Да измислим дата и час за по една мускатова в БУРГАС (36)

• 16 960
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Здравейте,
имам едно въпросче към опитните мами.
На моето бебче му е зачервено крачето и му се бели кожата в ингвиналнаа гънка. Дайте предложение с какво да мажем. По принцип мажем дупето с олио на Себа мед и нямам никакъв обрив или зачервяване и крачетата отвътре също с това мажа, но и двете са черевени, че чак кожата е  побеляла. Не знам дали го обясних добре.
Благодаря Ви

Лекси, заведи го на лекар,може да е просто претопляне,но съм чувала ,че кожата се бели и е суха при алергия към белтъка / дано да не бъркам  newsm78 или атопичен дерматит,не знам дали е едно и също/.Отиди при Калудова ако имаш възможност.

# 166
  • Бургас
а нали ние тука коментирахме, да пише в петицията и за ремонт на старите детски градини, че те са в окаяно състояние, това защо никъде не го пише

Диде, напиши го в коментара като се подписваш! Аз така направих! Peace

Sesana , твоето детенце ходи ли на детска ясла?
Не. Той е за градина. Записан е в Зорница. Но още не е почнал. Преди стачката беше болен. По принцип ще го пусна от другия месец. Чакам да му премине пристъпа и тогава. Че за един месец и половина почти три пристъпа направи.
На ясла не е ходил. Точно заради астмата.

# 167
Галхен не я стресирай, момичето казва гънките, не цялата кожа.

# 168
Здравейте,
На моето бебче му е зачервено крачето и му се бели кожата в ингвиналнаа гънка. Дайте предложение с какво да мажем. По принцип мажем дупето с олио на Себа мед и нямам никакъв обрив или зачервяване и крачетата отвътре също с това мажа, но и двете са черевени, че чак кожата е  побеляла. Не знам дали го обясних добре.
Благодаря Ви
На моята кокона също в началото така й се получаваше - кожичката в гънките около дупенцето направо се белеше колкото и да мажех мястото с крем против подсичане. Ама ползвах Бебетан. после ми подариха едно немско кремче  Weleda , което е с невен и лавандула и откато започнах да мажа с него нямаме проблеми. Но ти най-добре се консултирай с лекар да не е някой дерматит  , защото казваш, че и на крачето има.

# 169
  • Бургас
Нямам такова намерение , аз затова казвам,че съм чувала само,не съм виждала как изглежда.Аз съм на принципа - по-добре да се притесняваш напразно,отколкото да си спокоен напразно,затова давам такъв съвет.То по принцип доколкото знам има  и други симптоми не само суха кожа,но най-добре може да каже специалист,поне да отхвърли такава вероятност. Peace

# 170
Аз съм на принципа - по-добре да се притесняваш напразно,отколкото да си спокоен напразно,
Peace

# 171
Ако е от подсичане - ами и аз от Бебетан и от Бочко, с тетрата който е съм доволна
Но ако е някакъв дерматит...аз обиколих сумати лекари, ДжиПи-то ми чак с урбазона ме подгони. Но след някакви лечения, отидох при Калудова и тя накрая ни оправи съвсем бързо- за 2дни. Довечера ще ти кажа какъв крем изписа, че да не объркам, сега съм на работа

# 172
Здравейте,
Благодаря Ви
Стига сте плашили момичето с дерматити!
Ако кожата на бебчето се застоява влажна и не се проветрява е нормално да стане така. Подсушавай гънките с мека кърпичка всеки път като го събличаш и го мажи с кремче против подсичане, но не много и го размазвай добре, защото ако намажеш много кожата като се изпоти няма да има накъде да избие тази влага и ще стане още по-зле.
Така както си го описала ми прилича точно на това, което съм наблюдавала на Валери и мен това ме посъветва лекарката. За всеки случай се обади на личната, но не си вади акъла предварително. Просто кожата на бебчетата е много нежна и трябва хубаво да е подсушена.
Аз съм на принципа - по-добре да се притесняваш напразно,отколкото да си спокоен напразно,
Това, честно казано, според мен е голяма глупост. Че аз ако се тревожех за щяло и нещяло досега да ми е побеляла косата. Не е нужно (а също и нормално) за всяка малка пъпчица или като кихне детето и да се търчи при доктора. А това "Да си спокоен напразно" какво означава? - да виждаш, че има проблем, да не му обръщаш внимание и да си самовнушаваш, че всичко е наред? Естествено, че ако виждаш проблем ще потърсиш помощ, а няма да го игнорираш.
Хайде стига съм философствала  Crazy Това по-горе е лично мое мнение  Simple Smile

# 173
Здравейте,
Благодаря Ви

докато е още топло, дръж бебока възможно най- дълго голичък от кръстчето надолур оставяй го и за десетина мин. без памперс, само по ританки- да се проветри и подсуши кожичката му. аз съм много доволна от Nachtkerzen серията за чувствителна кожа- помага и при дерматит, но най- важното според мен са т.н. въздушни бани.

# 174
  • Бургас
Благодаря Ви много за отговорите момичета.
Явно е от това, че е влажно мястото и не изсъхва.
Днес го държах повече време голичък като сменях памперса и е по-добре.
Лека и спокойна нощ

# 175
 Лекси,на моето бебче му става подобно зачервяване,когато носи по-малък номер памперс.Аз по принцип преди винаги се съобразявах с номерацията,но той има по-дебели бутчета и номера,който уж трябва да му става се оказва,че му стяга точно там,на ингвиналните гънки.Затова почнах да му взимам по-големият номер,нищо,че не съответства много на кг.Става въпрос за Памперс и Хъджис,иначе Либеро например съм забелязала,че му съответстват.

# 176
  • Бургас
А това "Да си спокоен напразно" какво означава? - да виждаш, че има проблем, да не му обръщаш внимание и да си самовнушаваш, че всичко е наред? Естествено, че ако виждаш проблем ще потърсиш помощ, а няма да го игнорираш.
Ами точно това имам предвид и аз.Аз не виждам някой някого да плаши-хубаво е човек да има информация,не малко деца страдат от такива неща .Един притеснителен обрив е достатъчен повод за посещение на лекар.

# 177

........... аз съм много доволна от Nachtkerzen серията за чувствителна кожа- помага и при дерматит...........

Този крем е вълшебен Peace

# 178
  • Бургас
Привет момичета.

Имам едно спешно запитване.Една приятелка спешно търси добър очен лекар за бебчо.
Моля споделете впечатления.

П.С По възможност дайте тел. и работно време

Благодаря предварително

# 179
  • Бургас
Очен лекар :д-р Кузнецов

ул.Рилска 39,82 41 17

П 9-15 , В 14-19, С 9-15 ,Ч 9-19 ,П 9-14

Не съм сигурна обаче дали това раб.време е все още актуално.

Общи условия

Активация на акаунт