СНБМ - инициативи - 13 част

• 13 376
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, не ми стана ясно какво стана със срещата?
Ако не ви е удобно в понеделник предложете друг ден. Аз лично другата събота и неделя също не мога. За през седмицата нямам проблем.

Кажете кой ще се наеме да обобщи предложенията, за да ни е по-лесно да ги обсъдим като се съберем?

Аз предлагам още да видим какво можем да направим за децата, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Този фонд вече се подиграва с живота на децата  #2gunfire

Не казахте нищо по повод това дали да пиша на Юлиана Дончева?

# 151
  • София
        През седмицата мога след шест и половина, уикенда и аз съм заета.
        Определено трябва да се направи нещо за лечението на дечицата!

# 152
Нямам много време, ще се оправям, че съм на интервю за работа. Само да кажа към изброените от Мими неща - всичките тези неща за градините влязоха в работната група за градините и после и в стратегията за образованието. Парите, които общината отпуска на ясли и градини отиват поетапно за тези неща, просто има срокове, трябва време и т.н. Ти помниш, беше в работната гурпа, там се включиха и децата със СОП  и нуждата от повече педагози, обсъждахме го на семинара, после съм пратила на пощата инфо. Не виждам смисъл да го дъвчем пак, само трябва да следим как вървят нещата.

За превенция на насилието - смятам, че има много организации, които се занимават със защита правата на децата и просто трябва да ги подкрепяме при ситуации и пожелана помощ от тяхна страна, но не и да подхващаме кампания...За ДЗ съм съгласна.

Кърменето - Бу и организацията и нали се занимава с това. Мисля, че трябва да я подкрепяме, но също да не подхващаме кампания, по-скоро да е запозната с писмото ни, което ще внасяме в МЗ и ако може да се подаде от името на двете организации.. Тоест пак подкрепа и включването на тези проблеми, но без специална кампания...

Изцяло съм съгласна с Кали. Трябва да се съсредоточим върху достъпна и безопасна среда, детски площадки, муждублокови пространства, детски заведения - хранене и хигиена...

Довечера ще пиша на Ир.Николова или на Камен Йорданов да ни изпратят Стратегията за ст образование, бях я помолила, но явно е забравила.

# 153
хриси, аз ще обобщя темите и после ща ги чистим. искам само да питам за сега има ли нещо спешно да се прави? Да се търсят отчети, да се правят контакти, че след кръглата маса нали родих и малко изпуснах нещата.
Ей за това трябваше да те питам във вторник, ейййййййййй!!! ooooh!

# 154
Аз предлагам още да видим какво можем да направим за децата, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Този фонд вече се подиграва с живота на децата  #2gunfire
[/u]?

И аз това мислех да допълня към темите, които се описали Кали и Мими, но Хриси ме Изпревари  Heart Eyes На мен общо взето двете най-болни теми (за сега) са ми болните деца и достъпната среда   bouquet

За среща всеки ден след работа ми е ок. Само да се разберем за ден.
Какво мислите за четвъртък петък другата седмица, щом понеделник не е удобен newsm78

Да ви се оплача, тая седмица в работата ми е пълна лудница и не успявам да мисля за нищо освен за нея  Rolling Eyes

# 155
Деси, за ДЗ и децата със СОП мисълта ми беше, че нищо не е направено. Та там да проследим как вървят нещата. Не съм искала да правим кампания.
За кърменето - Ла лече лига ми се струва, че се занимават повече със взаимопомощ - майки помагат на майки. На мен ми се ще да побутнем нещата още от болницата и чрез предписания и наредби може би.

за среща - аз явно няма да дойда, че мога само през работно време (от понеделник до събота), когато на повечето не им е удобно.

# 156
Ок Мими, за кърменето само мисля, че все пак трябва да е съвместно с тях.

# 157
  • София
    Опитват се и в болницата да има нещо, например д-р Анета Попиванова има консулатативан кабинет в МД, също така има и открита телефонна линия. Иначе си права че просто държавата трябва да стегне педиатрите и да се спазва все пак Националния план за Храни и хранене, където изрично се посочва изключително кърмене до шестия месец и подкрепа на кърменето. Според мен за кърменето има смисъл не само при педиатрите или в болницата, а още в женската консултация да се направи нещо по въпроса. Лошото е че за кърменето никой не плаща реклами, а за АМ....
     За четвъртък и петък и на мен  ще ми е по-удобно за срещичка.
     Кали ако ви интересува ще изровя темите за флурирането на млякото в ДГ, има опасност и скоро обаче да почнат да флурират самата питейна вода в София, което вече ще си е сериозен проблем поне за мен...

# 158
Разбира се, че трябва да е с ЛЛЛ това за кърменето. Вярно има я д-р Попиванова, ама една птичка пролет не прави. В Окръжна б-ца където родих, не дават вода на новородените, ама завеждащата родилното ми каза да ми донесат от вкъщи. А когато имах рагади +плоски зърна и в 3ч през нощта търсих по нощница денонощна аптека за силиконови зърна, неонатолозите ме навиваха да дам добавка, за да не ми реве  Twisted Evil (там бебоците са при мамите). Отплеснах се - всички знаете за какво говоря. От ЖК, през родилното и до педиатрите.

