Множествена склероза

• 158 271
  • 645
  •   1
Отговори
# 450
  • Linz
Абе как така ще ти изтрият файловете? Това е безобразие!

Ти сигурна ли си? Да не са те поизлъгали нещо?
Да, сигурна съм. Разбрах, че не ги пазят когато се създаде смут около диагнозата ми и ходих до там за втори път... Били ги изтрили Close

# 451
Абе как така ще ти изтрият файловете? Това е безобразие!...

Няма причина да ги пазят.
Могат да ги изтрият, ако изрично не са помолени да ги пазят, ако не са платени и пр.

# 452
Ааа, не мисля така. Това изследване е много скъпо, те си водят архив. Най-малкото отчет дават.

Thinking

На Комп. томограф в раковата б-ца съм сигурна, че ги пазят, задължително.
Рени, гледам назад в темата, но не мога да открия къде направи ЯМР-а.

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 17:19 от Silvy A

# 453
Ааа, не мисля така. Това изследване е много скъпо, те си водят архив. Най-малкото отчет дават.

Thinking

Нали вече е разчетено. И доктор, и рентгенолог са подписали разчитането.
Извадили са й и филми, тя пък се е подписала, че ги е получила.

От компютрите си предполагам наистина са ги изтрили.
А дали преди това са ги качили за архив на друг носител...

# 454
А дали преди това са ги качили за архив на друг носител...

Това е въпросът.

Много ми е странно...

# 455
  • Linz
И според мен би трябвало да се пазят в архив- платила съм немалка сума, а тези снимки лесно се повреждат, губят се...
Казаха, че са изтрили снимките- това е всичко.

# 456
... Казаха, че са изтрили снимките- това е всичко.

Значи може да ги пазят без да са те излъгали.

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 20:40 от Холограма

# 457

С барабанен скенер може да сканира перфектно филм с размери колкото на стандартна снимчица.
Но рентгенова снимка ??... и изобщо снимка с оригиналния размер на нейните филми...

По принцип скенерите за големи филми не са толкова прецизни, колкото на нея й трябва. Иначе и с цифров апарат щеше да може да си снима филма и да го прати по електронната си поща, което звучи малко... особено.

Не мисля, че ще стане с фото. Плосък скенер с приставка за диапозитиви - самите снимки са малки на голям филм, така че няма да има насичане на отделните снимки... Трябва и прецизност, все пак ще гледат неща по тези снимки, няма да само за Убост.

Но не пречи да опита с фото...

# 458
 Embarassed
Така е като бърза човек.

Една позната си сканира снимките от ЯМР с плосък скенер с приставка за диапозитиви...
Но не съм присъствала на самия процес за да дам повече инфо.

# 459
  • Linz
Наложи се да отида отново до болницата със снимките, защото при тях ги нямало вече- били изтрити.
Ще пробвам с фотоапарат, но ми се струва, че образите ще станат по-неясни и още по-трудни за разчитане.
А това с плоския скенер хич не ми е ясно как става.

# 460
Ренка, ето ме  Heart Eyes
Значи тук за МС правят едно основно ЯМР на мозъка, струва, ако не се осигуряваш тук, 205 евро. Поне в клиниката, в която проверих, но цените са сходни. За съжаление, за гръбнака не мога да ти кажа точно, защото го разделят на три части - горна, средна и долна. Ама ние не можахме да кажем за коя част искаш. По-евтино е от на мозъка, между 90 и 190 евро е за част. Може да се направи всичко без да се осигуряваш тук. Мъжът ми каза, че след като сме в ЕС, ако се осигуряваш в БГ, би трябвало част от тези изследвания да ти се поемат от там. Ние като ходим в БГ на зъболекар или лекар, ни поемат 75 процента от разходите тук. Така че провери как стои този въпрос. Иначе за парите... знаеш. Питах за срока за взимане на час, казаха ни, че ни дават за 15-ти ноември. Не съм го взела, просто исках да разбера колко се чака. Казаха, че не повече от десетина дни, две седмици. Мисли, мила Ренка, ние сме насреща  Hug

# 461
... Една позната си сканира снимките от ЯМР с плосък скенер с приставка за диапозитиви...

Еее, това е наистина несериозно.
Ако става въпрос за петънце 2 мм, само от това, че по-рано е кихнала до скенера си, ще промени драстично "диагнозата" й.

Пред такова сканиране снимането с фотоапарат направо си е сериозно предложение.

ПП Майтап не-майтап, току що снимах един филм с моята камера. Ако ви е любопитно, ще кача резултата от експеримента.

# 462
  • Linz
Блонди, мерси за информацията Hug Не знам в коя част на гръбнака се виждат лезиите. На разчитането пише "ниво С2" (което не ми говори нищо). Трябва да видя как стои въпроса с това осигуряване, защото изследването ще струва поне 400 евро (плюс пътя и т. н.... много идва).
В Австрия има възможност за разчитане на снимките, но може да стане ако намеря начин да ги изпратя... Трябва още неща да проуча и ще се ориентирам какво да правя... Thinking

Холограма, какъв е този екперимент?

# 463
... Холограма, какъв е този експеримент?

... току що снимах един филм с моята камера. Ако ви е любопитно, ще кача резултата от експеримента.

Снимах филм от ЯМР (снимах с камерата си един проявен филм от ЯМР). Несериозно е, разбира се, просто исках лично да видя какво се получава.

# 464
Навремето можеше в самата болница да извадят копие на рентгенова снимка, носиш им филм и ти правят от него втори.

Общи условия

Активация на акаунт