Мами в ГЪРЦИЯ - 7 (с една принцеса повече)

• 21 030
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • под жаркото слънце
Теопр, да не би ти да правиш диета и да не се храниш добре?

# 121
Здравейте мамчета .
За 1-ви път се включвам при вас ,тъй като от Германия се преместихме в Гърция.
От доста време ви чета .Радвам се че ви има ,много интересна информация съм
намирала.

Имам син Александър на 2 годинки .

# 122
По-горе стана въпрос за ваксината Infarix hexa .
На Александър сложиха такива ваксини .В Германия слагат от тях.В Гърция доколкото успях да разбера не се използват масово.Тя е 6 валентна ваксина DPT HIB Polio Hep.B (Διφθερίτιδας , Τετάνου,Κοκκύτη ,Πολιομυελίτιδας Αιμοφιλου τησ ινφλουέντσας ,Ηπατίτιδας Β ) ,не жива ваксина , а най-доброто е , че с едно боцване 6 ваксини и по-малко мъчение и риск за мъниците .
1-ви прием на 2 мес.
2-ри прием на 3 мес.
3-ти прием на 4 мес.
4-ти прием на 12 мес.

Последната сложихме в Гърция.Купихме я от аптеката ,около 50 евро.Мисля че ИКА не плаща , но не съм сигурна.
Аз лично не бих сложила никаква друга ваксина . 

# 123
Anastasia77, добре дошла при нас!   bouquet

# 124
  • Гърция
Теопр, да не би ти да правиш диета и да не се храниш добре?

Ям и то доста, поне в сравнение с това, което по принцип ям, но аз имам хранителни алергии и така и така не се храня пълноценно. Надявам се малката да не обременена като мен Praynig.

# 125
Здравейте и от мен,честит първи месец на бебка на Тeopr
добре дошла Анастасия 77,тук със сигурност ще се стоплиш,за разлика от Германия Laughing
Теопр,след като родих,свалих 6 кила за 2 седмици и веднага се появи проблем с кърмата.
Внимавай,не е време за диети сега.Аз съм качила страшно много но ще изчакам още с диетите,
 ooooh!макар че не мога да се гледам Sick
За пиуретата:ще се опитам да му давам домашно приготвени(като му дойде времето)но ако е трудно или не ги яде може и готови да опитаме....
УФ!Нека някой ми каже къде е буквата  ИУ,МОЛЯ

# 126
  • загубено

УФ!Нека някой ми каже къде е буквата  ИУ,МОЛЯ

Ю-горе в дясно клавиш наклонена черта на ляво.До "ш" и" щ" поне при мен е там

Anastasia77-добре дошла  bouquet

# 127
юпиииииииииииииии!
Мерси mamKami

# 128
Пардон. Много си докачлива...
И не се меся в избора ти. Просто казвам, че тук храненето с готови пюрета не е масова практика. Ако смяташ това, за месене в избора ти... Нямам какво да кажа...

# 129
Здравейте мамчета .
За 1-ви път се включвам при вас ,тъй като от Германия се преместихме в Гърция.
От доста време ви чета .Радвам се че ви има ,много интересна информация съм
намирала.

Имам син Александър на 2 годинки .

Ми добре дошла. Къде си, в кой квартал? Как ти се виждат нещата тук?

# 130
Пардон. Много си докачлива...
И не се меся в избора ти. Просто казвам, че тук храненето с готови пюрета не е масова практика. Ако смяташ това, за месене в избора ти... Нямам какво да кажа...

А това какво е?

В една друга тема четох, че нямало купешки пюрета при вас. Тук, в Атина има, е, малко са като асортимент, но се намират.
Мами, аз като привърженик на здравословното хранене, казвам не купувайте готови пюрета. Не е голяма философия сами да сварите 3 зеленчука и после да пасирате.
Педиатрите тук, не казват хайде юруш на готовите пюрета. Напротив казват ти какво и по колко да вариш....

Цитираш мен, казваш какво да правя, не било философия...

Едно е да попитам, друго да даваш непоискани съвети.
Може и да съм докачлива, не обичам да ми се месят.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 04:53 от Лилянчо

# 131
Мерси на всички  Simple Smile Добре съм ви заварила  Hug

Не съм в Солун , а в Аспровалта .Но съпругът ми работи в Солун , често съм там . Живеем тук заради детето - на чист въздух край морето , но зимата е спокойно до полуда   #Crazy

Колкото за пюретата , ако някой ще поръчва от БГ ,лично аз съм по-доволна от HIPP. Имат по-богата гама и са BIO. Тук за съжеление трудно се намират и няма избор .

# 132
Вчера гледах едно предаване по телевизията как боядисват зелените лимони,за да са по продаваеми на пазара,така че за съжаление не е много сигурно доколко природосъобразни и екологично чисти са и домашно приготвените пюрета newsm78   

# 133
Вчера гледах едно предаване по телевизията как боядисват зелените лимони,за да са по продаваеми на пазара,така че за съжаление не е много сигурно доколко природосъобразни и екологично чисти са и домашно приготвените пюрета newsm78   
Мда... същото важи и за ябълките. И не само. Гърция, по данни на ЕС е в челните места по използване на азотни торове. А пък Солун е на първо място по концентрация на микроелементи. По-зле сме и от Атина.
Както и да е. Истината е че си консумираме химия, Е-та на воля...

# 134
  • Гърция

Вече нищо не ме изненадва, от както чух, че пръскали рибата с формалин за да изглеждала прясна  Sick Shocked.
Колкото до начина на хранене на децата ни, всичко е въпрос на личен избор и отговорност Wink.

Общи условия

Активация на акаунт