Купя ли си нова прежда, някой с шалче се урежда - 9

• 90 485
  • 349
  •   1
Отговори
# 180
А, не така ще си показваме кой каквото има.

Аз плета много стегнато и като не си улуча иглите не стават работите, ама напоследък ги улучвам де.

Жилетките и блузката са от моята мама, дето се правеше, че е забравила как се плете, но я накарахме да си припомни.

Mimito   бродерията е лесна - като промушиш иглата се навива няколко пъти (5-6 пъти) конеца на нея и тогава се издърпва, така става релефно. Много е добър ефекта за цветя. Мисля, че и за някои гоблени го ползват ама не твърдя, че там не ги разбирам работите.

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 14:11 от Snejana_G

# 181
Много хубави неща. Браво и от мен. Всички са чудесни.

# 182
  • Габрово
Snejana_G, големи красоти си показала, но терличките и розовата жилетка с панделката са ми фаворити. И аз по-късно следобед ще кача някоя друга снимка. Свърших пуловерчето по твоята схема както и оплетох един чорап на 5 куки по описанието на smile smile, ама толкова беше трудно и така се пречкат тези 5 куки, че не знам дали ще имам нерви за втория чорап Blush И още неща имах за снимане, ама забравих какво  Wink

# 183
  • София
Момичета, имам въпрос ама като от идиот.
Не съм много навътре в плетенето, баба ме е учила и се справям долу-горе, но сега ще плета шал - стандартен, на 2 куки, плетката - 2 лице, 2 опако. Та питането ми е колко прежда трябва да си купя за стане примерно 150 см. шал?

# 184
Момичета прекрасни плетачки сте!!!!!
Отдавна чета форума, но не смея да се запиша, защото аз също съм мама, но на големи деца. Или мога да Ви бъда на вас мама. Ако сте съгласни да приемете мама на моята възръст във вашия клуб, съм готова да се регистрирам и обменям идеи с вас.
Аз плета на една кука, на две (обръч) и на пет.

# 185
Момичета прекрасни плетачки сте!!!!!
Отдавна чета форума, но не смея да се запиша, защото аз също съм мама, но на големи деца. Или мога да Ви бъда на вас мама. Ако сте съгласни да приемете мама на моята възръст във вашия клуб, съм готова да се регистрирам и обменям идеи с вас.
Аз плета на една кука, на две (обръч) и на пет.

Ами аз не виждам да има някакво ограничение, най-малкото с удоволствие ще се учим от Вашия опит.

Аз пък днес цял ден на компа си отвисях, ужас направо!

# 186
благодаря за поканата!
От много малка плета. Какво ли не съм плела, но нямам нищо заснето. Ще се постарая, когато оплета нещо интересно да го заснема и да се представя като плетачка.

# 187
  • Варна, морето и сините вълни!
Ven4i чувствай се като една от нас! Какво като са ти големи децата? Тъкмо ще си ни от полза, нали и нашите растат  bouquet  bouquet
Помагай с каквото можеш, а като оплетеш ще показваш!

# 188
  • с. Драгоево, обл. Шумен
моите деца со почти на ваша възръст, така че скоро може да плета бебешки дрешки, ако ме осъщестлевят с внуци

# 189
  • Варна, морето и сините вълни!
Венчи, наистина ли си от драгоево? Имам прекрасни спомено от там  bouquet Имах баба леля,лека и пръст на жената(сестра на баба ми) с чудна къща там....Ех какви малини с ъм яла там  bouquet  bouquet,

Извинете ме за ОFF,няма да се повтори! Ако има мод да мине с метлата Peace

# 190
  • с. Драгоево, обл. Шумен
да живиея в това прекрасно българско село, ако искаш обади ми се на скайпа - Ven4islava, за да ми кажеш кои ти са роднините

# 191
Snejana_G, майсторка си ти. Почитания.

Ven4i, добре дошла. Нещо роднински шпионаж заформяте,  а?  Mr. Green

# 192
  • в баира
Фифундрела - имам нужда от компетентна помощ!
Схванах основния стил на плетката, обаче:
1. През колко бримки в основата се захващат дъгичките от първия ред.
2. По колко бримки има в дъгичка? (  Ако схващам схемата трябва да са по 4, а аз плетох по 5 на първия ред с ветрилца и по 6 на втория, и нещо много разредено ми стана....)
3. На втория ред ветрилца също са по 4ри бримки в дъгичка?
4. Чак на 6тия са по 5?
5. На втория ред от самото ветрилце са 1стълбче 1бримка и пак 1стълбче 1 бримка?

Ами общо взето мисля че е това с въпросите ми.... Ако имаш възможност да ме посъветваш ще съм много благодарна.  Embarassed

Чак сега ми остана време да погледна към схемата:
1. през 3
2. по 5
3. 5
4. 4, като в прехода между ветрилцата са по 3
5. да

Ven4i, добре дошла!   bouquet

# 193
  • в баира
Забравих да покажа какво направих на сина си от остатъци.

http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture054.jpg

# 194
Снежана Г, Фифундрела   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт