18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 264
  • 903
  •   1
Отговори
# 600
  • в зоната на здрача
Не е само японка.
Един час седмично е с японка и два с бьлгарка.
Благодаря за отговора   bouquet Предполагам говориш специално за часовете по японски език. Нали ?!
Тоест учат японски 3 пъти в седмицата.
А нали по другите предмети отделно ще си имат един класен ръководител, който се предполага да бъде с тях от 1-ви до 4-ти клас ?! Та за този класен ръководител питах аз дали вече се знае кой ще е.
Да да, така е..
Аз мога да дам отзиви за класната на баткото-Красина Иванова.
През септември ще поема нов клас.
В понеделник мога да я питам, знае ли вече на коя паралелка ще е.
Но мисля, че е ранко.

На Вивиан, детенце е по напред от нашите и на тях им преподава мъж, затова така...

# 601
  • София
Да, не поясних, че дъщеря ми е втори клас, извинете. На втори клас по японски е г-н Вучев, нямах представа, че не преподава и на първи клас.

# 602
  • София
Не е само японка.
Благодаря за отговора   bouquet Предполагам говориш специално за часовете по японски език. Нали ?!
А нали по другите предмети отделно ще си имат един класен ръководител, който се предполага да бъде с тях от 1-ви до 4-ти клас ?! Та за този класен ръководител питах аз дали вече се знае кой ще е.

Да да, така е..
Но мисля, че е ранко.

На Вивиан, детенце е по напред от нашите и на тях им преподава мъж, затова така...

Здравей и тук Кетри.
В сайта на 18 училище пише, че френската катедра има и човек-носител на езика. На вас преподавал ли ви е такъв или важи само за горните класове..
По логиката на японската паралелка би следвало и началните класове с френски да имат такъв преподавател  Thinking

# 603
  • София
Благодаря Ви, момичета   bouquet Aз на този етап само си събирам информация и исках евентуално да "проуча" нещата, че нали казват, че в началните класове е най-важен класният ръководител независимо за кое училище става въпрос  Peace

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 10:26 от Ninche

# 604
  • в зоната на здрача
Не е само японка.
Да да, така е..
Но мисля, че е ранко.

Здравей и тук Кетри.
В сайта на 18 училище пише, че френската катедра има и човек-носител на езика. На вас преподавал ли ви е такъв или важи само за горните класове..
По логиката на японската паралелка би следвало и началните класове с френски да имат такъв преподавател  Thinking
Госпожата по френски по скоро е човек  носител на ужаса, за децата,
човек  носител на езика не се яви, в големите класове, незнам..

# 605
Дъщерята е там осми клас. За първа година е и казва, че ученето наистина си струва. Записахме я в паралелка с интензивно изучаване на английски и немски, защото го учи от дете, а в по-горния клаас ще учи всичко на този език. Госпожата по английски, г-жа Касабова ги държи на къса каишка, но харесвам подхода и, защото това е единственият начин да научат правилно езика. За по-изостаналите деца в ученето може да е по-трудно, но всички те са там за да учат езика,  не да се мотаят. Методите на г-бяха може да се виждат твърде радикални за някои родители, но това е начина. Когато не си научил, слабата оценка е заслужена, ако нямаш истинско обяснение, а не добре скалъпена лъжа за замазване на ситуацията. Това казвам и ма дъщеря ми. Ако иска да има и да постигне нещо в бъдеще трябва да се бори за него, защото нищо няма да ти дойде от горе.

# 606
  • Банкя
Училището е пренаселено.Учи се в малки кабинети пригодени за учебни стаи.Първият  чин е на една ръка разтояние от дъската. Част от стаите са ремонтирани от родители на първокласници.Горните класове учат в мизерия.
Дребосъците не им дават да излизат междучасията не не ги прегазят големите.
Учителите -какъвто ти се падне.Има и добри и не толкова.
Само японския е в отделна сграда. Там всичко е ново и по японски.

# 607
  • София
Глупости на търкалета  ooooh!

# 608
Глупости на търкалета  ooooh!

Кое?
Ако визираш мнението над твоето... добре е да си обосновеш и глупостите и търкалетата.
Като родител на дете, учещо в 18-то, не виждам нищо невярно в казаното от tarlio.
Единственото, което не мога да потвърдя от собствен опит е:
"Горните класове учат в мизерия."
Но не защото не е вярно, просто детето ми е от малките класове и нямам наблюдения върху 5+ клас.

# 609
Дъщерята е там осми клас. За първа година е и казва, че ученето наистина си струва. Записахме я в паралелка с интензивно изучаване на английски и немски, защото го учи от дете, а в по-горния клаас ще учи всичко на този език. Госпожата по английски, г-жа Касабова ги държи на къса каишка, но харесвам подхода и, защото това е единственият начин да научат правилно езика. За по-изостаналите деца в ученето може да е по-трудно, но всички те са там за да учат езика,  не да се мотаят. Методите на г-бяха може да се виждат твърде радикални за някои родители, но това е начина. Когато не си научил, слабата оценка е заслужена, ако нямаш истинско обяснение, а не добре скалъпена лъжа за замазване на ситуацията. Това казвам и ма дъщеря ми. Ако иска да има и да постигне нещо в бъдеще трябва да се бори за него, защото нищо няма да ти дойде от горе.
Здравей
а имаш ли представа за нивото на френската паралелка в гимназията и какъв втори език учат те?

# 610
  • Sofia, Bulgaria
Интересува ме китайската паралелка след 8ми клас. Ако някой има актуално мнение, моля, нека го сподели.

# 611
здравейте, на всички мами в чата , бих искала да помоля ако може да напишете става дума за тези които са вече в 18-то класната и в кой клас е детето, и дали сте доволни от учителката, говоря само за 1-4 клас. Благодаря предварително Simple Smile

# 612
А дали най-сетне ще въведат целодневно обучение за начален курс?

# 613
Здравейте!
Интересувам се за добри начални учителки, които в момента преподават във втори клас.
Ние след две години ще сме в първи клас.

# 614
Здравейте всички!
Списъците за прием в 1ви клас вече са факт = Честито на приетите!

Дано да попадаме в добро училище и да сме направили правилния избор за децата си Simple Smile

Когато за първи път имаш първокласник "ужаса" е голям и "лудницата" е пълна, но мисля, че до 7ми клас ще сме претръпнали вече....
Като цяло впечатленията ми около кандидатстването за 1ви клас са, че най-желани бяха езиците Английски и Японски (съответно от тях има и по 2 паралелки). По мое мнение приетите са предимно живеещи в района на училището. Предварителната среща на 01.06 преди класирането беше протоколна и не мисля, че е повлияла за самото класиране. По-скоро е "отсяла" тези, които по някаква причина вече не желаят това училище и не са се явили.
Странно ми се струва обаче, че все още не се обявяват имената на класните ръководители на всичките 1ви класове ??? !!! ??? А ние родителите най-много от това се интересуваме  ooooh!
още веднъж: Честито на приетите и успех на всички! ...

Общи условия

Активация на акаунт