Чакаме си с нетърпение ЯНУАРСКИТЕ творения!

• 12 185
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Казвам здравейте на всички мами!
lady ivy много благодаря за инфото и честно казано много се изплаших. Направих си консултация с още един гинеколог, който каза да го пия след като съм в напреднала бременност. Каза още,че би било проблем ако се приема Ципрофлоксацина преди 12-та седмица. Все още съм на тръни-но инфекцията ми била сериозна и може да бъде пагубна за бебето ми. Това е което ми казаха. Благорадя ти още веднъж Hug

# 226
Добро утро, мами!
Бързам да споделя с вас и същевременно да питам: вие по еднакъв начин ли усещате бебоците да ритат всеки ден?
Има ли дни, например, в които почти, или въобще не ги усещате и мислите ли, че това е нормално? Много, много съм притеснена от вчера Sad
Аз не усещам бебчо всеки ден по един и същи начин. Понякога е по-активен, понякога точно обратно - не помръдва. И мисля, че е нормално. Дори някои път не са ритници,а движения, напомнящи на плуване в корема Grinning

# 227
За ФМ - мисля да ходя още веднъж съм 28-29 г.с. От 3D ще се лиша не за друго, а защото няма смисъл. Това е просто един филм за бебето в корема.
За поддържащите колани - не знам дали има смисъл сега от тях. След това има някакви "смешни" гащи-колани, които се носели и имали добър прибиращ ефект. Май бяха на Триумпф.
*dega*, и аз като теб се бях уплашила преди една седмица, че не усещам бебето няколко часа и си изплаках очите. Но после ми казаха, че било нормално. Притеснително е, когато не го усещаш повече от ден. Тогава задължително трябва да се консултираш с лекар. И един трик как да го "размърдаш" - изяж един шоколад и легни по гръб на леглото.

Честит рожденик на Шушони! Да е жив и здрав и мнооооого да слушка!

# 228
  • София
Привет и от мен!

Относно болежките - като се заседя на компютъра /което всъщност ми е работа/ ме боли кръста, а при първите 2-3 стъпки и ставите. После всичко се оправя. Почнаха и костите да се обаждат, но слава Богу - много по-добре е от първата бременност - тогава направо се измъчих. Да имаше как да им кажа на тези кости да не се хабят  Laughing- ще раждам секцио, така че е напълно безмислено. Иначе кръвното ми е високо от самото начало на бременността /варира доста от 155/80 до 120/80 - последното ми е нормалното/. А като чета - повечето сте с ниско кръвно...

*dega* - и моето е така. Когато съм на работа, акъла все ми е в работата и не го усещам много /е, докато не ме нарита здраво в серия, но не се случва чак толкова често/. Някои дни почти не рита /успокоявам се с мисълта, че спи и расте  Wink/, чак вечер, след като си легна, почвам да усещам ритниците и движенията.

Бързо оздравяване на всички болнички и лек ден на останалите!

# 229
Шушони, да ти е жив и здрав рожденника!
Аничката86,за ангината и за гнойните полипи по сливиците, топни някаква кърпичка в мед и после в сода и с нея обери сливиците. Гадно е ,че почва да ти се повдига, но внимавай да не докосваш езика. Веднага ще ти падне температурата и ще се почувстваш по-добре.

# 230
  • до една звездичка
За ФМ - мисля да ходя още веднъж съм 28-29 г.с. От 3D ще се лиша не за друго, а защото няма смисъл. Това е просто един филм за бебето в корема.
За поддържащите колани - не знам дали има смисъл сега от тях. След това има някакви "смешни" гащи-колани, които се носели и имали добър прибиращ ефект. Май бяха на Триумпф.
*dega*, и аз като теб се бях уплашила преди една седмица, че не усещам бебето няколко часа и си изплаках очите. Но после ми казаха, че било нормално. Притеснително е, когато не го усещаш повече от ден. Тогава задължително трябва да се консултираш с лекар. И един трик как да го "размърдаш" - изяж един шоколад и легни по гръб на леглото. Честит рожденик на Шушони! Да е жив и здрав и мнооооого да слушка!

Шоколад ли??? Защо пък точно шоколад? Няма ли аналог:) Не ми е позволено в момента, заради дерматита:((

# 231
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Шушони, Честит Рожден ден и на твоят голям син!   bouquet Да е жив и здрав, много да те радва и помага.

