Купя ли си нова прежда, някой с шалче се урежда - 9

• 90 461
  • 349
  •   1
Отговори
# 150
моля,някой ако знае как се плете английски ластик да ми помогне искам да изплета шал на дъщеря

# 151
анонимка - една опакова, една вземаш заедно с наметка. В обратните редове изплетената бримка взимаш с наметка, а взетата с наметка - изплиташ опаково.

Фифундрела, и аз искам пояснение за това готиното, което си заплела. Двулицева ли е плетката?

# 152
тити,благодаря ти сядам да опитам дано да се получи

# 153
а аз да се оплача,че си разплетох,чорапа,който бях почнала и за който задавах глупави въпроси тук...Направо се омотоах като пиле в калчища - на едната кука имах 24 бримки,там беше и водещия ми конец,а останалите бримки разпределих на 3 игли по 8 бр...И уж започнах да плета средните 8 бр.,то се получи някаква дупка,защото конеца ми идва от 24-те бр.,а аз прескачам иглата с първите 8 бр.  изапочвам да плета върху средните 8 бр.
Реших,че не е така и се опитах  да разплета малко,после пък не можах да си "хвана" отново бримките... smile3511 - ама голям съм тъпак...
а така исках да се науча да плета обикновени чорапи...че дори и игли за чорапи нямам,та от мерак започнах да плета на дървени шишчета за месо...И почти го докарах до свивките за петата и... Sad

ясно е,че ще си плета само на 1 кука,а на две-едва ли ще се нача,щом до сега каквото опитвах все не ставаше #Cussing out

# 154
тули, плетенето на чорапи е доста различно от плетенето на 2 куки. Аз с чорапи едва ли някога ще се пробвам, и на мен ми е трудно, но на 2 куки си плета с кеф.
Всъщност напоследък повече пиша, отколкото плета  Wink

# 155
  • в баира
thedragonbg: Кое точно от схемата не ти е ясно - предполагам объркването идва от синджирите между ветрилцата. Като ги гледам те са все на групи по 5 бр. А и другото важно тук е да преброиш къде точно ще ти дойде основата на следващото ветрилце отгоре, за да не стане разместване.

тити, Snejana_G: Да, двулицева е. Дано да успея да го обясня:
на лицевата страна - първата бримка е лицева, втората не я плета, а я премятам на дясната игла, третата пак е лицева. Връщам се на преметната, неизплетена бримка и я прехвърлям върху втората изплетена лицева, като междувременно съм наметнала и изкарвам две бримки, т.е. втората изплетена лицева и наметката. Самата преметната бримка вече я пускам. От нея идва наклонета чертичка на плетката. Продължавам: взимам следваща бримка от лявата игле без да се изплита, следващата се изплита лицева, връщам се на дясната игла, за да преметна неизплетената с наметка. Така до края.
на опаковата страна: - изплитам първите две бримки опакови като преди да ги пусна от лявата игла, изплитам една опакова от първата свита бримка.

Така обяснето е пълен ужас,  smile3511 но ето ви видео на самата техника: http://www.youtube.com/watch?v=Qenzg_-uAl0

# 156
Фифундрела, плетката е атрактивна. Плътна е и е идеална за шапки. Ще я пробвам. Аз сега довърших едно болерце от останки -

много ми хареса кройката. Може би ще оплета още едно, но от хубава прежда. Но преди това ще захвана една пелена, че моя близка чака бебе.

# 157
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Да ви се похваля какви терлички сътворих на племеницата Simple Smile

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4249449

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4249458

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4249462

# 158
Poison_avi - имам някакъв напредък с пелеринката. Довечера като се прибера от работа ще доплета това което съм захванала, ще го снимам и ще ти пусна нещо като обяснение. Само не съм сигурна в началната бройка на бримките, но това ще стане с малко налучкване и упражнения.

Лек ви ден.  Simple Smile

Между другото - терличките са много сладки, наистина. Снощи намерих в шкафа с играчки на Вики едни нейни бебешки чорапки които съм й плела - бяло и розово, и те ми бяха от първите на 5 игли - стана ми много мило, едно такова ...  Embarassed

# 159
Фифундрела, отива ли много прежда за тази плетка? Изглежда ми, като че ли наплита страшно много.

# 160
  • в баира
Фифундрела, отива ли много прежда за тази плетка? Изглежда ми, като че ли наплита страшно много.

Ами не мога да преценя, изплела съм само това на снимката - 4-5 реда. Но като че ли става плътна плетката. Аз още съм в размисъл какво да изплета с нея - дали шал или нещо друго.  newsm78

# 161
Мами, помагайте  Praynig
Изплетох пуловерче и стигнах до деколтето. Понеже е за малката гледах да е по-широчко, за да й влиза свободна главичката. Сега изплетох няколко реда лицева плетка за деколте, но си стои доооста широко и голичко около вратлето. Дайте идеи, мислех да го правя като ластика /2л и 2оп. бримки/, но пък предишния пуловер го правих така и последния ред стана като размъкнат. Как се прави деколте? Може ли да се изплете отделно и после да се пришие, че началото да дойде по-тясно и да е като най-горно ръбче на деколтето! 
Моля ви, на вас разчитам   bouquet   После ще пусна снимчици

# 162
аз не бих плела отделно с пришиване, винаги се получава ръб. Ластик е добре. но най-добре за мен си е шлиц с копче, на моя всичките му плетени пуловери са така, а половината купени блузи, които нямат копчета на врата, не могат да му минат през главата.

# 163
Здравейте  чак сега успях да седна пред компютъра и видях въпроса на  tuly за чорапите. Ако решиш да пробваш отново - когато стигнеш до петата прехвърляш бримките от две съседни куки само на едната от тях т.е. оставаш с три куки, на които ще има бримки( 2 куки чиито бримки не се плетат и още една със събраните бримки, която плетеш с друга кука и оформяш петата по схемата) За да не получаваш дупки трябва на първия ред(от започването на свивките) да изплетеш първите 8 бр. за да стигнеш до средните 8бр. и после продължаваш да плетеш само средните.  Опитах се да го обясня подробно, но е друго да го видиш.

# 164
  • Глоджево/близо до Русе/
момичета ,отдавна следя с голям интерес темата и ви се възхищавам.Аз също много обичам да плета,но с малката нямам много време,и все пак искам да се похваля и аз с едни буйки които съм и оплеле.

Общи условия

Активация на акаунт