НОЕМВРИйче - мамина разтуха, учи се свещичката да духа!!!

• 12 105
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
  • София, Дианабад
Добро утро  Grinning
Гласувах и аз  Laughing
Мерилин, аз не съм дала парички, но ако може бих се присъединила, тогава не успях да дойда на срещата.
А ще има ли тази седмица среща?
И ще има ли общ Софийски рожден ден? Ще намерим ли за всички удобна дата?

За "не" -то, Борис също рови в саксията и къса листа, въпреки забраната да го прави. Забелязала съм, че като не се карам и не му обръщам внимание не се занимава с цветето. Т.е. има момент на свикване, а има и момент на правене на пук.  Laughing
Вчера беше много смешен, защото се опитва да се изправи на столчето си за хранене, обаче се усети, че не е стабилен и си каза "Не, не, не" Laughing

Отиваме на разходка...

# 16
Здравейте! Hug

Теодоракис спинка, а аз успях да му изгладя дрешките, да си ошетам, че даже и да седна пред комп-а newsm44
Благодаря на всички за пожеланията! Heart Eyes Днес нещо ми се мъти главата, ама това няма да е от натуралния сок дето го пих снощи Wink

mariya, съжалявам за случилото се...знам и колко бавно е възстановяването...моя мъж миналата година си сряза ръката (дясната) и цял месец ходи с шина...разбираш, че нищо не можеше да прави сам...аз дори го и къпех (бременна в 5 месец)...раздвижвания и подходяща рехабилитация - това е решението...УСПЕХ, мила! Praynig
ragtime, дано преживяното остане само лош спомен, дано не ви се налага да влизате в болница отново и дано Дани се пребори с болестта и
кошмарите Praynig
Иве, стискам палци, мила fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Пиши като имаш резултати...мен ръцете не ме болят, но гърба не ми прощава...има вечери, когато не мога
да легна Tired
Петя, дано всичко с Моника вече е наред! Praynig А за ставането в леглото - и Тедката мина през този период...имах чувството, че ще заспи прав някоя вечер...спи му се, реве, ама се изправяше...сега вече става най-много 2-3 пъти и след това си заспива...
Фъстъчка, имате и нашия глас! Simple Smile И Тедката го има в сп.Мама Grinning
За консултациите - до годинката всеки месец, след годинката - на 3 месеца newsm78
За каишките - миналата седмица взех на Чико, уж като най-удобни и подходящи, ама нещо не мога да ги наглася...и наистина с тях Тедката увисва и затова предпочитам да си го водя хванат за ръцете...
Мерелин, в началото като казвах "не", Тедката се разреваваше, а сега въобще не ми обръща внимание...напротив с още по-голямо настървение прави това, което не трябва да прави...

Днес за втори път се случва Тедката да се наака, докато спи...нормално ли е това? newsm78

Момичета, направих папка "Ноемврийчета на 11 месеца" - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=178389

Слънчев ден, приятна разходка и добро настроение! lovekiss

# 17
  • София
Мами, мерси за гласовете...

Аз да си кажа за "Не"-то, ами и Йоанка понякога се разплаква, но по принцип разбира когато не трябва да прави нещо. Напоследък след като и се карах за един шкаф в който обича да рови, забелязвам че вече не го прави...

За софийския рожден ден съм ЗА... че и без това няма да мога да се класирам на общия...

Днес ще ходим с Клюки да проучваме детския център в Люлин...

# 18
Дени, Честита годишнина и от мен! Да се обичате и дълго да мечтаете заедно!  bouquet
Ети, смяла съм се с глас на описанието ти на пакостите на Ния - Ники е абсолютно същия, любимо му е да изключва компа, да дърпа перваза и да къса листата на палмата.  И при всяко "не" /прави еди-какво си, както е споменала Роня,наистина е важно да се уточнява  Peace/ ме гледа право в очите, премигва и го прави....Няколко пъти плясвах ръчичката леко, ама...
Мария, моля се бързо да се възстановиш!  Петя, стискам палци!
Да се срещнем в четвъртък по обяд, а? newsm78  Пред Народния?   Ети, аз кола нямам, та ако ще правимкукленото представление през седмицата, ще трябва пак да ме приютиш при теб. Mr. Green  Ако е в почивните дни, татето ще ни докара. Когато е удобно на останалите. Искам да присъствам! Heart Eyes
Майчета, нашата вчерашна консултация показа отслабване с 50 грама и порасване с  3 см...а уж се радвах, че яде лакомо от кухнята, но явно зъбките са го измъчили доста...

# 19
Здравейте, колежкиии!
гласувах за Йоанна - нашто гардже най-хубавото!

За "не" - аз си викам не, не, ама си имам едно наум, че една приятелка с две деца и две последователни майчинства ми се беше оплакала, че речникът й се свел до "не пипай", "остави това" и "Голям бой ще ядеш". Та тъй като си ценя речника, внимавам  Grinning

Мишо яде като бездънен, наистина! ще видим кантара другата седмица. Очаквам вашите мерки и теглилки с нетърпение. Отслабването с 50 гр. със сигурност не е проблем.

сърдечни поздрави и дано да видя ако/когато има среща на Народния да дойда да ви видя, макар и без Мишо!

# 20
# 21
И аз гласувах  Hug Ама още вчеря я видях малката кукличка!

за тия каишки за прохождане-мислех да купувам обаче видях няколко деца с такива в парка и ми направи впечатление,че децата буквално увисват на тях и ходят с цялото тяло напред,тоест не се учат да пазят равновесие и ако ги пуснеш ще паднат по лице-затова се отказах да купувам-по-добре да проходи по-късно отколкото да се научи неправилно според мен Crossing Arms

Да, точно. В НСА идва една мама с детенце на година и половина. Последния път беше с една голяма цицина на челото. Тя казва, че винаги падало по лице и постоянно ходи подире му. То бяга и тя с него бяга, за да го опази  :   Shocked

И аз съм за - с две ръце за софийски рожден ден, че на общия няма как да присъстваме.
Изключването на компа ни е редовен номер. От сутринта вече два пъти. Разбира, от "не", но издебва момента, в който никой не го гледа и натиска копчето.         
Хайде лек ден, че днес голямо търчене ще падне пак с двете деца имам малко работа навън.

# 22
  • София
Изчетох старата тема.

Деничка, днес ще гледам да пусна паричките за общия рожден ден.

Рагтайм, много мъчно ми стана като четох за вашите преживелици. Дано Дани се оправи по-скоро и забрави за ужаса в болницата. За теб е ясно, че ще си го спомняш винаги, но гледай малкото човече да е добре. Знам колко е трудно да го пазиш от други деца. Ники като се беше разболял от летния вирус педиатърката каза да го пазим да не се вижда с други дечица поне 2 седмици. Пропуснах две срещи, разхождах се сама, не го срещах с други бебета. Беше ми много криво, а и на него. Но това имаше резултат. Сега, да чукна на дърво Praynig, Ники е добре. Сложихме ваксината. И дай боже да пропуснем идващия вирус Peace
Просто известно време ще се разхождате сами, за да може да закрепне юнака, а пък после време за игри  smile3540  animal037  animal085.......колкото искаш.

Петя, Мария, надявам се и при вас всичко бързо да се оправи. Praynig

Мерелин, Ники рови в саксията и къса цветята. Като застане до тях му казвам НЕ и му размахвам пръстче. Мисля, че вече разбира какво е НЕ и се възпира. Но....... първият път като му размахах пръст, той се изправи и ми размаха пръстче смеейки се smile3533. Щях да падна от смях Mr. Green Хем ми беше смешно и се крих зад вратата да се насмея newsm62, хем  си викам "Брей, че малко човече, ама с характер"  smile3516

Гласувах за Йоанка. Laughing

Аз съм за срещичката. Само към колко часа? Тъкмо ако е хубаво времето ще се разходим до магазините за украса за общия рожден ден.

# 23
Здравейте и от нас!

Първо, честита годишнина на Деничка!!!!!!!  smile3525

За "не"-то, гледам навсякъде е актуално. При нас ситуацията е като при Мерелин, много се хили като казвам НЕ. А сега като прави нещо, което не и давам и сама си вика "не не не не", гледаме и се хили. Но малко по малко се учи, дърпа кабела на ТВ-то и само като я погледна спира и ми вика "Не". След малко пак се пробва де, не се отказва лесно  Simple Smile И на мене не ми се иска това да е най-честата думичка в речника ми, та се старая да и обяснявам.

За софийски рожден ден, ако искате мога да проверя в "Приказка без край", предполагам, че ако го направим през седмицата ще има места. Казвайте и отивам. Лайтблу предлагаше и в Сити Центъра в детския кът, там също е страхотно.

А наистина Лайтблу отдавна не е писала  newsm78 Надявам се с Теа всичко да е наред и да папка вече. И да се е озъбила   Mr. Green

# 24
  • Бургас
Четох, четох, но да си призная не можах да изчета всичко  Embarassed
Искам да честитя на всички които са имали поводи за празнуване докато ме нямаше тези две седмици,няма да изброявам поименно, че ми е много трудно да пиша само с една ръка а и да не пропусна някой.На всички ви желая много здраве, щастие, любов, късмет би много успехи  Hug

Фъстъчка имаш и моя глас  Peace

А за къпането Дени - то и моя мъж ме къпи, помага ми да се обличам, пере, простира, чисти, а бе всичко прави човека.Сега си има още едно бебе, ама голямо  baby_neutral

Петя, ragtime и с вас стискам палци да не се налага да преживявате целия ужас отново, дано са ви здрави дечицата  Praynig

Имам още толкова неща за писане но ми е многа трудно и за сега спирам.Ще се включвам тук от време на време да не ме забравите  Laughing

# 25
  Здравейте,мили мами HugЛипсвахте ми много Heart Eyes
  Ние,след дълъг,24-часов път се завърнахме в неделя от Егейска Турция;успях да кача една малка част от снимките,които направихме/Деничка вече е разгледала албума Wink/,нямах сили за повече,но обещавам,че в близките дни ще го пообогатя PeaceНе съм писала досега,защото ми отне доста време да ви прочета Wink,вчера пък не бях на работа,защото майка ми я нямаше за да гледа София и така Wink,едва днес се включвам.
  Прекарахме си страхотно,много съм впечатлена от страната и от невероятно запазените древни градове;просто се потапяш изцяло в миналото,гледайки руините;единственият минус е малкото време,с което разполагахме-по 1-2 часа за обект-особено за Ефес ти трябва поне един ден за да го разгледаш.Препоръчвам на всички,които имат възможност,да посетят тези места PeaceДругите,ако може да се нарекат недостатъци,бяха лошите условия в хотела и бедната храна Confused,не че е болка за умиране,като така или иначе само за едно спане и за една вечеря се прибирахме, но все пак....
   Много мъж,много нещо в Турция Laughing-навсякъде обслужващия персонал е мъжки,чак да ти стане притеснително WinkДа не говорим,че аз,каквато съм си учтива и любезно усмихната,щях да си навлека "неприятности" заради доброто си поведение Mr. GreenИнтересна смесица между Ориента и Европа Thinking-от едната страна на хотела пеят от джамията,от другата-караоке бар WinkДа.....има още доста за разказване,но да не ви отегчавам....
    Искам да честитя хубавите поводи на всички празнуващи,малки и големи  bouquetНяма да ви изборявам поименно,за да не пропусна някой Wink
    На всички мами и бебоци със здравословни проблеми,искам да пожелая скорошно оздравяване,прегръщам ви Hug
     Гадамер,страхотна прическа,много ти отива Peace
    Моята София,за мое разочарование,не реагира на срещата ни по-емоционално от преди-все едно сме се разделили за няколко часа WinkЯвно,маймунчето,още няма ясна представа във времево отношение-какво са за нея някакви си 7 дни,а аз всеки ден я мислих....Майка ми я водила на консултация и пу да не й е уроки,но вече тежи 9.200,и е дълга 76 см.Продължава да е беззъба,и да стои упорито на дупето си ConfusedКато чета какви постижения имат вашите бебоци.....Като се прибрахме,и забелязах,че прави някакви физиономии,нещо средно между изплезване и сякаш иска да каже нещо,свекърва ми веднага направи сравнението/неколкократно/,че приличала на олигофрен Cry-стана ми много гадно,егати сравнението,може ли така CloseАбе,какво да ви разправям... ooooh!
   Ох,много дълго стана,утре пак ще ви пиша,
   целувки на всички Heart Eyes

# 26
Ей, че хубаво временцето!  Hug
За каишките - и аз съм против, поне докато детенцето не проходи. После си мисля, че може да се сложат за всеки случай, ако може да се предотврати лошо падане.
Клю, моята най-добра приятелка от детските ми години роди преди три години момиченца без пръстчета /на едната ръка има 3 пръстчета, на другата мисля че 4/. Пъпната връв се била увила около тях и крачетата. До една годинка детенцето беше с гипс на крачетата. Много жално беше  Cry Сега тича напред назад... и се е научила всичко да прави с ръцете си. Бяха им казали че детето трябва да стане на 7 год за да се направят пръсти на ръцете. Моля те, ако вие имате някаква /каквато и да е информация/ да ми кажеш.
Дени ОЩЕ не съм пуснала парите. Нямам на кой да оставя малкия а е абсурд да успея да го наравя заедно  с него. Ще пробвам днес да ги пусна заедно с тези на Верчето. После тя ще ми е длъжница и аз ще й сложа лихва...  Thinking но се чудя какваааа
Вики разбира какво е НЕ, но го спазва когато му е угодно! Много по-добра тактика наистина е безразличието ми /успявам да го постигна, освен в случаите когато се опитва да набута ключовете в контакта  Shocked / като види, че не ме е впечатлил с което прави и се маха от там и започва нещо друго. Всички контакти у дома вече са с тапи, че се оказаха едно от най-интересните неща за ръчкане  Party
Мерелин, можем да направим на дечицата партито сега този месец. Че после нали знаете че покрай Коледа ще им организират подобни неща, всички тогава стават едни добриии, хрисими, сякаш тези дечица съществуват само на Коледа и само тогава имат нужда от нещо. Почти съм сигурна че ще дойда на мероприятието /но не съм решила дали с Виктор или не/
Софи, когато бях бременна бяхме в Кушадасъ и си направихме една самостоятелна екскурзия до Ефес и последния дом на Дева Мария - много беше хубаво  Hug Радвам се, че сте си изкарали добре. И наистина колко мъжееее. А в какъв х-л бяхте та си остана с такова лошо впечатление? Ние бяхме на ол-инкузив и сме изключително доволни. Свекърва тииии  #2gunfire Детето ти изглежда прекрасно!

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 15:06 от T@LI

# 27
Здравейте и от мен!

Аз май този път съм наопака на всички Simple Smile но каишките много ми помагат. Не я оставям да виси напред. Хващам я за ръчичка и я водя и постепенно я пускам, като каишката стои отпусната и се дърпа само ако бебето залитне да пада. Ран е проходил с каишка и не е имал проблеми. Не съм го насилвала, той даже започна да ходи самостоятелно на 1 година и 1 месец. Ситуацията сега е същата- иска да ходи, но не може, без кръст останах, каишката много помага

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 15:44 от Цветина

# 28
Цвети, именно по-този начин мисля, че трябва да се ползват каишките  Peace . Даже съм се засилила днес да купя едни. Мисля, че Виктор е готов за тях - стабилен е но, залита.

# 29
привет банда!  bouquet
Ей Карил, кога, къде, какво Mr. Green Mr. Green Mr. Green
"Св.Троица" е нашата градинка , да така е! То там асфалта вече изроних... hahahaАма като ми писне и юруш на метрото към центъра или по цялата пиротска, или в мола........а колко места има още

Аз днес съм меко казано бясна, моето дете е злоядо, направо нерви нямам вече, от вчера сме на кухня и вчера си изяде всичко, толкова бях щастлива, а днес не искаше ни супата, ни манджата, едвам го залъгах да хапне 1/2 от десерта и се прави че се дави от гадост и после взима да повръща, абе ужас...Да не говориме че отказва всякакви сокове и плодове...
Оня ден бях сготвила телешко варено без подправки за да хапне и дребния, то така се намуси от гадост, че направо...и му отворих едно готово пюре, а си беше вкусно телешкото, честно Sad
За капак не ме оставя да спя и на 20 мин ме е вдигал снощи, носехме се на ръце, а щом го сложа в креватчето и започва едно мрънкане........ ooooh!А сутринта разбира се към 7 вече мрънка на решетките, като затворниче hahaha
Явно не ми е било нощ, а не ми е и ден #Crazy

Оплаках се, ей на, ние иначе по цял ден сме навъм ама днес се заинатих и го прибрах да спинка вкъщи, за да свърша нещо като хората, макар и за себе си Wink

За "НЕ"-то, нашата лекарка ни каза да не го употребяваме, ама то идва неочаквано и по-много Laughing, защото като започнели да разбират, няма вече да влагат истинския смисъл  в "НЕ"-то и ставали неконтролируеми, иначе да се пази и да се обяснява по-натам, защо не бива еди какво си...
На нашите кумове детето вика на баща си "НЕНЕ", защото баща му постоянно му казва НЕ, особено когато са сами двамата, и до днес дребното му казва НЕНЕ, ане тати Joy, абе май-не е много смешно, собено за детенцето, но е факт

За каишките, имам едни стари на mothercare,  наследство, но и аз мисля че като проходи по-стабилно, само за придържане да ни служат, иначе ми се виждат миличките като кученца на каишка, сори за сравнението...

леле стана много дълго, упс Wink

Общи условия

Активация на акаунт