Аничката86 оправяй се бързо. Относно Биопарокса съм го ползвала и знам, че и по време на бременността може.Но не знам колко много ще ти помогне. Трябва редовно да го ползваш. За гърлото, в началото на бременността бях болна и ми изписаха ХексоралетеН - много съм доволна от тях.
Тик-так ако до сега не си пила Ципрофлоксацин внимавай с него. принципно доста често от тези лекарства се правят алергии. Аз самата при една бъбречна криза се наложи да го пия и след 1-то хапче станах по лицето цялата на едни огромни пъпки. Внимавай! Защото пък противоалергични със сигурност не можеш да пиеш ако нещо се случи. Peace

Като повдигнахте въпросът за коланите. Аз много отдавна се каня да питам. Сега, като ви пораснаха коремите, какво бельо носите? newsm78
И мен много ме болият ставите. Особено на левия крак е нещо кошмарно, особено вечер. Whistling Като  седна и после не мога да се изправя. Sad
И да ви кажа. Вчера ходихме в един голям детски магазин Алекс да си избере  подарък за РД. (Комсед) Е казвам ви, очите ми станаха на понички. #Crazy Една количка, триколка на Чико, лятна беше 700лв!!!!!!! Е това нормално ли е, кажете?!?! Naughty

# 232
  • София
За противогрипната ваксина - току що се връщам от профилактичен преглед, на който трябваше да ни поставят и ваксините (от работата ни ги осигуряват безплатно). Обаче като видяха че съм бременна категорично отказаха. Било противопоказно при бременност. И аз понеже съм си с хроничен бронхит след изкарана на крак тежка пневмония и всяка година се ваксинирам, че иначе не ми мърдат 2-3 бронхита през зимния сезон, се чудя какво да правя за да си подсиля имунната система. Може би е време да отида на хомеопат. Така и така съм решила живот и здраве бебето да го лекувам хомеопатично, след многото положителни примери на мои приятелки с деца, та първо да видим при мен дали ще има ефект хомеопатията.
А вие с какво мислите да се предпазвате от грипните вируси? Не знам дали може да се пие и Респивакс в нашто положение.

А и друго исках да питам - гинеколожката на профилактиките отказа да ми направи цитонамазка, и изобщо всякакъв вагинален преглед. Та се зачудих кое е по-вредно - да пропусна тази година цитонамазката или все пак да поискам да ми вземат проба?

# 233
  • София
Не знам дали в по напредналите месеци има проблем за вземане на секрет ( мисля, че не!). Но знам, че цитонамазката е задължителна част от изследванията в периода на бременност. Peace

# 234
  • до една звездичка
Не знам дали в по напредналите месеци има проблем за вземане на секрет ( мисля, че не!). Но знам, че цитонамазката е задължителна част от изследванията в периода на бременност. Peace

Щом е така, на теб вземали ли са ти досега?

# 235
 На мене досега не са ми вземали цитонамазка. Всъщност досега и само един път са ми вземали кръв и урина още съвсем в началото. И после още един път ми вземаха кръв, за да изследват някакъв хормон и това е всичко.

# 236
Здравейте мамчета, не съм писала от много време но ви чета редовно. Започнахме с основен ремонт знам че е малко късно но живеем в созопол и изчакваме да си тръгнат туристите, и сега съм изправена пред много големи проблеми със срокове и доставки. На всичкото отгоре преди 3 седмици ни удариха колата казаха че за 7 дена ще е готова но уви още я чакаме. Надявам се само с тези нерви да не влия по никакъв начин на бебето.
И аз искам да попитам какво бельо е добре да си купим мислих си за безшевното, с тези прашки въобще не ми е удобно може би защото съм качила много кг. И някой да сподели мнение за тези колани дали има полза от тях ?/скъпи са на Триумф към 100 лв/
Лек ден на всички и бързо оздравяване на болните. Хранете се повече да не се предавате  Hug

# 237
Аз си нося същото бельо като преди т.е. предимно прашки, чувствам се добре, само сутиен си купих без банели, но си нося и старите.
Относно цитонамазката ми взеха още при първата консултация, мисля, че е нужно за началните изследвания.
А кръв първия път от вената,  а вчера от пръста, казаха, че не е нужно от вената, и гледат да ги пазчт колкот може, което много приятно ме изненада.

# 238
  • София
 HugДОБЪР ДЕН И ОТ МЕН Hug
Шушони-ЖЕЛАЯ МНОГО КЪСМЕТ И УСПЕХИ НА МОМЧЕНЦЕТО ТИ smile3510  party006  party006  party006  party006  party006  party006  party006  party006  party006 bdbaloni baloni baloni

Много успокоително въздействие излъчва този разказ за раждането във вода,но въпреки всичко при мен има моменти когато изпадам в паника от предстоящото раждане CryГОЛЯМ СТРАХ!!!
И аз не усещам бебето по еднакъв начин всеки ден и естествено се шашкам.Моят начин да го накарам да се раздвижи е като го побутна няколко пъти Wink
За ФМ-съгласна съм с assydi ,доктора преглежда на 2D ехограф,а 3D е за радост на родителите. Simple Smile

# 239
  • София

Щом е така, на теб вземали ли са ти досега?

Да, вземаха ми още в 4-я месец и за цитонамазка и за микробиология. Peace

Общи условия

Активация на акаунт