Newsflash 29:Baby Boom у американско

• 14 089
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Има ли я накъде из нета...или малко от нея,поне...2 странички да прочета,и ще знам,дали да я търся....Така бях с "Българските хроники"(дано не бъркам заглавието),хич не ми понесе  Rolling Eyes отдавана не бях зарязвала книга...а имало и втора част....

# 76
Има ли я накъде из нета...или малко от нея,поне...2 странички да прочета,и ще знам,дали да я търся....
Малко има  Simple Smile :
http://liternet.bg/publish17/t_dimova/pisaneto.htm

Макар и в Литернет да се води като отделен "разказ" със собствено заглавие , всъщност е пасаж от книгата.

# 77
  • Boston, MA
Ох, Блажке, така ме разсмя. Майките си я купих от България, но не съм добутала до нея. И Хрониките така. Зациклила съм на Фрикъномикс, в моя защита трябва да кажа, че имаше около 10 списания, които ме чакаха на прибиране от България, та само с леки неща съм се занимавала...Какво стана с литературния книгообмен, аз напълно забравих?

Тандури, Дани пък се прегрява, ако е завит добре през нощта - беше на няколко месеца, след втория цикъл ваксинации, когато по едно време го усетих, че е топъл - имаше над 40 градуса, но с Тайленол веднага я свали. Искам да кажа, че често дигат от какво ли не (някои май по-лесно от други, моето е такова).
Какво се оказа на Ели болестта?

Деси, у вас е страшна мешавица с тия съпрузи, баби и деца, шапка ти свалям за търпението!

Мишолина, радвам се че си още на линия.

Бенсън, машалла на пучхо!

И последно - днес първи ден на дейкеър, не рева сутринта, сега се обадих, още не е ревал, нищо.  Confused

# 78
Какво стана с литературния книгообмен, аз напълно забравих?

Върви книгообменът.  Simple Smile Аз нали благодарение на него се снабдих с "Майките".  Hug
Спокоен ден ви желая на всички. И аз днес съм с болно дете, и .... не ми се продължава, затова тракам тук и се лигавя, по-добър вариант е, отколкото да се гръмна.

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 18:18 от блажка

# 79
  • Boston, MA
Къде върви книгообмен? На ЛС? Включи ме и мен!  Laughing

# 80
Пък сега ще си изпрося изгонването и оттук, като кажа, че романът "Майките" на Теодора Димова абсолютно ми влиза в представите за слаба литература. В "литературния клуб" не бих посмяла дори и да намекна такова нещо, защото веднага ще ми спретнат една форумска клада, и ще горя там в цялата си елементарност, и в последния си дъх ще ми се привидят пасторско-осъдителните очи на авторката.
Бих ли си дузпата и от тук?  Mr. Green

Само да кажа, че имам книгата, но не съм я чела. Та, не смея да изказвам мнение. Но съм чувала точно това, за което говориш - че книгата е много слаба и цели единствено разбунване на духовете с по-агресивен стил.  С други думи, стой си в темата и да не ти пука Laughing

# 81
Къде върви книгообмен? На ЛС? Включи ме и мен!  Laughing

Има тема закована на първа страница  Laughing

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 20:18 от Зора

# 82
Здравейте, момичета! Зaхранването е голям купон Mr. Green. Снощи дадох нa AJ малко rice cereal и той само плюеше с лъжицата по себе си и мен и правеше балони. Незнам дали нещо влезе в стомаха. Тази сутирн пак така, но започнa да нервничи по отрано. Взех и му сложих rice cereal-а в АМ. Четох из Хранене с АМ и захранване , че така правили някои мами. Яде, ама се чудеше за дълго какво е различното Laughing. После си играхме с чиста лъжичка, за да свиква с нея. Та от този ми опит има няколко въпросчета Embarassed
:
1. В колко хранения давахте rice cereal на ден?
2. Тъй като ми казаха, а и четох по дебелите книги, че трябва само с лъжичка да се дава, мислите ли, че греша като му го слагам в АМ?
3. Кога мога да въведа оat cereal, пюрета? Знам, че се изчаква по 5 дни преди да му дам нещо ново. Но колко хранения замествам с пюрета и baby cereal?

Четох, четох из темата за захранвания, но се обърках тотално, защото някои мами започват на пюрета и т.н. Сигурно няма значение, имат здрави деца, но аз понеже нямам опит от бг гледане и искам да спазвам по тукашния начин, в случай, че се появят алергии по-късно.
Съжалявам за дългия постинг. Мерси предварително  bouquet

МissZ, да отговоря  въпроса ти- само с NESTLE Good start сме се хранили до сега. АJ от новороден си имaше вълчи апетит. Толкова бързо дърпаше от биберона, че се давеше, не смогваше да гълта. А и го приспивахме с бутилка, ето ти резултата на няма 5 месеца сме като лионска наденичка Blush.

Таndoori, спадна ли на Калин температурата? Дано всичко е добре и да не е от падането. Аз лично бих го завела на лекар, за всеки случай Peace

Aз се включвам към отбора на неразбиращите другите теми Laughing. Най се чувстам на място тук с вас  bouquet.

# 83
Калин е добре днеска, все едно нищо му е нямало вчера.  ooooh!

Бенсън, аз без да си натрапвам мнението, мога ли да дам съвет за захранването?
Като начало кашите тук са един от основните проблеми за затлъстяване при бебетата и направо се чудя, при положение, че сте на диета кой педиатър ти е препоръчал да захранваш с това  ooooh! Crazy Второ, оризовата каша адски запича, аз лично бих изчакала и започнала с нещо друго.
Защо не влезеш и в темата на педагогически захранващите, да видиш дали няма да ти допадне този начин за захранване. Всяко бебе е различно и една схема може и да работи за едно, друга за друго, ако обаче " отвратиш" детето с "неинтересна" за него храна се получават проблеми със злоядство по-късно. Като лично мнение- аз бих почнала с пюрета, ако не ти допада педагогическото ( аз съм много доволна, Елена е на такова от началото, самото дете ти показва и те води, без насилие и " натъпкване" защото видиш ли ще умре детето ако не яде пюре от царевица например.  Laughing)
Нали съм на всяка манджа мерудия...сорри, ама не можех да си замълча  Embarassed Crazy

А по въпросите си- сириъла и един път на ден му е много, защото няма нищо полезно в него, освен желязото дето е блъскана кашата с него, коeто обаче също много запича.
Да, определено мисля, че грешиш със слагането на сириъла в биберона.
Пюрета може да въведеш и сега ( макар че за мен лично 4-ти месец е ранно захранване, но вие сте на АМ и там нещата са по-сложни), но зависи какви точно ще са. Мога да ти пратя нашата хипоалергенна схема, но е правена специално за Елена, а и е за кърмено бебе, т.е почва от 6-ти месец.  newsm78
Оутмиъл- не по-рано от 6 месец!
Проявата на алергиите може да се породи от други неща, не от това дали ще захраниш с каша или пюре. Ако захраниш рано, риска и с двете е еднакъв ( е, освен ако не почнеш да захранваш с пюре от ягоди например  ooooh! Whistling Laughing).
Ако искаш дай мейл на лични ще ти пратя нашата схема да се ориентираш горе долу за какво става въпрос.  Peace

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 21:26 от Tandoori

# 84
  • Boston, MA
Зора, мерси! Не съм я видяла изобщо.  Embarassed

Бенсън, аз също в началото слагах по една лъжичка оризова каша във вечерното мляко (смесвах с кърма). Това беше около месец, започнах около 5тия и около 6тия започнах пюретата (сладък картоф, после тиква, морков, банан). Овесена и смесена каша малко по-късно, че Дани винаги е бил много дрискав и оризът му влияеше добре (овесът е разхлабващ).

# 85
И аз да се примъкна към отбора на (Бубка, ТинаХрис и Бистра ли, беше?), дето не разбират разни теми във форума . А може би и разни други неща. От доста време време насам съм в пристъп на кощунствен егоцентризъм и се чувствам човешки само в тази тема: това ще да е превръщането ми от любопитно и развяващо се като подвижна етажерка човешко същество в "тъпа американка".  newsm78 Пък сега ще си изпрося изгонването и оттук, като кажа, че романът "Майките" на Теодора Димова абсолютно ми влиза в представите за слаба литература. В "литературния клуб" не бих посмяла дори и да намекна такова нещо, защото веднага ще ми спретнат една форумска клада, и ще горя там в цялата си елементарност, и в последния си дъх ще ми се привидят пасторско-осъдителните очи на авторката.
Бих ли си дузпата и от тук?  Mr. Green

Според мен ще се заформи анти-Димова клуб, Анет вече се изказа против нея.  Grinning На мен ми бръкна в здравето, ама не ми се разказва защо. Какво ти се стори слабо?

Гледах приятен филм - Feast of Love - съвсем леко сладникав, полезен за отпускане.

# 86

Имам питанка и се надявам някой да има идея по въпроса. Та знае ли някой дали има банка в БГ, която да работи с тукашна банка или да има клон с тукашна такава. Трябва ни банка в БГ чрез която да си контролираме и ползваме сметката в тукашна банка докато сме в БГ. Демек да може да си правим всичко,което си правим тук, разплащания ала-бала. Дано ме разбрахте.

Не може ли това да стане просто чрез online banking на вашата си банка тук? Ние само така си управляваме сметките и до банката физически ходим само за нещо много специфично, ако се наложи.

Ати и Мишолина, благодаря ви че се включихте толкова бързо Hug. То онлайна си е ясен, ние и сега така процедираме и не ходим до банката, ама ако искам от БГ да си изтегля малко пари от тукашната ми банка или пък да внеса как става тази работа? Ей туй ме интересува.

Бенсън, аз започнах с орозива каша и я слагах в млякото. Никога не се е запичала малката от нея и даже доста я харесваше. Плодовите пюрета аз ги дадох мнооооого късно, едва след като бях въвела всеки зеленчук и месо ( което не се одобри и до ден днешен). Но аз схеми не следвам, карам си според моето виждане.

Тандури, много страшна история с тези твоите познати, туй нещо сега няма да ми излезе от главата.

# 87
Ати и Мишолина, благодаря ви че се включихте толкова бързо Hug. То онлайна си е ясен, ние и сега така процедираме и не ходим до банката, ама ако искам от БГ да си изтегля малко пари от тукашната ми банка или пък да внеса как става тази работа? Ей туй ме интересува.

За тегленето няма проблем от кой да е банкомат в БГ, само преди това провери колко е таксата на тукашната банка и какъв ти е лимита на ден. За внасяне на пари не знам, честно казано не ми се е налагало, защото все за кратко си ходим. Предполагам от банката ти тук ще могат да ти кажат как да процедираш.

# 88
Благодаря ви, момичета!  bouquet  bouquet  bouquet

Казаха ни вчера, че rice cereal-а ще ни помогне с апетита, засища за по дълго време, защото последните няколко седмици сме все гладни(бебе и.. мама  Laughing). Питах не е ли рано и ми казаха, че в нашия случай не е Mr. Green и тъй като сме почти на 5 месеца, затова се навих. Не го насилвам, ако иска, но от днес ще разреждаме храненията определено. Два пъти вече заспа без бутилка, само си гушна жирафчето Heart Eyes
Аз мислех да спазвам тукашните схеми само заради това че, ако има алергия, да не ми пилят на главата, че съм го захранила не по американски  Thinking
Таndoori, ще ти пратя на лични емайла. Определено се интресувам да видя този план. Мерси!  Hug

Има много да мисля, докато реша как да се храним  Thinking

Свеки и свекърчо идват утре, малко отмяна и фън, ехаaaa Laughing

Как са новите и бременните мами днес?

# 89
Момичета, тъкмо отивам към болницата за изследвания и снимка...стискайте ми палци за Ели, съмняват се за много сериозни работи...чак не ми се иска да говоря за това.  Cry
Днеска бяхме на контролен преглед, заради лимфните възли, аз се изпопритесних, че не стават по-добре, но все се надявах, че до днескашния ни преглед ще има подобрение...да ама не, дадоха ни и антибиотик и т.н....ох дано не е сериозно, утре ще ни излязат изследванията  Cry

БТВ-на Калин нищо му няма, явно вирус.

Ей не ми дадоха почивка 2 минутки....ту с единия, ту с другия притеснения.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт