Newsflash 29:Baby Boom у американско

• 14 089
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, какво ще ме посъветвате, като то отговора предварително ми е почти ясен, ама да попитам- ако тръгнем да пътуваме за БГ с малкия (на около годинка), да му купим ли и на него билет за самолета като за възрастен, или да караме без място, както таксуват децата под 2 годинки?

Ние сме летели веднъж с дете на годинка до България, и веднъж с дете на 6-7 месеца до Флорида. И в двата случая не сме купували място. Моето мнение е, че тази възможност трябва да се използва.
летяла съм с 1.2 год дете до бг+бременна в 3ти месец,сама;
с 1.8 до флорида и бременна в 7ми месец и с 11м до мексико с баща им
не взимахме място,не е особено приятно,но пък пести 600 кинта до Бг което за нас са пари..

Когато летяхме преди седмица и половина до Бг-то, Марти беше с място (1г. 10 м.) и слава богу... иначе нямаше да издържим. Той се оказа точно едно от онези деца дето не спират да реват в самолета и надуват на всички главите. Ако следващия път като летите има такова дете, огледайте се дали не сме ние случайно Simple Smile.
Имаше достатъчно място да скача, да играе, да рисува, да гледа през прозореца и пр. И макар че си носихме столчето, след като пробвахме, решихме да не го слагаме, супер тясно е. Те ти го вземат и връщат на гейт-а и не ни го таксуваха като багаж, както и количката.
Честито на Мишолина и Антон!!!

# 226
Честито на Мишолина! Да е жив  здрав малкият Антон!

Не съм изчела всичко, но разбрах че има снимки от Пумпалски само дето на мен не ми се отвориха.

И аз съм на мнение, че безплатните билети до 2 годинки трябва да се ползват, то не че са безплатни, на нас ни излезе $350 без място, ама пак е по-тънкаж.

Ще мога да ви наваксам чак утре, днес на работа голям гърч и няма време за нет.

# 227
Айде и аз да се изкажа като компетентна по летателните въпроси  Laughing Ако са двама родителите- според мен няма проблем да си ползвате намалението до 2 годинки, защото така или иначе човека до вас ще е половинката. Ако е обаче сам родител, не го препоръчвам.
И аз се правих на хитрата сврака с двата крака като пътувахме 3 пъти...обаче последния път така ми излезе през носа, че още го помня! Два от пътите нямаше проблем- пътувахме си с намалението, като се качвахме в самолета имаше да ни дадат съседното място свободно, всичко беше ОК. Обаче третия път....3 часа закъснение, пълен до дупка самолет И ДВАТА пъти ( от Варна до Будапеща и от Будапеща до НЙ) и се наложи 9 часово пътуване със самолет ( първото 2 часово го избутахме някак си)да го изкарам с Калин на ръце, а той беше на 2 години тъкмо навършил. Бяхме вътрешно място, до нас беше един възрастен чичка дето непрекъснато се тюхкаше какво ще го правим сега това дете, Калин беше преуморен, не искам да си спомням колко много рева, а аз ни вода можах да пия, ни до тоалетна да отида за 2 секунди! Беше АД!
Затова казвам...ако имате пари, платете си мястото и да ви е спокойно! Ако пък сте двама, може да се сменяте и не е проблем дори и да ви оставят без резервно място...

А, и щях да казвам за Мишолина и Антон има темичка още от сутринта, ако искате включете се и там с пожеланията  Peace Heart Eyes  bouquet

# 228
Затова казвам...ако имате пари, платете си мястото и да ви е спокойно! Ако пък сте двама, може да се сменяте и не е проблем дори и да ви оставят без резервно място...

Може би така е най-добре, както казва Тандури. Ние сме пътували двамата с таткото до България. Нямаше резервно място, но пък на отиване ни дадоха седалките зад тоалетните, там отпред е по-широко. Правехме на Борис "кошарка", като си обтягахме краката напред, и той си буташе количките долу, на пода на самолета. През нощта нямаше проблем, защото се прехвърляше от единия скут в другия, без да се събуди.
На връщане самолетът пак беше много пълен, даже ни бяха дали места в различни краища (гадост!), но момичето, което седеше до нашия татко, ми предложи да се разменим, и аз се примъкнах с детето до него. Местата бяха до аварийния изход, там също е широко, и пак можехме да го пускаме долу да си играе. Та така оцеляхме, и нямам лоши спомени.

# 229
  • usa
тестовете доколото знам не са кръвни,а кожни; драскат по кожата,слагат алерген и гледат за реакция,като това
http://www.dkimages.com/discover/previews/994/50188000.JPG

кожни тестове не се правят на деца под три години, нашата педиатърка препоръчва дори до пет, тъй като самият тест може да предизвика алергия, която без теста може и да не се прояви. на по-малки деца правят само кръвни тестове, но според мен лекарите на radi-t са прави - това не са особено надеждни и информативни тестове. аз бих си правила изводите сама по метода на проба-резултат, не бих разчитала на резултати от кръвни тестове.

# 230
тестовете доколото знам не са кръвни,а кожни; драскат по кожата,слагат алерген и гледат за реакция,като това
http://www.dkimages.com/discover/previews/994/50188000.JPG

кожни тестове не се правят на деца под три години, нашата педиатърка препоръчва дори до пет, тъй като самият тест може да предизвика алергия, която без теста може и да не се прояви. на по-малки деца правят само кръвни тестове, но според мен лекарите на radi-t са прави - това не са особено надеждни и информативни тестове. аз бих си правила изводите сама по метода на проба-резултат, не бих разчитала на резултати от кръвни тестове.
ха че интересно..точно преди няма месец правиха подбни проби на син на колега,няма 3 години със сигурност,2 и 1/2 едва е..значи и в това отношение регулациите варират..за кръвен тест аз не се сещам,освен да се гледат ИГ Е които са повишени при алергии и астма нямам идея какво друго биха показали..но тия ИГ са супер неспецифични,няма да покажат + на ядки и котки..
аз бих питала в специализирана детска болница и следвала техните препоръки,наскоро с Ния имах голямо разминаване м=у редовите и  педиатри и биг шот спецовем,та не вреди 2 чен..

# 231
  • usa
ха че интересно..точно преди няма месец правиха подбни проби на син на колега,няма 3 години със сигурност,2 и 1/2 едва е..значи и в това отношение регулациите варират..за кръвен тест аз не се сещам,освен да се гледат ИГ Е които са повишени при алергии и астма нямам идея какво друго биха показали..но тия ИГ са супер неспецифични,няма да покажат + на ядки и котки..
аз бих питала в специализирана детска болница и следвала техните препоръки,наскоро с Ния имах голямо разминаване м=у редовите и  педиатри и биг шот спецовем,та не вреди 2 чен..

точно за това казвам, а и не само аз, че са безмислени, щото са неспецифични и не позказват нищо конкретно Simple Smile. а за кожните тестове съм сигурна, че не ги правят на деца под три години. албена ми беше направила алергичен пристъп към амоксисилина преди да ги навърши и докторката искаше да определи дали е само към него или към всички пеницилини, за да знае какви антибиотици да и предписва занапред, но пак я чакахме да навърши три, че и отгоре, за да правят тестовете. дори в българия не ги правят на деца под три години, не знам защо така са решили за това дете, може да е било нещо особено критично.

# 232
миз,не беше,тръгваше на прискул и ? беше дали да му дават фъст.масло..ще питам пак утре че много впечатлително ми е да има такива големи разлики в регулациите..

# 233
  • usa
Момичета, какво ще ме посъветвате, като то отговора предварително ми е почти ясен, ама да попитам- ако тръгнем да пътуваме за БГ с малкия (на около годинка), да му купим ли и на него билет за самолета като за възрастен, или да караме без място, както таксуват децата под 2 годинки?

според мен зависи от детето. със сина пътувахме до българия и обратно без място когато беше на 7 месеца. това пътуване ми е скъсило живота поне с три месеца... след около половин година пътувахме до флорида (за нас долу-горе половината разстояние до българия), все още можеше да не му купуваме билет, но хич и не се замислихме за тази алтернатива. сложихме му на мястото столчето от колата и пътувахме почти спокойно.

честито бебе антон на мишолина! много здраве и късмет на новия човек и бързо възстановяване на мама!

# 234
Мерси за отговорите!
Хич, не ми се ще, но място почти съм решила да му взимам и на Данни, особено след ден като днешния, в който ме болят всички кокаляци и едва гледам...  Mr. Green

# 235
Maцки, ето ви цитата от Мишолина (Люба):

Благодаря много за пожеланията  Simple Smile

Имаме бебе Антон, пристигна вчера в 4:15 следобед, 3.550кг, 50 см  Simple Smile

Всичко ни е наред, и на него и на мен, вече сме си вкъщи  Simple Smile Изписаха ни преди малко. Чакам да слезе кърмата, ама той е като пираня, добре захваща. Много е сладък, прилича на Мариана (само дето има пишле, това ми е малко странно  Simple Smile )

Лека седмица на всички; аз добре я започнах, и да, съвсем навреме дойде младежа!  Mr. Green

Да са живи и здрави!

Джена, честито малко мишле и на теб!!!

Тандури, малко (МНОГО) се плаша като чета за полета ви с Калин..Рада ще става на 2 години след 2 месеца, но е 12 кила и ще пътуваме до Испания следващата седмица тримата с тати на 2 седалки...Може би да си взема валериан преди полета?!?!

поздрави на всички
пс Ще пукнем от жега в НЙ!!!!

# 236
Честита рожба на Мишолина ! Да расте здраво и щастливо бебе .За мама   bouquet

Бубка ,май  това сирене Smoked Gouda,най ще се доближи до нашето пушено ,поне на вид на него ми прилича . Peace

Мерси за разясненията около тестовете за алергия .В България можех да заведа детето при алерголога Мустаков ,на кръвен тест .От него знам и от педиатъра също (Д-р Субев ) ,че до 6 годинки теста ,не е на 100 % верен ,в смисъл дава повече алергени .Разубедих се ,но тук вече твърдо реших да направим и да знам от какво да пазя детето .Двамата с баща му сме с алергии(не хранителни ) ...Сега кротко ще си чакам датата и час за алерголог ,да ми е мирна после главата .Учудва ме това ,че показвам алергичен обрив или поне такъв го водиха в България и Виктор е бил на Зиртек по 10 дена заради такъв ,а тук вдигат ръце и казват ,а може и да е друго ,не сме сигурни ,а може и да е от храна наистина...Ако не бях стигала до спешен център заради алергичен шок ,щях да го давам по-спокойно с новите храни и нямаше да чета като луда опаковките на всичко ,преди да купя .Благодаря за съветите ,много ми помагате .

# 237
Тина, тя пита за топено-пушено сирене то изглежда като кашкавал по-скоро,  с леко пушен аромат...
ОК,де...аз чела-не дочела....не съм много по сирената,една приятелка твърди,че това е близо до нашето било....http://www.amazon.com/Smoked-Kurpianka-1-7-Pound-igourmet-com/dp/B0000D9N8C

# 238
Мишолина,да ти е жив и здрав сина ,а на теб бързо възстановяване.

# 239
Добре дошъл, Антон! Бъди жив и здрав! Мишолина, честита рожба!  bouquet

Набързо само за алергиите - и аз като миз знам, а и специалист-гастроентероложка потвърди, че на малки деца - бебета и до 2 (или 3) годишни се прави кръвен тест, който колкото по-късно се направи, толкова по-добре, защото колкото по-рано се прави, толкова по-голяма е вероятността да е фалшиво отрицателен/положителен. Не се прилага тестването с драскане по кожата, защото има опасност, ако е силно алергично детето, да направи тежка реакция. В общи линии - треперене и внимателно с алергените е положението.... Tired

Рада е изключително красива на аватара! Flutter

Въпрос: моля ви, съвсем сбито и накратко, с по една-две думи само, без излишни отклонения, да ми кажете защо не сте/сте сложили противогрипна ваксина. Ако сте слагали - знаете ли името на ваксината? Чела съм, знам, но искам вашето мнение по въпроса. Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт