18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 269
  • 903
  •   1
Отговори
# 585
kodbg, колко пъти седмично учат немски в първи клас, за езика при друг  учител ли са или класа го води преподавател по немски?

Благодаря ти предварително за инфото   bouquet

4 часа седмично - 2х2. Учителката е друга, не е класната.
Искам да уточня, че като казвам, че съм доволен, визирам класната му, а не обучението по немски. Немският... не разчитай на нещо особено - всяка година се сменя преподавателя, обучението не е на ниво. Тази година има една госпожа, която като че ли е малко по-добре с усвояването на материала, но пък като педагог за малки класове явно не става, защото всички деца се оплакват от нея и ходят с нежелание в часовете й. Това няма и особено значение, следващата година сирурно пак ще е нова...
Това звучи доста ужасно, защото аз основно заради немския се натискам там. А като няма и кой да помага ... Как мислиш, ще научили нещо или да си търся учител?

# 586
Не съм искал да прозвучи ужасно... Имат чудесна класна, която дава много от себе си да остави след себе си възпитани и научени деца.
Езикът... не мисля, че образованието ни е на необходимото ниво за да се учи качествено в периода 1-4 клас в което и да е държавно училище. За тези, които държат на него си има допълнителни школи.

# 587
  • в зоната на здрача
Само в клас, няма да се научи езика.
Трябва си школа и яко учене по всяко време на денонощието..
Поне при нас е така и пак не се смогва.
Много думи, глаголи, научаване текстове на изуст, отделно упражнения в учебната тетрадка.
За протокола-баткото учи френски и е 4 клас, при Джупанова.

# 588
Само в клас, няма да се научи езика.
Трябва си школа и яко учене по всяко време на денонощието..
Поне при нас е така и пак не се смогва.
Много думи, глаголи, научаване текстове на изуст, отделно упражнения в учебната тетрадка.
За протокола-баткото учи френски и е 4 клас, при Джупанова.

А ако няма кой да помага? Аз не знам немски. Как се справяте?

# 589
  • в зоната на здрача
Ами и аз не знам френски, но в школата знаят.
Плащаш си готово.
Усещам как в най-скоро време ще запишем и часове по математика, после по български.
Ще продължим и езика, защото е необходим.
С две думи, ние сме си милионери, ама не го знаем.
Това е то българското училище, за съжаление.

# 590
Ами и аз не знам френски, но в школата знаят.
Плащаш си готово.
Усещам как в най-скоро време ще запишем и часове по математика, после по български.
Ще продължим и езика, защото е необходим.
С две думи, ние сме си милионери, ама не го знаем.
Това е то българското училище, за съжаление.
Дааа, това за милионерите е мнооого вярно. И ние сме от тях!  Joy

# 591
kodbg, колко пъти седмично учат немски в първи клас, за езика при друг  учител ли са или класа го води преподавател по немски?

Благодаря ти предварително за инфото   bouquet

4 часа седмично - 2х2. Учителката е друга, не е класната.
Искам да уточня, че като казвам, че съм доволен, визирам класната му, а не обучението по немски. Немският... не разчитай на нещо особено - всяка година се сменя преподавателя, обучението не е на ниво. Тази година има една госпожа, която като че ли е малко по-добре с усвояването на материала, но пък като педагог за малки класове явно не става, защото всички деца се оплакват от нея и ходят с нежелание в часовете й. Това няма и особено значение, следващата година сирурно пак ще е нова...
Това звучи доста ужасно, защото аз основно заради немския се натискам там. А като няма и кой да помага ... Как мислиш, ще научили нещо или да си търся учител?

И аз проявявах интерес заради немския, но щом е на такова ниво, мисля у-щето да отпадне от моя списък.  Rolling Eyes

# 592
  • София
Здравейте !

Някой знае ли коя ще е класната на децата в 1-ви клас в паралелката с японски език за учебната 2012/2013 г. и съответно имате ли някакви отзиви за нея.

Благодаря !   bouquet

# 593
  • София
Здравейте !

Някой знае ли коя ще е класната на децата в 1-ви клас в паралелката с японски език за учебната 2012/2013 г. и съответно имате ли някакви отзиви за нея.

Благодаря !   bouquet
аз доколкото знам има 2 паралелки първи клас newsm78

# 594
  • София
1-ви клас японските паралелки винаги са в Японския център, не в училището. Класните стаи са чудесни!

# 595
  • София
Благодаря Ви, момичета   bouquet И аз така знам, че в 1-ви клас ще са в Японско-българският център зад училището. Това което ме интересуваше е кой ще е класният им ръководител. Нали от 1 до 4 клас ще имат една госпожа - българка. А за уроците по японски ще е само японец/японка.

# 596
  • в зоната на здрача
Не е само японка.
Един час седмично е с японка и два с бьлгарка.

# 597
  • София
Не е само японка.
Един час седмично е с японка и два с бьлгарка.

Благодаря за отговора   bouquet Предполагам говориш специално за часовете по японски език. Нали ?!
Тоест учат японски 3 пъти в седмицата.
А нали по другите предмети отделно ще си имат един класен ръководител, който се предполага да бъде с тях от 1-ви до 4-ти клас ?! Та за този класен ръководител питах аз дали вече се знае кой ще е.

# 598
  • София
Още не се знае кой ще ви е класният. Най-вероятно това ще разберете едва след 1ви юни, след като извадят списъците с приетите деца. Отдолу ще пише и класният на всяка паралелка.
Иначе - да, една ще ви е класната, от 1ви до 4ти клас, българка.
Учителят по японски също е българин (този, който си води редовните часове).

# 599
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Дъщеря ми е в първи клас, с японски език в момента. Всичко е така, както ти го казват, имат си класна, с която ще са от 1 до 4 клас. Отделно имат друга учителка по информатика.
Вивиан казва "Учителят по японски също е българин (този, който си води редовните часове)." - не разбирам точно какво има предвид. Имат 3 часа в седмицата японски, два пъти са с учителка българка, която не е тяхната класна, и 1 час с японка - Коджима сенсей, тя преподава японски на всички класове до колкото разбрах - като носител на езика. Учат в японския център, там са и на занималня, в техните си стаи, половината седмица на занималнята е тяхната си класна, а другите дни им се води от класната на другата японска паралелка. Аз лично съм много доволна от обучанието, от класната, както и от часовете по японски.

Общи условия

Активация на акаунт