СНБМ - инициативи - 13 част

• 13 386
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 За съжаление относно репортажа по БТВ Наси е права. Беше си чиста проба предизборна агитация на наш гръб.
 Все пак предполагам не е било само това което показаха и чакам отзивите ви от срещата.

# 166
  • София
   Може ли тези които са по-запознати с ДГ, да ми отговорят дали имат някакво законово основание за това:

Цитат
Кажете мили майчета колко дни ходиха децата ви през септември на ясла и колко платихте за тях.
Питам, защото на мен ми поискаха 30лв. за 3 дни престой там.
Обясниха ми, че трябва да платя половин такса за единия-20лв. и четвърт за другия-10лв., защото целия месец са ни пазили местата, а аз ги пуснах от 24-ти. Ако съм ги пуснала от първи октомври пак съм щяла да си платя за септември. Не ви ли звучи налудничаво? Аз не съм платила, но незнам дали няма да спрат децата от ясла.
   Това е от една мама на близнаци.

# 167
За съжаление относно репортажа по БТВ Наси е права. Беше си чиста проба предизборна агитация на наш гръб.
 Все пак предполагам не е било само това което показаха и чакам отзивите ви от срещата.

Кажете какво е казано, моля, защото не съм гледала репортажа.
Срещата, поне докато бях там мина точно така, както и очаквах. Първо г-жа Първанова ни задаваше въпроси по проблеми, на които отговаряхме аз, Хриси и Цвета от "пълна къща" и веднага след това ние и задавахме въпроси за нейният план за справяне с вече изброените от нас проблеми. Отговорите бяха по-скоро общи, а не конкретни, но лично аз и не очаквах нещо друго.
Повече не мога да кажа, защото си тръгнах, че бях с двете деца. Почти нямаше хора. Хриси, кажи как продължихте?
Искам да знам къде точно се появи агитацията на наш гръб

# 168
  • София
В БТВ-Новините ли е бил репортажът? Вече от сума време превъртам записа на предаването по Нетера ТВ и не попадам на него....
Извинявам се за нахлуването в темата, влязох тук да прочета отзиви за срещата, защото в календарната тема няма нищо ново....

# 169
  • София
 Ето и отговора на Министерството на Здравеопазването:
   http://www.mh.government.bg/forum/read.php?1,10672,10757#msg-10757

Цитат
Re: Флуорирането на водата?
Posted by: Пресцентър (IP Logged)
Date: February 14, 2007 02:38AM

Уважаеми господине,

Никъде в България не се извършва флуориране на водата във водоснабдителните системи на населените места и не се предвижда такава дейност в бъдеще. Схващането за флуориране на питейната вода се счита за остаряла концепция, предвид факта, че технически е много трудно постижимо да се поддържа оптимално съдържание на флуора във водата (от 0,7 мг/л до 1-1,5 мг/л) в големите водоснабдителни системи. Съоръженията за флуориране на водата изискват високотехнологична поддръжка и практика в тази област. Същевременно, по данни на СЗО, са много близки границите на полезния ефект на флуориране на водата и вредния му ефект за здравето. Опитът на страни, прилагали флуориране, сочи, че опасността от предозиране и неправилна експлоатация, които водят до здравни рискове, е много голяма.
    Дали не се притесняваме безпочвено? Тоест възможно е да не се планира нищо подобно?

# 170
Наси,  молбата за напускане можеш да ми я пратиш по пощата на адреса на сдружението, можеш да ми звъннеш да се видим и да ми я дадеш, може да я дадеш на Ина са ми я даде....както прецениш, че ти е най-удобно. До колкото знам трябва да е принт с твоя подпис. По e-mail не става.

# 171
Хайде и тук да кажа - Хрис, честит рожден ден! Бъди щастлива!   bouquet

Момичета, стига спали  Wink бързо поздравявайте рожденичката тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231565.0

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 12:06 от Cruela D'Evil

# 172
Момичета, съжалявам, че не съм писала вчера, но си дойдох до вкъши съвсем за малко, имах си ангажименти. Вечерта бях на гости и не съм гледала репортажа.
Ще добавя към това което е казала Танчето че на срещата бяхме аз, тя и  Мама Сання с дъщеричката й, Цвета от Пълна къща, както и други майки.
След символичното минаване по пътеката, чиято идея беше да покаже че трябва тротоарите да са свободни за нас майките, говорихме пред камерите - Танчето предимно, аз допълвах, Цвета също говори доста обстойно по други проблеми, които касаят по-големите деца , като например това, че според тях картите за транспорта за учениците в гимназиална възраст трябва да са безплатни или на много ниски цени, за да имат равен достъп до образование.
Ние говорихме по всички проблеми, не само за достъпната среда, а и за детски градини, за детските площадки и т.н.
След това, което снимаха камерите влязохме вътре в кафето на хотела, защото беше много студено, а и Танчето беше с Карла.
Говорихме доста обстойно по всички въпроси, даже и за флуорирането повдигнах въпроса, ще пиша по-късно за него.
Антония Първанова е била евронаблюдател и член на КОмисията по здравеопазване в ЕК.
Освен това не знам дали знаете, но е член и на Комисията по здравеоазпване в НС.
Водач е на листата на НДСВ за общински съветници, така че дори и да не стане кмет, най-вероятно ще влезе в общинския съвет.
Защо го обяснявам това, защото мисля, че е видна ползата да изложим всичките си проблеми пред някой който ще има възможността да повлияе за решаването му, а освен това е съпричастна като майка. Разказа ни един случай как вдигайки нейното собствено дете с количка в градския транспорт дръжката е пречела и за да вдигнат количката отгоре, бебето е щяло да падне и тя едва го е хванала. Така че определено има воля да реши този въпрос.
Освен това има и идея за въпроса с паркирането , но нямам сега време да я обяснявам.
това е в общи линии за срещата, като изрично подчертахме (мама Сання също го направи), че не желаем да се обвързваме с никоя политическа сила. Христина Христова каза, че това е съвсем естествено и че не трябва да отказваме всяка подадена ръка. Там имаше вметка от наша страна, че на Слави Бинев бихме отказали  Laughing Първанова няколко пъти подчерта, че ние НПО-тата трябва да сигнализираме при всеки проблем и при всяка нужда, която възниква, а не да чакаме от администрацията сами да се сетят как да ни помогнат.
Това е от мен, тъй като днес имам рожден ден имах намерение поне днес да не мисля за работа, но се наложи  Tired

# 173
Ине, писали сме едновременно, благодаря ти за пожеланията   bouquet

# 174
Наси , теб ще те попитам само едно:
ако работиш във фирма и по някаква причина не ти допада начина на работа и решиш да напуснеш, ще ходиш ли после да им обясняваш колко зле работят и колко се радваш ,че си напуснала?

# 175
 Хриси честит рожден ден!

Пожелавам ти каквото ти си пожелаеш!  bouquet

# 176
хрис, честито везничке!!!
Да си здрава и с любов да даряваш всички.

Целувки от цялото семейство!!!

# 177
момичета, отново никой нищо не е казал за срещата в четвъртък. Аз и хриси можем, доли може, влади може, кали не може, но си пусна списъче - толкова ли ще бъдем? Другите къде са???

# 178
Хриси, Честит Рожден Ден!!! Хубав празник ти желая, ведро настроение и здраве!  bouquet

Планувам пътуване до Сф тази седмица, така че май ще дойда на срещата в четвъртък. Иван започва работа /при мъжа на Танчето  Laughing , току що аз самата разбрах/ от вторник и ако не мога да му оставя Яна ще съм с нея, ще гледам да  и измисля нещо да се забаламоса.
Връщам се от балкана тъкмо и сега ще ви чета по-прецизно.

# 179
момичета, отново никой нищо не е казал за срещата в четвъртък. Аз и хриси можем, доли може, влади може, кали не може, но си пусна списъче - толкова ли ще бъдем? Другите къде са???

Аз ако мога ще дойда.

Общи условия

Активация на акаунт