Множествена склероза

• 158 302
  • 645
  •   1
Отговори
# 345

L_A_L_K_A, аз миналата седмица "лежах" в Св. Наум. Но доц. Титянова ме изпрати при доц. Велчева, не при д-р Кметска (която ми я препоръчват вече няколко пъти). В четвъртък ще разбера в каква програма за лечение точно ще бъда включена.
 Не съм отчаяна, може би защото за сега се чувствам здрава. Ако започна да се влошавам- не знам... но не се оставям на мрачни мисли.
Благодаря ти Hug

bouquet  bouquet  bouquetБраво Ренка ! Само така! И успех в четвъртък! Hug Hug Hug

# 346
  • Linz
Рени, какво стана с изследването на зрителните потенциали? Надявам се да е добър резултата!

На горната граница и за двете очи.
Днес лекуващият лекар в Св. Наум ми каза, че протичането на заболяването ми е "атипично", а диагнозата- "въпрос на интерпретация". Терапията е препоръчителна... Оттук нататък за мен остават въпросите необходимо ли е наистина лечение, дали вредата няма да е по-голяма от ползата и др. такива Thinking Много съм объркана вече Crazy

# 347
Мила, чета и се опитвам да си представя как се чувстваш. Толкова много съм стресирана от тази болест.

Трябва просто да запазиш силите си и всичко ще се нареди. В момента навсякъде всичко е толкова объркано, че дори една диагноза нищо незначи.

Незнам дали това може до някаква степен да ти помогне, но аз съм с панически присъпи, от които се лекувам, за втори път. Най-страшното е, че са доживот. А и са съпроводени с много болка, че си различен и че страдаш просто така.

Силата е в нас!

# 348
  • Linz
o_fortuna, не се ли излекува от тях? Спомням си, че миналата година ми писа по повод темата, която пуснах за антидепресантите. При мен изчезнаха, защо да са доживот? Мисля си, че трябва да си повярваш, че можеш да се отървеш от тях- само тогава могат да изчезнат. Мисля си, че на мен ми помага това, че не допускам отчаянието да ме завладее напълно. За това и успях да родя децата си, въпреки лошите прогнози, за това и сега се чувствам добре...

# 349
Ренка, питах в темата на френските мами в чужбинския да ми преведат ако могат ЯМР на френски как е, че аз не знам, за съжаление го няма и по речниците, защото са мед. термини, дано някоя знае и в понеделник следобяд съм в една клиника за подробности, та тогава ще пиша. Кажи ми какво друго да питам или само цената и дали може без осигурвка да се направи?

Горната граница за очите какво ще рече? Добре ли е това или не?

# 350
o_fortuna, не се ли излекува от тях? Спомням си, че миналата година ми писа по повод темата, която пуснах за антидепресантите. При мен изчезнаха, защо да са доживот? Мисля си, че трябва да си повярваш, че можеш да се отървеш от тях- само тогава могат да изчезнат. Мисля си, че на мен ми помага това, че не допускам отчаянието да ме завладее напълно. За това и успях да родя децата си, въпреки лошите прогнози, за това и сега се чувствам добре...

Ами повториха ме, по-скоро депресия със силна тревожност. Малко се усложниха нещата. И то точно това ме сдуха, че пак трябва да пия лекарства.
А ти откриваш ли връзка между ПА и МС?

# 351
  • Linz
Ренка, питах в темата на френските мами в чужбинския да ми преведат ако могат ЯМР на френски как е, че аз не знам, за съжаление го няма и по речниците, защото са мед. термини, дано някоя знае и в понеделник следобяд съм в една клиника за подробности, та тогава ще пиша. Кажи ми какво друго да питам или само цената и дали може без осигурвка да се направи?

Горната граница за очите какво ще рече? Добре ли е това или не?
Друго не се сещам какво.
За зрителните евокирани потенциали- само това пише на резултата. Иначе доцентката каза, че резултата ми е добър.

Цитат
А ти откриваш ли връзка между ПА и МС?
Не, не мисля.
Аз все още не съм напълно убедена в МС-то.

# 352
Ренка, питах в темата на френските мами в чужбинския да ми преведат ако могат ЯМР

Résonance magnétique nucléaire
можеш да го обясниш също с Imagerie médicale

# 353
Пуснах запитване за ваксината, а се оказа, че мен ме питат за инфо. Никой не я е чувал, което ми е странно Rolling Eyes

Достатъчен повод да бъдеш особено предпазлива и внимателна...

На тия, дето си експериментират експерименталните производства, им трябват резултати от действието на стоката (бъдещото лекарство) както върху болни от съответното заболяване, така и върху здрави хора или хора, болни от друго заболяване. 
Така си попълват документацията в частта „Странични действия, предозиране, лекарствени взаимодействия, география на заболяванвто и лечението...” и пр.
Експериментите  за установяването им обаче (върху хора) са или забранени от законите на различните държави, или на доброволците се плаща прекалено скъпо според разбиранията и бюджетите на съответните компании.
Много „нови демокрации” (с потресаващите си „реформи” на здравните си системи и пълната анархия и ужасии, до които те вече доведоха) са нещо като Сомалия или където там беше, когато наскоро гръмна поредният скандал с експерименти на нови лекарства върху хора (те пък междувременно се радвали, че получават медицински помощи от „белите” страни).

Извинявам се на авторката на темата, не е от нетактичност, нито щото искам да я плаша.
Казвам го, защото ми е болна тема това и не мога да преживея още, че мизерията (вкл. моралната) на сегашното ни здравеопазване и търговското дружество, което то сега представлява, обърна преди повече от година живота ми. Както всъщност и на хиляди други българи. Едно дружество с ограничена (ама много ограничена) отговорност.

# 354
  • Linz
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Не знам какво да кажа...

# 355
Ренка, скоро имаше коментари за закона за здравеопазването във връзка с това което казва Холограма. Беше се развихрил и скандал по въпроса. Даже нещо ми се върти че четох и статии по въпроса. Можеш да се поразтърсиш миличка, но си имай едно на ум. Холограма, за съжаление, е прав.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 15:24 от ritka

# 356
Холограма.... точно така е....  Sad
Ваксини.... какви ваксини, боже Господи! При това експериментални.... Аз дори ваксини в НЕ-експериментална форма ще се замисля да сложа! Ренка, не искам да те убеждавам в едно или друго. Има достатъчно информация в нета, пък и тук, във форума. Ти сама ще си прочетеш, ще си претеглиш плюсовете и минусите и сама ще решиш...

Следя ти темата, не пиша, защото няма какво ново да кажа. Но това за ваксините ме разби просто....  ooooh!

Хайде, аз продължавам със стискането на палци! Дано скоро се установи какво ти е точно и да се намери най-доброто решение!  Peace

# 357

Да, обясниха ми, записах си, мерси  Simple Smile

Холограма не е ли мъж?  Thinking

# 358
  • Linz
А лекарите, които изписват лечението дали са в течение?

# 359
А лекарите, които изписват лечението дали са в течение?

Да, защото получават тлъсти комисионни за това.

Общи условия

Активация на акаунт