Микроцефалия

• 101 579
  • 527
  •   2
Отговори
# 435
С неврохирург не сте ли се консултирали толкова време?
Защото, пак казвам, изключително важно е да се открият причините за забавения растеж. Защото ако проблемът са сраснали шевове например, това е поправимо.
Също така трябва да се проследи дали течността се увеличава или намалява.
Не,не съм се консултирала с неврохирург все още,но в най-скоро време ще го сторя,може би веднага след като направим ЯМР

# 436
  • София / Пловдив
И най - добре е това да стане в София - неврохирургията на "Св.Иван Рилски".

# 437

Моля те,ако имаш тел.за ,,Св.Ив.Рилски,,да ми пишеш,ако може и кординати на някой лекар при който сте минали

# 438
Здравейте,
МОга да препоръчам доц Балев във Варна за разчитане на скенер, рентген, ЯМР. ЯМР доколкото знам е добре да се направи след 1 годинка

# 439
  • София / Пловдив

Моля те,ако имаш тел.за ,,Св.Ив.Рилски,,да ми пишеш,ако може и кординати на някой лекар при който сте минали

Пратих ти координатите на Георгиев на ЛС. Надявам се си ги получила още преди дни.
Телефоните ги има и в закованата тема с координати на докторите, които препоръчваме.

# 440
Здравейте мами! Искам да ви запозная и с моя случай. За съжаление виждам,че не сам единствената с такъв проблем.
    Малко е странна ситуацията в която се намирам и за това много се чудих дали да пиша,но накрая не се стърпях.
    Всичко започна когато бях в 6 месец,като ме видяха на 4D и казаха,че плода има аномалии и най вече хидроцефалия(знам че темата е за микроцефалия но ще разберете защо пиша тук). Лекарката която ме гледа на 4D каза че трябва да абортирам, да ида при мойта гиниколожка и тя да ми каже от тук нататък какво да правя.Естествено отидох показах резултата и тя ми каза че ще поговори с някакав лекар и ще ми се обади на следващия ден.След това като се чухме тя ми каза че не може да става и дума за прекьсване на бременноста трябва да се изчака и пак да се види на 4D. Аз много се зарадвах и като всеки човек си виках на мен няма да се случи такова нещо.Така мина 7 месец и началото на 8 получих бьбрична криза. Приеха ме вьв ВМИи там разбраха че има сьмнение за хидроцефалия. Започнаха да ми правят много иследванияи постоянно гледане на 4D. След няколко дена ми предписаха личение с което да се даде вьзможност на плода да расте,защото бил много мальк. В сьщия този денкогати ми предписаха личението трябваше отново да мина през 4D там получих ужасната новина ,че плода няма данни за живот, че има много аномалиии че трябва да се направи аборт по медицински показания.Няма да пиша в какьв шок бях.Това става в 34 седмица.След 2 дена ми назначиха аборта.Ей така просто един лекьр го каза и всички останали го послушаха без да ми правят никакви иследвания задраскаха предписаното личение и всичко за тях беше ришено.Дойде момента за аборта след 10 часа мьки аз родих момиченце 1 120кг и 39см. То си изрева дишаше напьлно напьлно самостоятелно и сега е на 57 дена. Още е в болница за сьжаление. Каде видяха многото увреждания незнам. След раждането пьрво ми казаха че има хидроцефалия, че се виждат 2 места пьлни с вода и т.н. След няколко дена ми казаха че главичката не нараства и има сьмнение за микроцефалия.Не може да се иследва защото е много мьничка и трябва да чакаме.И накрая като за капак излиза една лекьрка и ми казва цитирам"Главичката не нараства!Това е.Още сега се вижда че има вкостяване на шевоветеи незнам какви шансове вьобще ще има за по нататьк" В този момент аз онемях,но неможах да си замьлча и казах "добре нали това нещо може да се оправи с операция " след тези думи тя се сети да ми каже че трябва да се консултирам с неврохирург. Аз го знам това нещо и веднага ще го направимсамо да си е вземем.
    Информирана сьм от bim_bam и от Zlatina zz за което страшно много им благодаря.Много научих от тях и за лекари и за лекарства просто нямам думи страхотни сте.
   Затова беше мойто чудине дали да пиша,защото още нищо не е сигурноне не ни е дадена точна диагноза.Много се радвам че споделих с вас,защото ми тежи това което преживях. Знам че тук ще бьда подкрепена.
  А и да ви кажа ,че в момента тя е добре, за сега няма проблеми с психомоториката дано и за напред да няма.Храни се много добре вече качва по бьрзо и се надяваме скоро да си е вземем. Това е от мен момичета ще пиша и занапред,а на вас ви желая всичко наи хубаво и най-вече да сте здрави и вие и децата ви.
   Ще помоля bim_bam да ми даде кординатите на д-р Георгиев мисля при него да заведа малката.Благодаря предварително  bouquet

