Чакаме си с нетърпение ЯНУАРСКИТЕ творения!

• 11 917
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Привет  bouquet
И на мен много ми хареса вчерашната среща и се надявам много скоро да я повторим Heart Eyes
Шушони,честит празник на синчето ти.Да в живо и здраво и щастливо детство.  bouquet

# 241
  • до една звездичка
Не знам дали в по напредналите месеци има проблем за вземане на секрет ( мисля, че не!). Но знам, че цитонамазката е задължителна част от изследванията в периода на бременност. Peace

Щом е така, на теб вземали ли са ти досега?

Да, вземаха ми още в 4-я месец и за цитонамазка и за микробиология. Peace

Странно newsm78, на мен ми взеха само влагалищен секрет и то веднъж на първата ЖК. После дори не го повториха, въпреки че резултатите от първия не бяха добри  ooooh!

# 242
  • София
Честно казано и моите от микробиологията не бяха добри. Слагах си едни глобули но не забелязах подобрение. После ми изписа други но тях вече реших да не ги слагам и сега си ходя така. Тогава и на мен второ не ми направи въпреки, че й казах, че нямам подобрение.

# 243
  • София
Дама, ако си слагала глобули за гъбички конкретно, не е лошо да следваш указанията на гинеколага си! Обикновено при гъби се прави едно лечение с глобули и после още едно - предродилно! З-то ако бебето се ражда вагинално, инфекцията му се предава и после трябва и него да лекувате от гъбичките! Казват, че за очите на бебенцето било опасно главно!
На мен ми правиха и цитонна маска и влагалищен секрет в 4-и месец! Сега лекуваме гъбички, които били нормални за бременните и преди раждането пак ще правиме едно курс с глобули!

# 244
Привет и от мен мили мами  Hug
Днес съм значително по-добре. Хремата я оправих като ис направих какпи за нос от чай от лайка с мед. Когато се сетя си слагах и не е гадно, но много ми помогна. Остана само гърлото, но сега съм си вързала компрес с ракия и черен пипер на гърлото и пия чайчета с мед. Ще се оправим до края на деня  Peace

ЩУЩОНИ, ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ РОЖДЕНИК, ДА БЪДЕ УСМИХНАТО И СЛЪНЧЕВО ДЕТЕ И ДА ТИ ПОМАГА С БЕБЧО  newsm59 news bdbaloni bdbaloni :bdballoon:m59 newsm59 newsm59  ura  ura  ura

Варненки, какви хубави бремелинки сте и какъв голям отбор само Peace Hug И на мен много ми хареса нашата среща в София и чакам да организираме следващата Peace

На мен ми взеха цитонамазка точно преди да забременея и сега не е необходимо. А за вземането на секрет мисля, че няма проблем и дори е необходимо. На мен от началото на бременността са ми взимали два пъти микробиология и два пъти давах кръв, а всеки месец ми изследват урина.

# 245
  • Варна
Здравейте и от мен!
Днес си имам доста работа и само попоглеждам в темичката Grinning
Май и мен се опитва да ме събори хремата, но няма да се дам  Naughty Симона и тя е леко сополива и кашляща, дано уикенда да й мине..
На мен два пъти са ми вземали секрет, като втория път и цитонамазка. Също си слагах 12 дни полижинакс, да речем че има малък ефект, но аз си знам, че ще слагам още веднъж към края, и кой знае дали ще минат пустите гъби.

Нивеар, 3Д има д-р Цветкова, и в Майчин дом.
Шушони, честит ти рожденник!

# 246
Здравейте и от мен!
Шушони честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и много да те слуша!!! newsm59
И на мен са ми взимали влагалищен секрет, а скоро ми правиха изследване за хепатит, защото вече било задължително за бременни.
Микки разказа е страхотен, но въпреки че съм реждала вече пак ме е страх. При нас също няма вани. близо съм до София, но ме притеснява раждането във вана.

# 247
tik-tak, със сигурност има много по - добри медикаменти за е-коли, които не са категория С.  Извинявай, че продължавам да настоявам, но през тези няколко месеца се нагледах на вопиюща лекарска небрежност и глупост, та бих искала да предпазя, когото мога и да предам знанията, които придобих на собствен гръб.  Sad  Едно от които - никакви антибиотици, без антибиограма. За да не съм голословна - гуглирай Ципрофлоксацин, или е-коли, да видиш какво ще излезе. Аз вероятно бих пуснала урината отново, напоследък всичките ми познати се оплакват от лабораторни грешки, пък и специално за стерилната има едни почти неприложими изисквания.

*dega*, assydi , една приятелка ми каза друг номер за проверяване на бебоците - лягаш по гръб, започваш да говориш и да движиш ръката си върху корема по посока на часовниковата стрелка малко по - енергично. При мен действа безотказно.

Ewito, пак от опит  Sad - кръвта от вената и пръста има различни референтни стойности, за препоръчване е да се взема такава от вената (всеки месец давам кръв по няколко пъти и урина, и правя вливания, тъй като при мен има доста усложнения)

*dega* , цитонамазка се взима в начална бременност при първи преглед. След това отново - като родиш, а междувременно се прибягва до нея само, ако има промени в шийката.  Микробиологията пък се прави 2 пъти (ако няма оплаквания) - един път при първо посещение, един път в 8 - 9 лунарен месец.

Колкото до предпазването от грип, не знам дали съм го писала и друг път, но аз съм супер доволна от Биоцитрин. При първи симптоми - моментално го пия и пу - пу, до сега се справям.

Съжалявам за дългия пост, дано инфото е било полезно на някой.

# 248
И на мен така всеки месец кръв и урина особедно , микробиология ми правиха скоро и задължителните изследвания тук - рубиола и токсоплазма всеки месец.Аз имам някакво течение но ми казаха , че е нормално едно такова прозрачно е и по някого е по обилно при вас как е момичета?dega, и аз бях пуснала такава темичка за движенията на бебето и при мен е така един ден ги усещам много силно друг съвсем слабо но ми казаха , че това е нормално!

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 13:43 от mari_rus

# 249
  • до една звездичка
Съжалявам за дългия пост, дано инфото е било полезно на някой.

НА МЕН - ДА!  love001

# 250
  • до една звездичка
tik-tak,никакви антибиотици, без антибиограма[/b][/color].

Потвърждавам! Аз също дадох урина за антибиограма, когато лекарите имаха съмнение за бактерии - за щастие, нищо не поникна в посявката, това се прави, за да се определи какъв точно антибиотик ще се назначи, т.е. какво ще умори гадините.

# 251
За варненки
вчера обсъждахме темата за раждане в Майчин дом,ето и ценичките:
http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices

# 252
  • до една звездичка
Аз днес направо прекалих, обаче се сещам за още нещо, което искам да ви питам, мами - яла ли е накоя от вас синьо сирене по време на бременността?

# 253
Lady ivy след като ми обърна внимание питах още един лекар Др. Дуковски (патолог. бременност-МД) относно Ципрофлоксацина. Каза, че препарата е вреден за плода ако се приема преди 16-та седмица, защото до тогава се оформят хрущялите (върху, които оказва влияние). Но в момента каза, че тяхното оформяне е приключило и затова няма опасност. Иначе изчетох всичко в интернет-нали съм си паника. Като си гледам антибиограмата излиза,че моето Е.коли реагира на Ципрофлоксацина.
Много благодаря за вниманието Hug

# 254
  • Троян
Първо да ви се похваля,най-накрая си купих панталон за бременни и съм много щастлива защото скоро нямаше да мога да излизам от вкъщи.Ето и фирмата имаше голям избор
http://www.reni-fashion.com/
И моят бебок не еднакво активен,не знам от къде е научил че неделята е почивен ден ,но забелязах че в неделите почти не мърда.
На мен не са ми правили цитонамаска и всеки път се каня да питам ,но забравям.

Общи условия

Активация на акаунт