СНБМ - инициативи - 13 част

• 13 368
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • София
в. Сега
Цитат
Масларова ще иска 40 млн. лв.от бюджета за 2008 г., за да ги вложи в изграждането на нови детски ясли и градини и обновяване на съществуващите. Това съобщи социалният министър в Севлиево вчера. По думите й Управителният съвет на социално-инвестиционния фонд е взел решение по-голямата част от средствата да се насочват към детските ясли и градини и към социалните домове. Масларова посочи, че към септември са родени близо 4000 повече бебета в сравнение с миналата година.

# 106
Момичета, вчера на протеста говорихме с хриси, рада, мария и жени за предстоящата ни среща. хайде да решим кога можем да се съберем максимално много хора, за да финализираме програмата за тази година и да разпределим задачите.
Молбата ми единствено е срещата да не е през уикенда, защото тогава аз няма да мога да дойда, а в някой от дните през седмицата след работно време.
Можем да направим един понеделник - 15.10 от 7 часа. Казвайте дали можете

Казвам - мога  Grinning

Момичета вчера ви видях в репортажа по НОВА. Танче с веднага те разпознах с това оранжево яке  Party Наси и тебе те показаха  Simple Smile
Иначе пуснаха и по БТВ репортаж, дори по Зрок ковореха за протеста в техните новини.  Simple Smile За съжаление коментарите от МТСП не бяха никак адекватни   Rolling Eyes Чух и за доста нагли изказвания по въпроса от страна на Масларова, вярно ли е? някой чул ли е нещо?

# 107
  • София
Отнемат дете за два шамара
Цитат
Закон за насилието от и над деца пишат трескаво в парламента. Идеята е на ДСБ, но в проекта ще се включат и от управляващото мнозинство.
При системно малтретиране на дете то може да бъде отнето от родителите и настанено в приют, както е в Германия, Естония и т.н. В нашите условия обаче, ако това стане, има опасност детето да попадне на още по-опасно място. Затова по-добре е да се запише, че детето може да отиде при приемни родители или при някой от роднините, ако той изяви желание, обясни Антоанела Понева от ДСБ, която е един от вносителите. В Сърбия пък в такива случаи се налага парична глоба, както и затвор до 1 година.

# 108
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Пуснах клюкарската тема:

Дрън-дрън, та пляс!

# 109
мацки, моля отговорете ми за срещата в понеделник, защото аз ако до четвъртък не си "дам заявката" на мъжа ми да си дойде по-рано от работа, за да изляза - няма да мога да дойда.
до сега само доли е отговорила.казвайте, ако не ви е удобно предложете друг ден и час.

# 110
мацки, моля отговорете ми за срещата в понеделник, защото аз ако до четвъртък не си "дам заявката" на мъжа ми да си дойде по-рано от работа, за да изляза - няма да мога да дойда.
до сега само доли е отговорила.казвайте, ако не ви е удобно предложете друг ден и час.

Аз не мога да кажа защото зависи от това дали майка ми е на работа тогава, а тя не знае. Не ми се струва удачно да водя Георги с мен, но ако майка ми е свободна ще дойда. Peace

# 111
  • СОФИЯ
Момичета, обади ми се Христина Христова. Попита за срещата с Антония Първанова какво сме решили. Казах й че сме съгласни, пита ме кога е най-удобно за нас, казах й събота преди обяд предвид, че  можем да разчитаме, ако е лошо времето някой да гледа децата.
Ще ни пратят официална покана на пощата.
Според мен срещата ще е доста по-добре организирана и медийно отразена.  Peace
Христина Христова също ще присъства.

Мисля, че е добър повод да поканите и двете да членуват при вас. Изненада ме това което сподели в другата тема - основно чл. са майки в майчинство. Аз също ви открих в този форум. Няма публичност на факта, че съществувате. Предложението ми за срещите просто няма да го пиша за пореден път.
Мама Сання. Сдружението тръгна оттук. Единствения начин да си вършим работата е чрез форума, затова не почти нямаме членове, които не са регистрирани тук, защото няма как да следят и да се включват в дейността ни. Относно публичността не си съвсем права. Много от журналистите ни познават доста добре, както и Столична община и депутатите с които работим . От миналата година работим много добре с Христина Христова, заедно благодарение на всички тук от форума, които участваха в протестите, както и благодарение на нейния законопроект успяхме да постигнем увеличението на майчинството (а не благодарение на Масларова, колкото и да тръби обратното ooooh!)
Моля те, когато имаш възможност погледни на сайта ни в "История" и "За нас".
В момента се опитваме да структурираме по-добре организациата ни.Тези дни ще пуснем тук и правилата ни за работа.
Питай каквото те интересува. Ще пиша довечера, че малчо се събуди  Peace
Прочетох това, к ме посъветва. Мисля, че на сдружението би се отразило добре членство на публични личности. Пробвали ли сте такава "кампания". Какво като не четат форума, контакт може да се поддържа и по телефона. Ясно е с какво може да са полезни. Също жени с добри финансови възможности, к не желаят да се занимават с организационни въпроси, но биха помогнали финансово.
Мн съжалявам, че не коментирахме предложението ми за петте срещи /условно да го наречем така/.

# 112
Деси, благодаря за инфото за препаратите, смятам, че и това е тема за подхващане от догодина, положението е трагично.

Днес говорих със старшата сестра в нашето ОДЗ и тя ми каза, че ако искам да се сменят препаратите ,с които се чисти в групата, трябва да преставя препоръка от алерголога или педиатъра какъв препарат препоръчва, за да могат те да настояват пред ХЕИ, РИОКОЗ или както там са го кръстили, въз основа на нещо все пак Rolling Eyes Каза, че в такъв случай могат да сменят препаратите и само в самата група. Но пак от ХЕИ трябвало да разрешат. Аз не можело да купувам нищо, трябвало от ХЕИ да им го дават.

Иначе и за Ники и за Ели имат съмнения за алергична астма в начален стадий и в последните дни ми се разказа играта от тичане по доктори. Пиша го тук не за друго, а за да ви кажа, че ме възмути пътеката по която трябва да мина, за да си взима лекарството, което алерголожката предписа. Първо се изисква направление за алерголог от педиатъра, чака се доста за час, после се оказа, че алерголожката не ми е написала астмата като основна диагноза и това се разбра чак при педиатъра, каза ми да отида да си взема няколко сашета от лекарството от аптеката, като си го платя аз, докато дойде време да отида на контролен другата седмица и да ми смени диагнозата. Отивам в аптеката и се оказва, че това лекарство не се продава, а се дава само безплатно по рецептурна книжка, така че днес отново ходих до алерголожката, смени ми диагнозата и после започна одисеята по търсене на рецептурна книжка. Е таквоз чудо толкова трудно се намира, че не е истина, обиколих цяла София, по аптеките не се продава, само в някои книжарници, но не е ясно в кои и в някои ДКЦ-та. Разходих се чак до Плиска до 22-ро ДКЦ и еле намерих. После отново при педиатъра, за да му дам диагнозата и да ми попълни книжката и после се оказа, че сега пък трябва да ходя до РЗОК за заверка и чак тогава като се върна при педиатъра да му я представя заверена, той може да ми напише рецептата и да си взема лекарството #2gunfire Всички тези дестинации се намират в най-разнообразни краища на града  #Cussing out Честно казано ако се продаваше лекарството в аптеката, нищо че струва около 100 лв на месец, щях да си го купя и да не се занимавам изобщо #Cussing out Краката ме болят от обикаляне и съм побесняла #2gunfire Утре трябва до РЗОК да ходя и пак при педиатъра. Висяло се доста на опашка в РЗОК Rolling Eyes 3 дни разправия за едно лекарство #2gunfire Смятам обаче да ги заведа и на хомеопат и първо да опитам с хомеопатия. Дано помогне Praynig

За срещата - в понеделник не знам дали ще мога, защото имам уговорка да се гмуркам с инструктор за сефте, живот и здраве Praynig Но така или иначе другата седмица ми се очертава гъста програма, така че и друг ден да е не знам дали ще мога. От четвъртък до събота няма да съм тук, пътуването за този уикенд ми се измести тогава и после в неделя пак изчезвам  за една седмица. На 28 вече ще съм тук.

До скоро  bouquet

# 113
За среща - аз мога през работно време от понеделник до събота. А вечер няма да ме пуснат, защото съм с бебето като вързана, а може и с каката   Rolling Eyes

РИОКОЗ (Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве) е новото име на ХЕИ. Те дават разрешение за почистващите препарати в ДЗ. Нямат общо с околната среда и водите. Мисля че са към МЗ.
Катето е гладна

# 114
   Само да попитам каква е разликата в това да прехвърлиш майчинството си на роднина и да го наемеш по програмата за детегледачкити?

Като пари никаква но условията са различни. За да наемеш човек по програмата трябва да е безработен, а за да си прехвърлиш майчинството трябва да е нает на трудов договор. Освен това като го наемеш по програмата му се плащат осигуровки, болнични, има и платен отпуск  Peace

# 115
Аз съм ок за среща или вечер или до обяд  Peace
Кали, ясен ми е пътя за лекарствата, майка ми се занимава всеки месец с тези на дядо ми и на баща ми  Confused Абсолютно безумие е това  #2gunfire

мама Сання, ще помисля върху това, което си написала. Нека и другите момичета да кажат какво мислят.
Относно срещите, ще има такава с Антония Първанова в събота, инфото ще пусна по-късно.
Можеш ли да се поровиш да видиш рейтингите, за да видим кои имат теоретични шансове да бъдат избрани. Отсега казвам обаче, че аз на среща с кандидата на Атака Слави Бинев не съм съгласна да ходя  Tired

# 116
Хриси, ако се прави среща с 5те кандидата с най-висок рейтинг щем не, щем ще трябва да се срещнем и с него ако е в топ 5.
 Аз смятам, че ако Саня има желание и нерви може да провери как стоят нещата и ако е възможно да организираме такава среща. Само не знам кой ще може да я ръководи, а и кои биха се навили да отидат.
 Относно членството на известни и богати хора и аз мисля, че лошо няма стига това да не ни обвързва с която и да е партия или политически насочена организация.

# 117
Аз съм ок за среща или вечер или до обяд  Peace
Кали, ясен ми е пътя за лекарствата, майка ми се занимава всеки месец с тези на дядо ми и на баща ми  Confused Абсолютно безумие е това  #2gunfire

мама Сання, ще помисля върху това, което си написала. Нека и другите момичета да кажат какво мислят.
Относно срещите, ще има такава с Антония Първанова в събота, инфото ще пусна по-късно.
Можеш ли да се поровиш да видиш рейтингите, за да видим кои имат теоретични шансове да бъдат избрани. Отсега казвам обаче, че аз на среща с кандидата на Атака Слави Бинев не съм съгласна да ходя  Tired

Joy Joy Joy Що бе, Хриси  Joy Joy Joy
Много е колоритен човекът!!! Почти колкото лидерът но тази партия!
Иначе, сериозно, и  аз не бих отишла. Няма какво да говорим с тях

# 118
Въпросът ми е топ 5 или топ 3???

# 119
Раде, мислех си, имаш ли нещо против да сложиш едно листче на пощенската ти кутия с името на Сдружението?
ПОнеже сега като започнат да си изпращат заявленията на твоя адрес и пощаджията да не се чуди  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт