Newsflash 29:Baby Boom у американско

• 14 089
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Тя,жената (ако е multiple entries) за още едно влизане,може да го направи,да...аз,обаче,мисля,че Етка пита за следното:след второто влизане на жената в Щатите ,с разрешен 6 месечен престой,може ли да остане тук до края на тези 6 мес.,като ще пресрочи визата си в същото време?

За това колко време може да стои тук пише на картончето I-94, което дават в самолета и му слагат датата на границата. Визата от България маркира само периодът, в който можеш да влезеш в страната, т.е. ако имаш валидна входна виза от 1 януари до 1 декември, и влезеш в САЩ на 1 ноември, и ти сложат печат на I-94 за до 1 март следващата година, можеш спокойно и легално да стоиш до 1 март, макар и входната виза да е изтекла спрямо 1 декември.

# 61
Така де...това казвам,и мисля ,че Етка точно за това пита,след второто влизане на майка й тук,ако й разрешат 6 мес.престой,може да се окаже така,че да изтича срока на визата й.....и оттам въпроса,може ли при все това жената да остане 6 мес.,трябва ли удължения и т.н......аз така разбирам питането й......

# 62
Така де...това казвам,и мисля ,че Етка точно за това пита,след второто влизане на майка й тук,ако й разрешат 6 мес.престой,може да се окаже така,че да изтича срока на визата й.....и оттам въпроса,може ли при все това жената да остане 6 мес.,трябва ли удължения и т.н......аз така разбирам питането й......
Нали и аз това казвам.  Simple Smile Че ако при второто влизане на летището и напишат на I-94 картончето, че може да стои 6 месеца, ще може да стои 6 месеца, дори и да е изтекла входната виза. Ако и напишат на I-94 картончето, че може да стои 3 месеца, пък тя иска да стои 6, ще трябва да удължава с 3 месеца, но не заради изтеклата едногодишна виза от България, а заради I-94 картончето. То е документът, който винаги трябва да е валиден по време на престоя тук.

# 63
А ,разбрахме се:)  Дано и Етка е намерила отговора си Simple Smile)))

# 64
Мацки, такъв екшън ми спретна Калин тази вечер, че направо не съм на себе си! Искам да питам някои работи във връзка с това, ама малко предистория!
Значи вчера, докато играеше на люлките едно хлапе го ритна в челото без да иска, понеже Калин като слизаше се навря буквално под люлката му. Стана му цицина, сложихме лед, мина. Дори не си личи къде е било.
Днеска към 7 часа вечерта Калин падна от люлка и си удари бедрото( аз бях с гръб и не видях как точно е паднал), каза, че не си е ударил главата, но аз като го видях се учудих как може да е паднал без да я удари.
Така.
Утре трябваше да е на зъболекар и колкото пъти чуеше за зъболекаря, почваше да плаче и да хленчи.
Легна си, нищо му нямаше.
Преди малко ( 11часа) се събуди с рев и искаше да се гушка при нас, стори ми се топъл и му премерих температурата- 37.5.
Веднага го метнах аз- уши- нормални, гърло- нормално, нос чист, няма обриви, няма налепи, нищо няма! Лично аз недоумявам от къде температура. Може да е вирус. Може да е нещо друго, чудя се дали може да е ако си е ударил главата- само за сведение, зениците се свиват и разтварят нормално, еднакви на големина, няма дразнение от светлина, не е необикновено сънлив( поне не беше докато не се събуди посреднощ), не е повръщал, т.е изключвам сътресение на мозъка ( още повече, че не знам дали въобще се е ударил).
Но ми е адски притеснено...ако беше само за вируса- майната му! Притеснява ме, че падна.
Някой с опит?
Другото...като го вдигнах и размърдах напред назад да го преглеждам, а и като му казахме, че няма да ходи на зъболекар температурата спадна на 36.9 ( преди 10 мин).
Чудя се може ли от притеснение да е вдигнал толкова?! Ще отменим часа утре, но пък имам час с Елена за лекар в 3 ч така че всички тези въпроси ще ги задам и на нея, просто съм се панирала от това вдигане-сваляне за 15 мин + падането  Rolling Eyes Embarassed
Който има опит да каже!!!  bouquet

# 65
Мдам, явно не е от притеснение. В съня си сега пак вдигна 37.2.  Rolling Eyes Стискайте палци да не е от главата, въпреки, че четох сега би трябвало да има признаци, а пък той нищо няма слава Богу!
Дали е вирус пак.....аман вече и от тях.  Rolling Eyes Откакто е тръгнал на училище, всяка седмица е болен.  ooooh!

# 66
Tandoori, не се притеснявай. Падането няма връзка с температурата. Много е възможно да се притеснява (и подсъзнателно) от зъболекаря. Не искам да си спомням изпълненията на малката ми щерка при зъболекарката Embarassed
Аз на  моите не им се вързвам на температура под 38. Всякави "изненади" са ми поднасяли. Бебока преди няколко месеца беше с ВИСОКА темп. Прибирам се от работа вечерта и майка ми (тя беше на гости)-ами Виктор е "малко" топъл  newsm78, съпругът ми- "не, нищо му няма" Crazy, бившият ми съпруг компетентно казва-"детето е с висока темп." Пипнах го и ги строих "гледачите" да ми донесат мокри кърпи и антипиретик. Докато се суетяха, изнамерих термометър и се оказа .... над 39.
На следващият ден и помен нямаше от темп. Разпитах ги след това, какво е правил дребният през деня-ами в басейна, много тича и игра, водихме го на разходка (както се оказа по-късно разходката е била доста дълга, с много емоции и нови интересни неща)
Помня от голямата ми щерка, че децата вдигат темп. освен при заболяване и при емоционално натоварване (това ми го обясни една възрастна докторка). С Рая си бях изпилила нервите-два хипертермични гърча и треперех при най-малкото повишаване на темп., термометъра само дето не го сънувах.
Слава богу, превъзмогнах го и сега при темп. под 38 не ПРОМЕНЯМ никави планове (не използвам много-много термометър, на "пипане" на челото). Кашлят-сладолед и бонбонки за смучне, хрема-капки в носа, витамин С и бегом на у-ще.
Дано всичко е наред с Калин и се окаже само "емоционална" темп.

# 67
Бубс, майка ми ще стои до Март месец или 5.5 месеца този път, дано издаяни, че до сега толкова не е стояла. Трябваше да дойде за бебето по принцип, но я пришпорихме да идва веднага, че измъчихме малката с туй ранно ставане. Мъжо е най-щастлив от събитието, че нали той беше на манежа сутрин с нея.

За визата е точно така както Блажка казва, поне аз така знам. Може да влезе последния ден от изтичането на визата, важен е печата на митницата. Би трябвало да и дадат за 6 месеца особено след като си покаже билета, че иска да остане за толкова. Те по принцип в повечето случаи удрят за 6м., така че не би трябвало да е проблем.
В тази връзка да питам и аз нещо. Този път на майка ми са и писали Б1 и Б2 едновременно а преди не беше така. Някой да знае що така и какви са? Едната мисля е туристическа, че аз навремето влязох с такава, ами другата?

Тандури, незнам какво да ти кажа, но и аз на такава Т не се шашкам.

Бенсън, с какво го храниш тоз юнак? Моята се надявам вече да е чукнала 20 паунда, ама къде по-напред от вас сме.

Имам питанка и се надявам някой да има идея по въпроса. Та знае ли някой дали има банка в БГ, която да работи с тукашна банка или да има клон с тукашна такава. Трябва ни банка в БГ чрез която да си контролираме и ползваме сметката в тукашна банка докато сме в БГ. Демек да може да си правим всичко,което си правим тук, разплащания ала-бала. Дано ме разбрахте.
Мишолина, знам че си в бизнеса, ама незнам дали си запозната с такива опции в БГ. Много ще съм благодарна ако някой може да ме насочи към нещо.

# 68

Имам питанка и се надявам някой да има идея по въпроса. Та знае ли някой дали има банка в БГ, която да работи с тукашна банка или да има клон с тукашна такава. Трябва ни банка в БГ чрез която да си контролираме и ползваме сметката в тукашна банка докато сме в БГ. Демек да може да си правим всичко,което си правим тук, разплащания ала-бала. Дано ме разбрахте.

Не може ли това да стане просто чрез online banking на вашата си банка тук? Ние само така си управляваме сметките и до банката физически ходим само за нещо много специфично, ако се наложи.