# 441
Petq089, желая ти от все сърце много сила и кураж - вярвай, че всичко ще се оправи! Praynig Главичката на моя син не нараства вече почти година, от всичко, което прочетох и от разговорите, които проведох следва, че има микроцефалия. Но аз ВЯРВАМ, че още има шанс, защото шевовете не са сраснали. Ще уговоря час при д-р Георгиев и ...дано се появи светлинка в тунела. Ще пиша, когато имам резултат. Желая здраве на всички дечица и техните борбени мами Hug

# 442
Musladka и аз ти желая много кураж и да не се отказваш.Ще се моля за вас Praynig Можиш ли да ми дадеш номера на  Георгиев виждам че bim_bam не е влизала скоро в тази тема а номера ми трябва спешно.След като мините преглед пиши какво е станоло и какво са ви казали.Ще чакам. Чао от мен за сега Wink

# 443
  • Варна
Привет и от мен, Петя много съжалявам че така се е случило при вас, стискам палци всичко да е наред и да нямате проблеми. Hug

Имам въпрос към bim_bam и Злати всички ли с прогноза за микроцефалия трябва да минат през неврохируг за мнение. С какво може да помогне той, нали не може да има хирургическа намеса при този вид увреждане. Извинявам се за може би глупавия въпрос, но не мога да разбера защо всички търсите д-р Георгиев, че взех да се притеснявам да не би да съм изпуснала нещо. newsm78

# 444
Zдравей Сияна ще ти кажа защо аз тьрся този лекар.До колкото разбрах от всичко което сьм прочела до този момент разбрах че при такива диагнози задьлжително трябва да се обьрнеш кьм неврохирург да чуе6 и неговото мнение,а за микроцефалията разбрах от бим бам,че се барка с краноистенозата която е лечима чрез операция.Аз за това искам да се свьржа с д-р Георгиев защото казват че е добьр неврохирург и ако се окаже краниостеноза тои самия прави такива операции.Надявам се да сам ти помогнала с мойто обяснение. Hug

# 445
Здравей Петя!Поздравления за  това ,че си решила да пишеш първо. Hug
Тук има много информация по принцип(във форума) ,която може да ви е от полза ,както и много майки с проблеми,подобни на нашите!
Копирам ти телефоните на неврохирурзите,дадени в закованата тема- координати на лекари (отпред).,а номера на доц.Георгиев е под номер 5 в списъка.Ние сме били при него ,били сме и при професор Габровски(номер 6).

Неврохирурзи
1.   д-р Калпачки - работи с деца с епилепсия – 0888722922, 02/9158325
2.   д-р Сурчев - 0888941698
3.   д-р Захаринов – Пирогов - 0888257394
4.   Проф.Бусарски – 0888324614
5. д-р К. Георгиев - Св.Иван Рилски - 0888209530
6. д-р Габровски - Пирогов - 0889433123

А и да ви кажа ,че в момента тя е добре, за сега няма проблеми с психомоториката дано и за напред да няма.Храни се много добре вече качва по бьрзо и се надяваме скоро да си е вземем.

тази информация е много ценна,която подаваш Петя.Щом детето няма проблеми с психомоториката (налице са всички рефлекси) и се храни и наддава добре на тегло-не забравяй ,че по добре от това здраве му кажи!!!При деца с тежки умствени увреждания липсват рефлекси има проблеми с храненето и така нататък..да не навлизаме в подробности..
Задължително направете консултация с неврохирург и ако се окаже ,че главата не нараства в следствие на краниостеноза,то ти вече си разбрала,че ТЯ СЕ ЛЕКУВА оперативно ,което е една страхотна новина нали така? Wink
след като ви изпишат ,не губете време -посетете и неврохирург и невролог!
Не се подавайте на отчаяние и разни негативни прогнози ,поставени от неонатолозите в болницата сега.Потърсете и консутации с невролози,ако трябва няколко различни ,те ще ви дадат насоки ,напътствия и прочие.Не забравяй ,че добрите лекари  също ,не обичат да дават дългосрочни прогнози,най-малкото ,защото самите те са виждали много чудеса,а и са на ясно ,че още е много рано да се прогнозира.Най-рано прогнози се правят на 3 месеца поне като стане бебето.
желая ти много успех и кураж и пиши до къде сте стигнали после.. Hug

да отговоря и  на Сияна

Имам въпрос към bim_bam и Злати всички ли с прогноза за микроцефалия трябва да минат през неврохируг за мнение.

хубаво е ,когато става въпрос за някакъв вид подобен проблем да се направи консултация и с неврохирург,за да се установи дали микроцефалията е в следствие на заболяване като краниостенозата например.Прави се рентген на глава ,за да се изключи последното ,като евентуална причина за микроцефалия.Това според мен.
Ако микроцефалията е вродена и няма друга причина ,ако тя е в следствие на вътреутробни заболявания,хирургичната намеса не може да помогне,защото хирурга няма как да накара мозъка на детето да расте.Той би отсранил евентуално ако има  пречка(вкостяване на даден шев напр.)чрез операция,но ако има мозъчна атрофия и други няма как -разбираш..

желая успех на всички и ви прегръщам.И пак ви казвам това ,че децата ни са с по-малки главички н е означава ,че ще са с увреждания или ако има такива те непременно ще са тежки!
..моята дъщеря с обиколка на главата  44.8 почти на 3 години вече реди пъзели от по 30 части и повече и ще те купи и продаде ако има как .. Laughing
дано съм била полезна,че стана дълго..
п.с. радвам се ,че пишете.. Hug

# 446
Zlatina zz Благодаря за ценната инфоемация която ми даде и за укоражаващите думи  Hug Наистина се благодаря на бога че за сега няма проблеми с психомоториката и храненето. Само да е изпишат и веднага ще я водим на прегледи. Дано да не ставам досадна Zlati ще те помоля да ми кажиш някой невролог при които си ходила и си доволна.Аз нямам представа при кой да е заведа. Благодаря предварително. Ще продьлжавам да ви дьржа в течение с нещата около нас. Чао за сега Hug

# 447
извинявам се за късния отговор..
Невролози
1.   доц. Алексиев - Александровска – 0888279802, 02/9230465 - епилепсия
2.   доц. Божинова - СБАЛ Св.Наум  - 02/97 02 231
3. д-р Димитрина Христова - Болница Токуда - 0888743070
4. д-р Иван Литвиненко -Педиатрията
"Невролог" и "ЕЕГ" д-р Галина Попова тел. 0885 586072, ВМА болница, 103 кабинет.
ЕЕГ

По препоръки на други майки-2. и 4. от списъка,това ако сте от София(предполагам),ако решите в ПЛОВДИВ-пиши,ще ти кажа. Hug

# 448
  • Варна
извинявам се за късния отговор..
Невролози
1.   доц. Алексиев - Александровска – 0888279802, 02/9230465 - епилепсия
2.   доц. Божинова - СБАЛ Св.Наум  - 02/97 02 231
3. д-р Димитрина Христова - Болница Токуда - 0888743070
4. д-р Иван Литвиненко -Педиатрията
"Невролог" и "ЕЕГ" д-р Галина Попова тел. 0885 586072, ВМА болница, 103 кабинет.
ЕЕГ

По препоръки на други майки-2. и 4. от списъка,това ако сте от София(предполагам),ако решите в ПЛОВДИВ-пиши,ще ти кажа. Hug

Аз съм за Литвиненко, дъщеря ми е диспансира при него от бебе и съм изключително доволна. Отговорил ми е на всеки зададен въпрос.

# 449
Благодаря за отговора Hug. Злати аз сам от Пловдив. Наистина ще е хубаво да ми препорачаш някой и от там. А вече с мьжа ми ще решим каде да е водим.
   Да ви кажа че вьв вторник или сряда ще си е взимаме newsm44 и ще пиша как сме и какво пише в епикризата.Чао за сега от мен

Общи условия

Активация на акаунт