Множествена склероза

• 158 290
  • 645
  •   1
Отговори
# 330
  • в мъжки прегръдки
Рени, не разчитай на това че рентгенолозите при които си ходила са прочути. Това не означава че точно при твоето изследване няма да сбъркат. Писала съм тук за миналогодишния ми тендовагинит. След като повече от половин година не успях да се оправя с мазила,инжекции и шини, тръгнах по хирурзи двама доценти - един в Токуда и един в ИСУЛ, както и един професор в Правителствена болница (все известни имена) които ми направиха сума рентгенови снимки и бяха категорични че трябва да се оперирам. Съвсем случайно (по друг проблем) отидох при хирурга в поликлиниката и той ме посъветва да не се оперирам а да си намеря помощник в къщи и да почивам. Повиках свекърва ми при мен и само след месец ръката ми се оправи и повече не се е обаждал проблема.
Така че това дето лекарите са известни, не ги прави задължително всезнаещи. Всеки може да сбърка. Вярвам че при теб да са сбъркали.

# 331
Предполагам, че чак в края на ЯМР-то на главата са решили да продължат с гръбнака, защото са намерили за основателно.
Ако им се е било видяло чисто може би е нямало и да търсят повече.
Но да прецизират още веднъж си го мислят за ново ЯМР, пък само срещу едно направление... (пътеки, пътечки...).

Рени, имаше един сайт на една много добра Московска лаборатория, в който можеше да се консултираш за всички изследвания там със запитване като във форум - четеш всички въпроси и всички отговори. До 2 дена ти отговарят.
Ако още съществува в този вид, ще ти кажат всичко за имунологичните. Гледах го преди 2-3 години за последно, ще пробвам да си го спомня.

ПП Отговаряше лекар-диагностик, на който описваш симптомите и той те насочва за нужните изследвания с уговорката, че не коментират назначено лечение или да дават препоръки за такова. Само лабораторна диагностика, но би ти била полезна.

Последна редакция: пн, 29 окт 2007, 22:28 от Холограма

# 332
  • Linz
Ама понякога се замислям - дали е добре да го знам....
Ако питаш мен- НЕ!

Благодаря за надеждата, която ми давате Hug Само това ми остана Confused

# 333
  • София
Майка ми е с почти 100% доказано заболяване. Лошото е ,че никой  не казва-да тя е болна 100%.
При нея се започна с проблеми на очите- възпаление на очния нерв. Раздвоено виждане. После започна да чувства изтръпване в караката и нагоре към гърба.
Ето да прочетеш накои неща:
http://www.puls.bg/cat/10/mnogestvena_skleroza_issue_173.html
http://www.msobshtestvo.org/index.php?page=11105
http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/235/color/4/cat/14

# 334
Е, това условие, като предпоставка за разболяване от МС, ме изуми  Shocked

Хора, живеещи в области с висок стандарт на хигиена.

# 335
Е, това условие, като предпоставка за разболяване от МС, ме изуми  Shocked

Хора, живеещи в области с висок стандарт на хигиена.

това се споменава често във връзка с алергии и автоимунни заболявания
вероятно търейки причината за ненормална реакция на имунната система...звучи смешно, наистина
рени, важно е да откриеш точната си диагноза, но ако МС е в начален стадии е малко трудно да се твърди на 100 %
аз лично мисля че сега е важно не толкова да се потвърди МС на 100%, а да се отхвърли наличието на друго заболяване, симптомите на което да се приемат като МС и да остане нелекувано и скрито

# 336
  • Linz
Ох, не знам... Така и така няма да бъда вечно здрава, защо да рия и да търся точни диагнози, причини и т.н. Колкото повече мисля, толкова повече се обърквам Tired

# 337
разбирам те, но ако имаш заболяване, скрито зад симптомите които се смята че са на МС? МС ако имаш, така или иначе с времето ще се развие в някаква степен, но ако имаш нещо друго, което може да бъде излекувано или пък лекувано по някакъв друг начин?!
ето това имам впредвид
иначе не се отчайвай от диагнозата МС, разбирам че си борбен човек и няма да допуснеш да те налегнат черни мисли
ние също трудно приемаме болестта, но полека лека се справяме...самосъжалението и отчаянието не ни помагат никак

# 338
Рени...може ли да си изчистиш  ЛС  кутията... Blush

# 339
  • Linz
Пуснах запитване за ваксината, а се оказа, че мен ме питат за инфо. Никой не я е чувал, което ми е странно Rolling Eyes

# 340
Пуснах запитване за ваксината, а се оказа, че мен ме питат за инфо. Никой не я е чувал, което ми е странно Rolling Eyes

Достатъчен повод да бъдеш особено предпазлива и внимателна в решението за подобна стъпка. Има шанс за подобни експерименти, но според мен засега е по-правилно да стоиш далеч. Разпитай невроложката ти!

# 341
  • София
Рени,от много сигурно място знам ,че има ваксина ,която се поставя по веднъж на шест месеца.За тази,която са ти предложили не знам нищо.
Ваксината ,за кято знам беше по около 500 евро,но преди три години.

# 342
  • София
Аз мога да те успокоя, като ти кажа ,че си млада и имаш шанс да бъдеш одобрена от здравната каса за лечение с интерферони или бетаферони. Те стопират развитието на болестта, а доколкото разбирам при теб е в много начална фаза. Друго което бих те посъветвала е с изследванията да отидеш в болница Св. Наум при д.р Кметска, защото тя е най-добрият специалист по тези проблеми, там е клиниката по демиелинизиращи процеси за Б-я. Може и вече да имаш тази информация, ако е така извини ме.
НАЙІВАЖНОТО Е ДА НЕ СЕ ПОДДАВАШ НА ОТЧАЯНИЕТО. ВСЯКО ПСИХИЧЕСКО И НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ РАБОТИ ПРОТИВ ТЕБ.
ИСКРЕНО ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ. Hug
Ще следя темата.

# 343
  • Linz
L_A_L_K_A, аз миналата седмица "лежах" в Св. Наум. Но доц. Титянова ме изпрати при доц. Велчева, не при д-р Кметска (която ми я препоръчват вече няколко пъти). В четвъртък ще разбера в каква програма за лечение точно ще бъда включена.
Не съм отчаяна, може би защото за сега се чувствам здрава. Ако започна да се влошавам- не знам... но не се оставям на мрачни мисли.
Благодаря ти Hug

# 344
Рени, какво стана с изследването на зрителните потенциали? Надявам се да е добър резултата!

Общи условия

Активация на акаунт