# 159
Момичета, надявам се да се видим утре. Ако времето е много кофти аз ще дойда без Алекс, защото все пак беше болени не искам да рискувам.
Като гледам срещата остава за края на седмицата, аз предлагам:
четвъртък Дон Домат до МТСП (или на 6-ти септември) 19 часа, моля всеки от вас до вторник да каже дали е съгласен с времето и мястото и дали ще дойде (естествено ако има форсмажорни обстоятелства няма да му държим сметка  Mr. Green)

Относно флуорирането съм категорично против, Мими, откъде имаш информация , че ще се флуорира водата в София? Аз мисля, че ако се предложи такова нещо няма да сме единствените готови да протестираме срещу това  #2gunfire

Танче, ами не се сещам в момента друго нещо, ще имаш ангажименти като излезе другата седмица решението от Съда, трябва да се ходи до Булстата и до Министерство на Правосъдието. Ако трябва ще помагам  Peace

# 160
хриси, ще се наложи да помагаш, защото другата седмица мъжа ми е по командировки и съм сама с децата. като се ведем в събота ще се разберем нещо.

за срещата в четвъртък съм ок за дон домат 6-ти септември.

# 161
  • София
   Хриси видях че си писала в темичката за флурирането. Аз ще се опитам довечера да преведа някои неща за флурирането. Явно още не съм много в час с работата на сдружението ни защото темата за флурирането я следя отдавна, а не се сетих да  пиша тук...

# 162
    Опитват се и в болницата да има нещо, например д-р Анета Попиванова има консулатативан кабинет в МД, също така има и открита телефонна линия. Иначе си права че просто държавата трябва да стегне педиатрите и да се спазва все пак Националния план за Храни и хранене, където изрично се посочва изключително кърмене до шестия месец и подкрепа на кърменето. Според мен за кърменето има смисъл не само при педиатрите или в болницата, а още в женската консултация да се направи нещо по въпроса. Лошото е че за кърменето никой не плаща реклами, а за АМ....
     За четвъртък и петък и на мен  ще ми е по-удобно за срещичка.
     Кали ако ви интересува ще изровя темите за флурирането на млякото в ДГ, има опасност и скоро обаче да почнат да флурират самата питейна вода в София, което вече ще си е сериозен проблем поне за мен...

Мими, мен лично, а предполагам и останалите много ме интересува тази тема, така че поразрови за повече инфо, това за питейната вода направо ме разяри #2gunfire Кой болен мозък го е измислил това #2gunfire

Танче, има едно много важно нещо, което още не сме свършили и това е прословутото писмо до Министерство на здравеопазването. Стои си в пощата вече 2-3 седмици и никой дума не обелва за това. Аз съм го нахвърляла, но трябва да се довърши и вие с Хриси да го подпечатате, подпишете и да го изпратим спешно, докато още не са си направили бюджета за другата година. Моля те, погледни и ти писмото и да го пращаме най-сетне Praynig

Другото за което се сещам е, че на ОС бяхме казали на Пепи да плати такса за участие от 30 лв към ФРГИ, а впоследствие се оказа, че такава такса не им дължим, защото модула е безплатен. Нямам телефона на Пепи и на сайта не се виждат телефоните от редовите членове, така че те моля да се свържеш с нея и да видиш дали е плащано нещо, ако да - говорила съм на обучението да ни се върнат парите, въпроса е дали по банков път/ще изгубим част от сумата за такси/ или на ръка във ФРГИ /някой трябва да отиде/.

Хриси, един въпрос за законопроекта за майчинството за близнаците? Доколкото помня каза, че е внесен, кога ще се обсъжда и гласува?

# 163
Кали, мила, сега ще го видя това писмо.
Пепи не я познавам  Embarassed така, че моля Хриси да и звънне ли да и пише.

не виждам никой нищо да казва за среща в четвъртък. мацки, в скайпа работа не се върши. ако никой няма да идва да сядаме с христина и да пишем годишен план без обсъждане. не е много демократично, ама ...

хайде, пък на срещата ще пием по една бира.......ейййййййй, гадже така не съм чакала за среща, ей!!!

# 164
Искам да изкажа възмущението и разочарованието, че сдружението, което тръгна с такива чисти надежди и желания на шепа майки, вече се превръща в инструмент на различни партии и хора от парламента, които успешно сипят дивиденти на чужд гръб! На мен ми е болно, но и радостно. Болно ми е, че всичките желания и надежди на нас майките, които учредихме това сдружение се опорочиха под различна форма (до болка са известни на всички  в този форум да не навлизам в подробности) и радостното е че вече не съм част от това сдружение!

И в този ред на мисли, Танче кажи ми как ще ти е по-удобно да ти изпратя молбата ми за напускане!

Ако някой е гледал БТВ тази вечер, ще разбере за какво иде реч..............

Спестете си коментарите към мен, по-скоро се замислете какво правите от тук нататък.......

Общи условия

Активация на акаунт