Newsflash 29:Baby Boom у американско

• 14 089
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Иван и Нолън са страхотни бебенца!  Heart Eyes
Да са ви живи и здравички съкровищата! Hug

ТинаХрис, Бубка и МисЗ, разбрали сте ме за визата и доста ми помогнаха вашите обяснения. Само трябва да попитам майчето утре по телефона дали е мултивизата, но аз все си мисля, че оглеждах тук за разните му там "буквички" и пр. и май е еднократна за една година. Не знам, но се оплитам вече... Ако не друго, то поне дано да я пуснат за малко поне. Страх ме е да не стане така, че да я върнат от летището за Б-я. Не ми се смейте, но наистина и това ми минава през акъла. Май си е риск това влизане, но решението бе взето и сега още две седмици ще съм в догадки какво ще решат граничните служби на "УСА". ooooh!

Лек ден на всички, които са в друга времева зона, а аз отивам да се "паркирам" в хоризонтално. Simple Smile

# 136
Ако има нещо такова като тях, дето като го четеш, да не ти идва да крещиш "но разкажи със думи прости!!!", бих го прочела с удоволствие.

Много ми харесва това. "Майките" я четох като излезе и вече не си спомням героите, само емоцията, която ми предизвика. Анет ми даде недовръшения роман на Д. Димов и съм съгласна, че бащата Димов е много по-достъпно увлекателен от бълващия стил на дъщеря си. Имам нейния завършек на този недописан роман, но не съм го дочела, защото се намери по-грабваща книга.  Laughing

MrsG, почети още малко и напиши става ли Митологията на прехода. Ето това е от обложката й Авторът ни предлага вълнуваща реконструкция на митовете, изковани в публичното съзнание на 90-те със средствата на абсурда и черния хумор. Искам да знам с коит митове си играе този. Щот не ми се чете за мутреси, за спящи в каналите деца, за фолк певици, политически мижитурки... То май с това се свършва преходът?!

Пумпале, прекрасни стееееееееееееее. Ау.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 10:37 от Hear Again

# 137
Пумпал,много сте хубави(скоро си мислех,че и да си  се показвала,пропуснала съм,лична 'убавица си!).
 Etka ,виза.
  На няколко пъти срещам(по различен повод) това из теми в клюкарника :
   "Моята Борбъ"
Нищу нямаши ми фчера,
ставам сутранта,
ф углидалуту са зверя:
Въй - дебилина!
Викъм сигур са чалдисах,
туй ни мой съм аз.
Смятай колку съ "убичъх"
сляпа бех тогаз!.....
 Не го копирах цялото....и след него,публикации,колко било смешно,как си припадали от смях,на който и да го пратели...лелел мале....е,питам :...аз ли съм станала дърво,или това си е тъпо  Rolling Eyes...може и да съм го сметнала за "яко",ако го бях прочела на 14 (мааалко се съмнявам,де)...
 Викам си да си попитам тук,понеже гледам вече,след толкова теми,доста от тук пишещите ми допадат по един или друг начин....та тук отговори само търся.....

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 13:20 от ТинаХрис

# 138
..Димова - език и стил не ме трогнаха,темата е стара(още от Плашилото),малко дръгливо куче  с нова каишка ми е..Адриана (на Недовършеният роман продължението) по-бива ..но се цени в Бг,и постановка има..
*
Харесах Чернта кутия на Алек Попов,но един сборник с разкази (Пълен курс за напреднали) който мъчих в самолета ми се стори абсол.грубо-безсмислен..Твърди се че Мисия Лондон е великия му роман,така и не го намерих..
*
Четох и друг бг-Деян Енев(10кс Хиър!) - Всички на носа на гемията,ми не го разбрах много,едни с неочакван край с Балканско-драматични оттенъци,много претенциозно..
*
Господинов харесвам всичко
*
Сега чета Троянов,той е на Европ.ниво признат..
*
Има маса нови имена за мен,в Сф има няколко съвсем тукашен модел книжарници с цели отдели за Бг л-ра..гледах доста тъпо,много нови поети ми се стори че са се народили
*
Тандури,има елемент на престараване тук,Ния искаха да я турят в изолатор!!!!!(здраво дете,без ни 1 симптом,но с лоши кръвни резултати),та се опитай да гледаш малко по-споко,каквото е-такова,ще го диил,няма де да ходим,но гледната ни точка е особено важна...
*
Пумпале,Иван да прояде днес!

# 139
  • WA, USA
Benson, на 9 месеца сме, малко сме високички и все ни питат на колко годинки е Laughing Май на тати прилича наистина, ама аз намирам малко прилика и племеника ми и със сестра ми, и с цялата рода... знаете как е.

Иван е прекрасен, толкова е оформен за преждевременно роден!!! Да прояде скоро! Пробвай да изцеждаш и да му даваш с биберон, може да не му е достатъчно силен сукателния рефлекс. Консултирай се с лактейшън консултатант, на мен много ми помогнаха.

# 140
  На няколко пъти срещам(по различен повод) това из теми в клюкарника :
   "Моята Борбъ"
Нищу нямаши ми фчера,
ставам сутранта,
ф углидалуту са зверя:
Въй - дебилина!
Викъм сигур са чалдисах,
туй ни мой съм аз.
Смятай колку съ "убичъх"
сляпа бех тогаз!.....

За първи път го виждам. Краставицата ли е автор или просто някой използва стила?Отдавна не се смея на подобни клишета. Баба ми сигурно още го прави, де.

Красавец е и малкия Иван  Grinning

# 141

Харесах Чернта кутия на Алек Попов,но един сборник с разкази (Пълен курс за напреднали) който мъчих в самолета ми се стори абсол.грубо-безсмислен..Твърди се че Мисия Лондон е великия му роман,така и не го намерих..
Сега чета Троянов,той е на Европ.ниво признат..
*
Тук има някои откъси от "Мисия Лондон":
http://liternet.bg/publish/alekpopov/london1.htm
Преди време се бях зачела и се бях увлякла, симпатично ми беше. Simple Smile От "Черната кутия" си нямам представа, но "Митология на прехода" за мене не се чете.
Анет, а ти кое на Илия Троянов четеш? Интересно ми е мнението ти за"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", ако четеш нея. Имам я у дома на немски, но така си стои все още. Чела съм му "Кучешки времена" и съм доста разочарована от жълтата вестникарщина на тази книга.
Има и други писатели българи или от български произход в чужбина, които се справят чудно (дали и в България имат същото признание, не знам).
Румяна Захариева:
http://www.zacharieva.de/
 има например чуден роман за българското детство през 60-те, "7 килограма време", за едно момиченце, което трябва да набере 7 килограма лайка през лятната ваканция, учителката ги излъгала, че иначе няма да имат учебници за следващия клас. И на този фон - цялата пъстрота на летни емоции и откривателства. Но го няма отблъскващия сантиментализъм на "ееееех, какво ли знаят днешните деца", или отрицанието на детството ни, защото едва ли не само сме марширували и рапортували.

Пумпал, много сте хубави! Heart Eyes

# 142
блажка,баш нея..на 25 страница съм,не върви лесно и не е от четивата на един дъх засега..но е културно написано поне ..

# 143
  • Boston, MA
Първо да ви се извиня за чаршафа, който плеснах вчера, не погледнах колко място е заел...

Малкият Иван Пумпалов е прекрасен, а мама му също лична красавица! Да суче и да расте голям и силен!

Имам Мисия Лондон, прочетох я в самолета на идване. Смешна ми беше, но литературен връх не е. Мога да я заема.

Тина, наред си. Краставицата има самобитен стил и е една, другото е подражание и не е смешно (извадено от контекст па ич).

Миз, брави щерки! Какъв е тоя басейн по нощите?

Руми, пу-пу голямо момче станало твоето.

Джи, айде и от мен линк за костюм - тези в момента са на намаление, ние май на пингвин се спряхме: http://store.babycenter.com/product/baby+clothing/halloween+bout … tume.do?asc=false

Първият ден в градината мина супер, изобщо не е ревал, днес мрънна като му казах чао, и дойде при мен, гушихме се, и го заведоха в другата стая и толкова. Обаче пак стана в 5 и ... едва гледам. Този уикенд вече да се оправя, че не знам.

# 144

Имам Мисия Лондон, прочетох я в самолета на идване. Смешна ми беше, но литературен връх не е. Мога да я заема.

Миз, брави щерки! Какъв е тоя басейн по нощите?

И аз това се запитах за щерките на миз, Бубка, но после се усетих, че на Западния бряг са назад с времето, това ще да е, си мисля.   Simple Smile
"Мисия Лондон" мога да я поискам по някое време, но не съвсем скоро. Не искам да си прекъсвам пак четенето на "Ева Луна", Изабел Алиенде не го заслужава.  Heart Eyes
Аз днес задържах едно от хлапетата за втори ден у дома заради инфекция на ухото, а снощи и лека температура имаше, и сега съм като пинг-понг след идеите му, все нещо трябва да се прави.

# 145
Ох, колко са малки новородените бебенца! Направо ме хваща страх, като си помисля, че ще имаме и ние едно такова  мъниче.  baby_neutral Май не съм хич подготвена за тази среща.  Embarassed

Някой беше питал по-нагоре как са бременните, та да дам отчет. Сега съм в 24та седмица, общо взето хапвам и си почивам. Единственото, което ме притеснява е, че като тръгна да правя нещо физическо - напр. да чистя или да ходя малко повече пеша и корема ми се свива и става доста твърд. Имам и малко като придърпване отдолу, но то доста бързо отшумява. Лекарката ми каза да си почивам и да пия повече вода.

Сега съм се заела да правя списък е нешата, които ще ни трябват за бебето, защото не ми се ще да оставяме пазаруването за последния момент. Предполагам, че това сте го обсъждали и преди, та първо ще прегледам старите теми, преди да ви занимавам с въпроси. Simple Smile

# 146
..като казахте Алиенде,в Бг четох това

http://ec1.images-amazon.com/images/I/71C8B7ZQQ0L.gif

ееееееееееее..много големнейша глупотевина ми се стори,не успях и 50та страница да мина,няколко пъти сверявах дали е същия човек..

# 147

ееееееееееее..много големнейша глупотевина ми се стори,не успях и 50та страница да мина,няколко пъти сверявах дали е същия човек..

Аз много обичам "Къщата на духовете" и "Ева Луна", но "Дъщеря на съдбата" ми се стори много досадна... Моя приятелка интервюира Алиенде за Капитал Лайт и беше ужасно разочарована от, цитирам, "плоските" й отговори...  Rolling Eyes

# 148

Аз много обичам "Къщата на духовете" и "Ева Луна", но "Дъщеря на съдбата" ми се стори много досадна... Моя приятелка интервюира Алиенде за Капитал Лайт и беше ужасно разочарована от, цитирам, "плоските" й отговори...  Rolling Eyes
Аз съм й чела само "Къщата на духовете" (много ми хареса и на мене!) и автобиографията "My invented country"(хареса ми също). Интервюта съм слушала само по NPR, но пък съм с много добри впечатления. Тя и едно есе имаше в рубриката "This I believe", което също беше добре написано - вярваше в способността да даваш.
http://thisibelieve.org/dsp_ShowEssay.php?lastname=allende&f … val=0&start=0
До този момент явно съм избягвала разочарованията, може би ще поотложа опасностите от тях с други приоритети.   Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 21:17 от блажка

# 149

Аз пък я четох тази и ми беше забавна, но е действително доста по-различна от останалите. На мен не е имало нейна книга да съм чела и да не ми е харесала.

Ама браво на вас, че поддържате интереса към българските автори, аз, срам-не срам, си признавам, че отдавна съм ги изоставила. Каквото прочетях в Съвременник и това беше, че даже и не им помнех имената  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт