Микроцефалия

• 101 589
  • 527
  •   1
Отговори
# 30
Разказа ти беше мн. интересен . Вярно е че понягога истината не е розова и боли, но по добре да знаем от сега! Мен специално ме интересува каква е връзката м/у микроцефалия и епилепсия ,какво са ти казали докторите и какви точно припадъци получават децата ти! Питам защото сина ми получи тази пролет / 6г./ мн. голям припадък по време на сън, който така и не успяха да изяснят все още но не са ми казвали че има връзка със микроцефалията, съмняват се за друго!

# 31
  • София
Знаеш, че всеки случай е различен - дори при една и съща диагноза, развитието може да е различно. Мозъкът е най-малко изучената част от човека и лекарите никога не могат да бъдат сигурни. Ние сме сменили за 24 години какви ли не лекарства против припадъците. При сина ми улучихме лекарство, но същото не може да помогне на дъщеря ми и тя всеки ден има припадъци, дори повече от един. Понякога се случва с часове да има пристъпи - с или без загуба на съзнание и нищо не мога да направя. Викала съм много пъти "Бърза помощ" - сложат инжекция диазепам и толкова. Но това не винаги помага. На теб каква причина ти казаха за припадъка? При нас отначало беше един - веднага я приеха в болница за изследване, после много време нямаше. С времето започнаха да зачестяват. Аз до преди 10 години можех да работя и ги оставях сами у дома, ходеха на училище /помощно/,но след като припадъците зачестиха, просто не ги искаха - нямало кой да ги пази! Но се научиха да четат и пишат.

# 32
[quote Простете, ако ви обезкуражих, но дали е по-добре ако не виждаме реалността и очакваме чудеса?
[/quote]

Преди всичко радвам се че с е включваш Вили !!!  bouquetРАдвам се!Дано децата ти са добре Peace.Това което аз искам да добавя е ,че -да!, ще излъжа ако кажа ,че се чувствах страхотно след нашата срещанапротив-чуствах се обезкуражена,отпаднала,отчаях се  и ми беше мъчно. Sad.Едва ли на някоя от нас и би било приятно да "види "по този начин живота си,да си представи припадъци,болници и т н.Но истината е,че след като ми мина първоначалния шок и  започнах да разсъждавам над всичките ти думи,които разменихме,премислих нещата,станах по-силна...
Няма гаранция,че ще е се случи така,ти сама каза"всеки случай е различен".В този аспект надеждата умира последна.Не спирам да се надявам..Надявам се Вики да е добре или ако не,то да е добре възможно най дълго...Ако лошото все пак дойде,недай си боже поне ще сме подготвени,а това е много по-добрия варянт...от варианта да вярваме в някакви чудеса например....
А ти си една майка за пример ..поклон пред силата ти..  bouquet

# 33
  • София
Имам много опит в живота и искам да ви кажа на всички - каквото е писано на всеки, то ще му се случи. Никой не знае какъв път е избрал Бог за всеки от нас. И  по-добре, защото ако знаехме... Но не бива да ни обхваща отчаяние - всичко това ни е изпратено като изпитание, не като наказание! И на всеки му е даден да носи толкова тежък кръст, колкото може да понесе.

# 34
  • София / Пловдив
Вили,  Hug
Сега как се справят вече големите деца? Какво е състоянието им?

...
 Сега Виждам,че си бременна ЧЕСТИТООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Лелееее, Вени, страхотно! Шапка ти свалям, че си се навила за трето бебе   bouquet