# 69
Благодаря ви момичета за съветите, аз също не се шашкам на такава температура, да не говорим, че под 38.5 не давам нищо за сваляне, но както обясних вчера, притеснението ми е да нямаше връзка с евентуална травма на главата, тогава и не много високата температура е страшна. Ако знам че е вирус, майната му..ще мине и замине. Всъщност като го гледам и така си мисля вече...Ако беше от главата поне трябваше да го боли ударено, да има цицина някаква, пък аз от снощи и зеници наблюдавам и всичко и няма.
Аз съм се стресирала, защото на моя позната детенцето и почина така...Бог да го прости  Cry Паднало не от високо, мислят нищо му няма, не е повръщало, не е било сънливо, ляга си- малко температура и на сутринта не се събужда. Образувал се хематом и т.н...просто страшна работа, не е за разправяне и затова и всеки път се шашкам ... Rolling Eyes

# 70
И аз да се примъкна към отбора на (Бубка, ТинаХрис и Бистра ли, беше?), дето не разбират разни теми във форума . А може би и разни други неща. От доста време време насам съм в пристъп на кощунствен егоцентризъм и се чувствам човешки само в тази тема: това ще да е превръщането ми от любопитно и развяващо се като подвижна етажерка човешко същество в "тъпа американка".  newsm78 Пък сега ще си изпрося изгонването и оттук, като кажа, че романът "Майките" на Теодора Димова абсолютно ми влиза в представите за слаба литература. В "литературния клуб" не бих посмяла дори и да намекна такова нещо, защото веднага ще ми спретнат една форумска клада, и ще горя там в цялата си елементарност, и в последния си дъх ще ми се привидят пасторско-осъдителните очи на авторката.
Бих ли си дузпата и от тук?  Mr. Green

# 71
Не може ли това да стане просто чрез online banking на вашата си банка тук? Ние само така си управляваме сметките и до банката физически ходим само за нещо много специфично, ако се наложи.

И аз това бих ти казала МисЗ - аз си запазих една американска сметка (в Сити - ама то няма значение къде) - и всичко си правя онлайн, каквото се наложи - и преди все така сметки плащахме, то няма за какво да ходи човек до клон вече. Депозити сега пращам по пощата (хартиени чекове), ако се наложи, отнема малко по-дълго, ама става; иначе wire transfer. Единствено провери колко ще ти струва да теглиш пари от чужбина (с АТМ в БГ, да кажем) - някои банки имат по-ниски такси.

Тандури - явно е понастинал; звучи безобидно падане. И ако и те усеща, че си стресирана + зъболекар, мъниците са опасна работа да ти попиват притесненията!

Mr. Green Блажке, други работи са ти на главата; няма дузпа, няма гол.  Joy Много ми хареса това за очите на авторката  Joy

# 72
И аз да се примъкна към отбора на (Бубка, ТинаХрис и Бистра ли, беше?), дето не разбират разни теми във форума . А може би и разни други неща. От доста време време насам съм в пристъп на кощунствен егоцентризъм и се чувствам човешки само в тази тема: това ще да е превръщането ми от любопитно и развяващо се като подвижна етажерка човешко същество в "тъпа американка".  newsm78 Пък сега ще си изпрося изгонването и оттук, като кажа, че романът "Майките" на Теодора Димова абсолютно ми влиза в представите за слаба литература. В "литературния клуб" не бих посмяла дори и да намекна такова нещо, защото веднага ще ми спретнат една форумска клада, и ще горя там в цялата си елементарност, и в последния си дъх ще ми се привидят пасторско-осъдителните очи на авторката.
Бих ли си дузпата и от тук?  Mr. Green

Блажке, направо се търкалям по земята от смях с тебе  Joy Ще знам да не го чета романа, щото с тебе обикновено харесваме подобни неща  Laughing

# 73
А аз  даже и не я знам тази книга  Embarassed,обаче ме заинтригувахте...
Тандури,много страшно(онова с детенцето на приятелката ти),моят син толкова често си пада на главата  ooooh!....'айде,пак се запалих (не си давам мира,ей,все ще си намеря нещо,да ме човърка...кифла с кифла)
   Юхуууу,има Бг участие на международният кино фестивал тук http://www.traderoutesmovie.com/...но доколкото разбирам от каталога,който намачках от четене(вече),не се състезава....

# 74
Книгата "Майките" явно е доста популярна в България, и на гърба си има патетични рецензии от големи литературно-критични имена там. На много хора се харесва, при това на хора, които уважавам, а и се чете бързо, въпреки стила "многострадална Геновева". Просто ... аз съм ... както майка ми едно време казваше ... чешит. И такава си останах. Може пък за добро да е било.
П.п. Джон Ъпдайк, ако се не лъжа, имаше едно изказване, че за нещата, за които искаш да предизвикаш сърцетръс, трябва да пишеш с мнима безчувственост.  Аз съм с него, и този подход върху мене като читател работи прекрасно. Не си падам по патетични писатели, падам си по писатели-бачкатори.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 17:27 от блажка

Общи условия

Активация на акаунт