете спокойно и обсъдете възможностите.

Аз наблюдавам, че откакто Рони ходи на ясла се държи странно вкъщи. През деня много слушка, спокойна е, въобще никакви оплаквания няма, ноооо вкъщи много нервничи, плаче, раздразнителна е, понякога се буди вечер по няколко пъти да ме вика и да я успокоя с водичка и гушкане. Определено ще поговоря с нашата психоложка на какво се дължи тази промяна. Но все пак детето си преживява всичко, нова среда, чужди хора се грижат за нея, много нови деца. Ще й дам време да се успокои, дано е временно. Иначе, пък, има голям напредък - пие сама от шише /500мл от мин. вода/, сваля си панталонките и гащичките сама и сяда на гърнето.  Бързо разбра какво се иска от нея в детската.

И за да не прекалявам  май ще ви кажа вече Лека нощ  Flutter

# 104
Здравейте, мамета!
 Повече чета, отколкото да пиша, защото си имам вирусясъл малчоган! Rolling Eyes Имаше Т около три дни. Сега е по-добре, но още е с диария.
 Тинка, много ви се е събрало и на теб и на Вили! Промяна, нови лица, разболяване, стрес... Погледай си я вкъщи, ако можеш, или ако има кой да ти помага, докъто се пооталожат нещата, да се стабилизира и физически и психически! Ако ходенето на ясла е наложително, помоли за повече внимание и съдействие от персонала! Всичко ще се оправи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт