18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 185
  • 903
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Поздравления   bouquet
Отсега нататък животът й ще тръгне в друго русло!
На есен с песен, пригответе се за наистина много учене с видим резултат.

Смеяться над Вами не будем - иные, это наш контингент Wink

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 11:12 от Zanda Ksurik

# 166
krische благодаря ще си я запазя

# 167
Поздравления   bouquet
Отсега нататък животът й ще тръгне в друго русло!
На есен с песен, пригответе се за наистина много учене с видим резултат.

Смеяться над Вами не будем - иные, это наш контингент Wink

Благодаря за подкрепата.   bouquet Вече си имате едно добро дете за ученичка. Моето гардже. Ще Ви видим ли в понеделник на записването?

# 168
  • София
Записвам се да следя темата, понеже ме вълнува училището. За нас е малко рано още, сега малката ще бъде предучилищна, но догодина мисля да се пробвам да я запиша в това училище. Simple Smile

# 169
  • по пътя на светлината
Аз ви чета с интерес......
Моята палавница тази година ще е предучилищна,но живот и здраве за първи клас ще се опитаме да се запишем.
Не знам дали правилно съм разбрала от прочетеното Embarassed,но китайските паралелки се сформират след седми клас,за първокласници само английски,японски.....?

# 170
  • в зоната на здрача
Аз ви чета с интерес......
Моята палавница тази година ще е предучилищна,но живот и здраве за първи клас ще се опитаме да се запишем.
Не знам дали правилно съм разбрала от прочетеното Embarassed,но китайските паралелки се сформират след седми клас,за първокласници само английски,японски.....?
и..френски,руски и немски.. Peace

# 171
  • по пътя на светлината
Благодаря!  bouquet

# 172
Тази година ще изучавам арабски език в 18то СОУ. Искам да попитам как е обучението по арабски и съответно паралелката добра ли е, и има ли часове по традиции, както в китайската паралелка.

Предварително благодаря!!  bouquet

П.П. Ако може малко повечко инфо.  Wink

# 173
Тази година ще изучавам арабски език в 18то СОУ. Искам да попитам как е обучението по арабски и съответно паралелката добра ли е, и има ли часове по традиции, както в китайската паралелка.

Предварително благодаря!!  bouquet

П.П. Ако може малко повечко инфо.  Wink
Аз когато записвах синът ми не казаха че има този език.може би е след 5/7 клас???? newsm78

# 174
  • по пътя на светлината
Аз пак да питам.... Embarassed
Подаването на документи започва от февруари или грешно съм разбрала?
Тези дни срещнах позната,която ми каза ,че приемането ставало по район и с не знам си какви връзки се доредили да се запишат,от което наистина се притесних...Вярно е ,че има още време до подаването на документите за 2009/2010,но ми се иска да съм на ясно за какво идва реч. Rolling Eyes

# 175
Аз пак да питам.... Embarassed
Подаването на документи започва от февруари или грешно съм разбрала?
Тези дни срещнах позната,която ми каза ,че приемането ставало по район и с не знам си какви връзки се доредили да се запишат,от което наистина се притесних...Вярно е ,че има още време до подаването на документите за 2009/2010,но ми се иска да съм на ясно за какво идва реч. Rolling Eyes
На мен ми казаха февруари и бях там в  начлните дни. и успяхме  вярно че много  се притеснявах за резултатите защото ми казаха че нямам шанс но  успяхме

# 176
Не бях в София и нямах нет известно време, но по новините чух за невероятния успех на децата от 18то училище - китайска паралелка, на олимпиадата по китайски в Китай. Мислех си, че като дойда, ще прочета и тук за това невероятно постижение на децата и техните учителки, но уви, оказа се, че много сила се влага, когато трябва да се оплюе нещо.

Занда, доколкото си спомням, в момента не си в училището, но поздрави и на теб и на учителките, които са подготвяли тези прекрасни деца. Това е и ваш успех. Искрено се радвам. Желая ви здраве и сили да продължите с хъс и желание да учите децата newsm10 newsm10 newsm10
На мен ми е мъчно, че моето момиче не пожела да учи японски, пък и бала и беше достатъчно висок да стигне за основните езикови гимназии (само за 91 НЕГ не й стигна с 0,07), но я бях подготвила, че ако не й стигаше за немските (91+73то) или френската никви други училища и езици нямаше да пишем, а директно за японската паралелка щеше да замине, вече без право на личен избор, а по мой избор Wink Ееее измъкна ми се, като влезе по второ желание в 73то, ноооооо моето уважение към 18то и усилията, които полагат учителите там по китайски и японски остават.

Още веднъж, поздравления и не обръщай внимание на злонамерени нападки Heart Eyes

# 177
  • София
Точно аз водих децата, до един са мои ученици Wink
В момента съм най-добрият учител в Европа по китайски език. Знаете ли какви са последиците от това?
Мислите, че някой ми е благодарил? Че са ми увеличили заплатата? Или може би са ми дали награда?

Не, оставиха ме без майчинство за 4 месеца, защото счетоводителката я мързи да смени булстата в НОИ, а директорката каза, че не е неин проблем. Освен това ми предложиха почти най-ниската заплата в бранша да се върна и, наред с всичките унижения, които изтърпях през тези години, това беше капакът, затова аз, родената за учител, напускам на 01.09.2008 г. училището, което приех за своя мисия в живота.

Повече няма да пиша в тази тема, а само в темата за Китай в Родители в чужбина, защото вече не съм учител в 18то СОУ.

Тук: http://china-18sou.edax.org/?p=752

съм описала всичко за състезанието, както и моите мисли по въпроса.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 10:48 от Zanda Ksurik

# 178
  • по пътя на светлината
Занда ,пожелавам ти успех,където и да работиш и вярвай,че хората родени да притежават званието учител ще бъдат оценени подобаващо-ще дойде и това време. Hug

# 179
Ужасно съжалявам, че се получава така, но за жалост, живеем в България. Аз също съм убедена, че където и  да си, ще се раздаваш за децата и ще си останеш прекрасен човек.

Жалко, много жалко е това, което си написала. Аз гледах по един от сутрешните блокове учителката и децата и сега разбирам, че това си била ти. Искрено ти желая успех и вярвам, че ще успееш да намериш по-добро признание за труда си. Ще ми се да вярвам, че ще е скоро времето, в което ще се променят нещата за по-добро, ама знам ли. Поне има няколко деца, които благодарение на теб са успели и може би те ще са част от новото начало.

От мен едно БРАВО за теб и успеха ти. Който си го може, си го може, където и да е. Жалко за децата, които ще бъдат лишени от такъв преподавател като теб, така всеотдаен и кадърен.

Общи условия

Активация на акаунт