Множествена склероза

• 158 359
  • 645
  •   1
Отговори
# 360
А лекарите, които изписват лечението дали са в течение?

Тези, които получават комисионни от съответните фирми, сигурно са.
Нещата обаче започват далеч над тях.

Спирам, защото това си е за друга тема, май.

# 361
Искам да попитам този контраст задължителен  ли е при ЯМР и и има ли нещо което не тряба да се яде или пие преди изследването.Може да звучи глупаво но съм толкова притеснена че незнам какво да правя.

# 362
На мен ми правиха без Контраст. Той е задължителен като се изследват меките тъкани, там където без него нищо няма да се види.

# 363
  • Linz
На мен ми правиха без Контраст. Той е задължителен като се изследват меките тъкани, там където без него нищо няма да се види.
И на мен без контраст. На хистерографията ми слагаха.

# 364
Да Холограма .....абсолютно си прав за ваксините. Аз като чуя за нова ваксина и експериминтиране...се ужасявам. Тук в форума аз си пиша с една от мамите които  е пострадала точно от такова нещо. Не мога да спомена името поради съобразителни причини.
Лекарите били ваксина на дететото....от което то се повредило и почнало много да куца. И проблма  продължава...и лекарите сега  се чудят как да поправят грешката си като блъскат детето с антибиотици...Това не е ли изродщина...  #2gunfire  Защо остават безнаказани такива дела в нашата държава .... Cry

# 365
На горната граница и за двете очи.
Днес лекуващият лекар в Св. Наум ми каза, че протичането на заболяването ми е "атипично", а диагнозата- "въпрос на интерпретация". Терапията е препоръчителна... Оттук нататък за мен остават въпросите необходимо ли е наистина лечение, дали вредата няма да е по-голяма от ползата и др. такива Thinking Много съм объркана вече Crazy
Рени, това е обнадеждаващо! Разбираемо е, че си объркана, но като ти помине първоначалният шок от случката, ще си събереш и мислите.

Ваксината винаги е била нож с две остриета.
Освен това много зависи самата тя какво съдържа. (Ако искаш, мога да те свържа с вирусолог, да ти разясни по-подробно).

Това, че искат да те включат в екперименталната програмата и то така лежерно - направо нямам думи...

Ако си доброволец, трябва да ти изплатят сериозна сума, като преди това да ти направят доста изследвания. Ще проверя какъв е закона и какви са твоите права в случая.
Тези явно са решили, че ще използват безплатно "балъците"...

ПП. Холо, извини ме, почти съм повторила част от предпоследния ти постинг. Ама като се ядосам, не внимавам.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 17:03 от Silvy A

# 366
  • Linz
Това, че искат да те включат в екперименталната програмата и то така лежерно - направо нямам думи...
Днес и аз останах без думи... Не знам дали е редно да пиша за това... Rolling Eyes

Някой може ли да ми каже какъв е тоя С-реактивен протеин. Разбрах, че се изследва при пациенти с МС, но при мен е отрицателен Thinking

# 367
С - реактивен протеин се изследва при много заболявания. Той по принцип показва наличието на някакъв възпалителен процес в организма.

# 368
Рени, сега говорих с една приятелка, която е кл. лаборант. Това бил "острофазов белтък", т.е. доказва бактериално възпаление в острата му фаза. Каза, че напоследък доста често пускали това изследване.

# 369
Показва дали има активно възпаление / инфекция.
Виж тук на бг и тук на англ.

# 370
Този белтък се пуска за изследване най-често при колагенози, ракови заболявания, за проследяване на състоянието при лечение на хронични заболявания, остри инфекции, за проследяване на антибактериална терапия (напр. след сепсис, менингит и пр.), за определяне на риска от сърдечно-съдови усложнения при пациенти с атеросклероза, диабет и такива на хронична хемодиализа...

Завишените стойности могат да покажат системни ревматчни заболявания, болести на стомашно-чревния тракт, реакция на отхвърляне на трансплантант, злокачествени образувания, инфаркт на миокарда (появява се на 2-я ден, към края на 2-рата и началото на 3-та седмица изчезва от серума, при стенокардия отсъства от кръвния серум), сепсис при новородени, менингит, туберколоза,  прием на орални контрацептиви и пр.

Така пише по книгите, а защо са ти го назначили на теб... Добре е, че са го направили. Още по-добре е, че резултатът е в норма.

# 371
  • Linz
Не знам дали трябва да е повишен при МС newsm78 Но това има значение при отпускане на лечение от НЗОК, а прилагането на ваксината се финансира от производителя Rolling Eyes

# 372
... а прилагането на ваксината се финансира от производителя Rolling Eyes

От приятелчетата в Калифорния.

ПП Значи все пак плащат на някого за експеримента.

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 12:21 от Холограма

# 373
Не знам дали трябва да е повишен при МС...

При усложнения в резултат на МС е логично да е.
Само той не е достатъчен (например) за диференциална диагностика.
Допълва само доказателствата за доброто ти общо състояние в момента.

# 374
Не знам дали трябва да е повишен при МС newsm78

Противоречива информация намирам. От една страна това (в един форум):

The inflammation in MS is confined to the CNS.  The Blood-Brain Barrier prevents the products of inflammation from freely moving into the peripheral system.  For this reason an elevated peripheral (blood) CRP is not expected in MS.  Marked elevation points toward inflammation that is peripheral to the CNS.  My neuro said that they sometimes see a minor elevation in MS and no other source is found, but it is so non-specific that it does not help with the diagnosis of MS.

To state in another way.  If the CRP is very, very elevated, it would point away from MS and toward a more traditionally, autoimmune which includes inflammation OUTSIDE the central nervous system.

От друга - на няколко места пише, че можело да се повиши с МС  newsm78

Всъщност две неща са сигурни - първо, че не помага за диагнозата, и второ, че в момента нямаш активни възпаления / инфекции.

Защо не пуснеш едно ЛС на Christian?

Общи условия

Активация на акаунт