# 35
Здравейте,
ние в момента се борим с други мозъчни проблеми, макар че по принцип на моя син му е поставена и диагноза микроцефалия, която други доктори отрекоха... За момента не мисля за това, тъй като първо трябва да преодолеем другите проблеми. Накратко исках да споделя, че четейки опита на жената с двете деца с микроцефалия наистина много се обезсърчих, но комуто какъвто кръст се е паднал.
Четох, че микроцефалията има много подвидове и в зависимост от вида й и състоянието на човека е различно. Случайно попаднах, четейки в един чуждестранен форум за редки заболявания, на историята на едно детенце с микроцефалия. Родителят беше писал, че след като традиционната медицина се е предала, са завели детето на преглед с уред qxci scio - ако пуснете търсене в интернет, излизат доста резултати. С две думи този уред успявал да открие в кой момент от бременността е настъпил проблема и какъв е той - напр. какъв вид инфекция, тъй като в техния случай лекарите не са установили. Този апарат действа на принципа на хопеопатията - счита се, че тъканите имат памет и дори когато инфекцията не е вече в организма, те пазят информацията. Лечението се състояло първо от краниосакрален масаж, а впоследствие лекар, който работи с qxci scio, трябва да "заличи" инфекцията и да провери състоянието на чревния тракт, който бил в пряка връзка с мозъка (ако чревният тракт не работи добре, отделя токсини). Въпросното дете е минало тези терапии, като му е била провеждана и диета без глутен и казеин, и след 3 месеца мозъчната му дейност се е подобрила значително (пишат за коефициент 47, който е минал на 91, а границата за "нормалност" била 80). Родителят пише, че колкото по-рано се проведе това лечение, толкова по-добре (т.е. при дете на 9-10 години вече би било много по-трудно). Отново повтарям, че просто срещнах тази информация, не съм лекар, не зная доколко в вярно, всичко зависи и от вида микроцефалия, и от общото състояние на детето, но ако някой иска, може да ми пише бележка и да му изпратя линк към съответния форум и да помогна езиково... Четох, че в Италия има такива лекари и апарати, за България не зная.
Поздрави и кураж!

# 36
ЗДравей миличка..много съжалявам,за това ,че имате такава диагноза Sad.Какво е състоянието на детенцето ти ?пишеш ,че имате "други мозъчни проблеми"?Наистина всичко е строго индивидуално и не се знае какво ще се случи с децата ни.Не бива да се обезкуражаваш.Това което пишеш за този уред ми се стори интересно..ще погледна по подробно,като имам малко повече време. Peace
http://www.osonaweb.com/manuelcapdevila/img/qxci1.jpg
за това ли става дума?

Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 18:15 от zlatina_ZZ

# 37
Нещо такова изглежда, но не мога да кажа дали е същото. В момента малкият ми мъж трябва да се пребори с тежка вътрешна хидроцефалия, после и с други мозъчни проблеми... По принцип в епикризата му пише "заличена мозъчна структура" Sad...

# 38
  • София / Пловдив
...с тежка вътрешна хидроцефалия, ...

Вътрешната хидроцефалия се овладява оперативно.
Къде сте ходили на доктор?

# 39
В момента е в болница, чака за операция. Но при някои деца с инфекция като неговата и клапата не е помогнала Cry Надявам се, все пак...

# 40
В момента е в болница, чака за операция. Но при някои деца с инфекция като неговата и клапата не е помогнала Cry Надявам се, все пак...
Не казваш колко е  голямо детенце?и каква е инфекцията ,причинила всичко това?Какво ви казаха лекарите?Изследваха ли подробно всичко?
Стискаме палци да преминете успешно операцията и както ти казваш дано "да помогне",т е да няма поражения големи върху мозъка вече ,че това което е записано "заличена мозъчна стр.." в епикризата наистина не много добре..Моля се за вас от цяло сърце Praynig Praynig PraynigПОвече молитви по-добре за детенце..

# 41
Ами времето ми е доста ограничено, предвид ситуацията:)) Самуил е на 3 месеца, роден преждевременно в 7-ия месец. Инфекцията е много тежка - листериоза. Обикновено заразата се предава чрез храна - прясно мляко, сирене, недобре измити зеленчуци и плодове и т.н. Лекарите във Варна, където родих по време на отпуска, е категорично, че детето не може да преживее дълго, и дори да преживее, ще е в много тежко състояние, с необратими мозъчни увреждания, всякакви.... Тук в София не са ни казали нещо обнадеждаващо, но поне не са се произнесли с такива категорични присъди... Молете се за него!

# 42
Ще се молим за Самуил. Бог да ви дава сили а на него здраве!
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 43
Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 44

Общи условия

Активация на акаунт