Bharat Dil Se - 3

• 19 916
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Диде, мерси Hug  Знам аз, че децата на обущарите ходят боси. Laughing Обаче като отидеш в магазина нали има различни подправки къри, някои са полуготова смес, аз като един пишман готвач да питам. Laughing

После ще ти помагам за Тадж Махал, Мумбай, Бангалор и Мадрас. Ще се опитам и да го подлрепя със снимков материал ако Катето помогне. Laughing От както й загатнах, нетът й изчезна. Joy

# 31
Диде, мерси Hug  Знам аз, че децата на обущарите ходят боси. Laughing Обаче като отидеш в магазина нали има различни подправки къри, някои са полуготова смес, аз като един пишман готвач да питам. Laughing

После ще ти помагам за Тадж Махал, Мумбай, Бангалор и Мадрас. Ще се опитам и да го подлрепя със снимков материал ако Катето помогне. Laughing От както й загатнах, нетът й изчезна. Joy

а дали е възможно да запо4неШ от Бангалор? 

# 32
Нойче, ние имаме един шкаф пълен с кутийки от различни кърита. На кутийката си пише за какво се използва. Например, кърито за биряни се ползва за подправяне на ориза (задължително басмати). Другите се добавят към съответната гозба в доза 1-2 ч. лъжички. Аз обаче ги избягвам защото се доста люти. Имаме си основните подправки, от които обикновенно се правят, за разлика от българските, който се сушени растения, индийските се под формата на цели или смлени семена - кориандър, кимион, семена горчица, маково семе, карамфил, сусам, кардмон и още един куп, на който още не им знам имената Embarassed

Някой беше питал какво означава Bharat Dill Se.
Bharat е най-древното име на Индия, индийците и до днес го използват. Dill Se е на хинди и означава "от сърцето"

# 33
А я кажете, които сте женени за индийци... 4увала съм, 4е задължително се женят само в своята казта. При вас имало ли е такива ограни4ения или не засяга вси4ки касти? Преди години имах една позната, която у4и в Индия и там си хвана гадже индиец от много висока каста и помня, 4е споделя6е тук на семейството си, 4е голям страх, дебнене и криене падало, за6тото ако неговите роднини разберяли 6тяли да им теглят ножа. Така и не разбрах какво стана с тях на края.

# 34

а дали е възможно да запо4неШ от Бангалор? 

Сега трябва да си пренаредя албума, нещо непосилно за мен, но щом е заради теб. Twisted Evil Имам чудесни снимки от ботаническата градина, както и Leela Palace. Тъй като знам, че ще те изгубим за през уикенда, а Катето ще се върне в най-добрия случай довечера, ще се задоволиш не с the real thing. Wink  Климатът е много приятен, тук-таме комарче, от което не те спасява и универсалния им крем против комари. Всичко беше потънало в зеленина, когато отидохме. Отседнахме във въпросния Leela Palace, невероятна красота, не ти се излиза изобщо от него. Laughing

# 35

Bharat е най-древното име на Индия, индийците и до днес го използват. Dill Se е на хинди и означава "от сърцето"

А по CNN рекламата за Индия е под мотото : Incredible India, и наистина е такава.

# 36
А я кажете, които сте женени за индийци... 4увала съм, 4е задължително се женят само в своята казта. При вас имало ли е такива ограни4ения или не засяга вси4ки касти? Преди години имах една позната, която у4и в Индия и там си хвана гадже индиец от много висока каста и помня, 4е споделя6е тук на семейството си, 4е голям страх, дебнене и криене падало, за6тото ако неговите роднини разберяли 6тяли да им теглят ножа. Така и не разбрах какво стана с тях на края.

В миналото е било задължително, защото посмелите да се залюбят с персона от друга каста са били отхвърляни от обществото. Не само от своята си каста, а и от всички други. Смята ли са ги за по нисши от най-нисшата каста.
В днешни времена нещата стоят по-различно. Междукастовите бракове не са чак такава рядкост. Как се приемат много зависи от семейството. За някой това все още е смъртна обида към родителите и фамилията, други пък го приемат съвсем нормално. Има случай при които ако например най-голямата дъщеря се е омъжила по любов за човек от друга каста, после по-малките и сестри много трудно си намират кандидати.
Аз слава богу не съм имала такива проблеми. Семейството на мъжа ми ме прие без никакви драми. Обаче съм подмладена Grinning официално съм 2 години по-малка от него а реално той е една година по-млад Mr. Green

В Индия обратната разлика е също такова табу, както и междукастовите бракове, та решихме да не шокираме родителите му напълно.

# 37

А по CNN рекламата за Индия е под мотото : Incredible India, и наистина е такава.

Гледала съм я... много красиво е направена...

# 38

В Индия обратната разлика е също такова табу, както и междукастовите бракове, та решихме да не шокираме родителите му напълно.

Голям пич е Мали. Laughing Heart Eyes И като казах това, по колко имена имат?

# 39
Оле, това ме разби  newsm78. Не го знаех. А ако младите са набори???  Mr. Green

# 40
 Mr. Green Няма да му казвам как си го похвалила да не вземе да се надуе.
Това с имената е голям проблем за моите роднини, не могат да му научат цялото име и това е. Да не казвам в гражданското колко актове похабиха докато му напишат името правилно.
В Индия децата не се кръщават на родителите. Пита се семейния астролог и той според датата и часа на раждане определя с коя буква да започва името на детето. След което родителите намират име със съответната буква. Много често имената са свързани с бога, който семейството почита. Понякога пък фамилното име показва към коя секта принадлежи индивида. Например тези които имат последно име Jain, изповядват религия наречена джаинизъм (най-строгите вегетарианци). Тези пък със име Singh, са сикхи.
Та за името обикновено имат 3 имена, като обаче първите две се смятат за лично име, а последното е фамилното име. Обаче и тука няма 100% правило

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 13:26 от Didka_M

# 41
Оле, това ме разби  newsm78. Не го знаех. А ако младите са набори???  Mr. Green

Плясват с ръце и се прегръщат и емигрират в Сауди или Бахрейн.  Mr. Green

# 42

В Индия децата не се кръщават на родителите. Пита се семейния астролог и той според датата и часа на раждане определя с коя буква да започва името на детето.

Живот и здраве, вие как ще процедирате с името на малкото съкровище дето е на път. Ако ти трябва астролог, имам много добра в София, всичко ми позна за живота тук и то още преди 10 години. Laughing

# 43
Почти няма да срещнеш двойка в която двамата са набори, да не говорим, че дори разлика от 5-6 месеца в полза на жената изглежда странно.
Друго, което сигурно ще ви е интересно и е свързано по-някакъв начин с възрастта е, че съпругата не нарича съпруга си по име. Има си специално обращение във всеки език, което изразява уважението към съпруга, като такъв и като по-възрастен индивид по принцип. По селата могат да се намерят жени, който не знаят името на съпруга си Crazy

# 44

В Индия децата не се кръщават на родителите. Пита се семейния астролог и той според датата и часа на раждане определя с коя буква да започва името на детето.

Живот и здраве, вие как ще процедирате с името на малкото съкровище дето е на път. Ако ти трябва астролог, имам много добра в София, всичко ми позна за живота тук и то още преди 10 години. Laughing

Може и да ни потрябва Grinning За сега не съм мислила какви обичаи ще спазваме, но ще гледам да е поне лесно за произнасяне. Родителите на момичета се стремят да слагат колкото се може по-сложни имена, за да не можели мъжете да запомнят името

Общи условия

Активация на акаунт