Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да се наблюдава по време на раждането относно ноктите на ръцете?
Какви са някои от преживяванията по време на раждането и след цезарово сечение при раждането?
Какво е значението на падането на пъпа след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да се наблюдава по време на раждането относно ноктите на ръцете?
-
Какви са някои от преживяванията по време на раждането и след цезарово сечение при раждането?
Преживяванията по време на раждането включват индукция, дискомфорт, разкритие, епидурална анестезия, напъване и използване на форцепс. След цезарово сечение някои майки съобщават за по-силни болки и случаи, когато кърмата не слиза веднага след операцията. Въпреки това всеки опит е уникален и е важно да запомните, че това е индивидуален процес с крайна цел здраво раждане на бебето.
-
Какво е значението на падането на пъпа след раждането?
Падането на пъпа обикновено се случва в рамките на 10-15 дни след раждането. Това е естествен процес и не трябва да предизвиква безпокойство. Важно е обаче да наблюдавате за всякакви признаци на инфекция или проблеми. В повечето случаи падането на пъпа е част от процеса на оздравяване. Падането на пъпчето след раждането е естествен процес, който обикновено се случва в рамките на една седмица след раждането. Въпреки това, може да отнеме и до 10 дни. Този процес обикновено не е повод за безпокойство.
-
Какви са някои препоръки за лечение на възпалено гърло?
-
Какво е мнението за д-р Йончев като специалист по раждане?
Да е жива и здрава:) А таткото е толкова доволен на снимките
той дребния ако реши да тръгне нищо не може да го спре 
. Иначе дребешуна рита и се намества все по-удобно
вие как го избрахте?
Наистина са много сладки бебчетата, то и аз искам вече, но засега няма абсолютно никакви признаци
. Като чета за вас, чак започвам да си мисля, че аз нещо не съм в ред. Нито ме боли кръст, корем или каквото и да било, нито ми е тежко, нито имам киселини, краката и ръцете ми не отичат. Все едно не съм бременна.
Имам много енергия и ми се правят 100 неща, е това поне е нещо. 

Оттогава постоянна болка и съответно след операцията болките бяха по големи, отколкото при нормално протечено секцио. На втория ден трябваше да се раздвижим, тъй като ни казаха, че бебетата ще са при нас и добре, че стана така, за да мога да се мотивирам за раздвижване иначе и до сега щях да си лежа на леглото нераздвижена. Мами, да ви кажа - тези митове, че кърмата слизала няколко дни след секцио - не е задължително. Веднага като ми дадоха Крис закърмихме
Ако вашите бебчета не искат да кърмят, пропуснете по добре ядене, отколкото да му давате АМ! Нищо им няма ако пропуснат ядене, стига да не е 2 последователни пъти. Мислех, че няма да ми трябва помпа и до последно отказвах да ползвам, но едната сутрин се събудих с бучки, та се наложи...няма как кърмата да е точно толкова колкото суче бебо. А, за мамите, които се цедят - вчера педиатърката ми каза една тънка работа - бебо да суче само от едната гърда на ядене, за да я изцежда сам, а и накрая кърмата е с по висока масленост! Така се цеди само едната гърда и не се травмира така зърното. Следващия път слагаме на другата, а цедим предната и т.н.