18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 182
  • 903
  •   1
Отговори
# 135
Соня Тотева е един от добрите учители в 18-то.
Който не харесва методите й, просто не се е изучил достатъчно.
Защо критиките в тази тема се пишат от НЕГРАМОТНИ родители? Малко усилия е хубаво да направите и да научите елементарната пунктуация, да речем. Просто е смешно току-що завършили средношколци на 18-то СОУ да пишат по-грамотно от родители...

# 136
Zanda Ksurik,
Модата е - хората да губят достойнството и морала си. Точно аз винаги уча детето си да уважава учителите, да уважава възрастните хора, да отстъпва място и пр. НО, след някои недостойни изпълнения му казах, да преценява дали учителя постъпва правилно, и ако постъпва достойно да го уважава. Не може да се уважава някой, който не се държи по начин, заслужаващ уважение. Това е положението.
За мен вашето поведение също е отвратително и нямам намерение да губя време с вас. От учител до учител има разлика. Има много стойностни учители като учители и като човеци, но има и други......
Не говоря за божествено, а за нормално. Претенциите ми не са до небесата, защото съм доволна от новото училище.
След като отговаряте само за вашите паралелки, защо имате наглостта да ми казвате как е в началния курс, след като съм им сърбала попарата 4 години? Или, всичко, ама всичко в 18-то трябва да се представи от хубаво по-хубаво на всяка цена??? И така вие да трупате точки, нали?
Относно ремонта – нас ни накараха, когато почнахме 4-ти клас да платим ремонта и да купим нови чинове и столове. Питам аз, защо в 4-ти клас??? Имахме си и майстори и ако госпожата е помагала не е било много.

Аха, като говорим за добри учители, как ще обясните факта, че за целия 4-ти клас имахме само една родителска среща и то в началото на годината?

п.с. На мен също ми е супер неприятно да гороря с вас, но го правя, за да могат родителите да видят истината.

Извинявам се, но разсъжденията Ви са меко казано елементарни. Като толкова роптаете пратете си детето в частво училище, за да му е светла стаята. Това със светлината са пълни небивалици, въобще не е вярно. Има достатъчно светлина и гледка към широк двор.
Относно мнението Ви за "достойните" учители и " недостойните", които " не заслужават уважение" .... мислите, че малкото Ви дете може да дава подобни критерии? Че за него гадни са учителите, които му пишат слаби оценки и изискват много. Въобще не се замисля за други ценности. Така е при всички деца, докато някой не ги научи на уважение, на разбиране, на това да преценяваш ситуациите и да цениш хората, от които може да получиш, които могат и знаят нещо, което ти не.

# 137
Я, какви неща стават в 18-то училище ........

http://incidents.actualno.com/news_159215.html

По петнайсетгодишния син на бившия щангист Гълъбин Боевски е стреляно с газов пистолет в двора на 18-о СОУ в столицата.

Той има само леко нараняване /обгаряне/ в главата, в областта на дясното слепоочие, съобщиха от УМБАЛСМ "Пирогов".

От МВР съобщиха, че по първоначална информация младежът се е самопрострелял с газов пистолет, който донесъл сам в училище. Той извършил това, след като се скарал със съученици. Според МВР раната му е до ухото и няма опасност за живота му.

Първоначално бе съобщено, че по петнадесетгодишният са стреляли с газов пистолет негови съученици -двама братя-близнаци в двора на 18 СОУ.

Малко след девет часа тази сутрин момчето беше прието в "Пирогов". От болничното завадение уточниха тогава, че той е в шокова зала.

Неговият баща Гълъбин Боевски е олимпийски шампион от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Възпитаник е на спортно училище "Георги Бенковски", град Плевен.

Освен син, има и дъщеря. Собственик е на един от най-добрите фитнес клубове в страната, който се намира на националния стадион "Васил Левски". Също така внася хранителни добавки, продукти за възстановяване и отслабване.

=================================================================================================

http://dnes.dir.bg/2008/04/18/news2906729.html

Синът на Гълъбин Боевски прострелян в училище
18 април 2008 / News.dir.bg
Синът на щангиста Гълъбин Боевски - Пол Боевски, е постъпил малко след 9 часа в Института “Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.
Синът на Боевски се е самопрострелял със собствения си газов пистолет в двора на училището, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал в двора на 18 СОУ "Уилям Гладстон" на ул. "Пиротска". Самият Пол Боевски обаче твърдял, че е прострелян от негови съученици - двама братя близнаци.
От Института за спешна медицинска помощ съобщиха още, че Боевски младши има леко нараняване (обгаряне) на главата, около дясното слепоочие.
Самият Гълъбин Боевски заяви, че прострелването е инцидент по невнимание, а не нападение, предаде Фокус. В държавното училище, което посещава сина, две момчета са се спречкали, имали са пистолет, гръмнали са уж на шега и прострелването е станало по невнимание, е обяснил 15-годишният младеж на баща си. Гълъбин Боевски е в “Пирогов” при сина си. Състоянието на тийнейджъра не е сериозно, по-скоро е уплашен.
“Проблемът е в това, че допускат деца да влизат с пистолети в училище”, коментира Боевски. Той смята в качеството си на общински съветник да предприеме мерки за увеличаване на контрола. “Не защото се е случило на моето дете, а защото това безумие трябва да спре. И сега със сигурност има наредба, която забранява внасянето на оръжие и алкохол, но проблемът е, че контролът е много слаб. В това отношение трябва да се направят стъпки”, аргументира се Гълъбин Боевски.
Прострелването на Пол Боевски е станало в класната стая преди началото на учебните занятия – около 7.15-7.20 часа. Това съобщи пък временно изпълняващият длъжността директор на 18 СОУ Андреяна Шондева, цитирана от Фокус. По това време в стаята не е имало учител. Часовете започват в 7.30 часа. Тогава е влязла преподавателката по френски език, която е информирала за инцидента. Съобщено е на директорката, след това на Регионалния инспекторат по образование, 3-то РПУ, извикана е Спешна помощ.
Пол Боевски е бил прегледан от Спешна помощ, а след това откаран до “Пирогов”, за да му се направят всички прегледи. В 12 часа по настояване на бащата синът е изписан. Раната на дясното му слепоочие му е била обработена от лекарите в кабинета по неврохирургия.
“Потърпевшото момче не е от най-кротките”, коментира Шондева. Тя обаче не пожела да говори повече, защото в момента случаят се изяснява. Не е ясно още кой е внесъл пистолета в училище. До този момент в училището не е имало подобни инциденти.
Междувременно министърът на образованието и науката Даниел Вълчев разпореди проверка в училището, съобщиха от пресцентъра на министерството, предаде БТА. Не можем да сложим скенери във всички училища, това по-скоро е въпрос на общия ред в учебното заведение, коментира Вълчев. Министърът уточни, че Пол Боевски не е прострелян, а е внесъл пистолета в училище, което само по себе си е инцидент.
Пол Боевски и неговият баща Гълъбин Боевски в момента се намират в Трето РПУ, където синът дава показания пред полицаите, съобщи Фокус.
Гълъбин Боевски е олимпийски шампион от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

# 138
  • София и там където не се пуши
То идиотчета има навсякъде, просто да пази господ.

И браво на учителите  http://dnes.dir.bg/2008/04/21/news2917672.html

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 17:34 от dorothy

# 139
Да, така ще е ...
Ако всеки път след такъв инцидент викаме `да пази господ` ...

# 140
Преместили са го. Кое ли училище е следващата "жертва"  newsm78
С това гъзарче и с татенцето трябва да работи психолог (макаренковски), за да има някаква надежда да се оправят нещата.

# 141

Ха, за какво браво? Затова, че една учителка е видяла дни преди инцидента пистолета на "детето" - това го дадоха по телевизията.
Браво на госпожата, че съобщи на директорката и тя взе мерки!!!!

Евала ви правя, каквото и да стане в 18-то, все е за браво!  smile3512

Браво, браво, специални поздравления!!!  Hands Clap

# 142
  • София

Ха, за какво браво? Затова, че една учителка е видяла дни преди инцидента пистолета на "детето" - това го дадоха по телевизията.
Браво на госпожата, че съобщи на директорката и тя взе мерки!!!!

Евала ви правя, каквото и да стане в 18-то, все е за браво!  smile3512

Браво, браво, специални поздравления!!!  Hands Clap

В горният линк има форум с мнения...( освен "плявата"), има и доста неща и за 18-то СОУ, за Директорката ит.н....л

# 143
Темата за 18-то ми отвори рана, която мислех, че е зараснала много отдавна. Преди много години влезнах в китайската паралелка с огромно желание, каквото може да притежава само едно 14 годишно дете. Преподавател ни беше Русинова и до ден днешен си спомням това, което ни е преподавала. Но тя се махна и започна едно безумно редуване на китайци, което поддържаше знанията от Русинова и нищо повече. Разочарованието беше огромно, допълваше се и от класната, която имахме тогава, беше по литература, съзнателно съм изтрила името и от паметта си, но няма да забравя колко обиди отнесох от тази жена, заради това, че си позволявах различно виждане от нейното. Капката, която преля чашата беше речта й пред Вълчанова, с която бяха много близки, относно моите способности и знания, няма да разказвам подробности, но си спомням, че излизайки от кабинета се зарекох, че повече няма да стъпя в това училище и така направих. Преместих се в друго училище, което завърших с отличие, след това висше. Днес, след толкова години си спомням със съжаление само за някои учители, които наистина се интересуваха и можеха да работят с деца, останалите живееха на лаврите за "елитното" училище и гледаха да са в добри отношения с Вълчанова и знатните родители на някои деца, защото това им осигуряваше комфорт в работата.
Дано днес това училище си заслужава повече, отколкото преди  Simple Smile

# 144
  • София
Миличката Cry
Твърде жалко. Сега г-жа Русинова отново е там и от есента, ако ми вземат детето на ясла, ще преподаваме заедно. Тя е наистина много свестен човек.

# 145
Ако това се осъществи, дано децата оценят късмета, който имат Simple Smile За съжаление не ви познавам, но най-сърдечно ви желая късмет и успех   bouquet

# 146
a kakvi ezici vs ima? i s kakav profil se vliza?
 newsm78

# 147
 newsm78
Японски,немски ,френски,руски ,английски и не се сещам за сега др.

# 148
  • в зоната на здрача
 newsm78
Японски,немски ,френски,руски ,английски и не се сещам за сега др.
и другите са в заглавието.. Wink

# 149
здравейте,

прочетох доста от темата и така ме плени, че почти съм 'кандисала' да се боря за японска паралелка, макар че търся френска и понеже училището ми е удобно....
та моля кажете как е там в 1ви клас, читанки.... и внимание от учителите, контрол, дисциплина и език, аз все пак си държа на френския, като имам впредвид че езиците ни се отдават трудно и не вярвам малката ми дъщеря да направи разлика  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт