СНБМ - инициативи - 13 част

• 13 373
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Съжалявам, но няма да мога да дойда в събота, защото ще съм на работа.
Относно предложението на мама САННЯ за включване на публични личности - какво разбираш под "публични личности"? Лично аз категорично не бих предпочела сдружението да се политизира в каквато и да било степен. Ако става въпрос за изявени например културни деятели - да, мисля че с привличането на Елена Петрова и Крум Савов за дейността, свързана с близнаците, това вече е било правено.

# 136
  • СОФИЯ
За съжаление не считам за редно да пиша повече в темата. Моля да "отстраните" проблемът със заявлението ми. Не получих отговор за "объркването" нито на лични, нито на тел., к. предоставих. 

# 137
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
За съжаление не считам за редно да пиша повече в темата. Моля да "отстраните" проблемът със заявлението ми. Не получих отговор за "объркването" нито на лични, нито на тел., к. предоставих. 

Извинявай, че не съм ти отговорила веднага, но ми се наложи да изляза за 1 час и чак сега ти получих съобщението, и веднага отговорих. Сега виждам, че и Хриси ти е оставила телефон за връзка и, че те е поканила в събота на срещата. Звучиш обидена, а не мога да разбера защо? Аз просто предложих да пратиш заявлението на моя адрес тъй като той тъй или иначе ще бъде официалния адрес на сдружението.

# 138
  • СОФИЯ

Извинявай, че не съм ти отговорила веднага, но ми се наложи да изляза за 1 час и чак сега ти получих съобщението, и веднага отговорих. Сега виждам, че и Хриси ти е оставила телефон за връзка и, че те е поканила в събота на срещата. Звучиш обидена, а не мога да разбера защо? Аз просто предложих да пратиш заявлението на моя адрес тъй като той тъй или иначе ще бъде официалния адрес на сдружението.
Обидена не съм, но неприятно изненадана определено. Интересува ме кой е получил заявлението ми? В него се съдържат лични данни. В тази връзка администратор ли сте по смисъла на ЗЗЛД?
В събота ще дойда. Ако вали козирката на гранда няма да е спасение. Дали е предвидена зала за разговора?

# 139
мама Саня, в момента тече процедурата по смяна на адреса на сдружението и за това може би има забавяне. Аз съм председателката на сдружението и като чета колко си активна от самото начало, май няма много да мисля за приема ти  Wink
Това в кръга на шегата. Ако дайдеш в събота прото си носи хартиения носител, за да не го пращаш отново. аз ще го взема или хриси - зам председателя. ник клеопатра.
пиши ми на лични, ако имаш други въпроси

хайде до скоро
таня

# 140
   Като става въпрос за ДГ, и препарати има и проблем с това дали да се или не флурира млякото например което дават в градините. Аз лично съм против, а понякога доколкото схващам дори не казват за това на родителите.

Мими, откъде е тази информация за флуорирането на млякото Shocked И аз съм против, моите деца флуор не са близвали и не смятам да давам Naughty Как така някой друг ще решава вместо родителите Rolling Eyes

Танче, ето темите, които смятам, че трябва да бъдат дискутирани за приоритетни за следващата година:

1. Довършване на кампанията с близнаците.
2. Достъпната среда, по този въпрос обсъждахме нещата за евентуална кампания на обучението като част от една от задачите и организации от други градове също са готови да се включат активно. Дори сме нахвърляли нещо като план за действие, който беше измислен от всички организации на обучението, така че имаме извършена и консултация с останалите организации един вид. Сигурна съм, че и още доста организации биха се включили. С ФРГИ говорих също и са готови да ни дадат контакти с още организации със същите интереси.
3. Детски градини и ясли - хигиена и храна.
4. Медицинско обслужване на деца, бременни и родилки - болнично и извънболнично. По въпроса за децата бях дала един линк за разглеждане, по тема пусната от Лилибон през какво е минала по болниците. Знаете и останалите проблеми къде са.

Според мен трябва да изберем наистина не повече от 2-3 насоки на работа през годината, за да можем да се концентрираме и да успеем да си свършим задачите.

# 141
Кали, добавям Електронния регистър за ДГ и ОДЗ. Мисля че трябва да разширим поясненията за детегледачките.

# 142
   Като става въпрос за ДГ, и препарати има и проблем с това дали да се или не флурира млякото например което дават в градините. Аз лично съм против, а понякога доколкото схващам дори не казват за това на родителите.

Мими, откъде е тази информация за флуорирането на млякото Shocked И аз съм против, моите деца флуор не са близвали и не смятам да давам Naughty Как така някой друг ще решава вместо родителите Rolling Eyes

Танче, ето темите, които смятам, че трябва да бъдат дискутирани за приоритетни за следващата година:

1. Довършване на кампанията с близнаците.
2. Достъпната среда, по този въпрос обсъждахме нещата за евентуална кампания на обучението като част от една от задачите и организации от други градове също са готови да се включат активно. Дори сме нахвърляли нещо като план за действие, който беше измислен от всички организации на обучението, така че имаме извършена и консултация с останалите организации един вид. Сигурна съм, че и още доста организации биха се включили. С ФРГИ говорих също и са готови да ни дадат контакти с още организации със същите интереси.
3. Детски градини и ясли - хигиена и храна.
4. Медицинско обслужване на деца, бременни и родилки - болнично и извънболнично. По въпроса за децата бях дала един линк за разглеждане, по тема пусната от Лилибон през какво е минала по болниците. Знаете и останалите проблеми къде са.

Според мен трябва да изберем наистина не повече от 2-3 насоки на работа през годината, за да можем да се концентрираме и да успеем да си свършим задачите.

тенкю, баби  Heart Eyes

# 143
Кали, добавям Електронния регистър за ДГ и ОДЗ. Мисля че трябва да разширим поясненията за детегледачките.

И аз мисля, че трябва да се организира една разяснителна кампания за детегледачките.

# 144
Иначе на мен ми се иска към 4. Медицинско обслужване да добавим и Кърмене (насърчаване за кърмене, помощ в болницата за успешно начало на кърмене,консултанти по кърмене, изключително кърмене) - знаете, че това сега ми е болната тема. Но знам че това е много обширна тема и стават много като цели за тази година Grinning

# 145
мацки, не се цензурирайте, давайки казуси. нека имаме повече. после ще ги обединяваме и чистим...като на брейн сторминг.
аз бих добавила проблемът нои - изплащане на майчинството, закъснения, суми и изчисления на сумите.

# 146
... известието за доставяне, придружавало заявлението ми за членство се върна. Получено е на 05.10.

Мама САННЯ, заявлението за членство е получено на досегашния адрес на сдружението и с mama jojo се разбрахме да й го предам днес. Съжалявам за недоразумението, но тъй като вече не съм член на СНБМ, не чета и съответно не пиша редовно в темата.

# 147
Тогава добавям:
- Към 3. - Детска кухня и контрол на продуктите, изключване на някои продукти, отлагане на някои продукти в друга група за по-големи деца (тук трябва повече да помисля) - идеята ми е и за храната в ДЗ. Да използваме контакта с д-р Абаджиева
- Превенция на насилието в ДЗ и училищата, а защо не и у дома
- Безплатни лекарства (тук влизат и убити ваксини) на деца до 18г и за бременни. Осигуряване на повече клинични пътеки за деца и бременни. Пълно поемане от НЗОК на поне 1 опит за Инвитро.
- Построяване детски площадки, ремонтиране и обезопасяване на съществуващите, запазване на междублоковите пространства, построяване на спортни площадки и плувни басейни
- Ремонт на сгради на ДЗ, саниране, подмяна на водопроводни щрангове, запушени радиатори, подмяна на стари подови настилки в кухни, санитарни възли (за повишаване на хигиената), подмяна на електроуредите в кухните на ДЗ, облагородяване на дворовете на ДЗ (ландшафт, поливни системи, пясъчници, катерушки, пързалки, люлки).
- Увеличаване на щата за педагози, психолози и логопеди във всяко ДЗ
- Да се работи за промяна на отношението на персонала към деца със СОП още в ДГ

Искам още много неща, но за сега се спирам

# 148
  • София
   Аз също съм върла привърженичка на кърменето и методите за популяризирането му, но все пак има доста мами от кърмаческия и от ЛЛЛ които се занимават с това, така че смятам че има други неща към които да се съсередоточим повече.
  П.П Аз съм член и на ЛЛЛ и дори смятам да започна някакво обучение.
   Скайп среща?

# 149
Дами, аз в събота няма да мога да дойда. Георги е с 39 градуса температура.

Общи условия

Активация на акаунт